Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


00:21
20.04.2024
Събота
18.118.9.7


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XLIX (49) Мисълтворене. Отговори на въпроси.

Прието от СЕлена на 06.01.2015.

        

        Читателите на нашите разговори ми изпращат много въпроси към теб. Можеш ли ти да отговориш на някои от тях?

        С радост!

        (Цитат от разговорите) - „Станете прекрасни лъчисти светилници и вашето тяло ще живее вечно! Толкова, колкото вие самите изберете да пропускате през него Божествената Светлина!”

        Какво означава – да се пропуска през тялото Божествената светлина?

        Божествената Светлина – това е енергията на Бога, енергията, от която се състои всичко и в която всичко пребивава! И нейното струене, и нейното изменение – са просто способи на отражение от други обекти. Всичко е подобно! Има стъкло. Което пропуска светлината. А има и свръхчисто стъкло, което пропуска на практика цялата светлина и поради тази причина става невидимо! Спомняш ли си, ако обработеният елмаз (диамант) го пуснеш в чиста вода, то той става невидим, защото представлява идеален проводник на светлината и на свойствата на отражението на водата!

        Ние говорихме вече, че вие сте точно тези елмази. И степента на обработеност (на остеняване – колко стени има обработения диамант)на всеки му позволява по-чисто или по-малко чисто да пропуска през себе си Божествената Светлина! Вие можете да станете огледало и да не допускате в себе си Божествена Светлина! Вие можете да станете и чист проводник и да станете тази Божествена Светлина! Но помежду тези крайни състояния има множество вариации на отражение на Божествената Светлина! Всеки един от вас – е просто един неограничен Божествен елмаз. И вие чрез своите способи на възприемане на Божествената Светлина създавате свои Нейни пречупвания и свои илюзии!

        Ние говорихме вече за отблясъците на Бог! Всички светове, които съществуват на всички нива – са отблясъци на отразената Светлина на Бог. Така както призмата пречупва бялата светлина в цветна дъга, така и вие като Божествени призми на възприятие, пречупвате светлината на Бог в цветни дъгови отблясъци на световете! И ако някои от вас представляват от себе си мътно или затъмнено стъкло, то неговото отражение или създадените от него отблясъци на световете ще бъдат замъглени или тъмни! Но Светлината е една (еднаква) за всички! И единствено са различни степените на нейното отражение!

        Вие не може да не отразявате Божествената Светлина. Вие в нея ще пребивавате вечно! Но вие можете да изберете, как да я отразявате и с какво вторично отражение да взаимодействате. За кого да се откриете, но и за кого да се закриете! Вие, между другото, това и избирате ежесекундно! Но ако ти искаш да опознаеш мощта и чистотата на Божествената Светлина, то ти ще трябва да станеш прозрачна за нея! Да станеш идеалния проводник на Божествената Светлина, тоест да станеш самата Нея!

        Но ако всичко е отражение на Светлината на Бог, то как тогава аз ще мога да стана Нея? Та нали всичко което аз приемам е нечие отражение?

        За това нещо има два пътя и законът за избора действа и в това (кой от двата пътя да си избереш)! Има външен път. Ти можеш да се опиташ да изнамериш чистата светлина на Бог извън себе си, отразявайки се от другите призми на отражение на Светлината на Бог! Това е един доста дълъг път, защото Светлината на Бог еони от векове вече се е отразявал от различните частици на Бог и неговите изкривявания са значителни! Макар пък и всичко това, все пак да си е Светлината на Бог! И за това, за да се върнеш до първоначалния източник, на теб ще ти е нужно да повториш обратния път на неговото пътешествие, тоест, да се върнеш обратно по преминатите от теб вече пътища! Именно това и вие собствено правите! И именно и затова, този път е толкова дълъг, а вие сте твърде нетърпеливи!

        Затова и ако ти тръгнеш по този път, то през цялото време ти ще се завръщаш към предишните си състояния, за да откриеш в тях Светлината Бог и да я пречистиш от нанесените и изкривявания! Ти ще се завръщаш по всички свои етапи, които си преминала по пътя. Отначало – към своите минали земни въплъщения, след това към различните цивилизации, където ти си пребивавала. След това към колективните души в състава на които ти си творила! При вас това се нарича родово дърво, монадическо дърво и така нататък. После ти ще се завърнеш към своя Източник (Извор), тоест към твореца, който те е създал теб от себе си и те е спуснал в странстване. И ти ще откриеш, че това не е края на пътешествието , че и в твоя творец има също така свои отражения, свои въплъщения, негови колективни души, негови цивилизации и така нататък! И това е път в безкрайността!

        Вторият път – това е търсенето на Светлината на Бог вътре в себе си! Това е вълшебната врата на завръщането, която е трудно да се отвори, но това е далеч по-бързия път, това е квантовия път! Защото вътре в теб има сърцевина, има тази част от Светлината, около която вече са се наслоили всички изкривявания! Това е като да промиваш злато или изчистването на елмаза или като при разкопките на археолозите, когато снемайки слой след слой, ти откриваш удивителни артефакти, това, което ти самата представляваш в крайна сметка – Божествена Светлина в теб сияеща под всичките тези външни обвивки! Такъв път също така е описан. Това е пътя на пречистването. По пътя на усилите на Духа ти пречистваш в себе си и от себе си всички наслоения, които скриват в теб Божествената Светлина. И изчиствайки всички обвивки, ти самата ставаш тази Светлина, ти самата изригваш в тази Светлина и се присъединяваш към Нея от вътре от себе си!

         

        (Цитат от разговорите) – И единствено твърде малка част от вас достига до осъзнаването на това, че за да може да се достигне до Бог, не е нужно да се излиза извън себе си, а може просто да се постигне Бог в себе си, дотолкова доколкото – всички ние сме негови части!

