Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


06:35
20.04.2024
Събота
3.145.156.250


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Ангели и Архангели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Въплътени Ангели

Сведения за Въплътените ангели съществуват отдавна – поне от времето на апостол Павел, който пише: „Гостолюбието не забравяйте, защото чрез него някои, без да знаят, оказаха гостоприемство на ангели.” (Послание на св. апостол Павел до евреите, 13:2 /бел.прев./). В книгите ми „Срещи с ангелите”, „Срещи с ангелите II” и „Моят ангел-пазител” са публикувани разкази на хора, които са се срещали с Въплътени ангели в човешки облик.

Някои ангели приемат човешка форма за кратко време, за да предотвратят някаква трагедия, след това изчезват безследно – толкова бързо, че участниците в събитието дори не успяват да им благодарят. Но има и други, които избират да прекарат цял един живот в човешко тяло – и те са сред най-изумителните работници на Светлината.

Ако се вгледате в очите на един Въплътен ангел, ще видите чиста, нежна безусловна любов.

Въплътените ангели се разпознават по:

• Имате миловидни лица, обикновено със сърцевидна форма.
• Често се извиняват и казват „Съжалявам”.
• „Приличат на ангели” – както мъжете, така и жените.
• Имат красиво очертани, пухкави устни и големи очи като на сърна, които излъчват невинност и любов.
• Имат проблеми с теглото и преяждането.
• Избират професии, чрез които да помагат на хората – учители, стюардеси, медицински сестри и психолози.
• Изрусяват или изсветляват косите си, независимо към коя раса принадлежат.
• Много са доверчиви към хората.
• Трудно им е да кажат „не” и се чувстват виновни, ако някой друг им помага.
• Харесват ангелите; колекционират статуетки, книги, накити и други неща с ангели.
• Имат допълнителни ангели-пазители.
• Аурата им е огромна – те просто сияят.
• Привличат ги хората със способности и се опитват да помогнат на такъв човек да развие пълния си потенциал.
• Създават лични връзки на взаимна зависимост с наркомани и алкохолици.
• Поддържат тези проблемни взаимоотношения много по-дълго, отколкото нормален човек би издържал.

Както казах в Глава 1, всяка група има характерни външни черти. Очите на Въплътените ангели са пълни с нежност, чистота и невинност. Те излъчват безусловна любов – като очите на новородена сърничка.

***

Често ме питат за „преродените ангели”. Според мен, обаче, терминът „въплътени” е по-точен. Един ангел може да е живял повече от веднъж на Земята в човешки облик, но ако в последния си живот е бил ангел, някои характерни черти издават истинския му произход.

Много Въплътени ангели имат здравословни проблеми, особено фибромиалгия, синдром на хроничната умора, и гинекологични заболявания. Авторката на популярната книга „Излекувай тялото си”, Луиз Хей, пише, че женските болести се дължат на „отричане на себе си и отхвърляне на женствеността”; а фиброзните тумори и кисти се появяват, когато „в душата си таите обида, нанесена от ваш партньор – удар по женското ви его.”

Тези характерни симптоми важат както за жените, така и за мъжете. Въплътените ангели проникват под повърхността и успяват да съзрат вътрешната същност на хората, техните таланти, техния потенциал и Божественост. Същата способност притежават и ангелите от духовния свят, които се интересуват единствено от вътрешната красота и подтикват хората да развиват естествените си дарби, за да направят света по-добро място за живот.

Често Въплътените ангели избират приятели и любими, които потискат своя потенциал чрез някаква зависимост. Те приемат тези връзки като „важна задача”, опитвайки се да помогнат на хората да преодолеят вътрешните си съмнения и да разкрият силата и дарбите си. За съжаление, това често води до неприятности и за двете страни. Въплътените ангели са разочаровани от безуспешните си опити да излекуват партньора си и да го поведат в правилната посока. А партньорът се чуди: „Защо се опитваш да ме промениш?” Много Въплътени ангели вярват, че ако направят всичко възможно за близките си, ако им дават достатъчно любов, те най-накрая ще се излекуват. Чудесно, стига човекът отсреща да вярва, че има необходимост от изцеление и да е готов да го приеме.
Въз основа на личния си опит с клиенти, страдащи от гинекологични заболявания, проблеми с гърдите ил простатата, мога да твърдя, че те страдат от синдрома „мъже и жени, които обичат твърде много”. Всъщност няма такова нещо като „давам прекалено много любов”. Но ако един човек дава любов и после се възмущава от факта, че никой не го оценява и не му отвръща със същото, потиснатия му гняв може да се прояви на физическо ниво.

Много Въплътени ангели се обвързват с партньори, които ги малтретират, и когато задържат в себе си отрицателни емоции, свързани с този тормоз, телата им съвсем естествено протестират.

