Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


19:52
25.04.2024
Четвъртък
13.59.236.219


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Великият преход


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Учителя Эл Мориа. Пътя на възнесението

Четейки ченълинга, помнете – никаква външна информация няма стопроцентова достоверност. Слушайте преди всичко себе си. Цялата информация я има във всеки от нас. 
    
Здравей, Учителю!
    Здравей, душа.
    Имам въпроси.
    Слушам те.
    
Сега има много информация за нашето възнесение и миналото ни. И много често е толкова противоречива, че е трудно да я осмислиш. Все пак ми се иска да опитам. Дълго време идваха ченълинги, колко много ни обичат Светлите сили, колко се грижат за нас, как искат да ни помогнат да се възнесем. А силите на Тъмнината ни пречат. Но има много мощен ченълинг – книгата ТАО. Там е изложена много информация за възнесението. И се говори, че тези сили на Светлината, които знаем, в действителност не са Светли сили, а същности, които се крият зад тези понятия и спиращи нашето възнесение. Какво ще кажеш за това?
    
Силите на Светлината и силите на Тъмнината са само двете страни на медала. 
    
Това е разбираемо. Но аз говоря за конкретни същности. В частност, там е казано, че в цялата йерархия на Светлината има същности, които искат да властват над хората и да се хранят с енергията на поклонението. Че всички религии са произлезли от същности, които искат да направят хората роби и да се възнесат за тяхна сметка.
   
Говорили сме с теб за школите, говорили сме за грешките допускани от учителите на школите.
    
За някои, не за всички. А в ТАО е казано, че всичко е започнало семейството на Ану от Плеадите, които са създали расата на робите за собствено удоволствие и добив на злато. След това семейството Ану предало, фактически, продало човечеството на същност, известна като Сананда, който се е хранел с енергиите им, за да завземе четвърто и пето измерение. След това Сананда е препродал този лаком къс на Ордена Мелхиседек, който пуснал в творението Санат Кумара. И всички заедно просто използват човечеството за своите си цели. Какво ще кажеш за всичко това?
    
Прекалено буквално разбираш всичко това, по-човешки. 
    
А как да го разбирам?
    
Всичко е много по-сложно. Вие сте раса, която, фактически, е останала без настойници, когато на семейство Ану му се наложило да ви напусне. Те са ви вкарали в разни енергийни въртопи, които не са ви позволявали да се развивате. И някой е трябвало да помага, да излезете от тези въртопи. 
    
Добре. Нека да разгледаме текста ТАО.
    
«Създаването на робската раса е било преобладаващо електрическо по природа, с още по-малко генетичен материал, от първоначално засятата червена раса. Всичко свидетелства, че учените от Орион са използвали част от ДНК на самите Анунаки, но са я фрагментирали, намалявайки я и са взели по-малко от 1/10-та част от оригиналната им наследственост. Затова втората робска раса е била значително по-малко съзнателна, от червената раса създадена от Сирисуанците.
    
Подчинената робска раса се е държала в послушание с 18 основни мисъл-форми, които са разглеждани в предишната транслация на Великото Централно Слънце. 18 мисъл-форми се закрепвали със свещена електрическа геометрия, приведена в действие на Земята и слънчевата ви система от орионските учени. Те наложили обезателно изискване, определени нефизически същества да обхващат със себе си робската раса и да поддържат в пространството робските мисъл-форми, понеже никакви души и ангели, които са съществували на Земята, не са възприемали тази дейност. По това време, всички души на Земята са били магнитни, а за робската раса са бели нужни души с електрическо натоварване, за да бъдат удържани в пространство, основано на електрически робски мисъл-форми.
    
В резултат, чрез орионските учени, на Земята са дошли съществата, известни с имената: Кутхуми, Джуал Кхул, Серапис Бей, Иларион, Павел Венецианец, Эл Мория, Сен-Жермен, Лейди Нада, Майтрейя и Мелхиседек. Тези същества са били привлечени да поддържат необходимите вибрации за въплъщаването на робите, използвайки 12 тона от творението, които по природа са електрически. Към това време, на земните нива вече е присъствало същество, известно с името Сананда, поело задължението да следи всички останали същества, които поддържали вибрациите за расата роби Ананук на Земята. Робите били програмирани да се покланят на тези същества като на "Бог", съществуващ в нефизическите реалности.»
    
Това е дълъг и сложен разговор, но се радвам, че стигнахме до него. Вие сте угнетявани дълго време незаслужено и е дошло времето за разкрития. Е, какво пък. Действително бяхме призвани на Земята, във вашия сектор за творене, за поддържане на експеримента, за съпровождане на човечеството, но ние искрено ви обичаме. Може да се каже, че за цялото това време сме успели да се привържем към вас. Както се привързват към малки деца, за които се грижат.
    
Експеримент? Какъв? 
    
Вашия свят, като начало, е бил магнитен. Но, дълго преди нашето идване, в него е навлязла електрическата енергия, а след това и атомната. И светът ви е станал уникално свърване на тези три енергии. Ние дойдохме като учени, за да помогнем за установяването на новия свят, който да обедини три различни енергии, три разни творения. 
    
Без да се имат предвид желанията на създадената робска раса? 
    
Като начало, ни повикаха да изучим уникален експеримент и бяхме очаровани от идеята за обединяването на трите енергии. Искрено смятахме, че го правим за Мирозданието, за създаването на нов уникален свят. Човечеството вече съществуваше като раса и в нея беше внедрен електрическия принцип. Отначало само изучавахме и това продължи няколко столетия. Но внедряването на електрическия принцип в магнитния, а след това и радиоактивната енергия, доведе до деградиране на расата.
    