        Да но ако ние сме отблясъци на Бог, то как аз тогава бих могъл да постигна Бога в себе си, ако самият аз съм отражение на неговото отражение, и като отражение на отражението аз изкривявам неговата същност (неговата същина)!

        Ти можеш да се отразиш обратно!

        Да се отразя обратно? Това пък какво означава?

        Спомни си слънчевото зайче. Ти прихващаш с огледалото си светлината на Слънцето и я отразяваш на стената. Сега ти представяш ли си силата на отразената светлина? На принципа на отразената светлина са изградени и вашите ней-мощни лазери.

        Ако ти пропускаш светлината през увеличителна лупа, то ти можеш тогава ида възпламениш това, което е в близост до теб. Сега ти си като стъкло, което пропуска през себе си светлината, разсейвайки я! , а ти можеш да станеш увеличителна лупа и да възпламениш или да изгориш нещо, което е около теб! А можеш да станеш и огледало и да отразиш от себе си нов свят! Разбираш ли?

        Аз не разбирам. Може ли малко по-подробно от това място! Принципът на работа на лазера на мен ми е известен, а как на практика е организиран лазера на Божествената светлина? (така са обозначени доуточняващите въпроси от един и същи задаващ въпросите – по-горе в  удебелен шрифт – б.пр.)

        Така както и вашите лазери! Всичко е подобно. Божествената Светлина струи и попада на външни препятствия, на частиците на Бог, които са една по-уплътнена Негова Светлина. Тези частици притежават свойства да променят своето възприятие, тоест да изменят своите отразяващи свойства. Те могат да фокусират Божествената Светлина и да я насочат към някакъв друг обект и силата на това въздействие може да бъде разрушаваща, а пък може да бъде и съзидаваща! И силата на това въздействие зависи от степента на фокусиране на Божествената светлина! С тази сила вие разрушавате и съзидавате. Например, ненавистта – това е способ на деструктивна фокусировка на Божествената светлина, когато създадения от вас лазер на Божествената светлина е насочен към разрушение! Колкото повече вие свивате степента на въздействие на Божествената светлина, толкова повече тя става все по-разрушителна, защото нейната мощ е неизменна независимо от състоянията и на фокусиране!

        Затова ако на вас ви е необходимо да разрушите нещо си, например да разсечете мрамор, то тогава вие свивате границите на изхода на Божествената светлина, вие я ограничавате на изхода и максимално възможно, и по този начин управлявате нейната разрушителна сила! Но ако вие не сте в състояние да задържите тази мощ на Божествената светлина в определените от вас граници, то тогава вие ще разрушите себе си!

        И обратно, колкото повече вие разсейвате Божествена светлина, толкова по малко вие я ограничавате чрез своите възприятия, толкова по-широк става нейният спектър на нейното разпространение чрез вас! И точно това и са съзидателните сили, когато ти разпространяваш, а не натрупваш светлината в себе си! Тогава ти имаш възможност да усвоиш и да пропуснеш през себе си доста по-голямо количество Божествена светлина, тогава ти не ограничаваш светлината в себе си, когато отразената от теб светлина създава отблясъци или отразени светове!

         

        (Цитат от разговорите) - …човек може да замени физическата храна с други способи за възстановяването на Божествената си Енергия.

        По какъв начин може да се замени физическата храна? За да започнат да ни уважават, ние трябва да изхвърлим месото от храната си, рибата и растенията. А ние се храним с това, защото сме попаднали в капан. А сме попаднали в капан, защото в нас има стомах, черва и хранителна система въобще. Аз осъзнавам, че постоянно убивам живи същества заради изхранването си. Но да ме упрекват мен или аз сам да се упреквам за това, че аз съм паразит и убиец – си е чиста проба Йезуитство! Аз съм се родил в този свят с черва и стомах. На мен ми остава само един избор: или да напусна този свят, или да продължавам да убивам. Правилно ли разсъждавам?

        Вашият организъм в този си вид, в който той съществува сега – е резултат на дълга еволюция! Вашите органи – това са различни вариации на приемане и на преработка на Божествена Светлина. Всичко е Божествена Светлина. И светлината на Слънцето, и на растенията, и на животните, и самите вие сте части на Бог. Самото ви съществуване предполага приемане и преработка на Светлината на Бог, пречупването Му на Него през себе си в един или в друг вид! И вие сте се развивали и сте избирали различни способи на пречупване на Светлината на Бог. Отначало вие просто сте си били светлинни същества, които просто сте струили, приемали и отразявали Светлината на Бог! След това, в процеса на това струене, част от вас е започнала да се уплътнява! И съответно, човечеството в сегашния му вид – е резултат от приспособяването му към способите на взаимодействие с различните форми на уплътнение на светлината на Бог! Във вас са се появили нови способи за преработка на светлината на Бог, такива, като органите ви за дишане, органите ви за обработка на храната, отделителна система и така нататък! Това е бил един доста дълъг и продължителен процес. И затова и моменталното ви възвръщане в обратното ви състояние въобще не толкова просто! А едновременно с това е и толкова просто!

        Храната, която вие получавате, ви два енергия за вашата жизнена дейност. Вие обаче, едновременно с това, получавате и светлината на Слънцето, но за вас то е недостатъчно за жизнената ви дейност! Причини за това има много.

        Първата – това е различното разпределение на светлината на слънцето на Планетата. В резултат на различните изменения на света, взаимоотношенията между вашата Планета и Слънцето са станали такова, каквито са те сега. Втората – това е вашата откритост. Самите вие се закривате от Слънцето в своите жилища, в своите светове, в своите убежища! Закривайки се (криейки се) (от Слънцето) по такъв начин, вие все едно изразявате намерение да приемате по-малко слънчева енергия, която за самите вас е най-близкият ви източник на енергия! Вие създавате изкуствена светлина, без даже да разбирате, че всичко е просто Божествена енергия! Вие изразявате колективно намерение да НЕ приемате чиста светлина, а да я пречупвате в други видове светлина и осветяване! Тази парадигма затваря за вас възможността да получавате повече Слънчева, тоест Божествена светлина! Тази парадигма, затваря вашата Вяра във вашите божествени възможности да управлявате Светлината на Бог вътре в себе си!

