Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


04:02
25.04.2024
Четвъртък
3.141.27.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XV (15). Хранителни вериги. Храната на Боговете.

         Всеки от нас се храни с нещо. Без храна никой не може да живее. Така ли е това в цялото мироздание? И ако е така, то с какво се храни Бог?

         Вие наричате това хранене. По-вярно би било това да се нарича енергообмен!

         Вие се стремите към изменение и развитие. Без изменение и развитие няма живот. И дотолкова, доколкото всичко е енергия , то и развитието е взаимодействие на енергии! Има множество видове на взаимодействието на енергиите. Това, което вие наричате хранене е само едно от тях!

         От това можем да направим извод, че първо, да се храним с другите, това е нормално, дотолкова доколкото това е само едно от видовете енергийни взаимодействия!

         Ние с теб говорихме вече за нормата. В Мирозданието няма понятия за правилно и неправилно. Всичко има право на съществуване! Правилно е това, което съществува! Ако говорим за нормата, като за най-разпространената форма, то на вашата планета това е норма! Храненето – това е поглъщането на енергията на друг обект за поддържане на своята жизнена дейност!

         И няма значение кого и как ние поглъщаме?

         За кого има значение? За мирозданието няма никакво значение! Ти излизаш на улицата и се движиш към някакъв пункт на своето предназначение! Това, какъв път използваш ти при това, има значение единствено за теб, защото ти се намираш на този път. За крайната цел това няма значение!

         Това означава, че може безнаказано да се убиват животни и да се храним с тях!

         В твоя въпрос има множество теми! Ние говорим сега не за убийство, а за хранене! Храненето или поглъщането на чужда енергия за осигуряване на своята жизнена дейност има също така множество видове! Но като за начало разбери, че в крайна сметка няма чужда и своя енергия! Така както няма и чуждо и свое тяло! Отделеността е илюзорна! Аз на теб много пъти ти давах аналогията с матрьошките! Ако ти си най-малката матрьошка, то тялото на най-голямата матрьошка е също така твое тяло! Ти си нейна част и просто временно сте разделени! Ти си малката частичка на Голямото Цяло! Твоето хранене е едновременно хранене и на Голямото Цяло! Твоята енергия е едновременно и частица от енергията на Голямото Цяло. И ако разглеждаме храненето не от гледна точка на неговите отделни части, а като цяло, то всичко това е просто процес на преливане, на предвижване на енергиите вътре в Цялото! При това сумата на енергиите на това Цяло не намалява, а единствено се премества и се трансформира! Спомни си: енергията не изчезва никъде, а единствено преминава от една форма в друга!

         Тоест аз съм част от Бога и когато аз се храня, то заедно с мен се храни и Бог?!

          Да, така е, и ако ти изземаш нечия енергия за храна, ти всъщност вземаш своята енергия като Голямо Цяло, а ако отдаваш енергия, то ти я отдаваш също на себе си! Това е много важно да се осъзнае, за да усетиш себе си като част от това цяло! Вие много често казвате: ние сме едно, но въпреки това живеете и мислите като отделни части!

         Но тогава се получава, че няма нищо лошо и ненормално в това, че някой ще вземе на другиго цялата му жизнена енергия?!

         От гледна точка на мирозданието – няма! Енергията просто от една форма ще се премести в друга, ще се слее с друга и ще се получи нов вид съединение на енергиите и ще има развитие! Самата енергия остава! Виж и наблюдавай природата! Там няма такава индивидуализация! Какво е това трева? Коя тревичка е по-важна? Как протича енергията от тревичка в тревичка? Нима това за теб е важно? За теб е важно, че за теб под нозете ти има жив зелен килим, който ти дава на теб енергия!

         Но ако енергията я вземат от някого принудително, без неговото съгласие?

         Това е невъзможно! Има закон за свободата на избор! Да се взема енергията без осъзнато съгласие или неосъзнато съгласие не бива! Тогава някой от вас се въвлича в някакви взаимоотношения, започвайки от разговора и завършвайки с насилие, този някой встъпва в енергийно взаимодействие в различните му видове, и по този начин, встъпвайки във взаимодействие в такива форми, включва механизъм за преминаване (за протичане) на енергията! За да получиш нечия енергия е необходимо някак си да бъде отворен канал на взаимодействие с другата същност! Но по този отворен канал и твоята енергия преминава (протича) към другия! Много от вас са се научили да управляват този процес! Но всичко това става само с вашето участие!