Престанала е да се подчинява?
    
Всичко е много по-сложно. На генно ниво ставаха мутации. Като мутации от радиоактивната енергия, които са ви познати от историята ви. Тези мутации доведоха до отделен вид, до уплътняване на завесата, до отделяне съзнанието Аз Съм Присъствие. Това беше неочаквано. Ние не разбирахме, че семейство Ану ви е използвало за своите цели като роби. А когато го осъзнахме - доколко са паднали, колко са ви манипулирали - започнахме да решаваме, как да ви помагаме. Тогава бяха създадени религиите и учителския институт.
    
Ние наблюдавахме, как се събуждате, един по един, и какво го прави възможно. Оказа се, че максималните натоварвания ви позволяваха да излезете от този принцип. Т.е. електрическия принцип ви отделяше, разрушаваше целостта. Но, когато започнахте да живеете на предела на възможностите си, тези граници се заличаваха и някои от вас отново възстановявахте своята цялостност, своята квантовост. Това бяха случаи на частично възнесение на отделни хора. За наблюдения на Земята слизахме и ние. Въплъщавахме се на физическо ниво, но цялостни, с осъзнаване и изучавахме степента влияние на електрическата природа върху осъзнаването, върху духовността на същностите. Опитвахме се да ви помогнем.
    
Звучи като безчовечен експеримент - как безчувствени учени са изследвали човешки материал, без да ги е грижа за усещанията на хората. 
    
Не го възприемай така. Отначало бяхме движени от идеята, че за спасението на човечеството, трябва да се пожертва нещо и това трябва да се изучи. И не се намесвахме в създадената система. Семейство Ану ви е натрапило много колективни парадигми, които следвахте послушно. И да го прекъснем, беше много сложно. След това при вас идва Исус, който се опита да ви отклони от поклонението. И ви разказваше за любовта на Създателя, и за това, че сте богове. Идва и Буда и ви разказа, как да се изключите от тези колективни мисъл-форми-парадигми. И след това идваха много други учители и досега идват. Ние искрено ви заобичахме през това време и с всички сили опитвахме да помогнем. Нима някой от нас е искал поклонението ви? Нима аз съм го искал? А Сен-Жермен? Нима не усещате любовта ни в посланията?
    
Може да се каже, че с вас преживяхме бащинския опит, опита на по-големи братя, отговорни за по-малките си братя, които имат нужда от помощ, които са заразени с вируси и трябва да бъдат лекувани. Но вируса е нов и никой не знае, как да се справи с него. Универсалното средство е любовта и ви я изпращахме толкова, колкото можехме. И до сега ви я пращаме. И постоянно изучаваме, как да ви избавим от електрическите импланти, които са внедрени на генно ниво във вас.
    
Аз не се опитвам да ви съдя. Просто искам да разбера. И, освен това, хората имат право да знаят, какво е ставало в действителност. И така, възнесените учители, тези, които познаваме, опитват, по твоята версия, да ни помогнат. А как стои въпроса с другите представители на Светлата Йерархия? Например, Сананда, Санат Кумара, Мелхиседек?
    
Можеш да ги попиташ сама. Разбираш ли, в колективното управление има моменти, когато не всички са съгласни, когато някой следва свой път и при това смята, че прави всичко правилно. Имайки предвид закона за свободния избор, никой не може да му го забрани. Първоначално религиите бяха създадени за да престанат хората да се страхуват. За да престанат да гледат небето в буквален смисъл и да се замислят, какво има освен тях, какво виждат около себе си. Човешката раса се е клонирала от генетичния материал на други раси, в които е имало множество способности, но за да се получи подчинение, е трябвало да бъдат блокирани. Ако смяташ, че може просто да се отблокират, това не е така. Ние не можем да го направим - възможно е само с ваше участие. Как да променим генотипа на цялото човечество за един миг?
    
Необходима е последователна работа и поколения за промяна, което и става. Продължаваха експериментите с генетичния материал, експерименти със създаването на нови подраси, чрез кръстосване. Знам, че това звучи безчовечно и в определен смисъл е така. Защото ние не сме хора, макар да сме се въплъщавали на Земята за да я изучаваме. В действителност, всичко се е правило заради вас и бъдещето на вашето творение. И заради бъдещето на още две творения, които са били въвлечени. При нас, вътре във Светлата Йерархия, също има разногласия, каквито има в колектив от учени, които решават, в какво направление да се насочат. Разбира се, тези разногласия се отразяват на същността на експеримента, на живота ви. Възприемаш всичко това прекалено чувствено. Духът не умира. И за духа, хилядолетията са едно мигване с окото, това не е така драматично. Всичко ново винаги идва трудно, изисква време, за да се установи, за да се укрепи и да даде плодове.
    
От висотата на другите измерения, навярно, е лесно да се говори така. Но хората страда, умират. Освен това, къде е отивала тази енергия, която се получава и до сега от поклонението?
    
При този, на когото се покланят. Това ти е ясно.
    
Защо не прекратите това поклонение?
    
Опитвахме. Исус опитва. Но извратиха учението му, а от него направиха идол и започнаха да му се кланят. И в резултат, казано на ваш език, и той не се радва на това, защото разбира, че тази енергия на поклонението го вързва към това творение и той не може да го напусне - да се възнесе в по-висше измерение. Както и всички ние. 
    
Той не се радва? На мен ми казваше, че сам е молил Създателя, за да го остави при хората да им помага.
    
