Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:55
20.04.2024
Събота
3.142.119.241


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Великият преход


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


За Възнесението

Майтрея, чрез Исус, даде на хората пример за Възнесение на етерното тяло в стремежа си да ги научи на неговия смисъл и насочи към същото постижение. Този възлюбен учител и много, много други преди него показаха ясно, че човек понякога се издига до етерното Възнесение малко преди или точно преди прехода, наричан смърт; Възнесението обаче трябва да бъде извършено откъм плътната физическа страна на живота. Трябва също така да бъде направено, преди сребърната нишка на светлината да се е отдръпнала от физическото тяло; иначе става невъзможно да се осветли и издигне това тяло и трябва още веднъж да се инкарнирате, за да постигнете окончателната свобода от плътния физически живот. Възнесението трябва да се случи съзнателно, като това достигане на нивото на Възнесен Учител е окончателното завършване на всички плътни физически преживявания чрез нивото на личността.

Физическото въплъщение има за цел подготовката, усъвършенстването и просветлението на тялото до ниво на вибрация, което ще му позволи отново да се слее с вселенското тяло на Аз СЪМ-Присъствието. Това е състоянието, наречено от Исус/Христос "дреха без шевове”. В това етерно тяло, изградено от чиста електрическа енергия, имате пълна свобода от всякакво плътно физическо ограничение. Посредством интензивна отдаденост на Аз СЪМ-Присъствието всеки може да освободи неговата сила, за да постигне това. Напомняме ви, че това е ваше рождено право във вечността!

От всички навици, които човечеството само си е създало, самосъжалението е най-непростимото, защото то е върхът на човешкия егоизъм. В самосъжалението вниманието и енергията на личното съзнание, или външния аз, напълно се фокусират върху дребните, безсмислени човешки желания на физическото тяло. Величествената сила на Аз СЪМ-Присъствието – сега Махатма – бива напълно пренебрегната, но въпреки това енергията му се прахосва за дисхармонични приоритети. Човечеството не може да преживее висшата страна на живота, докато не загърби малкия аз и признае и почувства присъствието на всеобхватната Махатма, която вече може да проникне на всяко ниво.

Мъката, която се приема за форма на любов, не е друго, освен още едно изражение на егоизма. Апатията също принадлежи към тази категория – тя не е нито живот, нито любов. Тези негативни емоции много успешно превръщат хората в роби, прекършвайки устойчивостта им, като изсмукват енергията на живота, която би трябвало да се използва за създаването на красота, любов и относително съвършенство. Това робство ще продължи, докато личността не направи нужните съзнателни усилия да се освободи от примамката на психичния свят, съдържащ само творения, резултат от нехармоничните чувства, мисли и думи на нивото на личността. Ежедневните занимания на ума, емоциите и тялото са тези, които изкривяват творческото изразяване на живота, създавайки илюзията за тези психични/долни астрални нива.

Феномените на психичния свят вълнуват, забавляват и омайват хората; но трябва да ви предупредим, че няма нищо положително, нито постоянно в психичното/долно астрално ниво – то е опасно като подвижните пясъци и също толкова измамно. Психичната/долна астрална сфера е емоционалната/долна ментална сфера; тя е творение на човешкото съзнание, натрупани човешки мисли и форми, активизирани от човешките чувства и наричани масово съзнание. В него няма нищо от Космическата Светлина.

Този интерес и стремеж към психичното изражение се преживява от човешката личност като много фино чувство, но именно това чувство отклонява вниманието на човека от неговата връзка и разпознаването на истинската му реалност, Аз СЪМ-Присъствието на Източника. Фокусирането върху действието на психичното ниво лишава индивида от енергията и способността да се свърже със своя Божествен Източник, или дори да вкорени (с редки изключения) първичната Душа и нивата на личността в Земята и нейните горни астрални нива.

Важно е да осъзнаете, че от психичната сфера не идва нищо от Божественото съзнание, независимо от проявленията, които доказват обратното. Тези нива на външно действие на долния ум постоянно променят качествата си, докато Христовото съзнание – за съществата в плътния свят – което е от Божествената Светлина, е вечно разширяващо се, макар и не по начина, използван от съвременните световни религии, които предлагат само форма, мрак и ограничение.

Заради това свое увлечение по долните астрални нива човечеството днес е като голяма група деца, нуждаещи се от голямата помощ и всеобхватната мъдрост на Космическото Навлизане, за да издигнат разбирането си за Светлината, като първо станат Христос, а после вкоренят и станат Махатма – единственият начин да се освободят от мрака на хаоса, царящ на Земята. От края на Втората златна епоха, когато човечеството е започнало да се интересува от материалната страна на живота и творението на "неща", на планетата редовно идват аватари, за да донесат своята помощ.

По това време вниманието на човечеството се е насочвало към външните дейности и осъзнаването на собствения им индивидуализиран Божествен Аз било забравено. Нивото на Създателя – пребиваващо в духовното тяло, а сега в атомното – било напълно пренебрегнато. Така Източникът е успял да изрази само част от Божествения план на плътните нива на съзнание.


Из Махатма I & II. Аз съм присъствието.
http://mahatmaon.com/mahatmathebook
Папка: Великият преход | Посещения: 1098 | Ченълинги
Контакт          3.142.119.241