         Тоест, когато разговаряме ние с теб, ти също така вземаш част от моята енергия?

         Аз бих могъл да направя това, защото ти си отворила канал на взаимодействие! Но аз не правя това, защото твоята енергия е твърде малко съвместима с моята! Или ако говорим с вашия език, за мен тя не е твърде вкусна и чиста! В това няма никакви обидни за теб сравнения! Има просто несъответствие. Ти не се обиждаш на замърсената вода, нали? Ако се отказваш да пиеш от нея!

         Аз това го разбирам. Но ако моят канал за взаимодействие с теб е отворен, то от него може да се възползва някой друг?

         Това може да стане само ако ти самата го допуснеш! За това наблюдават (грижат се, внимават) твоите висши Аспекти! Но изборът го правиш ти!

         Ако моята енергия не ти е вкусна, ти защо общуваш с мен?

         Защото ти самата търсиш общуване и задаваш въпроси! Всяко енергийно послание намира своя получател! Освен това и аз също така съм заинтересован за твоето развитие като част от Бога!

         Получава се така, че когато аз ям ябълка, то аз отварям канал за взаимодействие с ябълката и също така и предавам на нея енергия!

         Не винаги, по-често не! Спомняш ли си, че на вас многократно са ви говорили за благодарността?! Когато ти ядеш ябълка и и благодариш за това на нея или на природата, че ти можеш да се наслаждаваш на този процес, за това, че те ти дават тази възможност, ти включваш процеса на обратния енергообмен! Затова и на вас ви говорят за важността на благодарността! Така както малките деца ги учат да казват „благодаря”, така и вас ви приучват към нормалния процес на енергообмен!  

         Нормалният процес – това не е само получаването на енергията отвън, а е още и отдаване на своята енергия! Това е важно за всеки, защото ако вие не отдавате своя енергия, тя остава вътре във вас в някакъв застой и рано или късно това води до различни диспропорции и болести! Много от вашите болести са обосновани именно от това, че вие не умеете или не искате да отдавате! Отдаването на енергия е точно толкова важно, колкото и получаването! Ябълката знае това! Ако при това, ядейки ябълката ти не и благодариш и не и отдадеш част от своята енергия на нея и на природата, то получената от теб енергия вътре в теб, в последствие се трансформира вътре в теб и рано или късно ти ще я предадеш на някого другиго или от теб ще я вземе някой друг! Ако все пак при взаимодействието с ябълката веднага е възстановен баланса, в теб няма да има излишък на енергия, и от нея никой няма да може да се възползва, и така този непредаден от теб излишък няма как да ти нанесе вреда!

         Спомни си: колкото повече енергия отдаваш, толкова повече и получаваш! Не може да има празнина! На мястото на отдадената енергия, в зоната на разреждането на енергията веднага протича (се запълва) друга енергия и по този начин се възстановява баланса! Цялата природа около теб живее и съществува отдавайки на теб своята енергия! Самата природа получава енергия от Слънцето. Ако обектите от природата не отдаваха своята енергия на вас, те щяха пак по същия начин да се разболяват, дотолкова, доколкото е много болезнено да се натрупва тази енергия! Затова и отдаването е толкова важно!

         Благодарността не е само нравствено понятие. Много нравствени понятия на вас са ви наложени в качеството им на закон на взаимодействие на енергиите! Благодарността – това е доброволно отдаване на енергия! Всеки обект във вселената получава енергия от обекта с по-висок енергиен статус и я предава, преработвайки я и трансформирайки я в себе си, за обекта с по-малко висок или равен енергиен статус!

         Тоест, ако аз се храня с обекти от природата, значи те имат по-висок енергиен статус?!

         Да, точно така! И тялото на човека след физическата му смърт се разлага и дава енергията на червеите, имащи по-нисък енергиен статус! Но ти сега говориш за физическия свят. В същност процес на обмен на енергиите става на всички нива в тънките планове на мирозданието, но пак по същите тези закони!

         Нас винаги са ни учили, че убийството, това е нещо лошо, а ти казваш, че това е просто енергиен процес?!

         Аз не говоря за убийство, аз ти говоря за енергообмен! Вие убивате животни за хранене на физическото си тяло! При физическата смърт на който и да е физически обект се освобождава енергия от определен вид! Ако смъртта настъпва в резултат на насилие, то енергията има определен вибрационен характер, или това което вие наричате енергия на страха и ненавистта!