И това е така. Всичко е едновременно. Ние също не сме идеални, и в нас има множество страни. Също се съмняваме и чувстваме. Но нямаме тези негативни парадигми, които са ви натрапени, но това не означава, че не можем да грешим или да чувстваме. Исус най-искрено ви обича. Той е приел страданията ви, както се казва, изпитал ги е на собствената си кожа, каквото изпитвате вие. И това го е потресло. И той е този от нас, който винаги е на ваша страна. И винаги призовава йерархията да се отнася внимателно към вас. Приел е на себе си. В действителност, не греховете на света, но е успял да усети, какво представлява да носиш бреме, да се измъчваш и да страдаш. Той е разбрал, в каква парадигма съществувате и това много го опечалява. И е останал с вас, не само защото е привързан към вашето творение, но и защото ви обича.
    
Цялата учителска система сме се въплъщавали определено количество пъти. Но нашата дейност основно е изследователска, просветителска, ние не сме поемали такъв товар от страдания, както той. Но, все пак, ни сме се привързали към вас. Затова, тази енергия на поклонението, все повече ни привързват. И ние разбираме, че сами сме се вкарали в капана. Но не съжаляваме, в смисъл, че искаме да бъдем редом с вас и да ви помагаме. Да намерим решение на проблемите за съвместяване на трите енергии в едно творение.
    
Т.е., в Светлата Йерархия няма пълно съгласие?
    
Да, има различно виждане за проблемите на човечеството и начините за решаването им.
    
Но, съгласно ТАО, електрическата природа е несъвместима с магнитната, понеже я разрушава. И там съветват да престанем да ползваме електрически прибори, изобщо на електричеството, за да не подлагаме тялото си на въздействието на електроенергията. А ние наблюдаваме масово разпространение на електроенергията за последното столетие. Как се вързва всичко това?
    
Електрическата енергия действително въздейства на магнитната ви природа, като я разрушава. Но стремителното развитие на енергетиката е свързано с намесата на други сили, на цивилизации, които наричате "сивите". Техните изобретения се внедряват масово при вас. Тази цивилизация е построена изцяло върху електровзаимодействията. И те се опитват да се асимилират с вас. Работата е там, че са загубили своето Аз Съм Присъствие и искат да го възстановят. Защото без това не могат да се възнесат. Магнитната природа означава, че има притегляне, че частиците Аз Съм се привличат към цялото, огромния магнит на Духа, и в резултат на тази магнитна природа, всички вие сте свързани, и по същество, сте един голям магнит на Духа. Затова има постоянно взаимодействие, колкото и разделени да се смятате. 
    
Електрическата система е построена по същия начин като електроинсталацията, т.е. няма обща сила, която да действа едновременно на всички, а електрическата енергия стига до всеки отделен абонат по мрежа от «проводници», т.е. продължително и последователно.
    
Сивите също се опитват да съвместят всичко това, искат да вземат магнитните ви свойства и да ги внедрят в своя генетичен апарат. За това правят разни експерименти и се стараят да внедрят във вас повече електрическа енергия. Вашия технически прогрес, в общи линии, повтаря техния технически прогрес, наистина, техните прибори са други, защото потребностите им са други.
    
Но на тях им позволяват да го правят. 
    
Никой не може да им попречи. За всичко има свободен избор. И докато вие самите не заявите за насилие над вас, никой няма право да се намесва. Всичко, което ние можем, е да наблюдаваме и да ви предаваме информация.
    
Да, но до сега, практически, не сте предавали информация за всичко това. 
    
Защото няма търсене. Ще ти преведа аналогия: при вас има закон за антирекламата. Т.е. никой няма право да се рекламира за сметка очернянето на друг. Това се наказва според закона. Примерно така е и при нас. Ние нямаме право да инициираме информация с оценки за дейността на другите раси и същности. Само, ако ни питат. Ти питаш.
    
Но в ТАО се казва, че по този начин, вие просто пречите на нашето възнесение. И скривате информацията, че изначално сме били създадени роби, а в действителност, сме богоподобни. Как да го разбирам всичко това?
    
Нима го крием от вас? Исус е казвал, че сте богоподобни, но вие не чувате. Ние ви го казваме постоянно, но вие не вярвате! И информацията, че сте създадени като роби, вече се е появявала. Кой иска да знае, че е създаден като роб? Ти, като майка, би ли казала на детето си, че е родено да бъде роб? Не. Напротив, с всички възможни средства не би допуснала в него тази мисъл. Не искахме да ви я предаваме по-рано, щадяхме чувствата ви.
    
Или, по-точно, не сте могли да преодолеете парадигмата на роба, внесена в божествените ни глави? 
    
Да, правилно си разбрала. По времето управлението на семейство Ану са ви били наложени много парадигми, много повтарящи се мисъл-форми, и да се премахнат бързо, е трудно. Трябва да бъдат заменени с нови. Но това не е толкова прост процес. Практически, трябва да минат векове, преди колективната мисъл-форма да се промени напълно, толкова е велика силата им. Мисъл-формата на страданието, мисъл-формата на поклонението, мисъл-формата за робството, мисъл-формата за наказанието и т.н. Всичко това е внедрено във вас на генно ниво във вид на болезнени синдроми. Т.е., всяко отклонение от тази мисъл-форма, се е отразявало енергийно на физическото ви тяло във вид на болка и кармично, на всички останали тела, като убеждение за кармично наказание. Това е станало част от вас и никак не е лесно да се премахне. Затова е необходимо съзнателното ви участие. А вие спяхте и досега спите. И всичките ни опити да ви разбудим, даваха малък резултат. Само единици се събуждат и започват да се осъзнават.
    
Но, ако религиите не поддържаха парадигмата за поклонението, би било по-лесно.
    
