Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:46
19.04.2024
Петък
3.141.31.209


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Вегетарианците по-рядко страдат от сърдечни болести

Хората, които не консумират месни продукти, са изложени на 32% по-малка вероятност от сърдечно-съдови заболявания

Новини

Вегетарианците са изложени на 32% по-малка вероятност от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с хората, които консумират месо и риба, показва широко изследване във Великобритания, публикувано днес в САЩ.

По-добрите нива на холестерола, кръвното налягане и теглото са основните причини за подобряването на цялостното здравословно състояние, предаде Би Би Си.

"По-голямата част от разликата в риска вероятно идва от последиците за холестерола и артериалното налягане", което като цяло е по-високо при месоядните и тя "показва важната роля на храненето за предотвратяването на сърдечните заболявания", заяви д-р Франческа Кроу от Оксфордския университет във Великобритания, основен автор на изследването.

Това е най-широкото проучване, правено някога във Великобритания, при което е сравнена честотата на сърдечно-съдовите заболявания при вегетарианците и при тези, които похапват месо.

В проучването участвали близо 45 000 доброволци на възраст между 50 и 70 години в Англия и Шотландия.

В тази група 34% били вегатирианци, рядко висок брой при подобен вид изследвания, което позволило на учените да направят по-точни изчисления за рисковете от сърдечно-съдови заболявания за всяка една от двете групи.

"Резултатите показват ясно, че рискът от сърдечно-съдови заболявания е около една трета по-нисък при вегетарианците спрямо хората, които консумират месни продукти", заяви проф. Тим Кей, заместник директор на департамента "Епидемиология на рака" в Оксфордския университет и съавтор на изследването.

Учените взели предвид редица фактори, за да изчислят риска - възрастта, дали участниците са пушачи, количеството консумиран алкохол, физическата дейност, нивото на образование и обществено-икономическата среда.

Участниците, които били изследвани през 90-те години на миналия век, отговорили на подробни въпроси за здравословното си състояние и начина си на живот.

Сърдечните болести са основен проблем на западните страни и убиват 94 000 души във Великобритания всяка година.

"Най-важното нещо, което искаме да обясним на хората с това изследване, е, че хранителният режим е изключително важен за доброто здраве на сърцето. Не казваме, че всички трябва да станат вегетарианци. Диетите могат да бъдат различни. Тези, които не ядат месо, приемат по-малко наситени мазнини. Това е причината вегетарианците да имат по-малък риск от сърдечни заболявания", обяснява д-р Кроу.

"Това изследване напомня на всички нас, че трябва да се храним балансирано - независимо дали приемаме месо, или не", категорична е Трейси Паркър от Британската фондация за сърдечно здраве.

"Ако пък решите да станете вегетарианци, уверете се, че приемате достатъчно витамини, минерали и желязо, които обикновено организмът си набавя от месните продукти", съветва още Паркър.


Източник: Би Би Си Снимки:ЕПА/БГНЕС
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5487911
Папка: Статии | Посещения: 846 | Ченълинги
Контакт          3.141.31.209