        Затова, ако вие искате съвет, как да преминете към хранене със светлина, то първото, което ще трябва да направите е това, да повярвате, че това е възможно и по този начин да се отворите за този път! Второ – да отстраните от себе си максимално изкуствените източници на светлина, които изкривяват първоначалната светлина. Когато вие живеете сред природата и сте в съгласие с нея, вие изведнъж ще започнете да осъзнавате, че на вас въобще не ви е нужна толкова много храна! Защото цялата природа излъчва Божествена светлина! И Слънцето, и Водата, и Огъня, и Земята възстановяват вашите сили и ви дават младост. Вие изначално не сте тръгнали по пътя на търсенето на Светлината на Бог навсякъде! А сте тръгнали по пътя на търсене на различните способи на отражението на Светлината на Бог и този път ви е довел до сегашното ви състояние на хранене. Вие просто ще се наложи да се върнете обратно в своето естествено състояние. Но вие сте станали заложници на вашата си цивилизация, на вашите градове, на вашите външни приспособления!

        Когато вие успеете да се върнете обратно към природата, вие ще разберете, че понякога е достатъчна и само Слънчевата светлина и струенето на водата, и блясъка на огъня, и спокойствието на Земята, за да съществувате и да изпълвате своето тяло с далеч по-чиста енергия! И постепенно ще започнете да се отделяте от физическата храна и да приемате божествена храна! И тогава вашите органи също така ще започнат да се трансформират! Затова и всичкото туй не е едномоментен процес. Някои от вас вече правят това!

         

        (Цитат от разговорите )- изначално при сътворяването на хората не се е предвиждала тяхна физическа намеса (физическо тяло)  в организацията на външните им форми!

        А какво се е предвиждало?

        Предвиждала се е свобода в избора на формата! Та нали има свобода на избор, и тя тогава би трябвало да съществува във всичко, иначе няма свобода! Предполагало се е, че самите вие ще си определите форма, дотолкова доколкото във вас има заложена такава възможност! Но вие сте забравили за нея, вие сте се закрили за нея с различни теории и парадигми, които преобладават във вашето колективно съзнание. Всички висши същества умеят да променят своите форми. Те правят това в зависимост от задачите, които поставят пред себе си! Но ако те се появяват доста рядко във вашия свят, то това е защото вашата форма е доста тежка за тях! Тя е твърде плътна! Затова и висшите същества рядко се спускат по-ниско от петия слой на плътност (пето измерение) за своите изследвания!

        И вие може да променяте своите форми чрез своя избор. Но процесът на промяна във вашия свят е също така забавен заради съпротивата на плътността на вашия свят. И мигновените промени на външния облик, който са правели вашите магове, са изисквали колосални количества енергия. Много често тази енергия се е вземала отвън, така както са правели това тъмните ви магове! Но всяко взимане на енергия трябва после да бъде върнато в същият и еквивалент на този, от когото ти си я взел! Точно по този начин и при вас са възникнали кармичните ви дългове! Затова и светлите ви магове много рядко са се възползвали от тази възможност, разбирайки, че по-този начин, самите те се вкарват в капана на този свят! (докато не върнеш дълга си, няма мърдане)!

        Затова и за да си променяте формата според ваш си избор, ти трябва да притежаваш огромно количество енергия. Или по вярното е да увеличиш своята мощ, при това съхранявайки баланса си за отдаване и приемане на Божествената Светлина, за да не заседнеш в това ниво в регулиране на баланса и възвръщането си на кармичните ти дългове! Затова и на теб ти е необходимо да се разширяваш като форма, за да можеш да пропускаш през себе си по-голямо количество Божествена Светлина!

         

                 (Цитат от разговорите) – за да може да бъде спазен балансът е необходимо да се получи Божествена светлина, тя да бъде преобразувана в реалност, да се възприеме тази реалност и по този начин, след възприемането да се отрази светлината. Тоест да се отрази светлината може само след като бъде пропусната през себе си!

        Божествената светлина основно се губи за реализация на шаблоните на Матрицата?

        Тоест, ако човекът изправно събира света според Матрицата и няма никакви желания, то той ще живее вечно?

        Лоботомията и продължителния монотонен труд – те това е рецептата за вечен живот?

        Човекът ще живее вечно, ако, най-напред, повярва, че може да живее вечно! Във вашите колективни парадигми вие не си представяте това като възможност! Вие през цялото време се съмнявате в това, и самите вие не допускате това в своята реалност! Всички вие сте уверени че максималния човешки живот е разчетен до около 100 години! И по този начин вие постоянно включвате и поддържате ограничители за вашия физически живот! Вашият организъм знае – в коя възраст за него е юношеството му, в коя – зрелостта, в коя – старостта и в коя, например, е смъртта! И всички ваши системи са се пренастроили в съответствие с този ваш избор. Вие самите създавате за себе си граници за вашето физическо съществуване!

        Второ, това е разбира се, количеството светлина, което пребивава във вас. Тъй като вашият живот – е просто струяща се през вас Божествена Светлина.

        Ако вие представлявате съвършена лупа и отдавате толкова светлина, колкото и получавате, то тогава вие може да съществувате вечно дори и в условията на матричното съзнание, ако само повярвате в такава възможност!