Кажи, по-лесно ли е за човека да живее, ако по-рано е вярвал в нещо, а след това е престанал? Така е и с човечеството. Никак не е лесно да се отнеме вярата на човека. Ние не се опитваме да я отнемем, а да я пренастроим към вас самите. Към вашето собствено Аз Съм Присъствие, към искрата на Духа, която сте. Нима не ви предаваме материали на тази тема? Нима не опитваме да го внедрим в колективното съзнание? 
    
Да, но едва през последните 50 години. А преди?
    
И преди сме опитвали. Не бяхте готови. Дълго врем решавахте, основно, проблема за оцеляването и всичките ви мисли бяха насочени към това. Частичното внедряване на техническия прогрес във вид на разпространение на електрическата енергия, намали проблемите ви на тази тема, при мнозина се появи време да започнат да се замислят за себе си, за Мирозданието, за Бога, за мястото си и възможностите си. Постепенно част от вас започна да се отваря за своите възможности и да повишава нивото си на съзнание. На това се радваме безкрайно. И се надяваме, че ще продължи. Вече не всички в света изповядват религии. Мнозина се замислят, че има Бог. Информация ви се дава постоянно. И тя се разпространява много бързо. Постиженията на техническия прогрес разкриват и своите положителни страни. Започвате да възстановявате връзката си един с друг, отначало на физическо ниво, разбирайки, че не сте сами, че сте едно цяло като цивилизация. И постепенно ще възстановите отвътре своята връзка и ще бъдете единно, цяло духовно същество. Към това ви призоваваме всички ние.
    
В ТАО има информация, че всички сте изтеглени от нашето мироздание, за преминаване през своите уроци и се свързвате с нас някак отвън. Така ли е? 
    
Частично. Защото няма понятие «отвън». Всички сме свързани. За да продължим по-нататък развитието си, ние трябва да развържем с вас всички връзки, които са били изградени в резултат на дългото ни взаимодействие. И, освен това, мъчно ни е да ви изоставим. Ние ви обичаме като братя. Не само сме привързани с кармични връзки. Но и искрено искаме да постигнете своите нива на възнесение. Тази енергия, която попадне при нас, в резултат на стремежа ви към поклонение, трябва да ви бъде върната. Иначе не можем да разкъсаме връзките. Ние не можем да се възнесем, докато сме свързани с вас. Или трябва да се възнасяме заедно. 
    
Точно сега се решава този въпрос - как ще става възнесението на човечеството - и избора е ваш. Тези от вас, които решат, че не искат да се възнасят, трябва да им върнем взетите енергии, получени волно или неволно, в резултат на вашето поклонение, да върнем енергийния си дълг. И ние се опитваме да го върнем, като ви изпращаме любовта си и информация, с което усилено се занимаваме през последните 50 години. Тези, които ще се възнесат, трябва да решат, как го искат, с нас или по свой път. Който пожелае свой път, ще му бъдат предоставени такива възможности, кураторството над него ще поемат други същности от Мирозданието, които са дошли да ви помогнат, тези, които в ТАО са наречени ордена Райза.
    
Тези, които искат да продължат пътя си с нашата Йерархия, ще бъдат приети с отворени обятия. Ще ви помагаме по всички възможни начини, защото, фактически, ставате наши части. Сплете ни сме енергийно. 
    
Тези, които искат да се отделят от нас, могат да изкажат намерение за това. И това ще бъде прието с разбиране и приемане. Защото това е ваше законно право, да изберете своя път за възнесение.
    
Сега разбирам, защо така се разви ченълинга за последните 50 години. Просто бързате да си върнете по-бързо дълговете, за да нямате пречки при възнесението. И по същество, агитирате да се присъединим към вашия път на възнесение.
    
Просто търсим начини за всеобщо възнесение. Тези, които се откажат от съвместния ни път, ще търсят индивидуални пътища, те също трябва да се обединят в групи и колективи, защото енергията и мощността на единака е недостатъчна за това. Всички същности, които са успели да се възнесат индивидуално от планетата в старите времена, не са били човешки същности, притежавали са голяма мощност и осъзнаване и са дошли за да трасират пътя за хората. Но простият човек, с неговите парадигми и блокирани възможности, сам няма да може да се възнесе. За това им е необходима друга мощ. Затова, тези, които ще се възнасят по магнитен принцип, ще трябва да преминат множество уроци, на много неща да се научат и практически да прекарват нови пътища за възнесение, защото този път ще е уникален. Още няма прецедент за възнесение чисто по магнитен тип.
    
Няма прецедент? А как са другите нива и другите Мироздания?
    
Всяко Мироздание си е уникално по своите енергии и не прилича на другите. Затова няма друго мироздание само с магнитна природа. Що се отнася до другите цивилизации - всички представляват други части на Мирозданието, други енергийни принципи: електрически иили радиоактивни. Именно затова техния опит от възнесението ви е полезен само частично и още поради различното съотношение на енергиите при разните цивилизации. Затова можете да заимствате само част от опита.
    
Т.е. казваш, че възнесените учители, като същности, познават добре възнесението по електрически принцип и ни призовавате да се присъединим към вас?
    
Повечето от вас са свързани с нас енергийно. В резултат на нашето взаимодействие, енергийните ни структури са сплетени. Затова, тези, които не са готови да ни напускат, да напуснат общото ни поле на взаимодействие, ще преминат възнесението заедно с нас, под нашата егида, използвайки нашите разработки и мощ. Но ние също усвояваме нови пътища за възнесение. Защото, след като продължително сме взаимодействали с вас, нашите енергийни потенциали също са се променили и са станали смесени в различни степени. Затова, този път и за нас е уникален, в известна степен.
    
