Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:32
20.04.2024
Събота
13.58.252.8


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Кармичните възли и начините за развързването им

Александър Свияш

    Често се срещат ситуации, в които хората искат, но не могат да променят нежелана жизнена конфигурация. Подобни примери има много. Това е и нещастната любов, когато един обича друг, който пък въобще не е заинтересован. Това са и неблагополучните семейства, в които съпрузите се карат често и като че ли се ненавиждат, но не се разделят по различни причини. Това са и производствени взаимоотношения, когато колеги са в конфликт, но нямат силите или възможностите да променят нещо. В живота се срещат множество варианти от подобни ситуации.

    От кармична гледна точка тези ситуации се наричат "кармичен възел".

    Според класическото разбиране, кармичният възел е ситуация, при която душите, които са имали проблемни ситуации в минал живот, се събират отново в този живот, за да решат тази задача. При което ситуацията може да е огледална спрямо тази от предишния живот. Насилникът от предишния става жертва и съответно жертвата от предишния живот взима надмощие. Ситуацията е според това, кой, какво е идеализирал или нарушавал. Кармичните възли се завързват при конфликтни ситуации, когато един или няколко човека допускат насилие или обида към друг човек. Примерно изнасилването, убийството или нараняването, кражба или грабеж, с продължително за потърпевшия последствие, материалното ощетяване или друга силна вътрешна обида.

    Обиденият умира без да е простил на обидилия го. Така се завързва кармичният възел. Те ще се срещат в следващите животи, докато обиденият не прости на другия.

    Не винаги възелът се образува при така изредените събития. А само когато едната от страните на конфликта се счита за несправедливо обидена. Ако смята случилото се за случайност или наказание за някакъв грях, то обикновено не се образува възел.
    
ДИАГНОСТИКА НА КАРМИЧНИТЕ ВЪЗЛИ

    Да се открие наличието им е и просто, и сложно. Просто - защото по определение възелът се характеризира с недоволство от съществуващата ситуация. Ситуация, която не можете да промените, и в която участва втори конкретен човек. Ако този човек ви е познат, тогава проблемът е един - как да се развърже този възел. Но и при това обстоятелство не е толкова лесно. За това е полезно да се разбере, как се е появил този възел, какви събития са били в основата му.

    А как да разбереш, какво се е случило с теб в някой минал твой живот? Тук могат да помогнат или ясновидци и просветени лечители, или методите на реинкарнационната терапия. Освен това може да опитате да пообщувате с подсъзнанието си и да изкарате навън нужните сведения. Ако контактът ви с подсъзнанието има добри резултати, не забравете да попитате, и какво трябва да се направи, за да се измъкнете от кармичния възел. Но не винаги човек познава втория участник от кармичния възел. Примерно някой внезапно изгубва интерес към живота или му се появява недиагностицируемо заболяване, а няма разумни причини за това. Няма идеализиране, обида от живота или други основания за "превъзпитание". Но има проблеми, привнесени от друг живот. И да се открият може или с помощта на ясновидец, или в сеанс по реинкарнационна терапия, или при общуване с подсъзнанието си.

    Изход винаги има, трябва само да действате в тази насока.

    Понятието "кармична задача"

    Това е задача, която човек трябва да изпълни през живота си. Един човек може да има няколко такива задачи и една от тях да е да развърже кармичен възел от предишния живот.

    Признаци за развързване на кармичния възел

    Както вече казахме, има ли кармичен възел, човек е недоволен от някаква ситуация в живота си. Изхождайки от това е ясно, че признак за развързването на този кармичен възел е състоянието на вътрешен покой, удовлетвореност, благополучие, премахване претенциите към другия човек, излекуване от трудно лечима болест. Понякога при развързването на възел, дори изчезват белези по тялото (примерно родилни петна). При кармичния възел обикновено има кармично заболяване, променя се ситуацията в съдбата. Кармичният възел обединява няколко човека - не по-малко от двама, както разбирате. Ако кармичните проблеми са само в един човек, то това е по-близко до "превъзпитаването" на грешни убеждения или решаването на индивидуални кармични задачи.

    Възникване на кармичен възел

    Кармичният възел може да се прояви не само заради грешки в предишни животи. Възможно е да е "изкован" и в този живот. Има достатъчно начини - спомнете си "свързаната карма". Всяко ваше действие, при което, в резултат се появява обиден ви човек, е възможно да доведе до това. А ако сами не проявим и отстраним в този живот възела, то ще се наложи на потомците ни да го направят. Точно така са постъпвали предците на съвременниците ни - тези, които днес изпитват кармични проблеми.

    Затова, за да живеем ние и потомците ни щастливо, нека не влизаме в конфликти с другите и да не завързваме нови кармични възли. Ще разкажем, как да направим това в следващата глава. Има множество варианти за образуването на кармични възли и всеки си има своя особеност. Ще пробваме да изредим няколко от най-разпространените, а вие се поровете в живота си, за да разберете, дали сте участник в такъв възел.
    
ТИПОВЕ КАРМИЧНИ ВЪЗЛИ

    Кармичният възел може да е ситуация, в която съпрузите не се разбират, но не могат и да се разделят. Често вида й е: жената да не обича и да осъжда мъжа си, а той да няма силите да прекъсне тази връзка и накрая става алкохолик. Вариант на любовния кармичен възел е момичето да обича някой, който пък обича друга. Или пък момичето да се откаже от брак с любимото момче, заради ментални причини от рода морални норми, обществено мнение и т.п. При такова развитие на събитията, нейната сексуална кармична задача не се решава, и душите на влюбените трябва да се срещнат отново в следващия живот.
    На работата, кармичният възел може да е затегнат конфликт с един или няколко сътрудници, постоянни конфликти с началството или между началника и един от подчинените му.
    Дадохме няколко примера за кармични възли, но в живота те са значително повече.
    Три начина за развързване на кармичните възли
    1. Осъзнаване на проблемите и християнско разкаяние;
    2. Осъзнаване на проблемите и промяна отношението към живота;
    3. С помощта на просветлени лечители.