Енергия, тегло и храна

Предразположеността към синдрома на хроничната умора също отразява истинската същност на Въплътените ангели, тъй като всички категории Земни ангели са изключително чувствителни към енергиите. Но заради склонността си „да обичат твърде много”, предтставителите на тази група са особено уязвими към вредните излъчвания и изчерпването на енергия. Тяхната задача е да бъдат сред хора и затова те по-често работят в големи корпорации, в сравнение с останалите групи.

Въплътените ангели трябва да използват техниките за енергийна защита и изчистване, описани в следващия раздел. Иначе все едно са излезли без палто в снежна буря. Въплътеният ангел Кели споделя, че тези практики са й помогнали емоционално:

„Щом един мой колега минеше покрай мен или спреше да ми каже нещо, аз се чувствах напълно изцедена. Сигурна бях, че той тегли от енергията ми. После прочетох, че някой хора имат в енергийното си поле своеобразни „куки”, които могат да изкарат навън и да си откраднат от чуждата енергия. Когато разбрах, че точно това става с мен, направих упражненията от книгата, за да се защитя. Не след дълго този човек престана да се навърта около мен.”

Ако се грижат добре за енергията си, Въплътените ангели няма да използват хранта като средство за поддържане на жизнените сили. Често тези работници на Светлината са склонни към натрапливо преяждане и обикновено имат наднормено тегло. Въплътеният ангел Ясмин разказва:

„Пристрастена съм към шоколада. Всеки ден той ми напомня за рая, затова ми е много трудно да живея без него.”

Храната помага на Въплътените ангели да се заземят, когато се почувстват отнесени. Тя е отдушник за стреса, особено хрупкавите солени лакомства, като чипса и пуканките.

Изглежда, причината много Въплътени ангели да страдат от наднормено тегло не е в преяждането. Тлъстините им служат като своеобразен енергиен щит. Трудно им е да отслабнат, въпреки строгите диети и упражнения. Това важи до голяма степен за масажистите и всички лечители, които практикуват техники с полагане на ръце. Те поемат вредни емоции от клиентите си и телата им се раздуват като гъба, напоена с вода.

С внушителните си фигури, прекрасни лица и бухнали прически, жените от тази група приличат на пищни „наднормени” кралици на красотата. Често хората им казват: „Имаш такова хубаво лице! Само да свалиш излишните килограми и ще изглеждаш перфектно!” Актрисите Делта Бърк и Елизабет Тейлър са примери за Въплътени ангели с такива физически характеристики.

Мъжете Въплътени ангели са едри, с фигура на плюшени мечета, например актьорът Джон Гудман. Или с миловидни бебешки лица, като Джон Дай (Ендрю от сериала „Докосване на ангел”).

Защита

Преди да излезете навън в дъжда, си обличате шлифера. Е, по съшия начин трябва да си сложите „енергийния шлифер”, когато се готвите да помогнете на някого. Щом отворите сърцето си за друг човек, може да поемете и енергията на страха, която току-що е излязла от него и е полетяла право към вас. Това не означава да престанете да помагате на хората, но си представете следното: някой се е разхождал навън под дъжда и сигурно доста се е окалял. Не е добре за никого, ако калта се прехвърли върху вас. С други думи, когато помагате на хората да се изчистят от вредни мисли и емоции, токсичните енергии могат да се излеят върху всички околни, включително и върху вас – лечителите.

Въплътените ангели обикновено са „кървящите сърца” сред всички Земни ангели, затова те не трябва да забравят техниките за защита, преди да започнат лечебния сеанс. Иначе са предразположени към натрупване на излишни килограми, чрез които се защитават и изолират. Наднорменото тегло не се дължи непременно на преяждане – тогава диетите и физическите упражнения не помагат. Тлъстините са форма на защита, но бихте могли да ги замените със слой предпазваща енергия или енергиен щит.

Това отнема само няколко мига. В идеалния случай, би трябвало да го правите, преди да окажете помощ на друг човек или да започнете лечебен сеанс – независимо дали ще ви бъде заплатено или не. Няма значение дали става въпрос за клиент, роднина, приятел или просто непознат. И не е важно колко ще продължи – две-три минути или няколко дни. Щом се готвите да помогнете на някого, защитете се.

Ако все пак сте забравили да се защитите предварително, направете го по време на сеанса. Никога не е късно; но междувременно може да сте поели известно количество енергийни отпадъци и се налага след това да се изчистите. (Ще разберете как да го направите в следващия раздел.)

Всичко, което се иска от вас, е да изкажете намерението да се обвиете със защитен слой от светлина и енергия. Готово! Не можете да сбъркате или да ви се откаже достъп. Всеки, който заяви такова намерение, получава незабавен резултат – без изключение.