В ТАО има понятие, че гуруто се възнася за сметка на учениците си, и в частност е споменато, че така е направил Буда. Значи, вие призовавате своите привърженици сред хората, да се присъединят към вас, за да се възнесете за тяхна сметка?
    
Не, всичко е много по-сложно. Ние станахме с вас, в някаква степен, единна същност, като симбиоза на различни организми, като внедрения на ниво жизненоважни органи; ние сме свързани. И разделянето може да бъде доста болезнено и трудно. И този «организъм» се възнася заедно. Не за сметка на вас, а заедно. Защото отделянето от вас, за нас също е болезнено и трудно. И освен това, наистина ви обичаме. 
    
Т.е. говориш за енергийните кабели, с които човечеството е привързано към вас и другите йерарси от Светлината?
    
Може и така да се каже. Но ние действително сме свързани с енергийни нишки. Всяко едно взаимодействие поражда такива връзки.
    
Но, според различни източници, чрез тези енергийни кабели се извършва източване на енергия.
    
Отново възприемаш едностранно всичко. Ще кажа така: а какво ви пречи да източвате нашата енергия или да я вземате от съвместното ни същество? Т. е. - връзката е двустранна. Нима не ви даваме сили, светлина, любов, за да ви помогнем и подхраним? Нима не молите за помощ? И нима ви отказваме? Ние ви даваме енергия, за да продължите да вярвате, за да не падате духом. Това не са само думи, това е енергия. Но така се е получил нашия енергообмен, че вие ни давате повече енергия, отколкото вземате от нас. И сега това не е наше желание. В това участвате и вие. Всеки, който се е обърнал за помощ, я получава в необходимото му количество. И още веднъж ще повторя: ние не искаме поклонение и предаване на енергия от вас. Но по навик, мнозина от вас, продължават да се кланят на Божеството.
    
В миналия ченълинг разказва за школата от неудачни творци. Как можем да свържем тази информация с тази, която съобщаваш сега? 
    
Всичко, което ти описвах, е все пак алегория, за да разбереш по-лесно. И всички вие. Ние сме школата за вас. Учим ви на това, което знаем и сами сме научили. И самите ние продължаваме да се учим в своята «школа» и извличаме свои уроци. Този процес е взаимен.
    
Но ти каза, че човечеството е създадено от тези, които са творили неудачно в другите сектори на Мирозданието. А сега казваш, че е създадено като раса от роби.
    
И едното и другото е вярно. Мнозина от вас са дошли в този свят именно за да учат.
    
Не разбирам. В една от версиите, отначало от семейство Ану е била създадена червената раса като роби.
    
Да, но след това са се случили много други работи. Започнали да се създават други раси чрез асимилация и кръстосване на расите с други цивилизации и Земята е започнала да действа като площадка за обучение на много същности, които трябва да преодолеят негативен опит. 
    
Все пак, не разбирам. Нали самия негативен опит, както се оказва, ни е бил натрапен чрез мисъл-форми, за да може по-лесно да ни управляват. А преди ни говореха за дуален експеримент.
    
Всичко е едно и също. Смесване на различните енергии, е дуалния експеримент. Внедряване на електрическата енергия в магнитната - същите тези центробежни и центростремителни сили, за които ти разказваха. И това беше експеримента. По точно, това бе следствие от дейността на анунаките. След това, беше наречено експеримент, защото бяхме поканени от анунаките при вас, точно като експериментатори и нямахме представа за мащаба на бедствието ви. Едва след като продължително наблюдавахме и се въплъщавахме при вас, разбрахме и осъзнахме, в какво са ви въвлекли. И не става само за чувства и емоции, а за натрапени парадигми. За енергийни взаимодействия. Падението, изгонване от рая – това е промяната на магнитната ви структура, при което са били загубени много ваши възможности, като Богоравни, по-точно блокирани. И за това разказваме. Опитваме, експериментираме с деблокирането на вашата ДНК. Но това е възможно само при съзнателното ви участие и разбирането на процеса. А и самите ние не сме напълно наясно, как може да се деблокира и опитваме заедно с вас. И затова ви предлагаме да се възползвате от мощта ни, от любовта ни, от нашите генетични възможности за всеобщо възнесение.
    
А какво отношение към всичко това има Луцифер?
    
Той беше противник на внедряването на електрическата енергия.
    
А кой я внедри?
    
Нашите предшественици. Друга група учени, която е експериментирала с това. Известна ви е частично като групата на Мелхиседек или пантеона на индийските богове.
    
Тогава не разбирам - в цялата тази структура, кои са ангелите? Те какво отношение имат към цялата тази тъжна история?
    
Това са силите във вашето Мироздание, които отговарят за енергийното взаимодействие. Вие наричате ангели всички, които имат много висока светимост и ги виждате крилати. Но много често това не са ангели. Ангелската система са същности, които отговарят за енергийното захранване на системата, за нейната пълноценност. Както някой при вас отговаря за безаварийното подаване на енергия, всичко да функционира нормално. Това разбира се е елементарно сравнение, но е близко. Те отговарят за напомпването на системата ви с енергия. За запазването на енергийния баланс.
    
Те по своята същност, каква природа са - електрическа или магнитна?
    
По своята същност са просто проводници, които могат да провеждат различна енергия, което и правят. И сега съвместяват в себе си всички видове енергия. Те са енергиен шаблон на системата ви, така са устроени и така работят. Те са това, което при вас наричат електротехници, ако се премахне «електро» и се имат предвид смесени енергии. Те вършат своята част от работата. 
    
А архангелите? 
    
