Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:36
25.04.2024
Четвъртък
18.217.203.172


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Великият преход


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Новите чакри (В тялото вече има 12 главни чакри)

В тялото вече има 12 главни чакри - 7 познаваме, 5 са нови

Човешкото тяло се променя изключително бързо в момента, за да отговаря на темпото, с което се развива Майката Земя. Вибрациите и електрическите потоци, които протичат през тялото на Земята, стават все по-силни. Като резултат от това електрическата инсталация в телата ни се развива в паралел с тази на Майката. Пет чакри, които до скоро бяха над главата, са слезли във физическото тяло и са се смесили със седемте вече познати ни основни чакри. И този процес не е приключил - ще има и още такива нови чакри.


Ето диаграма на 12-те чакри:


1. Коренна или първична чакра

Основа на гръбнака

Рубинено червено

Рубин, гранат, хематит, яспис

Коренната чакра съхранява енергията на тялото. Силата и енергията, с която се лекуваме, тръгва от тук. Тази чакра е свързана с властта и правилната употреба на волята. Цветът й е този на рубина. Рубина е власт и страст също като тази чакра.


2. Чакра на радостта (Нова)

Разположена между коренната и сакралната чакра (първа и втора от старата система)

Искрящо розово

Розов турмалин, халцедон, рубелит

Предназначението на тази чакра е да донесе по-богато усещане от всичко, което правим, да помогне да запомним в тялото си радостите от живота, това е създаването на Рая на Земята.

Тази чакра ще бъде новата коренна чакра на пет-измерната Земя, и за много измерения над това. Докато човешкото тяло е в трето измерение, то ще запази Рубинената и Розовата чакра в себе си, но с преместването в пето измерение, Рубинената чакра ще слезе под тялото.

Пет-измерната Земя е място само на радост. Там няма страдание. Преди много ери тази прекрасна планета е избрала този момент от времето за своето извисяване в пето измерение. Ние еволюираме към ново тяло, което вибрира с много по-голяма скорост и честота, за да можем и ние като земята да направим този преход. Това е част от еволюцията на душата.


3. Сакрална или Кундалини чакра

Няколко сантиметра над пубисната кост

Ярко оранжево

Халдецон, Топаз, Цитрин, Корал

Сакралната чакра управлява центровете на удоволствие в тялото. Тя е свързана с нашата способност да даваме и получаваме удоволствие. Важно е да се разбере, че това удоволствие е от всички сфери на живота, не само сексуално. Удоволствието от това да имаме стабилен доход, от това да живеем живота си без да се притесняваме постоянно за ресурси, удоволствието от това да се смеем и да вижваме красотата на малките неща в живота, нашето усещане за самоценност, всички тези аспекти резонират тук в Сакралната чакра.


4. Чакра в слънчевия сплит

Намира се в областта на слънчевия сплит

Ярко жълто

Цитрин, жълт топаз, жълт сапфир

Тази чакра е по-голяма, почти с размера на баскетболна топка

Тук се намира нашето самочувствие, както и контрола над живота ни. Нашата воля. От тук идват нашият устрем и решителност. От тук се разпалва изкрицата, с чиято помощ създаваме.


5. Чакра на духа (нова)

Между слънчевия сплит и сърцето

Цвят: Аквамарин със сребърни нишки, блестящ

Камък: Аквамарин, Амазонит, Светъл Тюркоаз, Сребро

Тази чакра също е нова, и до скоро е била над главата, но сега вече е слязла в тялото. От този енергиен център контактуваме с личните си водачи и ангели-пазители. Преди този център беше много по-труднодостъпен за обикновения човек, но сега е точно в центъра на тялото, под сърцето и пред слънчевия сплит, волята. Сега сърцето, волята и напътствията от ангелите и водачите ни са перфектно подравнени.


6. Сърдечна чакра

Намира се около сърцето

Цвят: смарадгово зелен или розов

Камък: смарагд, нефрит, малахит

Тази чакра е центърът на чувствата и емоциите в тялото. Тя се грижи и за физическите, и за духовните нужди в човешкия живот.Тя е центърът на лечителските способности, и за това винаги сме приемали зеленото за основен лековит цвят. Смесването на зеленото със златно и бяло за баланс е много полезно за текущата ни система от чакри.


7. Божествена чакра (предишна теменна чакра)

Намира се точно над зелената чакра на сърцето

Цвят: Бял

Камък: диамант, прозрачен кристал, опал, перла, лунен камък

Тази красива чакра е предишната теменна чакра, която сега е слязла от над главата почти до центъра на нашето тяло. Тя е в една линия със сърдечната и гърлената чакра, като по този начин позволява духовни енергии от висок ранг да работят чрез гласа и тялото ни по-лесно. Тази нова подредба на чакрите позволява на енергиите с по-високи вибрации да протичат свободно през тялото. Мислете за този процес като за подмяната на медните жици с оптически кабели. Необходима е инсталацията на комуникационни линии с по-висока скорост.

