Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:00
19.04.2024
Петък
18.119.111.9


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Сал Ракели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Карма и свободна воля – част първа

Темата за свободната воля е много неразбрана. Харесвам ми това, което „Курс по чудеса" казва относно свободната воля: „Свободната воля не означава, че можеш да създаваш или променяш учебния план (универсалните закони); това означава единствено, че можеш да избереш какво да вземеш в даден момент." Като например, урокът на душата, наречен „карма", може да бъде дълъг, бавен и болезнен или може да бъде научен и преминат бързо чрез прощаване, оставяне на миналото и възприемане на сегашното. Това може да бъде направено само чрез проницателно самонаблюдение и желание да бъдат разбрани всички капани и отклонения на егото. Колкото по-осъзнати ставаме, толкова по-бързо започваме да вибрираме и толкова по-високо се изкачваме по скалата на измеренията.

Свободната воля има своите ограничения. В рамките на определено ниво (плътност/измерение) има определено количество свободни избори. Когато изберем да влезем в някоя плътност или измерение, ние също така се съгласяваме да спазваме законите на тази плътност или измерение, освен ако не сме ги усвоили и идваме единствено, за да водим другите в по-висшите реалности, но дори и тогава сме под влияние на определени закони на тази реалност. Например, Исус и други са имали възможност да правят така наречените чудеса, защото са използвали законите на по-висши измерения, за да заместят тези на 3Д.

Мисля, че сме склонни да объркваме свободната воля с взиманите от нас решения, които са базирани на егото. Те наистина не са едно и също. Отново, зависи от какво ниво на съзнание гледаме. Друг начин да се погледне на това е да вземем предвид, че много малко от нас имат свободна воля, защото нашата воля е затворена в рамките на нашите обичайни вярвания, програми и обремененост. Погледнато от по-високо измерение (6-та плътност или по-високо), всичко е свободна воля. В някакъв момент (преди въплъщение или когато и да било) ние сме взели решение да имаме спуснат воал пред нашето осъзнаване. Това ни е направило подвластни на законите и заблудите, присъщи на 3Д, без да помним познанието как да ги надмогнем. Заклещени в 3Д илюзията, вземаме решения, базирани на страх, недостиг, нужда от одобрение и т.н. Когато използваме свободната си воля, за да изберем осъзнатостта пред невежеството, тогава вече нашите бъдещи решения не са водени от страха и 3Д илюзията.

Има определено количество от предопределена съдба, присъщa на Божествения План. В крайна сметка всички ние ще се изкачим в по-висшите реалности. Ние имаме в нашата ДНК плана за възнесението. Поради свободната воля ние можем да забавим съвършеното разгръщане на този ДНК план. Временно можем да го отменяме с негативни вярвания и застояли емоции. В действителност, ако се откажем от нашите преценки, вина, страх и постоянно притеснение и кавги, програмата ще се разгръща по-лесно. Оставете я да върви, да тече – и наистина тя се случва просто магически. Но парадоксът е, че ние трябва да работим усилено, за да се отучим от всички лъжи и изкривявания, на които са ни учили в продължение на хилядолетия, които казват, че пътят към просветлението е борба – нали знаете, „без болка, няма печалба" и всичко останало. Спомням си една от любимите ми поговорки: „Пускането на нещата e лесното, задържането на това състояние е трудното."

Упражняването на свободната ни воля зависи от това с кой аспект на Аз-а се идентифицираме. Ние можем да изглеждаме ограничени от законите на физическия свят, но само ако сме привързани към това възприятие. Например, веднъж щом се отървем от нашето отъждествяване с тялото, ние вече не сме в ръцете на медиците. Тогава сме свободни да оставим духовното ни осъзнаване да реши какво е най-доброто за нашите тела.

В обобщение, аз вярвам, че свободната воля е това, което човек има, когато е свободен от всички илюзии. Вероятно никой от нас на планетата Земя няма свободна воля, защото волята ни e затворена от ограничени мисли и вярвания. Но тогава когато сме свободни от всякакви илюзии, концепцията ще се обезсмисли, тъй като така или иначе има само Божия Воля, която е творческата сила.

Сал Ракели, юли 2004 г.
Превод: Stefani Gavrailova
http://ascension.bg/bg/za-vuznesenieto/vuznesenieto/341-karma-part-one
Папка: Сал Ракели | Посещения: 1602 | Ченълинги
Контакт          18.119.111.9