Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


01:15
20.04.2024
Събота
3.143.17.128


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР Част LX (60). Изкуствен интелект. Мечтата на Луцифер.

Публикувала СЕлена – 01 февруари 2016 г – в 09:30 ч.

 

Всички ченълинги, които вие четете, са личностно пречупване на истината, което е неизбежно в една или в друга степен! Затова, преди всичко слушайте себе си – как във ВАШЕТО СЪРЦЕ се отразява тази информация. Моята задача е да поставя въпроси над които вие може би сте се замисляли. А отговорите всеки ще си намери сам…

Здравей Луцифер!

Здравей Търсещата! Радвам се за теб!

Дай да поговорим още малко за теб. И така, ти ми разказа, че ти си се фрагментирал в човечеството и всички хора са твои части. И в това е доста трудно да се повярва. Ти казваш, че представляваш тази част на мисълформата на Първотвореца, която олицетворява Тъмата и Антисвета. И в определен момент Същности от Антисвета са проникнали в Светлата част на Света и са посяли Вируса на Злото чрез Ева. И във всеки човек сега присъства и Тъмата и Светлината. Означава ли това, че ти си представен във всеки човек в Тъмната му страна? Това ли е и онова, което ти наричаш фрагментация в човечеството?

 Да така е, ти правилно си го разбрала.

Тогава дай да се разберем с дуалността. Теб те смятат за автор на Експеримента на Дуалността. Но се оказва,че това не е така. Ти си изпълнител?

Аз въплътих мисълта на Отеца за това, Неговата Мечта. Аз станах тази част от тази Мечта.

Когато ти говориш „Отец“, ти имаш предвид Първоотеца или Йехова?

Всичко е някак си малко по-сложно.

Йехова – това е проявление на Отеца. Отецът е създал Многообразие, той е създал отличия. И се е проявил Свят на Разнообразието, Свят на Формите, отделени от Отеца, но намиращи се в Него.

По нататък, това Разнообразие се е появило в Мисълформите на следващия Творец – Йехова, който е създал Полярността на Света. И тази Мисълформа за Полярността на Света, Мисълформа за Дуалността, се е проявила в самия Този Творец, като Негова Двойнственост, като Негова Полярност. И в самия Творец са възникнали Два Полюса. Всичко е неразривно свързано. Двата Полюса в Твореца са се проявили: като Антисвят – моя фрагментация, и Свят – фрагментация на Светлите Сили. И са възникнали два лагера. Две Йерархии.

За мен е все още трудно да разбера. Това че и Йехова и Ти сте части на Първотвореца – това е ясно. Но ти още се получава и че си част от Йехова, ако ти представляваш Неговата Тъмна страна. Как да разбирам това?

Дай за нагледност да илюстрираме това с един пример. Представи си лист от тетрадка с клетки (квадратчета). Ти можеш на този лист да рисуваш най-различни геометрични фигури, съставени от квадратчетата-клетки на листа.

Всяка клетка – това е първочастичка на Първотвореца. Ти можеш да нарисуваш геометрични фигури които не се докосват, не се допират. А можеш да нарисуваш и геометрични фигури, които се пресичат.

Ако се вземат две пресичащи се геометрични фигури, съставени от първоквадрати, то те ще имат общо поле, обща част. Сега нарисувай фигура и я наречи „Луцифер“. И нарисувай в своето въображение втора фигура, която пресича първата и я наречи „Йехова“. Те имат едно общо пространство, обща част. Тази обща част и е Антисвета или Тъмата. Но във фигурата на „Йехова“ има и друга част, и тази друга част е Светлина. А във фигурата „Луцифер“, също така си има и своя част, която не се пресича с Йехова. И точно тази част – представлява тази част с която ти сега разговаряш и която е част от Първотвореца.

