Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:30
19.04.2024
Петък
3.17.162.247


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XLVIII (48) Мисълтворене. Колективни блянове.

Прието от СЕлена

       Нека да поговорим за мисълтворчеството. Има много въпроси от тези, които четат твоите разяснения. И така, ти и много други говорите за това, че нещата, за които човек си мисли, рано или късно се проявяват в неговия физически свят! Иска ми се да се позапознаем с техниката на материализацията на мисълформите!

       На вас не ви е необходимо да се запознавате с тази техника, като с нещо привнесено, на което трябва вас да ви научат! Тази техника е заложена във вас, това е вашата същност, вашата творяща съставяща! Няма нито един от вас, който да не е бил запознат с тази техника. Това е същото нещо, като да попиташ да те научат да дишаш! Но важното е да се започне съзнателно да се използва тази техника, да се започне правилно да се диша!

       Вашият мозък е така устроен, че не може да не произвежда мисли. Нека да го сравним с компютъра, макар и това сравнение да не е толкова удачно! В компютъра постъпва информация и вашият Божествен компютърен ум постоянно я обработва и дава резултати. Информация постъпва и от други такива компютри. Е, ей сега си представете такава Божествена верижна версия на общуване на вашите умове! Между другото, най-доброто сравнение в случая, е вашата Уай-Фай (Wi-Fi) мрежа! Ти си – антената и твоят ум е настроен на възприемане и обработка на всякаква постъпваща информация. Ти приемаш тези станции, които се намират в най-голяма близост до теб. Степента на близост се определя от твоята възприемаща мощност и мощността на предавателните станции. Колкото повече приемащи и предаващи станции от твоето ниво има около теб, толкова повече са пречките при възприемането!

       Всички вие се намирате във взаимовръзка като едно голямо количество компютри, включващи се към Божествената система за интернет връзка! Компютърният ум на всеки се намира постоянно в режим на очакване на информация. По този начин всеки един от вас е като че ли включен в общата верига на комуникации на вашето съобщество по телепатична връзка. Освен това, разбира се, някъде си има единен сървър който натрупва данните! Когато ти работиш в безсъзнателен режим на творене, ти просто постоянно получаваш информация от другите умове-компютри и я обработваш, тоест – ти се съгласяваш или не се съгласяваш с нея! Мислите на всеки – са информацията получавана и транслирана в света. Аз ще се опитам да ти го обясня на теб някак си по-опростено! С какво обаче да започна!

       Да предположим, че към теб, в твоя аналитичен компютър-ум, са пристигнали милион сигнали-информация за това, че небето е синьо! Ти някак си се съгласяваш с това или не се съгласяваш. Ако ти активно, съзнателно не участваш в творението, то твоят ум-компютър просто се съгласява с мнозинството, става нещо като гласуване! Ако ти активно участваш в мисълпроизводството на твоя ум, то ти, да предположим, не се съгласяваш и по този начин внасяш своето видение в общото информационно поле във възприятие на небето!

       „А все пак – тя се върти” – спомняш ли си? Тази история е доста поучителна. До тогава, докато Джордано Бруно са го изгорили на кладата, мнозинството от хората си е било уверено, че Земята е плоска и стои на три кита! Но ето, че някой е започнал да предполага, че това не е точно така и по този начин е създал някак си нещо като зона на несъгласие в мисълтворенето! Тази зона дълго време се е подхранвала със съмненията на другите хора, които също така са се замисляли над това. И в резултат на всичко това са се явили действията на този, когото вие наричате Джордано Бруно. В същност и до него е имало няколко опита да се закрепи този мисълобраз! Но точно неговите действия са станали заключителен етап, защото се е запомнило, защото е получило огласяване, защото са се потресли другите умове – аз имам предвид историята с изгарянето! Много са си мислили, що за истина е това, заради която е можело да се отиде на кладата? И тогава постепенно вашите умове са започнали да се пренастройват към сътворяването на сегашния видим и представящ се от вас модел на света!