        Сред вас има магове, които живеят по-няколко хиляди години и се сънастройват с матричното възприемане! И живеят толкова дълго използвайки както първият, така и вторият принцип: вяра и енергиен баланс! Но дори и те вече са се уморили от вечния живот, защото вечен живот във физическо тяло – това си е само повторения! Дотолкова доколкото вие не излизате от рамката на матричното си възприятие и постоянно се въртите в една точка и в този си свят! На вас ви става скучно да правите едно и също, дори и да сте преминали по всички ъгълчета на вашия физически свят и да сте опознали всичките негови тайни! Все едно, рано или късно тези тайни ще се свършат. И именно монотонността убива вашия стремеж към познание и вашето желание да живеете вечно! Затова и тези, които вървят по пътя на вечността, през цялото време се разширяват, разширяват своето възприятие, разширяват своята форма. Те стават по-голямо количество Божествена Светлина и могат в по-големи вариации да я пречупват!

        Точно това и е разширяването на познанието! И те започват да излизат от пределите на тримерния свят и да пътешестват по тънките светове в по-високите мерности! И да откриват нови удивителни способи на познание! Как правят те това? Те изтъняват плътността на своите граници, като балон или топка, която колкото повече ти можеш да я напълниш с въздух, толкова по тънка става неината обвивка! Изтънявайки своите граници, те започват да приемат и да отразяват повече Божествена Светлина и  да откриват повече количества способи за опознаване на себе си и на Божественото Мироздание, създадено около тези отражения! Затова и рецептата за вечен живот е – ВЯРА, баланс на светлината и устрем към Светлината на Бог!

        Как да направим така, че мисълформата да се прояви във физическия свят?

        (Цитат от разговорите) – Да изразите намерение, тя да се прояви във физическия свят. И да и придадете физически характеристики в съответствие с този свят. Ако ти си въобразяваш физически обект, то ти трябва да си представиш него целият, с всичките му възможни физически характеристики, за да може той да се прояви с всичките си свои параметри на физическо възприятие или физическо съществуване.

        Звучи много просто, но това не работи. И освен това да си представиш всичките му физически характеристики е невъзможно! Бих искала да се запозная с по-конкретна техника за материализацията на мисълформите!

        При вас те са многократно описани. Съществува всичко за което ти мислиш! Колкото повече ти се връщаш към някаква своя мисъл, толкова повече ти я захранваш със своята енергия или с енергията на тези, които също си мислят за тази мисълформа, и толкова по-плътна става тя! Отначало тя съществува в най-тънките светове. След това тя се спуска в тънкия свят и така нататък. Ако ти си помислила за това само веднъж, то твоята мисъл е попаднала в най-тънкия свят, светът на потенциалите, където тя съществува в неофициален вид (форма)! И ще съществува там до тогава, докато ти или някой друг не се обърне отново към тази мисъл. Ако ти се завърнеш към тази мисъл още веднъж, ти пак я изпълваш тази мисъл с енергия и я уплътняваш! Затова и ако ти това го правиш достатъчно често, то тя тогава попада в тънкия свят и съществува там. И ще съществува там докато ти или някой друг не я напълни с толкова енергия, че тя да може да се уплътни да се реализира в плътния свят!

        В най-тънкия, в тънкия и в плътния свят съществуват много слоеве, много паралелни реалности. Затова и когато тази мисълформа достигне плътния свят, съвсем не е задължително, тя да се въплъти в този плътен свят, който сега е открит пред теб от твоите възприятия! Затова, за да се реализира мисълформата ти в плътния свят, е необходимо достатъчното за това количество енергия и силен устрем! Или – намерение да се реализира това в плътния свят. А когато ти днес вярваш, че това е възможно, а утре вече се съмняваш, то ти забавяш това проявление със своите си мисли!

        По този начин става и мисълтворенето на вашето колективно съзнание, когато всеки от вас се присъединява към колективната мисълформа и я изпълва със своята си енергия! И не е важно дали вие се боите от това и искате ли го или не го искате, все едно, това се явява под формата на ваша мисъл и се изпълва с вашата енергия! Процесът на мигновена реализация на мисълформата предполага ускорено преминаване на всичките тези етапи, за това е необходимо колосално количество енергия и колосална концентрация на намерението, които болшинството от вас не притежават! Ако вие отнемете дори част от своята енергия от безсмисленото творене на някои колективни мисълформи и повярвате в своите творящи възможности, при вас всичко ще се получи рано или късно! Вашата вяра – това е увеличителната ви лупа на вашето намерение и на вашите творчески възможности!

        Този, който тръгне по този път обаче, ще трябва да разбере, че всичко става буквално. Ако, да кажем, вие искате да материализирате ябълка, то вашата мисълформа ще се присъедини към колективната мисълформа за ябълка, при това е ясно – какво е това ябълка и как тя е устроена! Но нали и ябълките са огромно количество сортове? Затова и колкото по отчетлива е вашата мисълформа, толкова и по точен ще е резултатът! Ако вие искате да материализирате, това, което няма аналог в човешките мисълформи, вие ще трябва изцяло да опишете мислено този обект. Иначе може да се получи съвсем не това, което вие очаквате, но вашата енергия ще бъде изразходвана!

         

        Така както аз го разбирам, ако мисълформата не се прояви във физическия свят, то това ще предизвика дисбаланс на Божествената Светлина в човека. Божествената светлина застоява и от това страда физическото тяло! С други думи казано, всички експерименти с Намерението са опасни именно заради това!

        Ако мисълформата не се проявява във физическия свят то тя съществува в световете с по-малка плътност. Важното е да се разбере, че тя никъде не изчезва! Ако това е ваша мисълформа, то тя е свързана с вас и ще изисква от вас все пак вашата енергия за нейното съществуване! Тъй като всичко се стреми да продължава съществуването си. С това се обясняват и някои от наложените ви ваши състояния! Вашата мисълформа става силна и изисква своето въплътяване! Не като форма имаща свобода на избор, а като област, с която вие сте свързани с ручейче от енергия, по което вашата енергия протича постоянно в тази мисълформа!