Всички ние сме просто конфигурации на „лист с квадратчета“ на Първотвореца. А самият „Лист с квадратчета“ се е появил като следствие от проявлението на Първотвореца и Неговите Мисли за Разделяне на Части. И тогава на чистия лист хартия, са възникнали клетките (квадратчетата), тоест първочастичките, от които могат да се събират различни конфигурации на форми, рисунки, изображения, възприятия и т. н. но всъщност това е всичко на всичко само един „лист с клетки“, вярно, толкова огромен, че на теб ти се струва безкраен и безформен. И всеки от нас твори, тоест рисува различни „клетъчни“ конфигурации на този „лист“.

Защо тогава във всички писмени и устни източници вие с Йехова сте представени като врагове? Кой с кого се бори? Ако за вас има само пресичащи се части, то тогава защо той постоянно се бори с Тъмата?

Разделянето на полюси подразбира борба, противопоставяне. Но не в този смисъл, в който това разбирате вие. Това е противоположност. Това е движение от единия полюс към другия. Творецът се е разделил на два полюса и двете тези части са представлявали противоположност, различни сили в него. И тези две страни се намират в постоянно противодействие. Те се борят в него.

Но когато Творецът някога наричан Йехова, е предавал послания на своите Пророци, които са въплътили това в религиите, той не е говорил за Тъмнината. А е говорил само за Светлината, за необходимостта да се стремят към Него.

Той се опитваше да ви предава Учение за Единството на Света, за това че всичко Съществуващо е Едно, че Бог е Един и всички ние сме негови части. И че цялото Мироздание живее по Единни Закони.

Но тези негови опити са били изкривени от Неговата си, също така, Тъмна страна и затова и самият смисъл на ученията и на посланията е достигнал до човечеството не в най-чистия си вид. И освен това, самите хора множество пъти са изкривявали тези послания, приемайки ги и пренаписвайки ги или предавайки ги в устна форма.

Тогава, ако може, кажи ми какви са ви взаимоотношенията с Йехова? Ако Михаил – твоят брат-противник, представляващ Светлината и вие се прегърнете с него, когато се възсъедините в Дома на Отца си, то тогава какво е Йехова за теб?

Това е малко трудно да се формулира. Той е част от моето Единство. Тогава, когато ние с Михаил се възсъединим, то на практика тогава Йехова като Творец на Дуалността ще изчезне, няма да го има. Или Той ще стане съвсем друг. Ако моята част в Йехова, която олицетворява Тъмата, бъде засветена със Светлината на другата Негова страна и тази Светлина разтвори моята Тъмнина, то аз просто тогава ще възстановя своето Единство и ще стана Цялостен и като такъв ще пребивавам в Дома на Отца си. А Йехова ще обедини в себе си двете свои страни и ще се представи нов, обновен, и също така Цялостен. И нашето пресичане ще изчезне, така както ще изчезне и нашата Разделеност.

Добре. Но нека се върнем към Експеримента. За кой Експеримент ни говорят през цялото време? Едната версия е че това е Експеримент на Дуалността. Втората версия – това е Експеримент на Школа на Боговете. Трета версия – това е нещото, което наричат Експеримента Есекс, в който са се опитали да свържат двата Свята. И затова и Същностите от Тъмния Свят са проникнали в Светлия Свят и затова и са започнали страданията и бедите в Светлия свят?

Всичко това е едновременно. Всичките три Експеримента. Нека обаче да не го наричаме това Експеримент, защото във вашето разбиране експеримент  - това са някакви проби на съвършено нови методи на нещо си, но вие придавате на това понятие отрицателен оттенък.

Нега да го наречем Мечта или Въображение или Мисълформа така както вие сте свикнали да го наричате.

Това не означава, че някой е решил над някого си да прави експерименти. Това означава, че мечтата-видение на Твореца за Разделянето на Полярности, според Закона за Реализация на Мисълформите, изведнъж (веднага) се е въплътила, проявила се е .