       Нека да го разберем това нещо малко по-подробно! Първият въпрос е – откъде се вземат стартовите мисълформи? Тоест, съществува ли нещо извън човечеството, което да предава или да внушава стартови мисълформи? И втория въпрос: а какъв е все пак реалния модел на света?

       Тези въпроси – това са огромни теми! Но дай да опитаме! Стартови мисълформи произвеждат всички същности, които имат апарати за производство на стартови мисълформи! Тоест, всички, които умеят да отразяват Божествената Светлина! Тъй като мисълта е просто степен на локализация на отразената светлина. Всеки от вас може да създаде стартова мисълформа и това се случва постоянно. Тези стартови мисълформи се възпроизвеждат и се поддържат на различните нива на реалността. Например, писателят-фантаст, който е създал известен роман! Към този роман много често се обръщат. Него го четат, снимат филми, които се гледат от милиони зрители и после тази мисълформа постоянно се подхранва и набира сила! А по нататък – всичко зависи от вашата вяра! Тоест от силата на вашите намерения! Вяра и намерение – това по принцип е едно и също нещо. Когато ти си уверен в нещо си на 100%, то това се реализира в твоя физически живот! Но ако мисълформата се подхранва постоянно от обръщането към нея на другите хора, то рано или късно тя натрупва критичния потенциал за реализация, за проявяването и във физическия свят. Физическия свят е по-плътен. Затова и е необходимо по-голямо количество ваша енергия на вниманието за реализацията! И ето така мисълформата на писателя-фантаст, че човек може да лети в космоса, рано или късно се реализира, натрупвайки критичната маса!

       Но стартовата мисълформа рядко съществува отделно; ние с теб някак си взехме участък от процеса на мисълтворчеството за разглеждане. Но в крайна сметка – всичко е взаимосвързано! Това, че писателят-фантаст е произвел мисълформата на възможността за полет на човека в космоса, също така е била нечия мисълформа, той също така е получил от някъде си информация, уловил я е със своето приемно устройство от по-високите светове, където пътешествията по космоса са си нещо обикновено, и към него са пристигнали отблясъци (ехо) от тази информация. Защо именно на него и едва след това към всички останали хора? Защото неговото приемащо устройство е по-чувствително именно към тези „радиостанции”, към тези информационни полета!

       Всеки от вас е уникален, всеки от вас се явява уникален според своите приемащи и отразяващи, предаващи свойства! Всеки от вас е преминал дълга история на въплъщенията в различните части на света, всеки е развил различни способности по приемане на информацията; при въплътяването ви на Земята във вас са вече заложени различни устройства. Кодофикатори, адаптери и така нататък, позволяващи на едни от вас да приемат информация с определени свойства и качества, различни от други! Например вашите поети, писатели, художници! Всички те отразяват постъпващата към тях от Мирозданието информация, това, което наричате музика на сферите и техните приемници! Адаптерите са настроени на определени вълни и на определена честота на приемане! Така и писателя-фантаст, който в предишните си свои въплъщения е бил представител на цивилизациите, пътешестващи по космоса! И затова и той в своето земно въплъщение е прослушал някак си и е възпроизвел тази мисъл в своя роман, и я е възпроизвел толкова силно и ясно, че това е заставило към него да се обръщат други хора, интересуващи се от такова знание! По този начин, по-рано предадената и прието мисълформа за това, че хората могат да пътешестват в космоса, е започнала да расте и да се развива. Колко векове са били необходими за да може тази мисълформа да се реализира във вашия физически свят под формата на конкретна конструкция?

       Затова и въпросът за това, от къде се вземат стартовите мисълформи е огромен. Защото такива, които творят мисълформи – са неизброимо множество! И това неизброимо множество приема и преобразува мисълформите на други представители на друго неизброимо множество и по този начин се и създават цели светове в различните измерения! Но твоят втори въпрос се състои още и в това – дали все пак при вас няма наложени ви мисълформи и не сте ли вие предмет на управление на някого си, който създава тези мисълформи и направлява вашето развитие? И това има място (тоест може да бъде, има го)! Но всичко това не противоречи на законите на мирозданието! Ако някой е създал мисълформа на война, а ти или други доброволно, дали осъзнато или неосъзнато, поддържате със своята енергия тази мисълформа, то това има право на съществуване, дотолкова доколкото съществува закон за свободната воля! И това е широко използвано от вашите средства за масова информация, от вашите рекламодатели. Това е сродно на натрапчивия мотив, който ти си напяваш постоянно!

