Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:51
25.04.2024
Четвъртък
3.17.183.24


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Скритите механизми - еволюцията в осъзнаването на парите

Какви механизми блокират парите ви? Ще започна с въпроса - що е това пари? Не става дума за общоприетото определение за парите, като мярка за стойността на стоките и услугите, а за вашата формулировка. Според сегашния ви етап на развитие, отговорите ще се различават осезателно. А важното е, не какво сте отговорили на въпроса, а доколко отговора ви съответства на днешното ви АЗ.
   
НИВА НА СЪЗНАНИЕ
   
Тръгнете ли по пътя на самоусъвършенстването - духовно или личностно, избирате фразата ПАРИТЕ СА ЕНЕРГИЯ. Енергия, която има свои закони, и която трудно контролирате. Можете да изучите тези закони и да ги прилагате в живота. Но не можете да ги променяте и това си е.
   
Минава време, продължавате да се самоусъвършенствате и "изведнъж" минавате на нова намотка в спиралата на съзнанието - на същата точка сте, както и преди време, но на ново ниво. И това е похвално. Много хора обикалят в кръг и не еволюционират, т.е. не правят квантов скок към по-високо ниво. Тук ви прояснява,че всички настолни истини, усвоени преди, променят цветовата си гама, стават по-наситени. Примерно не възприемате толкова еднозначно червения цвят като преди, отличавате светло- и тъмночервено, алено, бордо и т.н.
   
Парите не са вече просто енергия, а количеството енергия, което сте в състояние да пропуснете през себе си.
   
В първия случай, можете да използвате благото на парите само за себе си и толкова. Но способността да превеждате енергията, ви предоставя механизмът за управлението й. За това трябва да се разбира енергийното тяло на човека, неговото устройство, да се отделят всички застои и дисбаланси, за да се възстанови "проводимостта" на енергията през вас. Както се казва, да усетите разликата.
   
Но животът ни не стои на едно място. Движите се напред и навътре (дълбоко съм убедена, че едното е неделимо от другото). Тогава идва новото съзнание - парите са енергия, която щедро споделяте с другите. Тоест не е нужно просто да "продухате" енергетиката си, а да споделите енергията си за благото на другите. Това означава да имате ясната представа, каква е вашата ценност и уникалност, доколко е търсена тя от повече хора.
   
Спирала на осъзнаването - парите като мярка за обмен - парите като енергия - парите като количество енергия, пропускана от нас - парите като енергия, която споделяте с другите.
   
Предвид горното, каква ще е следващата ви стъпка? Да изчислите натрупаните дотук остарели програми и убеждения, които не съответстват на новия ви светоглед и разбирането ви за днешния ви АЗ. Това е най-ценното, което може да си подари всеки от вас. Когато на тренинга си казвам, че за това трябва първо - да видите собственото си ограничение и второ - да пренапишете програмираното, мнозина изпадат в недоумение - толкова ли е просто?
  
 В случая простотата е мнима. Затова повечето хора пропускат важно стъпало - но за това по-късно. Като начало е полезно да разберете (да, умът ви не спи и тепърва му е нужно да разбере всичко и го постави по местата си), как правите свои тези ограничаващи убеждения. Защото никой с трезв ум и добра памет няма да се съгласи по собствена воля ,да си надене усмирителната риза. Как става това? Етапите за формирането на реалността ви са:
   
1. Правите или чувате умозаключение;
   
2. В резултат се променя поведението ви;
   
3. Промяната на поведението ви влияе на убежденията относно самия себе си;
   
4. Тези убеждения стават реалност за вас.
   
Житейски пример 1. Младо семейство влиза в магазина. Четиригодишното им синче вижда шоколадово яйце и настоява да му го купят. Майката отговаря с една от познатите ни в детството фрази: "Нямаме пари за това", "Парите не растат по дърветата", "Трябва да се простираме според чергата си" Какво се случва в този момент? Детското съзнание приема умозаключението, защото родителите са най-големия авторитет, които то обича и думите им се приемат безусловно, на вяра.
   