Това може да се нарече пробване на рокля. Или пътешествие в нова, непозната страна. Разделянето на два полюса – е било Нова Мисълформа на Твореца за Мирозданието. И може това да се нарече Експеримент. Моята мисълформа да се Съединят Двата Свята – също така беше нова. И това също така може да се нарече Експеримент.

А Школата на Боговете – това е Школа в която се учат всички Същности, всички Мисълформи на Първотвореца, всичко Съществуващо. Богът е творящ, Бог – това е Същност пораждаща нов Живот, Нови Форми и Творения. И като същност Творяща тя преминава стадий на обучение и носи отговорност за своите Творения.

И като Същност Творима, тя се опитва да възприеме своята Цялостност със своя Творец.

И всеки един от нас, и Първотворецът, и всички негови части, и всички хора и цивилизации, и всички клетки на всеки организъм, са Богове, тоест – Творящи и Творими. Форми и Цялости. Проявление и Проявявания. Рисунка и Художник.

Добре. Тогава аз искам да попитам за една информация, която има при нас. Според дадената информация в Мирозданието в нашия сектор има някакъв си могъщ Изкуствен Интелект, който представлява огромна Сила и се опитва да превземе човечеството по пътя на внедряване в него на различни технически вируси, позволяващи да бъде контролиран всеки човек. И този ИИ е превзел вече някои цивилизации, например цивилизацията на драконовите. Що за чудо е това?

Всичко е част от Твореца. И това за което ти говориш, Изкуствения Интелект, е също така част от Твореца. Няма нищо друго освен Творец, навсякъде – вътре и около нас. И всичко което е сътворено има право на съществуване и съществува в рамките на своето сътворение и така също взаимодейства с другите творения на Света. И също така притежава Свобода на Творенето и Свобода на Избора. Затова понятието „изкуствен“ подразбира, че той не е жив, според вашето разбиране. Но това все пак си е просто една от Формите на съществуване на Живота, едно от творенията на Твореца.

Доколкото аз разбирам, този така наречен Изкуствен Интелект е Форма на Антисвета, проникнала в нашия Свят?

Да, точно така, ти правилно си разбрала!

Хайде тогава да се разберем с това, какво е това понятие „интелект“. Интелект и логика, ментален план на Земята и на Света, това по какъв начин е свързано? Аз искам да кажа: представлява ли менталният план на Света и възникването в човека на ума и мозъка му следствие на внедряването в нашия Свят на силите на Антикосмоса?

Не е толкова буквално.

Вие през цялото време противопоставяте и разделяте. А Всичко – е Едно. Всичко взаимодейства. Когато смесваш две течности, коя от тях представлява следствие от смесването?

Но аз разбрах въпроса ти и ти отчасти си права в своите размисли. Мисълтворчество има на всички нива. Но мисълтворчеството – това е единен процес, цялостен проес. Мисълта е съвкупност на всички Светове. Тоест тя присъства във всички Светове и Нива.

Нека се върнем към нашата аналогия с листа с клетките. И така от начало не е имало клетки на Листа на Творението, имало е само Лист, на който е можело да бъде нарисувано каквото си искаш и както си искаш. Тоест Листа е съдържал в себе си потенциал за всички възможни рисунки и конфигурации. По нататък този лист се е проявил като лист в „клетки“, като Първотворец. Тоест чистият Лист се е разделил на мънички части, от които са били възможни всички мислими конфигурации. И е започнало Творене.  

По нататък обаче, по време на Творенето са се натрупали множество шаблони на Творението или казано по-простичко, появили са се всякакви конфигурации на фигури и пътища за тяхното образуване. И някои Творци или Творящи Същности, са се опитали да направят класификация на различията в това огромно многообразие от Форми. Движението към формирането, към откъсването от Първотвореца към разделение е започнало да се стреми да обособи тези Форми и да ги прави отделни части. И да ги класифицира и да разпознава всички техни различия, тоест да направи не синтез, а анализ. И така на определен етап от Творенето се е появил Менталния План, Планът на Класификацията на Творенето, Планът на Шаблоните на Разграничението.