       Колкото повече ти гледаш някаква реклама, толкова повече количества пъти ти я подхранваш със своята енергия, толкова по-реално става това, за което се говори в нея, толкова по-бързо тя се реализира във физическата проявена система в една или в друга форма! Колкото по-често някои от вас си мислят за война, за нейните възможности, за нейните последствия, представя си тази война, толкова по-бързо тя ще се реализира в живота! Вашите божествени способности за мисълтворене умело се използват от тези сили, които реализират своите цели на развитие! И дотолкова доколкото вие правите това неосъзнато, то и точно това и е на практика, процес на управление на вашето мисълтворчество, когато стартовите мисълформи на вас ви се внушават чрез различните средства за комуникация. Когато ти започваш да осъзнаваш, че всичко за което ти си мислиш, рано или късно ще се прояви в една от частите на мирозданието, ти започваш да разбираш, че е необходим контрол в мисълтворчеството!

       Но с вековете вашият апарат на мисълтворенето е бил настроен на творене колективно и безсъзнателно! И затова и е толкова трудно да се пренастроите! Защото твоят ум по навик продължава да приема и да отразява колективните мисълформи. Именно затова във всичките ви езотерични практики ви призовават към уединение и изключване от колективните взаимодействия! Когато отшелника се отдели и се уедини от съобществата и се потопи в медитация, той, по пътя на дълги усилия, някак си се отсъединява от колективната мисълформа, от колективното мисътворчество. Какво означава това? Това, че той, първо, престава да приема информация за мисълтворенето на болшинството, информация за наложените му представи за проявения свят, и започва да формира свой си проявен свят. И второ, той изключва и натрапващите му се външни пречки, смущения, започва да чува далеч по-дълбока информация, информация от втория и третия слой, по-тихата музика!

       Вие обаче сте длъжни и да разбирате, че съвсем не е задължително тази музика да е и точно божественото откровения! Това е просто информация от по-високо ниво на прием, постъпваща от мисълтворчеството на същности от по-високо, от колкото това на човека, ниво на развитие, а не задължително от Бога Изначалния! Тъй като мисълтворчеството на Бога Изначалния на вас все още ви предстои да го постигнете и това няма как да стане изведнъж! Това, ако мога така да се изразя, са огромни мисълформи от космически мащаб, да ги приемете и да преработите, засега не сте в състояние, защото вашият приемащ апарат е все още твърде малко развит. Всичките ваши ченълинги, така както и ченълингите ви в древните векове, това са просто приеми на мисълформи от по-мащабните същности на космоса, творци от по-висок ранг, отколкото сте вие. Затова и когато човек започва да води уединен от обществото начин на живот и начин на мислене, той всъщност, разширява своето познание за света, своето възприятие за възприемане на информация, защото се подвключва към други източници на мисълтворчество!

       Що се касае до втория ти въпрос, кой от световете е реален, то този ти въпрос няма никакъв смисъл! Съществува всичко, което е сътворено от мислите на милиардите творящи същности! Затова и всеки един свят е реален! И видимия и невидимия от теб свят! И светът сътворен от гениалния ум на изобретателя, и светът изобретен от умът на маниака! И светът на музикалните форми сътворен от гениалния композитор! И светът на религиозните сътворения! Но това, което се проявява във вашия свят е резултат на вашите съвместни творения! Ако ти съществуваше да кажем, в съобществото на плеядинците, то ти би се подвключила към техния сътворен физически свят, би работила със своите мисълформи на тяхната сътворена вълна, тогава и техния свят би бил за теб реален, и ти би виждала него! Но сега ти си подвключена към възприятието на вашия физически свят и продължаваш да поддържаш колективните мисълформи по неговото сътворяване със своята енергия.