         Тези хора, които убиват животни и дори и тези, които просто се намират или живеят някъде наблизо, могат да поглъщат или да не поглъщат тази енергия! Има много от вас на които тази енергия им харесва и те получават удоволствие от убийството. А има и хора, в които убийството на животни предизвиква чувство на отвращение и те страдат за тях, ако не могат да им помогнат! Тези два човека по различен начин ще взаимодействат с енергията на насилието! Но тези, които поглъщат тази енергия в последствие те или я натрупват вътре в себе си, или я отдават! Вас понякога ви поразява това, че убиецът на животни самият той изглежда много добре и пращи от здраве!

         Колкото и парадоксално да звучи това за вас, но ако човек изпитва удоволствие от процеса на убийството и не задържа в себе си тази енергия, тоест не изпитва угризения на съвестта, от гледна точка на мирозданието той се развива по собствения си избор напълно хармонично! Но все пак мнозинството от тези, които участват в убийства, върху тях енергията на насилието им въздейства по негативен начин и разрушава вътрешните им структури. Затова защото разрушителната енергия не се управлява никак лесно!

         Това, за което говориш е от гледна точка на тези, които убиват! А как са нещата от позицията на този, когото убиват?

         Всичко е енергиен процес! Всяко свое действие и всяка своя мисъл ти трябва да я разглеждаш от гледна точка на енергиите, защото в това и е същността на всичко! От гледна точка на движението на енергията -  смърт въобще не съществува! Смъртта – това е смяна на енергийното състояние! Този, когото го убиват, в определен момент просто е позволил по един или по друг начин да изземат неговата енергия по най-различни причини: не е успял да я задържи, не е знаел как да направи това, или просто е избрал да изпита този вид на отдаване на енергия! Във всички случаи това е станало с неговото непосредствено участие!

         Освен това, колкото повече отдаваш, толкова повече и получаваш! Затова и този, който отдава винаги се намира в такова състояние, като че ли е спечелил! Ако той е отдал, то той задължително трябва да получи равнозначна замяна! Това е единствено и само течение на енергиите, това е задължителен закон! Така както и в областта на разредения въздух веднага се устремява нов, така е и в областта на отдаването на енергия веднага се устремява нова енергия за да стабилизира състоянието на обекта! Затова и този, който са убили се намира някак си грубо казано, в печелившата ситуация, него го чака нещо ново, нова енергия, която ще се устреми към него, за да се изпълни баланса! Във всички случаои, и този който е убил, и този когото са убили получават нова енергия за своето развитие!

         Всичко това звучи доста диво. Получава се така, че да убиваш не е нито добро и нито лошо, а е просто обмен на енергии!

         Аз не засягам вашите нравствени категории и оценки! Аз просто ти отговарям на въпросите и ти разказвам за убийството като за енергиен процес! Има и други примери! Например, майката жертва себе си и загива заради детето си! Това е също така енергиен процес! В момента на гибелта на физическото тяло всичките нейни мисли са съсредоточени върху детето и любовта и към него, затова и освобождаващата се енергия при смъртта на физическото тяло – това е вече енергия от друго качество, това не е енергия на насилието, макар и в нея да присъства понякога и енергията на страха! И тази енергия адресирано според избора на майката се насочва към нейното дете и го защитава за дълго! В своето следсмъртие същността на бившата майка получава също така шанс да се изпълни с нова енергия в замяна на отдадената. Но при това в своето следсмъртие тази същност бива изпълнена с енергия, различна по качество от тази на убития човек! Подобното се привлича от подобното! Това е също така енергиен процес!

         Почакай! Но този, който убива тази майка! Той каква енергия получава?

         Такава, която той е готов да приеме! Ако неговата енергетика основно съответства на енергията на страха и насилието, то той ще погълне тези части на отделената енергия, които съответстват на самия него! Ти може и да не повярваш, но може и да се убива от любов! Въпросът е в качеството на енергията!

         Ти нали няма да се храниш с несвежа и невкусна храна, няма да пиеш замърсена вода, да дишаш спарен въздух? Защото твоите енергийни системи вече са се престроили, и някои видове енергии на хранене ти вече не можеш да приемаш! Но има и такива, които се хранят с невкусна и с несвежа храна и вода! Това е просто друго ниво на енергетиката, или така както вие го наричате, по-ниско ниво на развитие! Но и той има място да бъде, да го има!