        Затова и самият процес на мисълтворенето трябва да бъде осъзнат. Вие трябва да създавате само такива мисълформи, които сте готови вечно да ги захранвате със своята енергия! Ако вие закривате своя достъп до някоя мисълформа, то тя престава да съществува рано или късно за вас! Тя изтощава енергията с която е напълнена и се разтваря! Но ако вие не сте затворили съзнателно този поток, то вашата енергия ще се изразходва постоянно за нейната поддръжка! И именно и затова вие изразходвате по-голямата си част от тази енергия за колективните ви мисълформи, които ви се натрапват от различни форми на колективното зомбирано съзнание! За всичко това вие изразходвате своята енергия.

        И това обяснява – защо няма смисъл да се лъже! Защото всяка произнесена дума е оформяне на мисълформа. И произнасяйки това, което сега не съществува и затова и се явява лъжа, вие създавате тази мисълформа отново и започвате да я захранвате със своята енергия. И ако на вашата лъжа са повярвали и други, то те също така започват да я захранват с енергия, и тази лъжа рано или късно може да стане реалност на вашия физически свят! Затова и страховете на много от вас се сбъдват. Защото страхът  - това е една доста силна мисълформа! Вие трябва да разберете, че контролът над мисълформите ви е единия от способите да промените вашия свят и да го пресъздадете именно такъв, какъвто вие самите искате да го видите!

        Баланса на физическото и на другите тела на човека зависи от баланса на приеманата и отдаваната енергия. Мечтателят, който постоянно фантазира, може да живее дълго, защото той приема Светлината на Бог и я реализира в своите мечти и фантазии постоянно, тоест той не нарушава баланса в отдаването и в приемането на Божествената светлина. Тези от вас, които се опитват да натрупват Светлината на Бог в себе си в една или в друга форма, под формата на богатства или под формата на намерения за реализация на личните си цели, нарушават този баланс. Всеки един дисбаланс води до разрушение! Ти можеш да натрупваш нещо повече отколкото да отдаваш! Или можеш да отдаваш повече отколкото получаваш. В първия случай върви застой на енергията в теб, което предизвиква болести. Във втория случай върви изтощаване на светлината в теб, което предизвиква физическо изтощаване, старост и смърт! Освен това е необходимо да се отчете, че е необходимо да се поддържа баланс във всички тела едновременно. Вие може да сте във физическо здраве, но да нямате, например, чувства! Това е също така дисбаланс! И обратно. Вие може да бъдете много слаб физически, но да изпълвате с енергия вашите Божествени планове! Това е също така дисбаланс в развитие. Всички човешки тела са способни на познание и пречупване на Божествената Светлина. И всички те са необходими за познанието!

        Експерименти с намерения – това са експерименти с фокусировка на енергията, с фокусиране на Божествената Светлина! Във вас са вградени множество защитни системи. Освен това всеки един от вас достатъчно грижливо го водят и го охраняват! И вас няма да ви пуснат да влезете в тези области, където вие може съществено да навредите на себе си! Ако под вреда се подразбира смъртта на физическото тяло, то много от експериментите с това са водили точно до това! Но в рамките на вашето безсмъртно същество, всичко това би било просто различни форми на познание! И ако вие изразите намерение да се обучавате с правилна и безопасна фокусировка на вашето намерение, то на вас ще ви бъде помогнато в това, тъй като зовът на всеки един от вас е чут, и на всеки един зов си има подобаващ отговор! Това е едно от следствията на закона за избор. Но вашето неверие ви пречи да чувате водителството от горе (свише)!

        На нас ни говорят за предопределеността на бъдещето, че то вече съществува, само дето ти не го виждаш!

        Ако ти разбираш под бъдеще своето следващо състояние, то не би могло да съществува от по-рано, във всички случаи, поне не за теб! Това е защото в зоната на свободата на избор ти самата избираш своето изменение и никой не може да го предскаже, какво ще бъде то!

        А как стои въпросът с великите предсказания, тези, които се сбъдват?!

        Това е съвсем отделна тема. В голямата си част предсказанията се сбъдват по силата на ваша висока внушаемост и ориентация към общия избор!

        Това обаче противоречи на фактите. Например датата на завършването на ВОВ (Великата Отечествена Война) са я предсказали няколко години преди това, независимо един от друг, и са били твърде малко тези, които са знаели за тези предсказания!

        Да допуснем, че във всеки човек има свобода на избора. Но фактически неговият избор не влияе на мащабните събития на човечеството. Именно и затова и съществуват успешните предсказания!

        Когато мисълформата се проявява в най-тънкия от тънките светове, тя там също така се развива! Та нали тези светове също така съществуват и там има също така взаимодействие на тънките обекти! В тези светове има също обитатели, има ваши най-тънки копия, те там също така взаимодействат при най-тънките условия! С други думи, когато колективната мисълформа за възможността на ВОВ е възникнала в умовете на човечеството, тази война е започнала в най-тънкия свят и на неговите нива, и там тя е преминала някакви стадии на развитие! По нататък, дотолкова доколкото за нея са започнали да мислят все повече о повече хора, тя се е преместила в тънкия свят и е продължила там своето развитие! На определен етап тя е започнала и във физическия свят, но вече е завършила в най-тънкия свят!

