Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:36
19.04.2024
Петък
3.137.178.133


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Ангели и Архангели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Дали сте Земен Ангел?

Чувствате ли се различни от другите хора, като че ли сте изоставени на тази планета и се чудите кога ще дойде някой да ви прибере вкъщи? Ако е така, сигурно сте Земен ангел или с други думи работник на Светлината, индигова или кристална личност или изобщо човек, дошъл на този свят със специалната задача, да му помогне да се превърне в по-добро място за живот.

Всеки от нас е роден с личната задача да се учи и да се развива. Ние избираме посоката на живота си, за да научим и разберем някакъв конкретен житейски урок, например търпение, прошка или състрадание. Но освен това, Земните ангели изпълняват и глобална мисия, наред с индивидуалната, и тя е да служат на целия свят. Ако изпитвате силно желание и притежавате дарбата да лекувате, да учите хората и да им помагате, а същевременно вие самите имате лични проблеми – зависимости, наднормено тегло, неподходящи връзки и други подобни, тогава може би сте Земен ангел. Ако сте изключително чувствителни и всяка форма на насилие ви отвращава, тогава почти сигурно сте Земен ангел!

Въпреки че всички души произлизат от един и същ Божествен източник, заобикалящата среда и личната ни съдба често оформят нашата индивидуалност и физическия ни облик. Например тези, които прекарват голяма част от времето си по тропическите плажове, карайки сърф, ще изглеждат и ще се държат различно, в сравнение с други, които прекарват цял ден в офиса си, в центъра на града.

Всичките ви предишни животи също са оказали влияние върху вас. Вашите семейни и родови корени също са ви оформили до известна степен – по същия начин и вашия духовен род и семейство са въздействали върху външния ви вид, поведение и дори върху житейската ви мисия. Отново ще повторя, че вътрешно всички сме еднакви: изначално прекрасни искри от Божествената светлина. Но вие сте работници на Светлината и може би вашата искра е прекарала известно време в райските селения, далеч от Земята. Онези животи, които сте изживели в Ангелското царство, сред природните духове или на други планети, оказват влияние върху сегашната ви личност. И въпреки че сега обитавате човешко тяло, душата ви се чувства като пътешественик в чужда страна – защото всъщност, вие сте точно това.

Разбира се, не всеки е Земен ангел – за тази роля Бог е призовал най-големите и най-ярките искри, за да помогнат да се извърши преходът към Новата епоха на мира. Хората, които не спадат към тази група, живеят предимно заради личното си израстване, за почивка или забавление. Може би ви се струват невежи или твърде бездуховни, но и те носят същата Божествена искра. Просто са посветили живота си изцяло на земните, човешки неща.

Най-важната мисия на Земните ангели

Ако сте Земен ангел, значи сте могъщ работник на Светлината и сте упълномощен да лекувате и да творите чудеса – както в миналото, така и в бъдеще. Приели сте Божественото назначение да дойдете на Земята и да разпространявате знанията и лечебната си енергия. Докъде стигнахте с изпълнението на тази задача? Ако ви е трудно да се приспособите към земния живот, вероятно ще намерите отговори, утешение и напътствия, щом си спомните духовния си произход.

Може би ще откриете, че вие сте Въплътен ангел или Елементал, Звезден пришълец, дошъл от друга планета; представител на Морския народ; Леприкон; Рицар паладин или Мъдрец – въплътен магьосник, Вещица или Висш жрец/жрица. Вие сте опитен служител, повикан на работа като Земен ангел. Може би в миналото сте живели на Земята като Въплътен ангел, Елементал и т.н., но сте забравили тези прераждания и вярвате, че досега сте крачили по тази планета като човешко същество.

Общото понятие „Земни ангели” не бива да се бърка с Въплътените ангели, които спадат към една от групите. Когато откриете от коя духовна сфера произлизате, ще разберете повече за себе си, за поведението си и за някои свои странности. Както отбелязах, по подобен начин нашия астрологичен слънчев знак ни групира в категории, според някакъв общ признак.

Първите ми срещи със Земните ангели

За пръв път получих информация за Земните ангели по време на частната си практика като медиум и ясновидка. Клиентите ми обикновено бяха работници на Светлината, склонни да протакат и отлагат изпълнението на житейската си мисия.