Житейски пример 2. Да кажем, че не един път сте чували от майка си фразата: "парите се добиват с кръв и пот на челото". Всяка вечер виждате, как се връща от работа уморения ви баща - без сили и желание, бърза да хапне и да легне. Молбата ви за нови джинси е с отказ - нямаме средства. В резултат допускате предположението, че да се заработват пари е тежко и трябва много да работите за това. И ето че идва първият ви работен ден. Работите като кон, като неспециалист получавате малко. Сега допускането ви си има доказателства - така е. Така се променяте, защото сега всеки ваш разговор за пари или допълнителни харчове са свързани непременно с отделеното на работа време, с болките и неудобството на умората. Вътрешно вече сте твърдо убедени, че парите идват с пот и кръв и дори да искате да разпуснете, никога няма да отделите пари за това.
   
Колкото повече подобни вътрешни предположения и убеждения имате, толкова повече пространството се затяга около вас.
   
За някои това пространство е колкото грахово зърно - останалото е заето от ограничения.
  
Ограничаващо предположение - Промяна на поведението - Ново убеждение - По-ограничена реалност - и т.н.
   
Аз наричам МИТОВЕ всички тези ограничения, усвоени още от детство до встъпването ни в пълнолетие. Митове за парите и притежаващите ги хора. Те имат печат "Белег от миналото", когато непроверените данни са приети за аксиома и за ръководни при действие. Всеки има собствен букет от митове. С някои от тях можете да се запознете от статията "Парите не прибавят акъл" Специално помолих участниците на тренинга, да споделят личните си истории. Равносметката е, че чистото детско съзнание се превръща в мегаполис със всевъзможни ограничения, не само парични.
   
НЕОГРАНИЧЕНАТА РЕАЛНОСТ НА ДЕТСТВОТО Е СТАНАЛА ОГРАНИЧЕНА ПРОГРАМИРАНА РЕАЛНОСТ НА ВЪЗРАСТНИЯ.
  
Как се появяват ограниченията изяснихме, затова накратко ще отбележим откъде се появяват. Три са източниците:
   
1. Най-разпространеният вариант - родителите ви и роднините, с които сте общували често в детството. Съзнанието на детето е като гъба - попива всичко, не само на ниво информация, но и на ниво усещания;
   
2. Личният негативен опит с парите. Тук влиза безпаричието ви в определен ваш период, грешки в инвестицията, придобиването им и т.н.;
  
3. Средствата за масова информация (дори няма да пояснявам. Не гледам телевизор вече пета година, не следя новините в интернет. Или си в матрицата, или извън нея - моят избор е очеваден).
  
Спиралата на безграничната реалност: Позитивно предположение - промяна в поведението - ново убеждение - по-голяма реалност и т.н.
  
"За да неутрализирате негативното програмиране, трябва да обърнете спиралата обратно, от ограничената ви програмирана реалност към себе си. Постепенно ще преодолеете програмираните ограничения като създадете нова реалност и станете човек с неограничени възможности" - Робърт Грисуълд, автор на книгата "Как да се къпем в пари".
   
ТРИ СТЪПКИ ЗА ПРЕПРОГРАМИРАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ СИ УБЕЖДЕНИЯ
  
1. Осъзнайте, какви парични митове ви подтискат;
  
2. Определете новата си платформа на мислене. За начало поне допуснете, че това е възможно;
  
3. Действайте, изхождайки от тази нова платформа.
  
Промяната в поведението ви ще доведе до появата на ново убеждение. И новото ви убеждение ще бъде новата ви реалност.

Альона Старовойтова


Превод и предложение: Анита
http://www.liveinternet.ru/users/light2811
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6157
Папка: Статии | Посещения: 1875 | Ченълинги
Контакт          3.17.183.24