Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


00:22
24.04.2024
Сряда
18.222.125.171


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Двата вида успех са две крайности, но златната среда е възможна - част 3

Откъс от книгата на С. Ключников "Фактор за успеха: Нова психология на саморазвитието", част 3

    СРЕЩАТА С УЧИТЕЛИТЕ

    Много е важно да срещнеш на пътя си човек, който би могъл да ти стане учител. Не можеш без учител да се издигнеш на качествено различно ниво, защото учителят е страж на прага, това е същество, което е поставено да отговаря за влизането на човека в по-високите етажи на духовната реалност.

    Навремето си присъствах на сериозно будистко уединение, което се водеше от един от най-известните будисти Богдо Геген, третото лице в будистката йерархия след Далай лама и Панчен лама. Една от задачите на Богдо Геген бе да поддържа границите между световете, за да не се смесват и напусналите земния свят души да отидат, където трябва. По-висшите духовни учители поддържат линията на предаване, йерархия и придвижване на човека.

    Човек не може да стигне до отеца, прескачайки сина, не може да стигне до великите учители, прескачайки най-близките им ученици. Този йерархичен принцип се следва достатъчно твърдо.

    Една източна поговорка казва: "Когато ученикът е готов, учителят ще го намери сам". Ако не виждате учителя, значи все още не е време за срещата ви. В такъв случай задачата ви е да сте в бойна готовност толкова, колкото е нужно. Да се събират знания и учения като в библиотека няма много смисъл, защото само ще събират прах. Знанията трябва да работят и да трансформират вътрешно личността. Понякога излишъкът от информация може само да попречи, ако няма правилното отношение към нея.

    1. Важно е да се осъзнае, че по пътя към съвършенството, непременно е нужен учител - човек, чиито постижения в духовния път са значителни, и който би могъл да ви направлява.

    2. Когато вървите по духовния път си създайте нагласата, че всеки срещнат човек или ситуация, са ваши учители.

    СПОСОБНОСТТА ДА ОБИЧАШ

    За духовното израстване на човека, голяма роля играе способността да обича. Ако умее това, а да обичаш, това значи да се разтвориш и отдадеш на някого, то при еднакви достойнства и недостатъци, той ще е много по-близо до истината и по-успешен от този, който не изпитва любов, а се основава само на знанията и волята. Спомнете си химна на любовта в Първото послание към коринтяните на апостол Павел: "Ако говоря на човешки и ангелски език, но не мога да говоря на езика на любовта, то значи съм звъняща мед или свирещ кимвал. Ако притежавам дарът пророчество и зная всички тайни, и имам цялото познание и цялата вяра, за да мога да преместя и планините, а нямам любов, то аз съм никой. И ако раздам имуществото си и отдам тялото си на изгаряне, а нямам любов - нямам никаква ползва от това. Любовта е много търпелива, милосърдна, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не търси своето, не се ядосва, не мисли злото, не се радва на неправдата, а на истината: покрива всичко, вярва на всичко, надява се на всичко, понася всичко. Любовта никога не свършва, докато пророчествата свършват, езиците замълчават и знанието се изчерпва".

    Любовта идва бързо, тя е способна да преобрази човека. В Библията се казва, че Бог е любов. Когато изпитваме това чувство, ние се приближаваме към състоянието на Бог. Колкото по-силно чувстваме сърдечния импулс, толкова по-добре можем да даряваме и толкова повече напредваме.

    1. Любовта е свързана със сърдечната чакра, затова за привикналия да мисли повече, отколкото да чувства съвременен човек, способността да обича често е проблем. Развивайте сърдечната си чакра, влагайки в нея съзнанието си.

    2. Един от ефективните методи за приучване към любов, който се практикува в будизма, е да си представяте всички живи същества за свои майки. Затова първоначално човек трябва да предизвиква в себе си силна любов към собствената си майка като вникне в това, което е преживяла във връзка с неговото раждане. Когато човек почувства това, той се изпълва с благодарност и така попива в себе си любовта на майката. По закона на скачените съдове това чувство пробужда в него съответния потенциал за любов. Както и по отношение на другите същества - разбирайте ги като обичащи ви и дайте възможност на съответния импулс да премине през вас.

    3. Любовта е дар от небето. Радостта, топлотата и състраданието са нейните проявления. Ние не можем да изпитваме самостоятелно любов, по собствено желание, можем само да подготвим почвата за нейното идване и да изчистим сърцето си. Молете се за дара на любовта на висшите сили.

    ЛИЧНА ЗАДАЧА И СВРЪХЗАДАЧА

    Успешността на пътя е да намериш личната си кармична задача и свръхзадача. Недостатъчно е за човек да живее само за поставените пред себе си цели. Той трябва да разбере, какво иска от него Бог, Висшите Сили. Когато нашите лични цели се съчетаят с някаква свръхзадача, делото ни става мисия, програма, която никой, освен нас не може да изпълни, тогава това прехвърля живота ни в друг мащаб, изпълва го с ново значение. Личната свръхзадача е неговата мисия, това, което Бог иска от човека, този максимум, който всеки от нас може да придаде на живота си.

    1. Старайте се да уловите личната си свръхзадача и да я изпълните, защото напусналият Земята човек, без да изпълни предназначението си, си тръгва с чувството на неудовлетвореност, което му пречи да напредва. Той трябва да се върне отново, за да изпълни при други условия това, което му е отсъдено и заповядано.

    2. Много често човек приема за своя задача нещо, натрапено му от другите. Винаги има сили, пречещи за изпълнението на задачата ни и заинтересовани от това. Качеството разпознаване ни помага да отделим зърното от плявата.

    3. За постигането на всестранен успех ви препоръчвам техниката, която наричам "искрата на успеха". Представете си, че всичко във Вселената - предмет, обстоятелство, същество и човек, са изпълнени от божествената искра в себе си. И тъй като и вие притежавате същата искра, то при съприкосновение с други нейни носители, енергията се увеличава и се получава мълния. Настройте се, че подобно енергийно обединяване, предизвиква от обстоятелствата искрата на успеха, която ви помага да постигнете конкретната цел. Няма значение дали сте в контакт с благоприятна възможност или напротив - имате сериозни препятствия, враждебни за вас, въпреки всичко ще можете да извлечете при такова стълкновение енергията, която пробужда във вас силите, подтикващи към успех. В резултат общата ви успешност нараства и вие превръщате в успех всяка своя крачка.

    Превод и предложение: Анита

http://lit-yaz.ru/psihologiya/19129/index.html?page=17
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6661
Папка: Статии | Посещения: 1166 | Ченълинги
Контакт          18.222.125.171