Да си създадете защита, означава да си представите, да почувствате и/или да си помислите, че сте обвити в пашкул от светлина. Тя е същността на ангелите; тя е живо, любящо, разумно същество, което можете да повикате да ви обгърне и предпази. Не се притеснявайте. Тази светлина винаги идва от Божествената светлина на Създателя. Така наречените „тъмни сили” нямат достъп до нея и не могат да я предават на другите (е, дори и да можеха, едва ли биха искали да го направят). Затова няма опасност неволно да привлечете низши енергии, когато защитавате себе си.

Можете да се обвиете в различни цветове – зависи от намерението ви. Пак повтарям, никой не може да ви попречи да си създадете такъв светлинен щит. Който поиска – ще получи, без изключение. (Въпреки че понякога егото се опитва да ни убеди в обратното. Моля ви, не го слушайте!) Ето какво означават различните цветове:

• Бяла светлина: Чрез нея призовавате ангелите да ви обградят плътно. Те ще ви закрилят и ще ви осигурят безопасност и защита.

• Розова светлина: Тя е подходяща, когато си имате работа с негативно настроен човек, погълнат от личните си проблеми. Розовото облива всеки ваш събеседник с енергията на любовта и същевременно я насочва навътре, към вас. Нищо не може да проникне през този розов щит, освен мисли и енергии, изпълнени с любов.

• Изумрудено-зелена светлина: Вижте или почувствайте как тази светлина ви обгръща, когато искате да възстановите равновесието във физическото си тяло. То ще я поеме, ако има необходимост от лечебна енергия.

• Виолетова светлина: Представете си, че сте обвити в кралско пурпурно – то ще ви повиши духовните честоти, ще ви помогне да се издигнете над проблемите си и да установите връзка с най-висшите нива на Божествените измерения. Освен това виолетовата светлина отблъсква всички нискочестотни енергии, същности или приковани към Земята духове.

• Светлина в цветовете на дъгата: Вижте или почувствайте, че сте загърнати в наметало на ивици в цветовете на дъгата. Така ще повишите способността си да лекувате енергийно себе си или другите.

Ако предпочитате, можете да се защитите с няколко слоя светлина в различни цветове, за да се възползвате от благоприятното въздействие на всеки от тях. Например, представете си троен светлинен щит – най-напред бялата светлина на ангелската енергия, после изумрудено-зелена за лечение и трети виолетов слой за издигане на съзнанието до Висшата истина.

Също така бихте могли да използвате светлинния щит за предпазване на вашите близки, жилището, автомобила, за града, в който живеете, държавата и целия свят. Техниката е същата: представяйте си хората, предметите, местата или географските области, обвити в лечебна светлина.

Очистване

Ако забравяте да се защитите преди сеанса, добре би било да се очиствате редовно, за да отстраните всички енергии на страха от вашите или чуждите мисли. Основният симптом при поемане на нискочестотни енергии е преумората. В такъв случай няма да ви помогнат нито кафето, нито сънят или спортът. Усещането за пълно изтощение е хронично, защото идва от източник извън вашето физическо тяло. Но не се тревожете, можете лесно да премахнете причината, както и резултата от тази умора.

Всеки път, когато се почувствате изтощени, след като сте лекували или преподавали, трябва да изчистите енергията си. Може би вашите лични водачи и ангели ще ви покажат други начини, подходящи единствено за вас. Тук аз ви предлагам няколко от моите любими техники:

• Прерязване на енергийните нишки: Това е много важна техника за всички лечители и учители. Всеки ваш ученик ил ипациент се закачва с такива нишки към вас, ако смята, че има нужда от нещо, което можете да му дадете. След като се разделите, някои от тях продължават да теглят от енергията ви, както и да ви изпращат обратно вредни енергии. В повечето случаи това става несъзнателно, въпреки че ясновидците ги виждат, а ясноусещащите могат да ги почувстват осезаемо.

За да прережете нишките, просто кажете на глас ил имислено:

Архангел Михаил, моля те, ела при мен сега и прережи нишките на страха, които изсмукват моята жизнена енергия и жизнена сила.”

Ако наистина сте готови да се освободите от тях, Архангел Михаил незабавно ще изпълни молбата ви. Понякога хората сами се вкопчват в тези нишки поради болезнената потребност да бъдат „полезни”. В такъв случай, помолете Архангел Михаил да ви помогне да се освободите от страха, скрит в основата й.


(Помнете, че архангелите могат да бъдат при много хора едновременно, защото не познават ограниченията на пространството и времето.)