       Значи аз мога да превключа своето възприятие за поддържане на колективната мисълформа от друг спектър на творението и по този начин да възпроизведа своя реалност в друг вид?

       Да, точно така! И някои от вас това вече го правят и по този начин пътешестват по другите светове от по-тънките планове! 

     А ако аз престана да мисля? Какво ще се случи тогава? Та нали и на нас през цялото време ни предлагат да спрем вътрешния си монолог и да се избавим от мислите си! Ако аз престава да мисля, преставам ли аз да творя света наоколо, и какво тогава може да се случи с мен?

       В твоята глава сега се върти мисълта: дали ще изчезне света и ще изчезна ли и аз тогава? Вие понякога сте като децата. Нищо не може да изчезне, забрави за това! Всичко е просто Божествена енергия, която приема различни форми и очертания и преминава от една форма в друга частично или напълно! Ако човекът изключи своите мисли то той просто престава да обработва постъпващите отвън сигнали, постъпващата от вън информация, постъпващата отвън енергия! И тогава той просто започва да възприема същността на това, което постъпва, а именно – Енергията на Бог! Но той все едно, нея я възприема. Той започва да я пропуска през себе си, без да я квалифицира, без да я украсява, той става чист предавател, прозрачно стъкло! При това той през цялото време се променя в зависимост от тази енергия, която идва към него! Единствено тогава той може да стане напълно прозрачен. Защото всяко друго стъкло различно от постъпващата светлина, все пак някак си изкривява тази светлина! Разбираш ли? Затова и този път е своеобразен. Това е път на отричане на своята индивидуалност, път на пълното приемане на това, което постъпва към човека. Това не е лош и не е и добър път, това е просто една от степените на развитие!

       Отначало бяхте заслепени в своите представи за света, напълно зависихте от колективната мисълформа, която ви беше натрапена! Постепенно част от вас, практикувайки различни практики от просветлението (пречиствайки се от колективните мисълформи) са започнали да се изключват от колективното мисълтворчество и да се вслушват в по-високите нива на творене, към информацията постъпваща от по-високите същности. И сте започнали да си мислите, че тази информация е информация от Бог и точно това и е Бог! Но това са били просто мисълформи на по-високи същности на Мирозданието! По нататък, вашите практики ви подсказват необходимостта от приемането на всичко, което ви изпраща Бог! В този момент, тези, които са стъпвали на този път са ставали повече или по-малко съвършени транслатори на постъпващата „отгоре” (свише) информация. Разбираш ли? Част от вас решила, че чрез своите практики на просветление, най-накрая тя е достигнала Бог, са станали пророци и са започнали да изричат мисълформите на по-високите същности на Мирозданието! Но това въобще не е Бог Изначалния! И тези мисълформи под формата на вашите религиозни учения са станали основа на вашите нови колективни мисълформи и са започнали да преустройват вашата реалност в съответствие с това!

       Вие през цялото време зависите от постъпващата ви отвън информация. Ако ти отидеш някъде из природата, там ти изключваш възприемането на градските си мисълформи, но се превклюваш към природата, към същността на природата, тоест ти се превключваш към нейното творение! Мисълта – това е просто своеобразно украсена (оцветена) енергия! И дали тя се украсява от мозъка или от други способи на възприятие, това няма никакво значение! Природата също твори, тъй като творенето е просто пречупване на Светлината на Бог! И ти също възприемаш творимите от Него образи, които разбира се, са от съвсем друго качество! И ти чувстваш нейната (на природата) огромност, защото природата – това е колективно същество, което не е разделено на форми така както човечеството. Ако ти станеш прозрачна за творимите образи на природата, ти ще разбереш и ще почувстваш как тече водата, как израства зрънцето, как се движи вятъра, как разцъфва цветето! Частично ти възприемаш творението на природата, но го смесваш в своето съзнание с мисълформите на човечеството и в твоя свят възниква прекрасен образ на ароматно цвете!