Никога няма да забравя сеанса, на който открих първия си Земен ангел. Докато сканирах около раменете на една жена, за да видя аурата и духовните й водачи, забелязах, че от лявото й рамо нагоре се проточва дълъг шнур, приличащ на артерия. Потърсих да видя накъде отива шнурът и за какво е прикрепен и дъхът ми спря. Там, горе над нея, кръжеше космически кораб! Никога не съм се интересувала от НЛО или извънземни и по принцип, тази тема винаги ме е смущавала. Поколебах се дали да кажа на жената какво съм видяла, но съм се научила да вярвам на тази информация и да я съобщавам дословно на клиентите си. Установила съм, че дори аз да не разбирам какво виждам, клиентът ми обикновено е наясно.
И така поех дълбоко дъх и казах бързо:

- Виждам над вас да кръжи нещо като космически кораб.

- О, да – потвърди клиентката ми съвсем спокойно. – Той е с мен откакто се помня.

Бях потресена. Все пак, изслушах много внимателно разказа й за кораба, който бил непрекъснато с нея, водел я и я закрилял и й давал информация, когато имала необходимост. Добави, че понякога се качвала на борда му по време на сън.

Не след дълго, попаднах и на други клиенти с такива извънземни връзки. Винаги обръщам внимание на личностните характеристики и поведенческите модели на хората, затова скоро забелязах, че моите „звездни клиенти” имат сходни цветове на аурата, еднакви черти на лицето, подобни лични взаимоотношения и житейски задачи.

Другите групи

Получавам по-голямата част от езотеричната информация от моите лични водачи и ангели, които ми изпращат съобщенията си, докато спя, чета, медитирам или провеждам ясновидски сеанс. Чрез тези канали те ми разказаха и за другите групи духовни въплъщения, които да търся сред клиентите си и слушателите на семинарите.

Най-напред проучих Въплътените ангели. Тези мъже и жени имат ангелски лица, едри тела, сложни лични взаимоотношения на взаимна зависимост и винаги са готови да се притекат на помощ. Например, клиентката ми Лори е типичен Въплътен ангел. Тя е много миловидна и привлекателна медицинска сестра – руса, с едра, пищна фигура и сърцевидно лице. След като години наред се опитвала да убеди съпруга си алкохолик да спре да пие, Лори накрая взела трудното решение да се разведе с него. Сега тя търси начин да започне частна практика, в която да приложи вродените си лечителски способности.

След това открих групата на Въплътените елементали. Клиентката ми Ждейни беше типична представителка на този „клан”. С рижа коса и щръкнала прическа на елф, с тънка издължена фигура – липсваха й само зелените ботушки с извити носове и подгънати навън краища. Тя е професионален фризьор на кучета и активен защитник на животните. Беше развалила годежа си, защото годеникът й искал да се преместят да живеят на друго място, а тя не можела да напусне планината, където израснала.

- Той планираше да се преместим в града – обясни Джейни. – Ще повехна и ще умра, ако не живея близо до природата, особено ако се преместя в града, където практически няма дървета.

Дълги години смятах, че това са единствените три групи Земни ангели: Въплътени ангели, Елементали и Извънземни. Когато обсъждахме тези групи с моите ученици, около 80% от тях се разпознаваха и се присъединяваха към някоя от тях. Дори съм имала ученици, които се събираха с членовете на своя духовен клан. Виждах ги да плачат и да се смеят заедно, да възкликват:

- Сериозно? И ти ли? И при мен е точно така! – когато си разказваха случки от земния си живот, от гледна точка на своята група.

Но винаги е имало ученици, които не можеха да се разпознаят в никоя от тези категории.

- А какво да кажем ние човеците? – питаха те.

Накрая синът ми, Грант, откри отговора. Той участваше в моя курс по Ангелска терапия в Маями, като разказваше накратко на аудиторията как се използват свещите при ритуали и заклинания. От известно време Грант изучаваше Уика и сподели с нас доста неща. В края на изказването си, той се обърна към аудиторията и заяви:

- Знам коя е четвъртата категория работници на Светлината, защото аз съм един от тях. Това са въплътените Магьосници, Висши жреци/жрици, Вълшебници, Заклинатели и Вещици.

Цялата аудитория дружно въздъхна, след което се чуха възклицания: „Да! Звучи съвсем логично!” и „Това съм аз!” Предположението на Грант предизвика положителен отклик и докосна дълбока струнав сърцата на някои от участниците.

Оттогава съм проучила и интервюирала много хора от тази група, която нарекох Мъдреците. Винаги, когато изнасям лекция или пиша по този въпрос, получавам потвърждение, че внушителна група работници на Светлината спада към тази категория.