Същото, но на по-високо ниво, нещо като ръководители на проекта.
    
Т.е., както разбирам, Луцифер е бил против внедряването на електрическата енергия в човечеството, а Яхве - за. И затова не са намерили общ език?
    
Луцифер е смятал, че трябва да върнем всичко, както си е било и да премахнем от Мирозданието електрическите шаблони, да разкажем всичко на хората.
    
А как стои въпроса за Прометей, с когото някои отъждествяват Луцифер, който донесъл на хората огъня?
    
Огънят по своята структура няма електрическа природа, това е магнитен пламък, магнитна енергия. Да, той се е опитвал да го върне на хората.
    
За което е бил наказан и сте започнали да воювате с него?
    
От вашето ниво го възприемате като война. Това е в резултат натрапените ви мисъл-форми за насилието и страданието. В действителност, това може да се разглежда като различни изследователски подходи. Като различни проекти. Различни посоки за промяна и възстановяване. Яхве е смятал, че не бива толкова рязко да ви променят, че това може да ви причини вреда, че не сте готови за него. Не сте готови да ви се отнеме поклонението, че трябва в нещо да вярвате. Не сте готови да узнаете, че сте Богове.
    
А Исус бил ли е съгласен с него?
    
Не. И е дошъл на Земята, за да разкаже за любовта, която съществува в Мирозданието. За тази велика енергия, която съществува навсякъде, за Аз Съм Присъствието. За Любовта и енергиите на Единния, на Извора, на Абсолюта, който присъства във всеки от вас, каквато и енергийна природа да притежава.
    
В книгите ТАО има информация, че Исус не е дошъл да бъде разпънат. Но следствие на разногласия с Яхве, той е подбудил да го убият.
    
Всичко е по-сложно, не толкова праволинейно. Да, действително, те са имали разни гледни точки. И Яхве се опитвал да отстои своята гледна точка. Затова е насочил своите привърженици, да попречат на Исус да каже всичко, което е искал и да прекъснат пътя му.
    
Искаш да кажеш, че това е Юда? 
    
Разбираш ли, всички възможни сценарии са договаряни предварително. Разбира се, не по човешки, както е при вас. Но се изграждат модели на енергийни взаимодействия. Ако го кажем на технически език - рисуват се схеми на енергийно взаимодействие, а всяка точка от тази схема, може да се реализира чрез разни събития на земно ниво. Така са били начертани и сценариите за слизането на Исус. Там е бил и Юда, който е дошъл като негов ученик. Но на Яхве се удава частично да промени сценария, и затова Юда е направил това, което е направил. Той е престанал да вярва. Помогнали му да го направи, и затова е предал Исус. Затова и се обесил, когато по-късно е разбрал, какво е направил. Нали не мислиш, че още от начало е бил предател и се е предполагало да завърши със самоубийство? Първоначално сценария е бил, да се донесе Божието слово до хората, за единството, за любовта, за приемането, и съединяването. Предполагало се е, че хората ще чуят Исус и ще тръгнат след него и учениците му. И парадигмата за поклонението и страданието ще бъде променена. Но това не се случило. А напротив, още повече се е усилила, което много опечалява Исус. Наложило му се да страда, а това се поднася като норма, като догма. И започнали да се кланят на разпънатото тяло, на разпъната статуя. Това се е удало на Яхве. 
    
Нека да се върнем към Луцифер. Сред човечеството е разпространена широко легендата, че се е възгордял и искал да стане равен на Бога, и затова бил отхвърлен и паднал. Какво е станало в действителност?
    
Това е версия на Яхве, която е била насъдена сред човечеството. Трябвало е някак да се обясни конфликта между тях.
    
Но мнозина твърдят, че Луцифер няма любов и принадлежи на тъмнината - възглавява Тъмната йерархия?
    
Луцифер е архангел и, как вече говорихме, той ръководеше същността на проекта, същност отговаряща за определени енергийни взаимодействия. Той си има своя път и своите проблеми, както и всеки от нас. Той се е опитвал да разбере върху себе си, какво представлява смесването на енергиите. И затова активно е приемал всички видове енергии. Всичките три вида. В резултат на това, се е променила енергийната му структура. Може да се каже, че това е неговата мисия, неговата жертва. Защото, чрез него може да се разбере, как да се разделят или свържат тези енергии. Той е архангела, който се е съгласил на тази роля. И затова през него преминават и енергиите на разрушението, и енергиите на съединението - електрическите и магнитните енергии.
    
Но нека да се разберем за определенията. Магнитната енергия е енергия на свързването, на сливането. И това е прието да се нарича Светлина. Електрическата енергия е енергията на разделението, на разрушението. И е прието да се нарича Тъмнина. В Яхве е електрическа природа на енергиите, но по някаква причина го наричат Светлина.
    
Тука има объркване на понятията. При вас Светлина се нарича всичко, което свети. Истинската Светлина е Светлината на Източника, която е разпространена в Мирозданието, която е всичко, сътворява всичко и съществува във всичко - това, което наричате Дух. Тази енергия се пречупва в различните части на Източника, в разните му аспекти, създава, ако може така да се каже, различно светене, Което наричате Светлина. Всички висши същества, в това число и семейство Ану, притежават повишена светимост, защото са по-мощни, в сравнение с вас. Но това не означава, че са чисти проводници на Божествената светлина, на този, който наричаме Любов. Затова, този, който се нарича бог (в това понятие при вас също е пълно объркване), съвсем не е задължително да бъде наречен светъл, като разбиране за чисто отражение Светлината на Източника.
    