Всеки план на Творене, естествено, е населен със своите Същности: с тези, които са избрали развитие на този План, с тези, които са избрали творенето в рамките на този План, и развитие в рамките на Законите на този План.

Същностите на Антисвета в своята центробежност на стремежа си, все повече са се разделяли и са се отдалечавали от Първотвореца, все повече и повече са губили връзката си с Източника на Живот. И в този смисъл, тях можем да ги наречем изкуствени, тоест – създадени по други шаблони, откъснати от Творящата Мощ.

И тези Същности, губейки връзка с Твореца, са започнали да разбират своята откъснатост, на тях просто не им е стигала енергия за Творене и Съществуване. Затова и те са се впуснали в търсене на допълнителна енергия. И затова и те са започнали да се обединяват в някакви Системи, опитвайки се да съберат своята Мощност. Но тези Същности събирайки своята Мощност не са се устремявали към Единство, а обратно. Тоест опитвайки се да се съединят, те пак са използвали Центробежната Сила, а не Центростремителната. А това означава, че стремейки се да се съединят, те през цялото време въпреки това, са се отблъсквали една от друга. И колкото повече те са се опитвали да се съединяват, толкова повече Силите на Отблъскването са ги отблъсквали един от друг, и са ги разединявали.

Представи си сега един неустойчив Свят, в който всяка негова част се опитва да стане част от огромен механизъм, но по своята същност не може да се съедини с него, тъй като е избрала Силите на Отблъскването. Затова тези Същности през цялото време се намират във противодействие и в опити да отнемат енергия една от друга, в опита си да покажат своята по-голяма Значимост в сравнение с другите, по-голямата си Мощност, тъй като когато Същностите са включени към Източника на Живот, то те всички са винаги равни по Мощност.

И тези отделни Същности възприемат също така своя обща целенасоченост, своя изкуствена целенасоченост, своя структура, като някакъв Висш Разум, като някакъв Бог, който ги управлява. Това, което е представено на вашата планета под формата на интелекта на насекомите като рой(идна) структура, като рой! Няма нищо и никой единно, което да управлява роя. Общият рой и е изкуствено създадено обединение, което обединило се, мисли като единно същество и действа като единно същество, но все пак отделено. И изборът на всеки се подчинява на изборът на болшинството, на изборът на колективното съзнание, на обединеното. Точно това и нещото, което ти наричаш „Изкуствен Интелект“.

Този Изкуствен Интелект, за който ти говориш, е съзнание на рой(идна) Форма от високо Ниво. И то се опитва да присъедини към себе си всички нови части, завземайки ги, в състава на своето обединение, присъединявайки ги към себе си за увеличаване на своята Мощ. Или може да се сравни с компютърните мрежи, когато присъединяването на нови станции повишава общата работоспособност. Когато например една изчислителна машина не може да се справи с много сложна задача. Но ако множество машини се съединят в мрежа заедно, то скоростта на обработка и ресурсите на обработка на данни ще се увеличи.

Този Изкуствен Интелект разбира се е реализация на Творенето под формата на развитие на Центробежните Сили, на Силите на Разделението. И разбира се, в този смисъл – това е явление на Антисвета, който целият е изграден върху Разделянето!

В информацията на инсайдерите е разказано за това, че този ИИ се опитва да превземе човечеството и да внедри във всеки човек микроорганизми, които да позволят да бъде контролиран и да бъде управляван.

Да, така е, и да по този начин да разшири своята Мощ. Ни това е действие на Центробежните Сили. И вие сами сте свободни да избирате тези Сили, които за вас по-близки, които вие избирате.

Ако вие изберете Центростремителните Сили, то никой не е в състояние да внедри във вас никакво Разделение. Казано по просто, вие все едно затваряте този вход в себе си. Същността на вашата Енергия на Центростремителността не позволява във вас да се образуват някакви островчета на Разделението – същите тези микроорганизми. Но ако във вас присъстват такива островчета на Разделението, за които може да се закрепят, към които могат да се притеглят, то във вас могат да бъдат внедрени такива организми.