Филис, с която разговарях, е типична тяхна представителка – с овално лице и големи очи, с отнесен поглед, проникващ отвъд физическата вселена. Тя има дълги коси и елегантни, почти царствени маниери. Когато гледала филма „Мъглите на Авалон”, „Властелинът на пръстена” и „Хари Потър и философския камък”, веднага си спомнила за древните магически способности, които някога е имала. Освен това Филис е убедена, че в предишен живот е била изгорена на клада като вещица.

В първоначалната си класификация бях включила още една категория, наречена „Заселници”. Това са души, съзнателно избрали да се въплътят в тяло на зрял човек, за да осъществят житейската си мисия, без да преминават през периода на детството и юношеството. Въпреки че Заселниците са високоеволюирали души, които изпълняват много важни задачи, аз осъзнах, че те фактически не произхождат от царствата на Земните ангели. Те, по същество са процес, затова не съм ги включила в тази книга. (Заселник /Walk-In/ - Важно понятие във философията на движението Нова Епоха, което получава все по-голяма популярност. Според тази теория, Заселникът е душа, която се договаря с друга да се смени в живото й тяло по време на сън или при близки до смъртта ситуации. По този начин новата душа прескача етапите на раждане, ранно детство и юношество и се заселва в тяло, достигнало зряла възраст. Договорът е напълно доброволен и обикновено се сключва с човек, който се чувства нещастен на Земята и замисля самоубийство или преживява злополука с опасност за живота. Новата душа се задължава да поеме отговорност за най-важните задачи и задължения на предишната. /бел.прев./)

За сметка на това, тук описвам нови групи, които проучих след първото издание на „Земните ангели”. Вече разполагам с информация за по-голяма група хора, които по-рано причислявах към „Аматьорите”, „Променящите се” и „Еволюиращите” (от смесените категории). Струва ми се, че съществуват още доста неоткрити ангелски сфери, за които рано или късно ще научим. Очевидно това изисква сериозни и обширни емпирични проучвания.

Лечебният ефект от тази информация

Когато за пръв път започнах да обсъждам публично тази тема, осъзнах, че рискувам да бъда разбрана неправилно, така че се ограничих само със специализираните си курсове, защото те се посещаваха от хора с отворено съзнание, готови да приемат подобна информация. Дори тогава изчаквах да навлезем навътре в материала, за да заговоря за Въплътените ангели, Елементалите, Мъдреците и Звездните хора.

Всеки път, когато споделях всичко това с аудиторията, хората усещаха невероятно облекчение и започваше процес на изцеление. Ето как някои от Земните ангели, интервюирани за тази книга, описват реакциите си, след като са осъзнали духовните си корени:

• „След като разбрах за тези групи, се чувствам облекчен. Вече не се смятам за толкова странен и най-сетне имам усещането за принадлежност.”

• „Щом научих за моята група, разбрах, че в поведението ми няма нищо ненормално.”

• „Това ми помогна да разбера, че не съм единствената, която се чувства така.”

• „Винаги съм знаел, че съм различен, но сега получих разумно обяснение.”

• „Най-после разбрах защо искам да помагам на хората на всяка цена. Досега не съм знаела откъде идва този импулс.”

Лечебният ефект, настойчивостта на моите лични водачи, както и непрекъснато постъпваща нова информация, ме окуражиха да продължа да изследвам този феномен.

Няколко пъти започвах да пиша тази книга, но моментът все не ми се струваше подходящ за толкова откровено обсъждане на темата. Посветих на нея една глава от книгата си „Лечение с ангелите”, озаглавена „Въплътени ангели, Елементали, Звездни хора и Заселници”. Освен това написах статия, която излезе в няколко метафизични издания, както и в моя уебсайт www.AngelTherapy.com. Тази информация предизвика голям отзвук; освен това, на всяка лекция присъстващите ме молеха да дам повече подробности или да определя към коя група Земни ангели спадат.

Моята предишна помощничка Брони Дениълс, се разпозна като Звездна личност още първия път, когато съставих схемата на категориите. (Като повечето Звездни хора, Брони е Рейки Майстор.) Тя усети връзка с Плеядите (съзвездие в Северното полукълбо) и сподели, че на два пъти спонтанно е получила информация за езика на плеядинците. Брони упорито настояваше да напиша тази книга и успя да ме убеди и мотивира; а и аз самата усетих, че това е най-подходящия момент.