Но това също не означава, че Луцифер пропуска най-чисто Божествената светлина. Той експериментира и се опитва да усвои всички видове енергии. Понеже във вас са внедрили електрическите шаблони, е започнал да ги приема във себе си, да приема тези разрушителни енергии за асимилиране и съединяване, за симбиоза на енергиите. Точно този процес е наречен падение в Тъмнината, затова често го асоциират с Тъмнината, т.е. с разрушителните енергии.
    
Не разбирам. Ако всичко е просто видоизменена енергията на Любовта, от къде са се взели в Мирозданието същности с електрически шаблони, които са разрушителни?
    
Това са променени енергии на Източника, изкривяването им, същия този «огледален» свят, за който са ти разказвали. Част от енергията се е отделила в творение, обособила се е и е станала разрушителна.
    
Но тогава такова творение не би могло да съществува.
    
Да. То приближава към разрушение, затова тези същности са дошли във вашето творение. Защото опитват да запазят себе си и своето творение от разпадане, и затова са започнали да използват магнитната ви природа и да експериментират на генетично ниво. И да създават различни раси и да се кръстосват с вас, за да създадат устойчив вид за двата вида енергии.
    
И удало ли им се?
    
Частично, именно във вас и в някои други цивилизации. Това е било в началото на вашето Мироздание. Тогава при вас са дошли разрушителните същности. Помниш ли, разказвано ти е? Дошли и взели част от енергията на Мирозданието ви, от магнитната енергия. Тя им е била необходима за да удържат света си от разпадане. А това е довело до по-нататъшните изменения във вашето Мироздание. Започнало е да слиза в плътността.
    
Изменили се взаимовръзките, появили се разрушаващи фактори, появила се дуалността. Т.е. света ви е започнал да балансира между двете енергии - между разрушението и сливането, между електрическата и магнитната. И тогава се появило понятието дуалност и борбата между Светлината и Тъмнината. И тези същности, които се опитвали да намерят нещо средно, са провеждали тук своите експерименти и наблюдения, и до сега ги продължават. И на семейство Ану било разрешено точно затова, защото са предложили да създадат раса, която да съвмести и двата вида енергии. А това, че са направили от тях роби, това е било следствие. С никого не са го съгласували.
    
По мерките на Мирозданието, всичко това не е продължило дълго. И докато в централните структури са разбрали, как семейство Ану използва расата на хората, е изминало малко време. Сега вече е известно на всички нива и много сили са привлечени при вас, да се опитат да изучат феномена и да помогнат. И като цяло, структурите на Мирозданието, отговарящи за възстановяването на порядъка, сега решават, какво да правят с всичко това.
    
Има още една странна книга, в която е написано, че Архангел Михаил е съобщник на Яхве в тази система на поклонение, който е създал той.
    
Това не е така. Вече казах, че ангелите са проводници на енергии, структури за поддържане на енергийния баланс. Затова, казано на енергиен език, някой трябва да приема и удържа различните енергии. Луцифер е приел всичко. Михаил приема електрическата енергия и се опитва да я уравновесява. Има и други архангели, които приемат тази енергия. Има архангели, които, например, приемат радиоактивната енергия. Съответно, има множество архангели, с които взаимодействате рядко, които отговарят за различните енергии в други части на Мирозданието, в други Мироздания, и работят с други цивилизации.
    
Ако електротехника поправя енергомрежата, това не означава, че е изобретил електрическия ток заедно с компанията, която подава този ток. Всеки върши своята част от работата. Всички заедно работят за премахване на възникващите проблеми, за един вид приспособяване на системата, когато са били внедрени други енергии. Затова, би трябвало да разбираш, че всички разделения на светли и тъмни, са условни.
    
Но, все пак, Светлата Йерархия си е Йерархия, която се основава и приема някакъв вид енергия? Нали всички вие сте електрически същности, следователно, по логиката сте Йерархията на Тъмнината?
    
Не толкова буквално. Ние всички сме различни, като вас. Като начало сме дошли с електрически шаблони, мнозина от нас. Но в процеса на взаимодействие с вас, сме приели и частично магнитна енергия. И затова, всеки от нас е различно «оцветен» в тези два вида енергии. Ако започнем да враждуваме в Йерархията и да я делим на разни видове енергия, от това не би излязло нищо хубаво, нито за нас, нито за вас. И затова сме се обединили, за да решаваме заедно проблемите. Макар всеки да е следвал своя път.
    
Разбери, пътя на същността, се определя в голяма степен от енергийните ѝ свойства, но те могат да се променят. Но това е много трудно. Ако в теб бушуват разрушителни енергии, как можеш да го промениш бързо? Като им дадеш да излязат и се напълниш с други енергии. Точно това е правил и Яхве. Насочил е своята разрушителна енергия към вашия свят, а в замяна е вземал магнитна при поклонението ви. Има и друг път. Това е съединяването в себе си на двете енергии. Това опитва да направи Луцифер.
    
А ти как си в момента? В теб какви са енергиите? 
    
Ние, учителската система, по свой начин се опитваме да променим енергиите си. Ние сме против разрушителните методи. Ние се стремим към обединение. Т.е. призоваваме всички вас да се слеем в единно цяло, за да уравновесим енергиите - точно тази работа провеждаме.
    
И още веднъж ви повтаряме, че сме дошли с любов, за да ви помогнем. Стремим се, заедно да намерим изход и нямаме нужда от поклонението ви и енергията ви като храна, както го възприемаш. Ние се стремим да създадем разумна, доброволна симбиоза между двете енергии. Тогава тяхното балансиране ще даде ново качество, нов скок в развитието на Мирозданието. Ще даде ново общество, нов вид. Затова ви призоваваме за приемане, за сливане, за усещане на единството. Затова ви призоваваме да приемете всички видове енергии и да ги съедините, да ги балансирате в себе си.
    