       Затова и тези, които практикуват приемане, просто се съгласяват, поддържат творението на мисъформите на другото, на по-високото ниво! Какво е това понятие? Това е отказ от собствени оценки, тоест от свои интерпретации на постъпващата информация и приемането и в нейния първоначален (първосъздаден) вид. Но да я приемеш в първосъздадения и вид ти можеш, само ако ти станеш на нейното време! И по този начин, вие се приучавате към отказа от подвключването към колективните форми в творение на човечеството и встъпвате във взаимодействие с мисълтворчеството на по-високите за вас нива! По нататък вас ви очаква още по-високо съзнание, а именно – пречистване на своето възприятие от привнесените мисълформи от по-високите нива и подвключването ви към още по-високото ниво!

       Това става възможно при различни условия! На първо място – от обема на вашата енергийна форма. Вашата енергия се изразходва през цялото време за нещо си! Спомняш ли си примера с чердака, който може да го затрупаш с всякакви глупости, под които да не можеш да намериш нужните ти вещи! Вашето мисълтворене сега напомня точно този чердак! Ако вие изчистите своето възприятие от ненужно натрапените ви на вас мисълформи и оставите само нужните за вашето индивидуално творене – вие ще освободите място на „чердака”! Или по-скоро, ще освободите своята енергия за по нататъшното си творене! Това са същите тези практики за преразглеждане, които на теб са ти известни! Това обаче са насочени практики за спиране на вътрешния монолог, инвентаризиране на списъка с важните дела и така нататък! Това са просто практики за освобождаване на своята енергия за по нататъшното ти творене и възприятие!

       По нататък следват практики на попълването на своята енергия. Това са вашите многобройни медитативни практики, практиките на визуализация на енергийния контакт! Но вие трябва да разберете, че всеки един енергиен контакт – това си е все пак приемане на енергия с определено свойство! Говорейки условно, приемаш ли ти енергия от конкретния човек или от слънцето, това все едно няма да бъде първородната Божествена енергия, а ще бъде енергия на отражението! Само дето тя ще притежава различните степени на отражение, различна окраска и различна мощност. И затова и едното и другото – са само енергийно взаимодействие! Искам сега да обърна твоето внимание върху това, всяка една ваша визуализация на енергиен контакт може да привлече във вашето поле енергийното въздействие енергията на различни същности, затова и вие трябва да отчитате това във вашите практики! Например, когато призовавате в себе си енергия с определена окраска, трябва да се договорите с източника, от който вие бихте искали да приемете тази енергия, защото енергията, да кажем, на виолетовия пламък има твърде много източници! В това число и пречупена през различни същности! Но това е вече частно отклонение!

       Мисълта, която аз искам сега да доведа до теб се състои в това, че на всяко ниво става мисълтворене. И мисълтворенето на всяка една форма не е по-лошо или по-добро, то просто е различно! В същността си, всички се различават единствено по мащаба и по окраската си! И твоята мисъл, и твоето мисълтворение – са просто сума от привнесените ти в теб чужди мисълтворения и украсени с твоето индивидуално възприятие! Например в розово! Или пък в черно! И всички ваши съществуващи практики на просветлението са насочени именно към изключването ви от колективното човешко мисълтворчество и включването ви към по-високите източници на мисълтворене! Затова, и ако ти престанеш да мислиш, ти или ще се превключиш към някакъв друг източник на мисълтворене и ще се съгласяваш с другите източници на мисълтворчество, и ще насочваш, ще отдаваш своята енергия на мисълформата на друг източник на мисълтворенето! В това се състои и същността на вашата фраза: всичко е по Волята Божия! Вас са ви учили да се съгласявате в волята на някакво си божество, което е насочвало вашето мисълтворене в своя посока, налагал ви е на вас и е възпроизвеждал с ваша помощ своята игра, своя образ! Това обаче въобще не е Волята на Изначалния Бог. Тъй като Волята на Изначалния Бог – е свобода на творенето! Съгласно тази воля ти можеш да сътвориш всякакви светове, всякакви подробности на своя свят! Ти можеш да не се съгласиш с колективната мисълформа и да си сътвориш своя!

