Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:55
19.04.2024
Петък
18.221.53.209


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Сал Ракели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Карма и свободна воля – трета част

Законът за кармата

Част от това ще бъде преглед, но се нуждае от повтаряне, защото кармата е много неразбран принцип. Законът за кармата, или причината и следствието, е принцип от четвърто измерение. Това означава, че работи в първо, второ, трето и четвъртo измерение, но не и в по-високите. Общата представа за кармата включва идеята, че всичко се връща. Това е отчасти вярно, но само ако човек е заседнал в долните четири измерения. След като ние напълно разбираме нашите действия, поведение, мисли, чувства и възприятия, тогава ще можем съзнателно да използваме свободната си воля, за да създадем различен път на карма. Като синхронизираме сърцето, ума и тялото, взимаме решения с цялото си същество, като по този начин избягваме т.нар. „остатъчна карма". Идеята за остатъчната карма включва незавършените решения или решенията, които ни оставят много недовършена работа. Ако стигнем до приключване на нашите взаимоотношения и спазим нашите споразумения, няма да създадем допълнителна карма. Когато си простим, ние всъщност изтриваме карма.

Да повторя главната идея – пречка в разбирането на кармата и свободната воля е перспективата на хората, че „всичко е илюзия", която използват, за да избягат от отговорността на всекидневния живот и за да избегнат разглеждането на проблемите. Някой ще пренебрегне гладно дете с оправданието, че „това е неговата карма, то си я е създало" или други подобни глупости. Това, което тази откъсната група от души не успяват да осъзнаят, е, че любовта е по-висш закон и любовта ще отговори на призива за помощ. Това не означава непременно да давате или работите за социална служба, но със сигурност не включва отричането на това страдание. Разбирането на това защо те страдат не е същото, като да седиш откъснат в интелектуално превъзходство, докато размишляваш за страданието.

Законът на кармата от 4Д, за радост, е заместим от Закона на любовта от 5Д. Не можете да достигнете 5Д, без да оставите интелектуалното превъзходство и да прегърнете Божията Любов. Любовта на Бог e отвъд кармата.

Съзнанието от пето измерение е любов и единство и любовта винаги намира начин да отговори на призива за помощ. Милиони наши братя и сестри призовават за помощ и Любовта вътре в нас ще откликне, ако се отворим за нея. Помощта на любовта може да се изрази, а можи и да не се изрази като външна дейност, но да затваряме сърцата си за страданието определено не е отговор на 5Д.

Лична бележка

Аз съм наясно, че съм дошъл на Земята от бъдеща времева линия, за да подпомогнa пробуждането на човечеството. Едно време аз пребивавах в това, което може да се нарече 6-то измерение- Венера.. Беше неописуемо красиво. Малко по малко си спомням все повече и повече подробности за тази бъдеща времева линия. Въпреки това, вниманието ми сега е на днешната Земя и как да бъда най-ефективният лечител и учител. Тъй като времето в крайна сметка е една илюзия, аз съм на Земята и Венера 6Д едновременно в момента! Независимо от този шокиращ факт, моето спускане на 3Д Земята беше решение направено от висшите сфери на Любовта. Зависи от всеки един от нас, да си спомни това величие и да го прояви в това измерение.

Намиране на „Дxарма"

Вашият сегашен път донася ли ви радост? Чувствате ли го отговаряш на душата ви? Чувствате ли се завършени, правейки, това което правите? Или си се представяте правейки нещо друго?

Безкрайният има уникален план за разгръщане за всеки един от нас и ние просто трябва да го оставим да се развие. Това не означава непременнo да бъдем пасивни , но много от нас, са твърде заети и разсеяни да чуя яснотата на Духа. Нашата Истинска Същност ще ни каже къде да бъде и какво да прави, тъй като нещата се ускоряват. В Себе си, ние винаги сме в безопасност и в мир.

Кармата на Майката Земя

Какво да кажем за планетарното ниво на кармата и свободната воля? Земята е съзнателно същество със собствено съзнание. В планетарено ниво, не мисля, че кармата е приложима, с изключение на желанието на Гея да помогне на душите с опита на колективната карма. Планетарната/космическата сфера работи при определени природни закони, специфични за плътността, в която те пребивават. Ако хората на Гея игнорират тези закони, те могат да страдат от последствията (както когато скочиш от висока сграда има последици, дължащи се на закона за гравитацията). Ако Гея очисти човечеството, защото човечеството я унищожава, това не е отмъщението нa Гея, или отчаяната й тактика за оцеляване. Това е просто проява на природни закони, които търсят баланс и хармония, подобно на гумена- лентова аналогия. Ако околната среда излезе от формата си, може травматично да се върне обратно в баланса си.

Всички ние сме свързани помежду си. На някакво ниво, хората които се влияят от другите са се съгласили кармично да бъдат под влияние, въпреки че те вероятно не осъзнават това. Действията на световните лидери не нарушават свободната воля на никого в крайна сметка, защото ние всички сме се съгласили да бъдем тук, на Земята и да преживеем тези очарователни времена. Въпреки това, високо развити, състрадателни същества ще се опитват да въздействат по начин, който насърчава самосъзнание и еволюция. Когато човек гледа на сегашното състояние на световните дела, често е трудно да се види, че всичко се развива перфектно. Но това е така. И колкото по-рано осъзнаем това, толкова по-скоро ще се изкачим на по-високо ниво на разбиране - ниво отвъд кармата и дори отвъд свободната воля.

Сал Ракели, юли 2004 г.
Превод: Stefani Gavrailova
Папка: Сал Ракели | Посещения: 1281 | Ченълинги
Контакт          18.221.53.209