Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:04
19.04.2024
Петък
18.222.125.171


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Хармонизиране на мъжките и женски аспекти

Всеки човек съдържа в себе си както мъжкото, така и женското начало. Раждаме се в абсолютно балансирано състояние. Ако е момче, то е мъжествено и притежава качества като грижа, любов към света, творчество. Момичето е с качества женствена, ласкава, предприемчива, силна телом и духом, самостоятелна. При подрастването започва да ни въздейства обществото. И везните се накланят в някаква страна. Причините са различни - отношението на родителите, приятелите, училището и др.т. Преобладаването на единия аспект се случва при всички и това не може да се избегне. Ако е момиче, то тя носи поли и има повече женски качества. Случва се момичето да предпочита да играе футбол с момчетата, да носи панталони и да се държи като момче, това е естествен процес. При човека всичко се случва според същността му. Има и частни случаи - ако в семейството има проблеми, скандали, алкохолизъм, постоянно потискане на детето, то неговата ориентация е висяща. Някога общувах с момиче, което ненавиждаше целия мъжки пол и се изясни, че причина за това са побоищата на баща й в детството й. Затова на нея й е по-трудно да общува с момчета и предпочита да общува с момичета, защото сестра й я е подкрепяла в трудните мигове, поради което вярва повече на женския пол.

    Изборът винаги зависи от човека - дали иска да промени нещо в живота си или не? Ако не иска, то изборът по-скоро се основава на собствения мързел и страхът от промени. Можеш да промениш всичко, което искаш. А решиш ли се за това, никога не е късно.

    Принципно, за нормален се смята всеки човек, който има нормална ориентация и харесва противоположния пол. Уж всичко е наред, но повечето от тези хора не са пълноценни. Пример - дърводелец с груб глас и отсечени маниери се затруднява при общуването с жените. Свикнал да си взима всичко със сила, женското присъствие му е нужно само за отпускане. По-лесно му е да говори от душа с колегите зад бутилка водка, отколкото с любимата жена, защото в нейно присъствие не може да върже и две думи. Същото се получава и при жена, чийто живот е минал без мъже, работата й е тежка и тя започва да губи природната си женственост и при общуване с нея имаш усещането за мъж.

    Всеки човек мечтае да бъде обичан и да има до себе си човек, който го разбира. В повечето случаи това си остава мечта.

    Човек трябва да е балансиран, хармоничен, да може да приема в себе си както мъжкото, така и женското. Бих посъветвал въпросния дърводелец да започне да готви и да общува по-често с жени. А жената с мъжко поведение да започне да пробужда в себе си женствеността, ласката, да се старае да изглежда женствено. Момчето с женски качества да започне да се занимава с физически труд, да поеме нещата в свои ръце и да не се страхува от приемането на глобални решения. Всички тези действия ще променят такива хора към по-добро и те ще станат други.

    За хармоничното усещане на себе си, за самореализацията като пълноценна личност, човек трябва да балансира двата аспекта - както мъжкия, така и женския. Защото често се срещат хора, на които уж всичко им е наред, да се усещат непълноценни в нещо си и това създава проблеми.

    Мъжът с преобладаващ мъжки аспект е груб спрямо жените и е свикнал всичко да взима насила. Поработи ли над себе си, ще успее да приеме в себе си и женския аспект. Сега това му е нужно, защото ще си остане толкова силен и мъжествен, но в същото време ще разбере, че съществуват грижа, ласка, чиста любов и ще му е по-лесно да приема жените и да намери общ език с тях.

    Когато мъжът има повече женски качества, той е хаотичен, страхува се от взимане на решения, засяга се силно от чуждото мнение. Той трябва да приеме и балансира в себе си мъжкия аспект, за да спре да се страхува от поемането на отговорност, да рискува, уверено да прави избор и в края на краищата да се държи достойно.

    Жената с преобладаващи мъжки качества поема отговорност, има силна воля, държи всичко в ръцете си, но с времето забравя природата си. Става й тежко от напрежението и й се иска поне веднъж в живота си да бъде наистина любима. Но тъй като е поела всички мъжки задължения върху себе си, не дава възможност на мъжете да бъдат до нея или пък си позволява да привлича към себе си женствени мъже, покрай които да играе мъжката роля. Затова често такива жени живеят сами или пък покрай тях няма някой, който да ги подкрепя. Като балансира аспектите в себе си, тя ще отвори личното си пространство за противоположния пол, пак ще си е отговорна и силна, но ще се научи да бъде женствена, открита и ласкава.

    На момичето с преобладаващ женски аспект й е трудно да поема отговорност, да взима важни решения, тя е зависима от някого и не е самостоятелна. Приеме ли мъжкия аспект в себе си и го балансира с женския, тя ще стане по-пълноценна и ще може да прави неща, за които преди не й е достигало смелост. Ще започне да развива индивидуалността в себе си и вече няма да бъде зависима от някого.

    Могат да се приведат много примери, защото има и частни случаи, които са милиони и не можеш да опишеш всички. Но мисля, че същността е ясна.

    Превод и предложение: Анита

http://www.znaxar.com/meditacii/20702-timur-sanates-garmonizaciya-muzhskih-i-zhenskih-aspektov.html
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6650
Папка: Статии | Посещения: 1271 | Ченълинги
Контакт          18.222.125.171