       Звучи доста примамливо. Защо тогава обаче не се случва? Защо светът не се променя в съответствие с това, да кажем, с моята мисълформа за него?

       Той се променя в съответствие с твоята мисълформа, но и в съответствие с мисълформите на другите! Ти започваш да притегляш във видимия от теб свят вещи и събития, съответстващи на твоята представа за света! Например, в твоето поле на притегляне не съществува война! И ти чуваш за нея единствено от СМИ. Но твоят въпрос се състои в това: „Защо не се проявява това, което аз искам”? Не е ли така? Това е въпросът на по-голямото мнозинство от вас! Това, за което мислите, се проявява задължително, това е закон! Въпросът е само – колко бързо се проявява това във физическия свят, и в каква степен на точност! Това зависи от множество фактори! Първият от тях е точността на мисълобраза или точността на неговата формулировка, какво точно искате от този мисълобраз! Мисължеланията на мнозинството от вас са доста разлети, и съответно и проявата им във физическия свят или закъсняват или не се проявяват в пълната си степен! Вторият фактор – това е влиянието върху вашето мисълтворчество на колективните мисълформи! Казано по-простичко, ако искате нещо конкретно, но колективната мисълформа ви убеждава, че това е невъзможно, то тогава, рано или късно, ще склоните на тази мисъл, и проявлението на вашата първоначална мисълформа някак си се отлага до тогава, докато не манифестирате възможността за нейната проява! Трето, това е наличието във вас на свободна за творене енергия, която да не е заета с творенето на колективните мисълформи!

       Ти говориш за това, че всяко едно мисълтворчество не е нито лошо, нито добро, дотолкова, доколкото има свобода на волята! Получава се така, че на Бог му е все едно дали е сътворена мисълформа на война и насилие или на мир и на радост? На Бог наистина ли му е все едно? Тоест – всяко едно мисълтворчество се приветства?

       Какво означава в твоето разбиране – приветства? Поддържа се от Бог? Но Бог е дал свобода за творене на всяка една своя същност. Как той би могъл да поддържа някой си повече или по-малко? Освен това, всички ние сме частици на Бога! Затова и в този смисъл тази мисълформа, която се поддържа от по-голямата част от частите на Бог е и тази мисълформа, която се приветства от Него! Разбираш ли? Болшинството от същностите в Мирозданието, в този смисъл, поддържат мисълформи на радостно творене, приемане и любов! Но има и част от същностите на Мирозданието, които поддържат мисълформи на войни, насилие, завземане, унищожение!

       И сред вас има също така множество такива мисълформи. Въпросът е в това, към кой лагер, към коя мисълформа ти се приобщаваш! Та нали всичко е устроено много правилно от гледна точка на последствията и на взаимовръзките! Тези същности, които поддържат мисълформи на радост, любов – те и пребивават в тази радост и любов! А тези същности, които поддържат мисълформите на насилие и страдание – те и пребивават в насилие и страдание! Чрез всяка една от тях Бог разпознава различните форми на съществуване и възприемане! И за всеки от вас, за да престане да страда и да премахне от своя живот насилието и болката, му е достатъчно просто да престане да поддържа колективните мисълформи за страдание и насилие, и да започне да възпроизвежда и да твори мисълформи на радост и любов! Вие през цялото време се опитвате да намерите виновни за това, че вашия живот, вашето мироусещане се е осъществило по този или по друг начин! Но това си е ваш избор! Много често и безсъзнателен, но самите вие насочвате своята енергия за поддържане на вашата картина на света! Просто я насочете към съзидание на по-радостен свят!

       Кажи, а информацията за това, че ангелите всъщност са такива същности, които са се отказали от творенето, какво означава в контекста на нашата тема?

