Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


19:33
20.04.2024
Събота
13.58.36.141


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Защо не се сбъдват мечтите?

Марина Морозова - психолог

Днес ще поговорим за това защо не се сбъдват мечтите ни, какво им пречи, и как да поправим това?

1. Една от причините е безверието ни спрямо тяхното въплъщаване. А всичко в света се дава според вярата. Затова, като начало трябва просто да повярвате, че Вселената винаги е готова да откликне на молбите и мечтите ни. Трябва да осъзнаете себе си като частичка от Вселената и да разберете, че имате право да я молите за всичко, което си поискате. Именно такива молби са съзидаващата визуализация. А Вселената може всичко. И не трябва дори да си помисляте, че не заслужавате нещо. Но и не трябва да диктувате условията. Кога да ви се даде това, което искате, решава Вселената. И повярвайте, нейното решение ще е най-доброто за вас. Желанието може да се изпълни след седмица, година-две - според сложността на проблема.

2. Следващата причина за несбъдването на мечтите е безпорядъка на мислите ни. В главата ни е хаос от противоречиви, лоши, депресивни мисли и въвеждането им в ред е много сложно. И ако току-що сме си представяли едно нещо, а след 5 минути вече със страх мислим противоположно, то така разрушаваме създаденият от нас образ. Така блокираме мечтите си със собствените отрицателни мисли.

3. Третата причина е желанието ни да не е искрено, т.е. само ни се струва, че точно това искаме, но в действителност това е стереотип на поведение в обществото или пък някой ни го е внушил (това не е нашата програма). Примерно, жената знае, че трябва да създаде семейство и да роди дете (така повелява социума), но в действителност, засега, не иска това. Но заради стереотипите тя визуализира семейство, дете и така напротив - само влошава ситуацията, не привлича това, а го отдалечава. Или пък мъжът знае, че трябва да кара кола, да има автомобил - какъв мъж иначе би бил, ако няма. И той се измъчва, визуализира Опел или в краен случай Жигули, но полза никаква - така или иначе няма пари дори за Запорожец. Защо? Към момента, той не разбира техниката и се ориентира лошо в пространството, а зад волана се чувства като сляпо коте и машината за него е просто трън отзад. Резултатът е разочарованието. Или да вземе ситуацията със здравето. Мъж с парализирани крака си представя, как ходи, бяга и отново играе тенис, но нищо не се получава. Защо? Защото му харесва да е обгрижван от близките, да получава внимание и любов, като за това не трябва да работи, за да изкарва хляба на семейството. Може цял ден да седи пред телевизора или пред компютъра, да чете книги и да се оплаква от съдбата. Но истинското му желание са любовта и вниманието, а не здравите крака. Често в болестта, подсъзнанието ни и тялото намират много плюсове и болестта ни става изгодна, дори по-изгодна от здравето.

4. Най-големият подводен камък, който като правило спира реализирането на желанието ни е зациклянето върху него. Не трябва да искате нещо независимо от всичко. Можете да мечтаете, но не и да замрете в очакване. Често получаваме, когато не очакваме. Зациклянето е спирачка. Това, в което се вкопчваме в живота, ни се отнема. Човек трябва да бъде свободен душевно. Няма нужда да се блъскаме като риба на лед. Просто се усъвършенствайте, мечтайте и помагайте на другите. Пуснете в Космоса положителна програма и забравете, освободете се от проблема. Не се разочаровайте, ако нещо не се получава. Как да премахнем спирачките? Има определена техника. Вдишайте в себе си всичко хубаво и светло, а когато издишвате си представете, че спирачките се отлепват от вас и отлитат. Вдишването е бъдещето, издишването - миналото, паузата е настоящето. Правете това седем пъти дневно, докато не почувствате, че сте се освободили от спирачките. Така на душата ви ще стане леко и свободно, ще стопирате зациклянето върху нещо и ще почувствате, че вече не зависите от собствените си желания. Осъзнавате, че дори желанието ви никога да не се сбъдне и нищо да не се случи, животът си продължава и въпреки това му се радвате.

Скептиците ще възразят, че само с убеждения и мечти няма да оздравееш или да построиш къща, да намериш хубава работа. И ще бъдат прави - дори най-силните зрителни образи самостоятелно не побеждават вируса или инфекцията, не ви построяват дом и купуват кола, не спускат принцът на бял кон или хиляди долари. Без труд няма да хванеш риба. Само вие можете да направите крачката към мечтата си. Но е важи и обратното - без положителна нагласа дори и с години да пиеш отвари, да ходиш на физеотерапия, да ореш по 10 часа, денонощно ще чувстваш болен, уморен, беден и нещастен като преди.

Превод: Анита


http://www.liveinternet.ru/users/light2811/post247354312/
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=5642
Папка: Статии | Посещения: 1157 | Ченълинги
Контакт          13.58.36.141