Изпратих предложение до издателство „Хей Хаус”, което издава моите книги. Оттам ми отговориха, че ще го обсъдят на следващото заседание. Започнах да се чудя дали темата няма да им се стори твърде странна. Брони и Звездните хора от нейната група се молеха от „Хей Хаус” да се съгласят да публикуват „Земните ангели”. И както виждате, издателството не само каза „Да”, но и прие да публикува второто допълнено издание, което държите в ръцете си!

Следващата ни стъпка беше да интервюираме хората, свързани с различните въплъщения на Земните ангели. Най-напред направих прочуване сред абонатите на моя бюлетин и сред групата Звездни хора на Брони, както и сред завършилите моя курс по Ангелска терапия. Смятах, че ще получа дузина отговори и ще приключа с изследването. За мое огромно учудване, анкетата се разпространи по Интернет и в нея участваха стотици хора!

Характерни черти на Земните ангели

Всички Земни ангели имат някои общи черти, както и някои специфични характеристики, отнасящи се за конкретната група. В следващите глави ще опиша особеностите на всяка от тях, както и общото, което ги обединява.

Ето някои общи характеристики:

- Усещането, че са различни, дистанцирани или обособени от другите. Почти всеки Въплътен ангел, когото съм срещала, интервюирала или проучвала, ми е казвал, че се чувства „различен от другите”. Това продължава и в зряла възраст при всички групи, с изключение на Мъдреците.

Ето как Въплътеният ангел Кели описва това усещане:

„Чувствам се „не на място”. Винаги съм била аутсайдер. В началното училище другите деца ми казваха, че съм странна. Приемах го много лично и си мислех: „Никой не ме харесва.” Седях и плачех с часове. Чувствах се безсилна и се самосъжалявах, понеже не можех да разбера защо те ме смятат за различна.

Бях твърдо решена да стана като другите и много ми се искаше всички да ме обичат. Но единственото нещо, което наистина ми полагаше да се чувствам част от общността, беше да правя различни неща за другите. По-късно започнах да разбирам колко много хора са се възползвали от добрината ми.

Сега, когато разбрах произхода си като Въплътен ангел, мога да погледна на нещата от различен ъгъл. Няма нищо лошо в това да съм такава, каквато съм. Така и трябва. Просто това съм аз. Сега не трябва да правя услуги на хората, за да ги накарам да ме обичат.”

Много Земни ангели са били осмивани или обиждани заради различния им външен вид, интерес или поведение. Както споделя Звездната Тери:

„Сестрите ми винаги ме представяха на другите като онази, която е паднала от НЛО.”

Сега Тери осъзнава колко истина има в подигравките на сестрите й и вече не се обижда от думите им.

- Голяма чувствителност към други хора, химикали и всякаква форма на насилие. На Земните ангели им е трудно да бъдат сред много хора, атакувани от прекалено силните емоции и физически усещания, излъчвани от другите. Повечето са се научили да избягват агресивните химикали в храната, почистващите препарати и козметиката, защото получават алергични реакции. Отвращава ги всякаква форма на насилие – спорове, лоши новини в медиите, филми с насилие и убийства. Често хората ги иронизират на тази тема: „О, колко си чувствителна!” Да, тази чувствителност е свещен дар, който Земните ангели са донесли на тази планета. Той им помага да усетят интуитивно кой се нуждае от тяхната помощ. Дори да опитат да „изключат” тази своя способност, нищо няма да се получи!

Земния ангел Шели казва:

„Никога не ми е харесвало да бъда сред много хора или на места, където цари шум и бъркотия. Обикновено силната ми чувствителност е по-скоро проблем, отколкото предимство. Често се чувствам объркана и губя концентрация, дори при леко повишаване на енергията. Трудно ми е да живея с други хора и се чувствам най-добре, когато съм сама.”

- Ясно усещане за цел. Дори когато не знае каква точно е мисията му, Земният ангел усеща, че тя е свързана с обучение и лечение на хората. Както се изрази Земният ангел Став:

„Винаги съм знаел, че мисията на живота ми е да преподавам, да лекувам и да служа, по някакъв начин да помогна на нашия неспокоен свят. Макар да не съм сигурен какви точно са задълженията ми, готов съм да съдействам.”