В тази чакра е вграден златен символ. Това е символът за безкрайност (прилича на полегнала осмица). Този символ обаче не е статичен. Движи се като течно злато през чакрата. Визуализирайте тръба с формата на знака за безкрайност, с движеща се в нея златна течност. С едно кръгово движение течността обгръща физическото сърце в лявата част на тялото, а с другото минава около етерното сърце, в дясната част на тялото. Пресечната точка на двата кръга е много близо до тимуса. Потупването в тази част е отлична и много стимулираща практика. Почувствайте тялото, докато правите потупването. Развийте усещане за това кога енергията се движи оптимално, и кога има пречки по пътя й. Почувствайте как радостта се движи през цялото ви тяло.


8. Гърлена чакра

Намира се в областта на гърлото

Цвят: Син

Цвете: Лотус

Камък: Син топаз, сапфир, лапис

Осмата чакра е свързана с комуникативните ни умения и изразът на нашата креативност. Способността ни да изричаме думите, които искаме, и да създаваме нещата, които желаем да създадем, произтича от този енергиен център. В сърцето на този център има прекрасен лотус. Когато сме в пика на своята креативност, това цвете е в красиво синьо, отворено и искрящо. Когато енергията ни е заседнала в този център, или потокът е блокиран, цветето се затваря и повяхва.


9. Трето око

Намира се малко над очите, по средата на челото

Цвят: Лилав, като черна светлина

Камък: Аметист, рубелит

Третото око е директно свързано с медулата, която се намира в задната част на главата, зад епифизата, в центъра на черепа. Медулата е една от второстепенните чакри. През нея психхичната ни енергия навлиза в тялото. След това тази енергия преминава към третото око и поражда видения. Третото око е свързано с вътрешния глас, нашият психичен център, и нашата способност да се допитваме до това вътрешно място и да виждаме каквото ни е време да видим.


10. Висша ментална чакра

Намира се отгоре на челото

Цвят: индигов, дълкоко син, нощно синьо

Камък: танзанит, снежен обсидиан, огнен опал, молдавит, тъмносин сапфир

Тази чакра е свързана с висшите ментални области и управлява специалните мисли. Спомага за възприемането на всякаква прекрасна информация. Универсалното знание се съхранява тук. Всички наши високи технологии активизират този център, особено компютрите. Четенето на философия, медитацията, и всяка друга ситуация, която насочва съзнанието ни навън към космоса, помага за укрепването на енергийният мост, водещ до този център.


11. Лицева чакра

Овална чакра, покриваща цялото лице

Цвят: кобалтово синьо със златни точици

Камък: лапис, содалит, танзанит

Това е много специална чакра, източник на нашата способност да станем това, което желаем да станем. Ние имаме способността да преоформяме телата си, енергиите, които поемаме, и енергиите, които излъчваме.

Този енергиен център е свързан с искреността и истината. Като се научим да ползваме тази чакра, ще сме способни да прозрем веднага през илюзиите на това измерение. Никой повече няма да може да скрие истината от нас. Но тогава и ние самите няма да можем да се преструваме, да приемем определена роля - ще трябва да станем едно с ролята. Ще трябва така да се слеем с тази енергия, че тя да стане едно с нас самите.


12. Нова теменна чакра

Намира се отгоре, по средата на главата

Цвят: Златен

Камък: злато, тигрово око, пирит, мед

Като част от промените, протичащи на Земята, огромни количества електричество идват към Земята и телата ни. Енергията на златото е тази, която позволява на нашите тела да се движат и да бъдат максимално балансирани спрямо способностите на всеки един от нас в определен момент от времето. Без златото и асоциираните с него ефекти, телата ни просто ще изгорят. Толкова високи са честотите. Често в миналото сме използвали бяла светлина за лекуването на телата си. Важно е да направим златното част от тези визуализации, за да поддържаме тялото балансирано и на трансцендентално ниво. Нашата електрическа инсталация и ДНК се променят с максимална възможна скорост, за да не изостават от глобалните промени. Използвайте тази чакра и красивия й златен цвят, за да настроите енергиите си към все по-високите нива и промените, през които преминава тялото ви, ще са по-лесни за вас. Бъдете радост.


Източник: http://www.crystalsareforever.com/chakra.htm

Български източник: http://selenabg.com/

Папка: Великият преход | Посещения: 2609 | Ченълинги
Контакт          18.217.203.172