    Християнско разкаяние

    Вече ви е ясно, че кармичния възел не може да се промени с обичайни средства. След като не можете да се справите сами, помолете за помощ Висшите сили. Най-лесно е да го направите с помощта на ритуалите от вашата религия. Съответно, ако сте кръстен християнин, то правия път е изповедта, покаянието или тайнството на изповедта. Този път не е лек, тъй като ще има ефект само ако сте изцяло и искрено покорен и открит. Да се преструвате в покаянието, може да заблуди свещеника, но не и Висшите сили. А не всеки съвременен човек, свикнал да скрива мислите и емоциите си от околните, може да пречупи собствената си гордост и да изложи проблемите си на непознат свещеник. Този път е приемлив, когато нещата толкова са се спекли, че по-зле не може, поради което и се налага да се примирите с гордостта си и да се покаете. Църковното покаяние е много силен инструмент за прочистване на кармата и може да помогне за развързване на възела. Но ще ви е трудно да уговорите "партньора" си в кармичния възел да се покае. Той може да продължава да изпълнява задачата си, а вие да промените отношението си към тази задача. В душата ви ще настъпи спокойствие и смирение, ще се появи съчувствие към "партньора" и това е признак за развързване на възела. Освен покаянието, трябва да се помолите и на светците, "специализирани" в решението именно на вашия проблем. Примерно, Панталеймон лечител помага на болните, Преподобният Федор е защитник пред Господ против сребролюбието (алчността, користта) и т.н. Не можем да изредим всички "специалисти", защото просто не ги знаем. Затова се посъветвайте със свещеника в църквата за вашия конкретен случай. Трябва да се молите с утвърдените молитви или със свои думи. Но при всеки случай трябва да молите за помощ искрено, открито и от сърце.

    Бъдете искрени - егрегорът на християнството ще поеме покровителство над вас и ще ви помогне да решите проблема си. Но като минимум е необходимо да знаете, какво точно искате, т.е. да си представяте, как може да се развърже този възел. По-скоро пътят за това е един - хората си прощават взаимно и се разделят. Говорихме за християнството, но всичко това може да се каже и за всяка друга религия. Във всяка религия са разгледани процедурите по опрощаване на човешките грехове чрез проявата на пълната им покорност и преданост към Бог. Точно тези процедури може и трябва да се използват.

    Промяна отношението към живота

    Вторият начин за развързване на кармичните възли е осъзнаването на проблема и промяна отношението към живота. Този път могат да използват хората, които не са вярващи и по силата на различни обстоятелства, нямат възможността да ползват помощта на църквата. Налага им се да се измъкнат от кармичния възел по друг начин. Той също започва със осъзнаване наличието на кармичен възел, разбирането на причината за възникването му и необходимите стъпки за развързването му. След това трябва да промените отношението си към живота така, че нивото във вашия "съд на кармата" да започне да спада. За това трябва да приемете и да се водите от жизнената позиция за избягване на идеализирането и прекаленото вживяване в случващото се около вас. Този метод е особено ефективен за съвсем "пресни" кармични възли, които завързваме в този си живот. Не вреди да си спомните, кого сте обидили или сте му създали неприятност и после, макар и мислено, да го помолите за прошка. Но ако направите това в действителност, то ефектът ще е многократно по-силен.

    Помощ от лечители
   
Днес има много лечители и екстрасенси, дори в реклами по телевизията, симпатични източни жени ни разказват увлекателно за практикуваните от тях различни езически обреди, амулети, създаване и разваляне на магии и т.н. Срещу определена сума те ви предлагат да ви освободят от кармата, да променят съдбата ви и т.н. Възможно е някои от тях наистина да са постигнали магическо майсторство и да направят казаното. Но те са единици и не се изявяват в телевизионните реклами и предавания, а научаваме за тях от стълпотворението и хорската мълва.
   
Проблемът на истинските и лъжливи лечители е в това, че те, както и лекарите, веднага започват да лекуват тялото ни, без да се погрижат за душата. Душата се лекува чрез коригиране грешните представи за живота, чрез промяна съзнанието на човека, а това не е толкова просто. Още повече, че в по-голямата си част лечителите са обременени от прекомерната грижа за материалното си благополучие, от ударите на живота или от "звездната" си болест. Но дори и към най-известните лечители трябва да се обърнете само след като разберете причините за възникването на проблема в живота ви, след осъзнаването наличието на кармичен възел и начините за развързването му.

    Равносметка

    1. Кармичният възел се характеризира с нежелана за хората ситуация, от която те, при цялото си усилие, не могат да излязат;
    2. В кармичният възел са свързани не по-малко от двама човека;
    3. Вариантите за разрешаването му са три:
    - християнско разкаяние;
    - промяна отношението към живота;
    - чрез помощта на просветени лечители.
    4. Когато ползвате помощта на просветени лечители, то се постарайте да е към тези от тях, които освен лечителските процедури, ще ви пояснят и причините за появата на проблема ви и ще се постараят да коригират отношението ви към живота.

    Превод: Анита

http://www.liveinternet.ru/users/light2811/rubric/1574821/
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6233
Папка: Статии | Посещения: 2810 | Ченълинги
Контакт          13.58.252.8