- Сложни лични взаимоотношения. Земните ангели често са отгледани в семейство с емоционално отчуждени или властни родители. Като възрастни, често привличат приятели и партньори, които ги тормозят. Много Земни ангели се въвличат в интимни отношения с хора, които им изневеряват, измъчват ги физически и психически или на тях не може да се разчита. Някои от тях са „изпратени” да се родят в проблемни семейства, за да послужат като лечебни катализатори. Тези малки Земни ангелчета мислят, че са осиновени, защото изобщо не приличат на родителите, братята и сестрите си. И са прави, защото това е тяхното физическо, а не духовно семейство. Други са избрали да преодолеят трудните обстоятелства в личните взаимоотношения, за да напреднат много бързо в рамките на един живот. И единствено твърдото решение да разберат и да излекуват този модел им помага да се „освободят от проклятието” и да не попадат отново в мрежите му при всяка следваща връзка.

- Непознати хора споделят проблемите си и изповядват пред тях твърде лични неща. През целия си жовот Земните ангели попадат в ситуации, когато напълно непознати хора се обръщат към тях и ги молят за помощ или им разкриват интимни подробности от личния си живот. Хората често им казват: „У вас има нещо, което ме кара да ви вярвам.”
Алисън разказва:

„Това ми се случва непрекъснато. Стоя в помещение, пълно с хора, някой се приближава до мен и ми разказва много лични неща за себе си, без да съм го питала.”

Тази тенденция е много характерна най-вече за Въплътените ангели, тъй като членовете на другите групи са се научили как да използват езика на тялото, за да пресичат подобни опити.

- На вид изглеждат по-млади от биологичната си възраст. Може би защото се хранят по-здравословно, спортуват и се грижат по-добре за себе си – или може би поради духовното си излъчване – Земните ангели често изглеждат по-млади от годините си. Почти всички, които анкетирах, ми отговориха, че хората обикновено са шокирани, когато научат истинската им възраст. Една жена ми каза, че докъм 30-годишна възраст не са й продавали алкохол. Изключение правят Мъдрите, защото косите им побеляват рано и сериозното изражение на лицата им ги прави да изглеждат по-зрели за възрастта си.

- Понякога Земните ангели или членове на техните семейства страдат от зависимости. Дали става въпрос за храна, наркотици, алкохол, цигари, лични взаимоотношения, или всичко изброено, някои Земни ангели се пристрастяват към определени вещества или емоции, за да потиснат болката от това, че са различни, или защото се страхуват да изпълнят мисията си. Един Земен ангел обясни това така:

„По-лесно ми е да се справям с живота с помощта на наркотиците и алкохола. Те облекчават и притъпяват болката – така забравям защо съм тук. Дрогата измества мисията ми на заден план. Сега осъзнавам, че проблемът ми е свързан с чувството за малоценност.”

- Звън в ушите. Повечето Земни ангели (ако не и всички) са забелязали, че от време на време чуват висок тънък звук в ухото си. Той може да се появи при стресови ситуации или внезапно, без видима причина. Мнозина го възприемат като нещо досадно или влудяващо, но този звън обикновено съдържа кодирана информация, с която „ги зареждат” от царството на Земните ангели, за да им помогне да се издигнат над прозаичните човешки проблеми. Освен това тя съдържа указания и съвети, свързани с мисията им. За щастие, Земните ангели могат да помолят мислено небесата да намалят силата или височината звука, за да нямат проблеми ушите.

***

Тази книга разказва за вас и е предназначена за вас! Моля се тя да ви помогне да излекувате раните, които вероятно сте получили, защото сте различни, много чувствителни, изключително творчески натури или излизате извън общоприетите норми, правила и очаквания.

Как да разберете коя е вашата група

Във всяка глава са описани едно или няколко Ангелски царства. Прочетете ги, за да разберете от кое произхождате. Обърнете внимание на сигналите, които ви подава тялото – тръпки, мускулни спазми или усещане за дежа вю. Ако ви се стори, че се разпознавате в няколко групи (или в нито една от тези), много е вероятно да принадлежите към още неизвестна група или към комбинация от две (или повече).

Всяка категория притежава уникални външни характеристики – това е един от начините да определите произхода си. Помолете свои приятели, които са с отворени умове, да ви помогнат да ги откриете. Освен това моите ученици, които са завършили специализираните курсове по Ангелска терапия и Ангелска интуиция, могат да ви окажат професионална помощ в това отношение. Някои от тях дори провеждат семинари на тази тема.

Няма значение към коя група принадлежите – вие сте високоразвито същество, рожба на Създателя. Както всеки друг, и вие имате важна житейска мисия и аз съм много щастлива, че сте избрали да се въплътите на тази планета точно сега!


Дорийн Върчу "Земните ангели"

Папка: Ангели и Архангели | Посещения: 3795 | Ченълинги | Етикети: Дорийн Върчу
Контакт          3.137.178.133