         Така както и твоят стомах не може изведнъж да се пренастрои за съвършено друго хранене, така и тези същности, които се хранят с низките енергии не могат веднага да преминат на хранене с високовибрационна енергия, всичко е процес на развитие и еволюция!

         А тогава, какво са това хранителни вериги?!

         Изградени системи за енергообмен! За вас е толкова важно вашето Слънце, защото това е обект с далеч по-висок енергиен статус за вашата система! Затова и много от вас са го смятали и за Бог! Растителния свят, имащ по-висок в сравнение с животинския свят енергиен статус, дава възможност на животните да се хранят директно от него! Червеите могат да живеят и без Слънце. Те могат да получават енергията на Слънцето чрез другите обекти с които взаимодействат в преработен, в трансформиран вид! При това всички обекти получават и отдават своята енергия, става енергообмен и развитие. Хората имат възможност да изградят различни системи на хранене, вие използвате за храна енергията на всичко, което е около вас: растения, животни, слънце, минерален свят!

         Тоест, ние сме универсални същества?

         Да, така е, но универсалността – това е многообразие на отличията! Във вас са съединени качествата на всички стихии и на всички същности, които са на планетата! И именно в това се състои и същността на твърденето, че човекът е венец на творението! А не в неговата важност или в неговата главна (водаческа) роля!

         Съществува теория или мнение за това, че има някакви сили или същности, които преднамерено организират преминаването в масов порядък на част от енергията на хората, заради това, да се хранят с нея! Например ефекта на тълпата! Или на войната!   

         Да, съществува такова нещо! Докато има такива, които са готови да отдават, винаги ще има и такива които ще поискат да получават!

         Но ти говореше, че е невъзможно и е вредно да не се отдава! Че сме принудени да отдаваме!

         Така е, ти можеш да решиш сама, какво и на кого да отдаваш! Това е осъзнат избор! Освен това вашият избор – това е вашата съдба! Ако ти отдаваш енергия на страха, значи тя в теб присъства по различни причини! Отдавайки своя енергия от всякакъв вид ти изграждаш канал за взаимодействие с това ниво! Тоест докато в теб има енергия на страха, ти някак си, си като че ли енергийно свързана със същностите от този тип, с тези, които поглъщат тази енергия! Ако ти отдаваш енергия на любовта, значи в теб я има тази любов и ти съответно изграждаш енергообмен от друг порядък! 

         А Бог? И Той ли също се храни с някого? Ако всеки отдава и получава енергия, то тогава би трябвало и той също да се храни някак си?

         Ние всички сме части на Бога и сме вътре в Бога! Ако теченията в океана се преместват от една област в друга, можем ли да кажем, че океана взема от някого си нещо или отдава нещо си? Бог не отдава и не получава! Той е вътре във всеки един от нас, отдаващ и получаващ! Той е това, което се отдава и се получава! Той е този, който отдава и получава!   

         Значи аз като енергиен обект съм принудена да получавам и да отдавам енергия за своето развитие и тогава, ако някой се възползва от моята енергия, това не е добро и не е лошо, а просто е станал енергообмен с мое съгласие и с мое участие!?

Да, така е! но на вас през цялото това време ви говорят за осъзнатост на процеса. Вашите системи на енергоотдаване много често работят автоматично, настройвайки се към матричните системи, така както и много от вашето възприятие! Ти говореше за ефекта на тълпата, това е единия от начините за настройка на системата на енергоотдаване на човека под влиянието на матричната система! Ако ти искаш да се научиш да управляваш този процес, то ти си длъжна през цялото време да разглеждаш (да обмисляш) всяка своя крачка, всяка своя мисъл от гледна точка на енергийното взаимодействие, да виждаш същността на всички процеси! Придавайки им нравствени оценки, ти просто класифицираш тези процеси на повече или по-малко приемливи за теб, от гледна точка на твоето личностно развитие!

Същностите от по-високите нива много лесно се съгласяват да предадат енергия на другите, защото знаят законите! Това не е просто осъзнатост! те разбират, че те получават при това уникален шанс да се възползват от нови обеми енергия и много често и да избират качеството на тази енергия! Все едно, ако ти дадеш някаква скъпоценна за теб вещ, разбирайки че на теб срещу това ще ти предложат да избираш от огромна колекция други, все още не видени от теб скъпоценности! Затова самото отдаване е прекрасен момент, това е развитие, това е движение към новото!