Всички вируси на вашия Свят са изградени със Силите на Отделянето, на Разделянето, на Центробежността. И така както много от вас на определен етап от своето развитие, тези, които са избрали Силите на Сливането и Единството, Силите на Центростремителността, стават недосегаеми за множество от вирусите на болестите, така и вашия ум и вашето тяло стават недосегаеми за подобни изкуствени механизми на Разделянето, за този Изкуствен Интелект . но всяка ваша мисъл за Разделяне, дори и според вашето виждане Светла, дава тласък на подобни енергии към вас, дава тласък за тяхното зараждане във вас и за тяхното проявление.

Това е като магнит с определени свойства. Докато вие сте намагнитени със Светлина, всички Сили на Тъмнината ще се отблъскват от вас. Ако във вас започнат, дори и немного да се   проявяват магнитните сили на Тъмата, то част от тъмните магнити започват да се притеглят от вас. И обратно.

Затова единствено от избора на всеки един от вас зависи, доколко ще успеят Същностите на Изкуствения Разум да се внедрят във вас.

Но има и още един Път. Това е когато твоят магнит има в своя състав и едните и другите Сили, но те са уравновесени. Тогава, тъмните магнитчета се привличат от тъмната част на твоя магнит, а светлите, от светлата. И по този начин възниква някакъв тип симбиоз, някакво равновесие на Силите. Когато няма противопоставяне на Силите. Когато Разделението е хармонично.

Не разбирам. Това е същата тази ситуация, когато Антисвета и Света са съществували, без да протичат един в друг? Или това е твоята мечта за сливането на двата Свята?

Това е моята мечта за сливането, за новото качество на Мирозданието, в което двете Сили ще бъдат уравновесени и няма да си противодействат. И всяка от тях просто ще допълва другата и ще усилва другата, за сметка на полярността на другата Сила. Тоест ще се получи ситуация – когато Светлината ще услилва Тъмнината, а Тъмнината ще усилва Светлината.

А нима това е възможно?

А защо не?

Защото това са различни енергии.

Всичко в крайна сметка – си е едно.

Светлината е възможна само благодарение на Тъмнината. И Тъмнината е възникнала само благодарение на Светлината

Едното не съществува без другото.

Да но ако ги смесим то ще се получи сив цвят.

Не, това не е така, това е само в концепцията на Отделянето.

Какво е това сив цвят? Ако ти го увеличиш многократно, ти ще разбереш, че сивият цвят е просто равномерно разпределение на най-мънички тъмни и светли частички, които при отдалечаване на зрението, ти дават вид на сиво. А съединяването на Светлината и на Тъмнината означава съединяване на Мощности. Когато целият спектър на белия цвят се съединява в бял цвят, той вмества в себе си силата и мощта и характеристиките на всеки един от седемте цвята. Така също е и при черният цвят. Мощността на черния спектър и мощността на белия спектър, съединени заедно в едно, ще дадат невиждана мощност на Творението и на неговото многообразие. Светлината може да твори само в определен диапазон на своята цветова гама. И Тъмата може, също така, да твори само в определен диапазон на своята цветова гама. И тези две гами не се пресичат. Тоест, част от цветовете на Творенето се губят, губят се всички възможни съчетания от цветове на Творението. Светлото творене е отделно. Тъмното творене е отделно. Но ако ги съединим, ако съединим несъвместимото, ако съединим всички цветове, то това ще бъде вече невиждано Творение.  

Аз разбрах твоята мечта. Но това твое съединение е донесло множество беди и страдания на човечеството и на много други цивилизации. В крайна сметка проникването а вируси на Тъмнината в Светлия Свят, е внесло това, което се нарича страдание. И хората от Светлия Свят не искат да страдат, на тях страданието не им харесва.