       Това означава, че те са приели нечия мисълформа на творенето и са започнали да я развиват! Всички същности създадени от Бог, са творящи същности! Но някои от тях се присъединяват към колективното творение съзнателно или безсъзнателно! Когато ти рано или късно се откажеш от колективното мисълтворчество на човешката форма, ти ще избереш друга колективна мисълформа за творене или, ако ти ще притежаваш достатъчно енергийна сила, ще създадеш своя приоритетна мисълформа! В първия случай ти ще станеш ангел! Или висока същност, поддържаща мисълформата на твореца от определен сектор на Мирозданието, на някакъв локален бог, ако мога така да се изразя! Когато на вас ви казват, че ангелите – това са слуги на бог, това означава, че те насочват своята творяща енергия за създаване на този свят, който е замислил да възсъздаде локалния бог!

       Във втория случай – ти самата ще станеш локален бог и ще създадеш свой сектор в Мирозданието. Това е също нещо от рода на гласуване или на договореност, контракт, както е прието при вас да се говори! Или школа на обучение! Ти можеш да постъпиш в школа на обучение на творенето на определен локален бог, който е издигнал своята уникална идея за създаване на нов свят! И в този смисъл ангелите - това са ученици в школата за творене на този локален бог! А можеш и сама да издигнеш уникална идея за сътворяване на свят и да набереш в своята школа ученици, привърженици, съратници, ако на теб ти стига мощта ти и твоята идея е достатъчно привлекателна!

       Получава се така обаче, че всички нас, аз имам предвид човечеството, някак си с измама са ни вкарали в тази школа, наложили са ни тези колективни мисълформи (да кажем, религиозните) и се ползват от нашата енергия за сътворяване на този свят на войни и насилие, на всеобщо подчинение, който съществува сега в нашата физическа реалност!

       Това е доста дълга история! Частично тя е вече описана при вас. В определена степен това е точно така! Но ти трябва да отчиташ, че ако ти осъждаш този метод на творене или отхвърляш този метод, ти пак го поддържаш със своята енергия, само че оцветена с определен цвят на възприятие! Ти по този начин създаваш мисълформа на противодействие на този способ на творене! Но това си е пак просто нова форма на взаимодействие с този способ на творене! Това си е нещо като затворен кръг. Защото ти пак насочваш натам своята енергия. Та нали да се противодейства може само на това, което вече съществува! Разбираш ли? И колкото по-активно ти противодействаш на наложената ти мисълформа, толкова по силно я захранваш! Това е същото действие, каквото е и поддържането на колективната мисълформа, само че с обратен знак, но самата енергия се насочва пак натам! В крайна сметка, всичко това, което ти можеш да създадеш, това е по-силна колективна мисълформа на противодействие на насилието, но пак, в твоята мисълформа ще присъства образът на насилието, разбираш ли?

       Затова, за да не продължавате бягането си по затворената окръжност, на вас просто ви е необходимо да започнете самостоятелно мисълтворчество, не като противодействие на чуждите мисълформи, а просто да насочите своята енергия към творене на други мисълформи!

       Освен това, всеки се явява заложник на своите си мисълформи! Затова за да се разделите с тази перспектива, на сегашния ви ваш творец, или по правилно казано, на групата ви от творци, е необходимо да се развържат енергийните ви договори с всички същности, поддържащи тяхната перспектива! Тоест, на тези същности е необходимо да им бъдат върнати всички еквиваленти на предадените за създаваното от тях енергии на другите същности! Но това означава също така, че те нямат свободна енергия, за да творят нещо друго! В нашия пример с чердака – техният чердак на творенето е зает основно с нашия свят и докато той не се разтвори, не се трансформира, те ще продължават да го създават, в буквалния смисъл на тази дума, да спят вечен сън и да виждат сънища за създадения от тях свят! Това е нещо подобно, ако ти си заспала за хилядолетия и виждаш хилядолетен сън, от който би искала да се събудиш, но нямаш сили за това! Затова и в някаква определена степен можеш и да ги посъжаляваш, дотолкова доколкото те са станали заложници на тази ситуация. Но рано ли късно те ще се събудят, така както и всички вие ще се събудите от колективната перспектива, и ще започнете да творите свой собствен свят осъзнато!

 

       СЕлена     28.12.14.     

Превод: Иван Иванов

Източник: http://espavo.ning.com/profiles/blogs/48

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 2049 | Ченълинги
Контакт          3.17.162.247