Но защо тогава през цялото време призовавате да се борим с Тъмнината, ако, по същество, частично сте тъмни?
    
Защото във вас преобладават разрушителните енергии. Яхве е пуснал в света ви такова количество, а семейство Ану се е постарало да ви монтира мисъл-формите на разрушителни шаблони, че това става неуправляемо и нараства в света ви. В този смисъл призоваваме да се борите с Тъмнината, с преобладаването на разрушителните центробежни енергии. Иначе творението ви може да се разруши.
    
Ако се съединим с вас и се възнасяме заедно, както разбирам, ни каните в своето творение, в електрическото? 
    
Не е съвсем така. Ние трябва да се върнем на планетата си, вече частично сме там и ще се възнасяме заедно с планетата. Но вече сме се смесили на енергийно ниво. И много цивилизации при такова взаимодействие са взаимно свързани така, че трябва да се възнасят заедно. Затова, част от вас ще се възнася заедно с нас, а ние с вас.
    
А как стои въпроса с нашата планета? Какъв път следва тя? И, какво ще стане с тези, които се възнесат заедно с вас - на коя планета ще попаднат?
    
Гая, по своята същност, е останала напълно магнитна по природа. Нима не го усещаш в природата ѝ. Когато всеки от вас попадне сред природата, усеща сливане. И електроенергията е чужда за нея. Тя не я приема. В този смисъл е запазила своята девственост; имате понятието «девствена природа». Т.е. природа незасегната от електрическата цивилизация. Но все пак, частично, в нея е успяла да се внедри във вид на разни разрушения и храненето на един вид за сметка на друг. Самата Гая се противи на това и се старае да се излекува. Затова, тези, които тръгнат по магнитния път, ще се движат заедно с планетата, с нейния избор, връщайки си своята магнитна природа, природата на сливането.
    
Трябва да имате предвид също така, че магнитната природа, магнитния шаблон не предвижда индивидуализация. Това е единство. Това е сливане. Това е единно същество, което не е разделено на части. Разделението на части е присъщо на електрическата енергия: раздробяване, отделяне, разрушаване. Затова, тези, които тръгнат по магнитния път, ще започнат да губят своята индивидуалност и ще се сливат в общ поток, с Единно съзнание и ще пребивават в Него и с Него, ще творите в Него и чрез Него, осъзнавайки се едновременно като част и като Цялото.
    
Тогава нека да разгледаме радиоактивната енергия или енергията на атома. Ако електричеството е разрушение, а магнитната природа е сливане, какво тогава е радиоактивната енергия?
    
Това е поглъщане, когато цялото поглъща частите. Това също е било внедрено във вашата система. Радиоактивна енергия притежава расата на андромедяните, те са донесли тази енергия при вас и са заразили, може да се каже, заразили са ви със себе си. Тогава са започнали експериментите с атомната енергия и атомните взривове, използвани във войните.
    
Но нашите учени смятат, че радиоактивния разпад е деление на клетките. За какво поглъщане става въпрос?
    
Това е едно и също. Както раковите метастази поглъщат организма и едновременно се делят много бързо. Разширението става за сметка на поглъщането.
    
Не разбирам, как тогава може да съществува расата на андромедяните?
    
Това е отделна, голяма тема, нека да я разгледаме други път. Ти можеш да се обърнеш към анромедяните. Те ще ти разкажат. Трябва да разберете, че рака и лъчевата болест са точно следствие от внедряването на радиоактивните шаблони в света ви. 
    
Но Слънцето също има радиоактивност.
    
Да, в Слънцето основно преобладава магнитната и радиоактивната природа. Духа на тази звезда си има своя път и своите проблеми, както и всички. Земята основно има магнитна природа и затова се защитава от Слънцето с атмосфера. Тя не е само за дишане, по-точно, дишането е защита, всичко е взаимосвързано.
    
На коя планета ще се възнасят тези, които изберат вашия път, електромагнитния, доколкото разбирам.
   
Разказвали сме за Малдена. Това е нова планета, тя съществува в четвърто измерение, на трето я няма. Започнала е да се формира като дом за тези, които изберат да се възнасят по този начин.
    
Но защо хората не преминават там?
    
Защото още не са избрали своя път.
    
Разбира се, след като едва сега научават за това. Как могат да избират, след като не знаят, от какво?
    
Всичко с времето си, промените се натрупват и ще дават резултатите си.
    
Благодаря. Имам още много въпроси, но навярно, трябва да осъзная това, което разказа.
    
Радвам се на общуването, душа. И моля, не ни възприемай като врагове. Ние наистина ви обичаме и се стремим да ви помагаме. И много сте ни необходими и скъпи. Ние усещаме своето единство с вас и разбираме причините, поради които сме свързани. Може да се каже, че осъзнаваме вината си за това, което се е случило и не смятаме да останем встрани. И потребителския подход ни е дълбоко чужд. Затова сме отворени - за да ви разкажем, какво се е случило, на тези от вас, които осъзнато се стремят към възнесение и са готови осъзнато да участват в този процес. Ние сме единни с вас и ви обичаме. Вярваме в раждането на новия свят и новата раса на човечеството - Расата на Богочовеците.
   
 С почит към всички търсещи.
    
СЕлена.
    22.08.15
    
Превод: Йосиф Йоргов

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:1462641?xg_source=activity
http://yosifyorgov.eu/articles.php?lng=bg&pg=8758

Папка: Великият преход | Посещения: 2529 | Ченълинги
Контакт          13.59.236.219