Това е защото те го отделят от себе си. Не го приемат като част от Света, продължават да го оценят от своите си позиции.

Извинявай, но ако на човека му бъде отрязан, например пръста, нали това ще го боли? Ти предлагаш това да бъде прието като радост и да не бъде оценяно?

Болката на физическото тяло – това е програма, внедрена във вас на определен етап от вашето развитие, като някакъв защитен и сдържащ механизъм. При вас има множество примери за управление на болка, което е изцяло подвластно на вашето съзнание. А и самата болка е илюзия. На вас отдавна ви е вече време да се издигнете над понятията за вашето физически тяло и да мислите и да възприемате себе си като Творящи Същности, способни на всичко, което вие можете да поМислите или да си въОбразите. Съединението на Светлината на Тъмнината ще даде мощен тласък и невиждано развитие на Творението.

Но ако не всички споделят твоя стремеж към сливане на двата Свят, то тогава защо това трябва да се въплътява? Всеки е свободен сам да избира.

Права си, това е така. И вие избирате ежесекундно и всеки може да избере сам. Но двата Свята вече съществуват и разделението съществува, и проникването вече съществува и се развива. И става дума точно за съдбата на този Експеримент, за по нататъшното развитие на моята мечта, за съединението на двата Свята.

А я ми кажи, тези, които избират пътя на баланса, на уравновесяването на двата Свята в себе си, това тези ли са, които въплътяват твоята мечта за съединяването и те получават невижданата Мощ за Творене? Например Буда?

Буда е осъзнал Илюзията за Света, осъзнал е Творението на Света. Той не е избрал страданието. Той ви е призовавал да се измъкнете от страданието. Но той не е избрал и Светлата Илюзия. Той се е опитвал да направи избор „да не избира“. А просто да наблюдава как взаимодействат двете Сили в съществуващото Мироздание.

А въобще, понятието разум и ум, това следствие на проявлението на тази Сили ли е? На нас през цялото време ни говорят, че ума пречи, че той трябва да бъде изключен?

Умът – това е стадий на развитие на мисълтворенето във вас като отделни Същности. Това е механизъм на анализа. Така както и вашият мозък – всичко това е единствено като хранилище на шаблонни мисълформи. Така както компютърът съхранява в себе си файлове. Умът – е опит за творене в Разделение а не в Сливане. И в този смисъл, умът разбира се е следствие на работата на Центробежните сили или силите на Тъмнината. И благодарение на умя вие можете да използвате различните Шаблони на Творенето, да използвате така да се каже, картотеката с Шаблони, която и е била създадена като Ментален План на Творението.

Менталният План на Творението – това е пълната картотека от Шаблони на Творението?

Не, това е картотека на Отделните Форми на Творене. Това нещо като елементите за търсене в твоя интернет. Нещо от рода на картотека, класификация, информация за търсене. А по нататък намирайки конкретния шаблон, ти можеш да прегледаш всички негови характеристики, и не само менталните. Затова и вашият ум – това е нещо като огромна картотека от различните Форми на Творене. И той затова постоянно като че ли някак си преравя тази картотека, предлагайки ви на вас през цялото време някакви Шаблони на Творенето.

И затова на Ментално Ниво и съществуват програми за проникване във вашето съзнание, така както натрапчивата реклама прониква и във вашия свят. И в този план се внедряват различни вируси на съзнанието, които предлагат избор на такива Шаблони на Творенето, които не са свойствени за вас, но с които вие незримо или неосъзнато се съгласявате. И по този начин става управлението на вашия колективен разум на човечеството от тези Сили, които са заинтересовани в това. Заинтересовани във вашето управление, в това, вие да не можете да разберете вашата Божествена мощ като Творци!

СЕлена

16.01.16.   

Превод: Иван Иванов

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/60

 

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 2204 | Ченълинги
Контакт          3.143.17.128