        Тоест, това, което се проявява във физическия свят, е вече формирана мисълформа със своето начало, край и подробности! Там, в най-тънкия свят, тя е имала дата на завършване, която се е проявила във физическия свят! Но вие трябва да отчитате, че в най-тънките светове и в тънкия свят времето тече по различен начин! Ти съществуваш едновременно във всичките три свята: в най-тънкия, в тънкия и в плътния! Затова и всички тези, които са участвали във ВОВ в плътния план, отначало са преживели това в най-тънкия и в тънкия планове (светове). Всичко е свързано. Затова и когато някой си е помислил в плътния свят „Кога все пак ще завърши тази война?” – той едновременно с това вече е виждал и празнувал нейното завършване в най-тънкия свят, а по нататък го е преживял и в тънкия свят!

        Там, в най-тънките светове, вие сте завършили тази война със своите мисълформи. Но информацията не се изтрива и не изчезва. Някой от вас би могъл да проникне със своите мисли на най-тънките и на тънките планове и да разбере сроковете за край на войната! А по нататък за това са разбрали и други и са започнали да захранват с енергия тази мисълформа за датата на завършване на войната във физическия план и да я поддържат, и да я (войната) завършват на най-тънкия и на тънкия планове! Всичко е взаимосвързано и става едновременно!

        На този принцип са устроени и вашите предсказания и гадания! Но често вие чувате и виждате тези планове на най-тънкия и на тънкия свят, които не винаги се реализират в плътния свят или се реализират в паралелните ви плътни светове!

        Временните събития приличат много на процесите в неравновесната термодинамика. Система, движеща се във времето се привлича от атрактори – тоест от най-силно вероятните състояния по пътя на движението и! за да се преодолее притеглянето на атракторите трябва да се изразходва голяма енергия! Но тогава системата ще бъде привлечена от по-енергичния атрактор! Атракторите придават неравновесна система на стабилност! Без това, размахът на крилата на пеперудата би могъл да предизвика ураган в Тихия океан! Но това би било свидетелство за крайната нестабилност на цялата система! Действат ли подобни закони на неравновесната термодинамика в историята на човечеството?

        Да, разбира се че действат, защото всичко е подобно! Атрактори се явяват тези, които постоянно подзахранват със своята енергия тази или онази мисълформа, с това те притеглят това събитие във физическия план! Но вие през цялото време разглеждате своя свят като отделен обект, а той съществува във взаимовръзка с по-високите светове! Тоест, съществуват и по-високи и далеч по-мощни атрактори, отколкото сте вие, и те придават своята стабилност на системата! Ако вие като атрактори, нарушавате стабилността на системата, то те я изравняват! Или казано с други думи, ако вие колективно реализирате мисъл за унищожението на вашия свят в атомна война, то това не влиза в плановете, в избора на висшите същества от висшите светове, в състава на които и вие се намирате! И по този начин вашите планове все пак се коригират! Те се коригират само в тази си част, която би повлияла и на другите светове!

        Тоест, ако вашите мисълформи засягат преобразуванията на вашия свят, но не влияят съществено на външните светове, на висшите светове, в състава на които се намирате и вие, то в рамките на свободата на избор вие можете да реализирате всякакви свои мисълформи! Във вашия избор никой няма право да се намесва. Ако обаче вашата мисълформа, било тя индивидуална или колективна, може съществено да повлияе на развитието на висшите светове, то приоритет тогава има по-високата мисълформа! Точно това и е йерархията на творенето, по която всички ние все пак реализираме не само своите, а преди всичко, Божествените замисли!

        И за всеки от нас има висшестоящ бог, който управлява нас като своя мисълформа! И в рамките на неговите мисълформи ние и действаме и не можем да нарушим тази мисълформа! В този смисъл – има единен закон и Воля на Бога, който е решил заради нас, как ние да съществуваме. Но подробностите по това съществуване ние избираме сами! В този смисъл – няма абсолютна свобода и абсолютен избор, а ИМА ЗОНА НА СВОБОДА НА ИЗБОРА В ПРЕДЕЛИТЕ НА НАШИЯ МАЩАБ НА ТВОРЕНЕ! Ако нямаше такава йерархия на избори на творение, то светът би бил подобен на хаос, където няма подчинение на висши интереси. При това вие през цялото време се опитвате да постигнете висшето творение, смисълът на тази мисълформа на Божественото същество, което вас ви управлява, и не можете да постигнете това, защото това е доста високо ниво на постигане! Но рано или късно вие ще постигнете и това, когато пак се влеете в състава на вашето Висше божество и станете него!

        Много хора виждат пророчески сънища, тоест те виждат това, което ще се случи с тях в бъдеще, след което това и се случва! А ти казваш, че бъдещето не съществува!

        Аз ви говоря, че съществува всичко, което съществува във вашите мисли! Когато човек си мисли за нещо си, то той твори менталните си и астрални свои характеристики, тоест стават изменения в неговите ментални и астрални тела! Тези характеристики се записват в неговата памет. Процесът на мисълтворчеството – това не е функция на физическото тяло! В този смисъл, че когато човек спи и вижда сън, спи неговото физическо тяло, а менталното и астралното му тела продължават да мисълтворят! В определен момент в човека достига енергия и за това, за може той да сътвори физически аспекти на дадена мисълформа и събитията да се случат и във физическия свят!

        Да, но ако това събитие е свързано с друг човек?

        Това означава, че те са мисълтворили заедно и в определени точки техните творения са се съвместили така както във физическата реалност, така и в нефизическата реалност!

        Вещите сънища като правило, предупреждават за предстоящи неприятности! Тоест, ей така простичко, аз само за пример да дам, на мен ми се прииска до края на дните си да стана инвалид и договаряйки се с трети лица, организирах авария, унищожавайки и част от тях. Или си поговорих с дядото и ние двамата решихме, че него му е вече време за гробищата!

