Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:02
25.04.2024
Четвъртък
18.117.81.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Нумерология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


59 - самоосъзнаване на духа

Откровение на духа в човека; човекът като всемогъщ и вечен в двете духовни пocоки; тих вътрешен глас.

Първата фаза на проява на единицата са числата от първо ниво, именно 2 и 3. Втората фаза на проява на единицата се състои от числа, намиращи се на нивата от 4 до 10, тоест числата от 11 до 66. По-нататък четвъртата фаза на проява на единицата съдържа числа, които се намират на нива от 11-то до 66-то, тоест числата от 67 до 2278 и т.н. (виж приложе­ние 2). Десетото ниво завършва третата фаза на про­ява на единицата и в него се оформя самосъзнанието на духа, което до този момент се смята за непостижи­мо и, във всеки случай, принципно външно по отноше­ние на случващото се. Някой е сътворил плътния и финия свят, после и тяхната карма, след това магичес­ките реалности и светове, и е премествал точката на сглобяване, но това винаги е бил някой друг - неизвес­тен и страничен. Откровението на петдесет и девет е самоосъзнаването на духа или духовно откровение у човека. С други думи, индивидът осъзнава, че самият той е духът, притежаващ впрочем някои обвивки: не тяло, облечено в дрехи, психика, душа или още някак­ви фини или плътни аксесоари, а именно и на първо място - всемогъщ, никога нероден и вечен дух.

Това откровение се достига при особено положе­ние на точката на сглобяване, но прави цялата концеп­ция за магическите светове (а също така за плътния и финия, както и за тяхната карма) несъществена в свет­лината на най-сетне открилата се Истина за мястото на човека в света, в чиято светлина помръкват всички останали частични и непълни истини от рода на блуждаенето на точката на сглобяване. Въпреки това откро­вението на петдесет и девет е практически непреводимо на обикновения език на средния човек, тъй като 59 е просто число, и развитието, оформянето и поне час­тичната социална адаптация на неговия принцип ста­ват много бавно и постепенно: 118 = 59 х 2 е число от четиринадесето ниво, 177 = 59 х 3 - от осемнадесето и т.н. Тъкмо затова например съответстващите на пет­десет и девет изказвания на индийските философи са възприети от обществото, дори от най-напредналата и религиозна негова част, най-вече превратно (тоест ме­тафорично, а не буквално), което впрочем ни най-мал­ко не снижава тяхната ценност. И така, четвъртият урок на десето ниво е: човекът, това всъщност е духът, и тук непосредственият извод е, че всички учители, в това число и духовните, могат да бъдат намерени от всеки­го вътре в себе си, да бъдат чути с вътрешния духовен слух, а всички външни учители и ученици - да са одоб­рени от него, защото тяхната роля е само да насочат човека към тези или онези размисли. Знанията и уме­нията предварително са заключени вътре в него, така че всяко, особено духовното, външно обучение в най-добрия случай е процес на напомняне (а в най-лошия - обратното - на блокиране на вътрешната памет).

59 = 58 + 1 - в продължителна борба със злите сили добрият човек (58) внезапно открива вътре в себе си неизчерпаем източник на сила, знания и умения; или вътре в него се включва тих глас, който във всички ситуации го съветва как е най-добре да постъпи.

Папка: Нумерология | Посещения: 2716 | Ченълинги
Контакт          18.117.81.240