Значи за нормалния енергообмен с теб, на мен ми е необходимо също да ти благодаря – аз на теб и ти на мен? Та нали нашият разговор е също така енергообмен?

Ти засега все още не си готова за обширно взаимодействие с мен и затова и твоите грешки при взаимодействието засега ги гасят твоите Висши Аспекти, които са заинтересовани в получаването от теб на тази информация, доколкото с нейна помощ ти се развиваш! Но ти си права! Информационното взаимодействие или това, което ти наричаш разговор също така е своего рода захранване и енергообмен! Колкото се отнася до моята благодарност, то аз съм благодарен на цялото човечество за всичко което то ми е дало на мен!

А то какво ти дава на теб!?

Множество разнообразни видове енергии, възприятия и усещания!

         А какво ти даваш на човечеството?

         Това, за което то помоли! Само сега не ме питай, за какво точно то ме моли! Това е твърде обширна тема!

         Твоите обяснения като че ли някак си оправдават всички: включително и тези, които творят зло!

         Аз нямам никаква цел да оправдавам, когото и да е било, така както и да обвинявам когото и да е било! Всяко нещо има правото да бъде, да съществува в мирозданието! Лошо е само спирането на развитието! Хубаво е продължението на развитието! А под каква форма, няма никакво значение! Мирозданието е толкова многообразно, в него съществуват милиарди саморазвиващи се форми, че няма възможност и смисъл да бъдат класифицирани по пътя на сравняването им на един с друг! Това е просто невъзможно, те всички са различни и в огромното множество от тях въобще няма общи параметри за сравняване! Затова всичко се сравнява единствено с мярката на развитие, с разликата от предишното им състояние, със скоростта на изменение! Пеперудата живееща един ден, човекът, планетата или микробът! Кой от тях се развива по-добре или по-зле, по-бързо или по-бавно?

         А любовта? Къде в тази система на енергийно хранене и взаимообмен е любовта?

         Е, и ето че ние достигнахме или по-скоро се върнахме към най-важното! Това качество на енергията, което вие наричате любов, е точно тази първоначална енергия на Бог, от която и вие и цялото мироздание се състои! Но в хода на продължителната еволюция, отделили се от Бога вие сте започнали да изкривявате и да преобразувате тази енергия, да и придавате нови характеристики! От позицията на Бога това е било правилно, тъй като Той се е стремил към преобразуване на своята енергия. Но това, как вие сте направили това, и какви видове енергии са дошли не е зависило от Него! Това са били ваш избор и ваше развитие като форми! Много от вас все пак се завръщат към изначалното качество на енергията на Бога, връщат се след странстването на своите енергийни характеристики по различните параметри на промените, те отново стават енергия на любовта! Но много от вас са все още на път! Те все още не са преодолели разрушителните енергии в себе си и в своето взаимодействие!

         Тоест, крайната цел – това е завръщането в енергията на любовта, в първоначалната енергия на Бог?! Нима е възможно пълното завръщане?

         Крайната цел не я знае никой, или по-вярно е да кажем, че я знае само Бог! А може би и тя не съществува, така както и не съществува край (граници) на Бога! Целта – това е вечно движение, вечно преобразуване на божествената енергия, прекрасното сияние на нейните оттенъци в структурите на мирозданието! Никой не може да предскаже възможностите за развитие на тази енергия, възможно е и самият Бог! Но по закона на подобието трябва да настъпи момент, когато енергията на целия Бог като сума с неговите части, ние с теб, ще придобие такива, някакви нови сумарни качества, че ще позволи на самия Бог да премине на нова степен на еволюционната спирала на развитие! И всички ние, Неговите съставни части ще се преместим на нови нива, ще получим достъп до нови невиждани свойства и видове енергийни взаимодействия!

         Ти говориш за самият този преход, за който толкова много предават информация?

         Да, това е следващата степен към която се стреми цялото мироздание! Стълбицата на развитие е безкрайна!

 

         СЕлена

         28.04.14.

 

 http://espavo.ning.com/profiles/blogs/15-14
Авторски превод от руски: Иван Иванов
Забележка от преводачаВъпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда! 

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!          

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 1180 | Ченълинги
Контакт          3.141.27.244