        Ако това е наистина така, то налице е най-дълбоко противоречие между моето физическо Аз, с което аз се идентифицирам, и това Аз, което приема подобни решения! Несправедливо е, че моето физическо тяло страда и е смъртно, а видяното в съня ми Аз – е като замръзнало, за нищо не отговаря и е вечно! Във Вселената с такова устройство просто не ми се иска да живея…

        С вас се случва всичко това за което вие си мислите! Ако вие се страхувате да станете инвалид в резултат на авария, то вие и това и ще станете, ако мислите за това. Няма такова разделяне на ваше Аз във физическия план и ваше Аз в тънкия свят! Всичко това е едно съзнание, това сте си вие! И ако вие виждате неприятен за вас сън, то това означава, че вашата мисълформа от най-тънкия ви план вече се е преместила в тънкия! И ако вие продължавате да се страхувате от това, то рано или късно то ще се прояви и във физическия ви плътен план! За това на вас ви е нужно да премахнете вашите страхове и да започнете да произвеждате и да захранвате мисълформата – „с мен това никога няма да се случи”! и ако вие даже и тогава все пак ще продължавате да си мислите – „Ама ако все пак изведнъж….” – то вие ще продължавате да подхранвате с енергия мисълформата от тънкия план за аварията и инвалидността си!

        Същото това нещо се случва и с всички останали сънища и мисълформи! Затова и ако на вас ви се присънват страшни сънища, то това е сигнал, че вие трябва да престанете да мислите негативно и да блокирате своите страхове.

        Много от страховете ви на вас са ви натрапени от колективното ви съзнание! Не се задълбочавайте в това, кой ви е виновен за това, просто се откажете от тях! Защото в този момент, в който вие започнете да изследвате, кой на вас ви ги е натрапил, вие пак ще започнете мислено да се завръщате към тези страхове, само че сега с изследователска цел, все едно обаче вие пак ще ги подхранвате дори и по този начин със своята енергия!

        Затова и няма ваше физическо Аз, което е смъртно, и ваше съновиденско Аз, което е безсмъртно! Има едно единно Аз, едино съзнание, което се премства в свите различни тела и в тях преминават различни опити на преживявания! И преживяването във вашите сънища се различават от реалността единствено с вашите физически усещания, които са достъпни само за физическото ви тяло! Може даже и така да се каже, че физическото преживяване – това е нещо подобно на кулминацията на събитията, които вие преживявате във всичките си свои тела едновременно! При това, до този момент, вие това събитие сте го преживели постепенно във всяко свое тяло, и физическото му преживяване е някак си като кулминация, като укрепване на този опит на преживяването!

        Що се отнася до смъртта на дядото, то на определен етап от своя живот всички вие започвате да мислите за смъртта, за нейната неизбежност, за вашата възраст, за физическите ви недъзи! И по този начин, всичко това се впуска вече във вашия физически живот. Рано или късно вие започвате да се изморявате от повтаряемостта в живота ви, вашите физически сили започват да се изтощават от неправилното ви използване на Божествената Енергия и на вас ви става безинтересно да живеете с вашите по-малки възможности. И вие започвате да си мислите за смъртта и рано или късно вече я желаете или си я представяте как това ще се случи!

        Ако вие се научите да поддържате баланса на светлината, то вашата активност няма да пада никога, а единствено само ще нараства! Вашите възможности няма да намаляват, а единствено ще се разширяват, вашите болести ще си отидат и вие ще бъдете изпълнени със сили за по нататъшното си изследване на мирозданието!

         

        (Цитат от разговорите) – теб те вълнува въпросът: как картинката на света може да бъде толкова устойчива?! Защото това е отражение на матричното възприятие. От детството им децата ги учат, че дървото е зелено, а небето – синьо! Дали има поне един човек на Планетата, който да мисли обратното? И всеки един от вас всяка една секунда насочва своята мисълформа за зеленото дърво и синьото небе в пространството на възприятието, и всеки от вас възприема пак тази илюзия! И затова и картинката е толкова устойчива. И затова и е толкова трудно да се измъкнеш от матричната илюзия!

        Да вземем новороденото. Има ли то вродено матрично възприемане? Например възприемане на гравитацията и твърдостта на пода! Ако то се извърти от кревата и падне на пода, то ще получи ли повреди, защото така е избрало да възприема?

        Ние с теб разгледахме механизма на твоето отражение на Божествената Светлина, способите на мисълтворенето и фокусирането на Божествената Светлина! Но самите вие сте също така – приемащи форми, вие сте нещо от рода на уникални приемници, всеки един от които работи в определен диапазон на вълни на приемане на енергия! Когато новороденото се ражда във вашия физически свят, неговата същина, неговия Божествен Дух, също така се спуска към вас от най-тънкия свят, през тънките светове в плътния физически свят! И появявайки се във физическия свят, той просто се явява като чиста енергия, въвлечена във физическа форма! Неговото възприятие е чисто от матричното възприятие. То е идеално приемащо устройство, чист лист хартия и то вкарва в себе си това, което му предлага този свят! И по този начин, то получава и разбиране за гравитацията на вашия свят!

          Детенцето, което се раждало във вашия свят в зората на вашия свят, и това, което се ражда в сегашния ваш свят, е въвеждало, усещало в себе си различни видове гравитация! Тоест, в зората на вашия свят то е могло да управлява гравитацията и да левитира! Но сега то изпитва вашите страхове от това, че то ще падне в резултат на гравитацията, а да се падне – това боли и така нататък! И ако родителите му или който и да е около него настойчиво му отправят мисълформа за това, че в резултат на силите на притегляне то ще падне и ще се удари, и него ще го боли, то детенцето послушно вкарва в себе си тази мисълформа и започва да я изучава и рано или късно то пада! В този смисъл – то е избрало това възприятие; неговия Дух е избрал да разбере и да приеме мисълформата на родителите или на възрастните. Но в този смисъл – това и е ограничение на избора, дотолкова доколкото то избира от вашите мисълформи!

        При това то прекрасно умее да твори нови мисълформи и образи, но то някак си се съобразява с характеристиките на вашия физически свят и твори засега в тези светове, откъдето идва. Затова и децата доста често виждат това, което вие не виждате, тъй като пребивават в тънките светове на своето съзнание! Но постепенно и те започват да се приспособяват към характеристиките на творението на физическия плътен свят и започват да се увличат във вашите общи шаблони на творене. При това и вие не му давате на него свобода на творене, а му налагате – на вас от по-рано наложените ви – способи за творене под формата на вече обикновените приети матрични мисълформи! Ако вие дадете свобода на вашите деца в творенето, вие ще видите прекрасните въплъщения на тези техни способности, които все още не са се донастроили към шаблоните на матричното възприятие!

         

        (Цитат от разговорите) – Например, убиецът иска да те убие. Ти можеш просто да преминеш покрай него, без дори и да го збележиш (мечтаейки си за нещо далеч по-високо), ти можеш да го видиш и да се изплашиш, и съответно да встъпиш във взаимодействие с него, което може и да завърши с нанасяне на рани върху теб! Ти можеш да не се изплашиш от него и да отразиш удара му, встъпвайки в борба с него и така нататък. Но твоето отражение на това енергийно послание – това е твоят избор, настройката на твоята радиостанция, разбираш ли?

        Хората, които са получили удар с чук зад тила си от маниака или куршум от снайпериста – просто не са си мислили за нещо високо в този момент? Трябва ли да се мисли по всяко време за нещо по-висше, за всеки случай?

        Хората, които са получили куршум от снайпериста или удар от чук зад тила си, са мислили за това, бояли са се от това, допускали са това че може да им се случи и са преживели това събитие в най-тънките светове и в тънките светове! Няма понятие за това за какво е нужно или не е нужно да мислиш. Този избор е представен от теб! Просто вие трябва да разбирате това – какви мисли към какво водят! И затова и съзнателно ги избирайте, като по този начин вие ще избирате (привличате) събитията във вашия живот, въплътени във вашия свят! Разбира се трудно е на война да не мислиш за куршума на снайпера, но преди всичко със своите мисли не е необходимо да попадате във война, та нали все пак не всички попадат в нея! Затова и мисълта за война рано или късно ще ви доведе и вас до куршума на снайпериста! Разбираш ли?

        Затова ако вие искате да управлявате вашия свят, на вас ви е необходимо да се научите съзнателно да избирате своите мисълформи! Тъй като всеки миг вие мислите и творите вашия свят около себе си! Вашето преживяване в този свят – това е и ваш избор. И докато вие го извършвате, безсъзнателно подвключвайки се към матричните мисълформи и вариантите от мисълформи налагани ви от средставата за масова информация, вие никога няма да бъдете свободни в този си избор и постоянно ще търсите виновни за този ви избор! На вас ви е необходимо да пренастроите целия си мироглед и да се научите да възприемате себе си като творящ бог! И да поемате отговорност за всякакви ваши изхвърляния и творения, които вие привнасяте във вашия свят!

         

        (Цитат от разговорите) – вашите човешки чувства се пречупват под формата на определени енергийни кодове на възприятие. Тоест, твоето Висше Аз не просто знае, че ти страдаш, но то и възприема това, усеща това почти толкова колкото и ти самата, все едно че то е теб! И едновременно с това то възприема всички чувства на всички свои частици, на тези двойници, и то не може да изключи това, не може да се откаже от това! Разбира се то възприема и другите ваши чувства – и радостта ви, и любовта ви, и възторга ви!

        Прилича, че на него му е все едно дали ще страда или ще се наслаждава? Еднакво му е интересно? Тогава какъв е смисълът да се изключва от нашето възприемане?

        Вашите избори са взаимно свързани. При вас е прието да се смята, че Висшите ви Аз определят вашия избор. Но има го и обратното. Вие определяте избора на вашия Висш Аз. Висшия ви Аз или вашата колективна душа, се фрагментира с избраните характеристики на общото платно на въплъщението, на общия сценарий на играта, и се спуска в различните светове за познание и за придобиване на Божествен опит. В тези светове им определени характеристики на възприемане и вашето Висше Аз избира – в свят с какви характеристики вие заедно да се въплътите и кого да вземете със себе си в качеството му на спътник – и това е колективен избор! Но после настъпва вашият избор, изборът на фрагмента на Висшия Аз, фрагмента на колективната душа! Всички по нататъшни подробности си ги избирате самите вие!

        Вие сте гениални импровизатори на познанието, вие като че ли някак си разкрасявате, оцветявате с различни цветове контурите на общата картинка на преживяването си! И при това с какви цветове украсявате вие всичко това, изцяло зависи от вашия избор. И това, с какви подробности ще изпълните тази картинка – и това е също така ваш избор. Никой не може да се изключи от възприятията! Затова и вашето Висше Аз заедно с вас преживява всичко това, което вие избирате в рамките на зададения ви сценарий на въплъщението! И в това той зависи от вашия избор! А вие не можете да се измъкнете от този свят, докато не преминете докрай целия сценарий на този живот, който е избрал вашият Висш Аз. И в това пък вие зависите от неговия избор. Но при това в крайна сметка не съществува разделяне на низши и висши Аз! Всичко това сте и тези същите самите вие, но в различните си ипостаси! И там вие, до въплътяването си, избирате общото платно (основа) на бъдещата игра; и тук вие вече във въплъщение забравяйки това, което самите вие сте си избрали, започвате да разкрасявате това платно и да преживявате всяко едно събитие в съответствие с вашия първоначален и последващ избор!

         

        СЕлена

        06.01.15.  

        Превод: Иван Иванов

        Източник: http://espavo.ning.com/profiles/blogs/49

         

Следва продължение...

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 2288 | Ченълинги
Контакт          18.118.9.7