• Вана с морска сол: Ако живеете далеч от морето и не можете да поплувате, пресъздайте лечебната му енергия, като напълните ваната с топла вода и изсипете морска сол (продава се в магазините за здравословни храни или в СПА-центровете). Чистата сол извлича вредните енергии през порите. Когато я купувате, внимавайте да не съдържа изкуствени багрила и синтетични ароматизатори, за да не вкарате неволно допълнителна доза химически вещества в тялото си.

• Общувайте с природата: Растенията и животните с готовност ще ви предоставят временно спасение от изкуственото осветление, електромагнитните излъчвания, звънящите телефони и напрежението, с което ви атакуват хората. Наред с това, растенията извличат токсините от нашето ментално, емоционално и физическо тяло. Щом се почувствате изморени, разходете се на чист въздух. Поставете саксия със стайно цвете до леглото си – така растението и неговите феи ще излекуват енергията ви, докато спите.

Ангелите и грижата за себе си

Въплътените ангели са родени да помагат и лекуват, затова идват на Земята напълно подготвени да изпълнят мисията си. Но понякога прекаленият им ентусиазъм може да им създаде трудности, ако не са балансирани и уравновесени.

Например, Въплътени ангели са така оптимистично настроени (и изпълнени с любов) към човечеството, че често не могат да кажат „не”. В такъв случай, много полезно би било да развият по-голяма увереност в себе си с помощта на психолог, на специализиран курс, книга или аудиозапис за самопомощ, тъй като много от тях казват „не” на себе си под формата на себеотрицание, ма на всички останали отвръщат с „да”.

Често Въплътени ангели се извиняват, когато молят за помощ, или изобщо не го правят, а после се възмущават, че никой не им помага и те трябва да вършат цялата работа. В резултат има опасност да развият комплекса на „жертвата” или „мъченика” – да мислят, че всички ги използват, докато всъщност те сами са създали тази ситуация. Някои Въплътени ангели се чувстват виновни, когато търсят помощ – дори от своите ангели-пазители, защото се страхуват да не ги „обезпокоят”. Понякога този страх идва от дългогодишния им горчив опит, тъй като са били обект на обиди и подигравки. Веднъж повярвали, че „нещо при тях не е наред”, те живеят с убеждението, че не заслужават чужда помощ. Може дори да започнат да си пречат сами и да отблъскват благоприятните възможности.

За да отстранят този проблем завинаги, Въплътените ангели трябва да преразгледат цялостното си отношение към „получаването”. Това означава да осъзнаят, че могат да дават и помагат на другите още по-добре, ако най-напред си позволят да получат. Например, ако решат да осъществят призванието си да бъдат лечители, ще им трябват пари за кабинет, реклама, компютър и друго оборудване. Сигурно ще са необходими и допълнителни средства, ако се налага да напуснат предишната си работа, която отнема от времето им и ги отклонява от лечителската практика.

И тук се явява още един проблем, характерен не само за Въплътените ангели, но и за останалите Земни ангели – на някои от тях им е трудно да вземат пари за лечителската си работа. Това важи особено за онези, които искат да напуснат предишната си професия – тя не ги удовлетворява, но ги прави финансово зависими. Ако се научат да вземат такса за духовното лечение или консултации, ще могат да си позволят да прекратят всички други дейности и да се посветят изцяло на лечението и обучението на хората.

Обменът на енергии между пациента и лечителя по време на сеанса е много важен процес. С други думи, ученикът или пациентът трябва да даде нещо в замяна. Това може да стане под формата на пари, храна, услуга или дарение в полза на благотворителната дейност на лечителя или учителя. Насърчаването на пациентите или учениците да се отплашат е важна част от лечебния процес.

При много Въплътени ангели процесът на „даването и получаването” доста е излязъл от равновесие. Законът гласи, че когато даваме, автоматично ще получим. Този непрестанен поток изразява същността на цялата Вселена. И, разбира се, Въплътените ангели в повечето случаи само дават. Голяма част от тях избират професии, чрез които могат да помагат – медицина, образование, психология, консултантска дейност или туризъм. Но често блокират сами потока на получаването и си пречат и се ограничават чрез самоотричане или безполезни разходи.

Женската енергия е получаваща, затова жените Въплътени ангели излизат от равновесие, когато дават твърде много, тъй като това води до превес на мъжката енергия. Същото важи и за мъжете. Една от причините те да страдат от хронична умора е, че дават непрекъснато, без да се грижат за себе си.

Ето някои положителни утвърждения, които ще ви помогнат да си върнете вътрешното равновесие: „Аз получавам всички блага с признателност” и „Колкото повече си позволявам да получавам, толкова по-добре ще мога да помагам на другите”. Ако Въплътените ангели повтарят непрекъснато тези фрази и си изградят навика да се грижат за себе си, ще открият и други възможности да получават, например, да приемат помощ при изпълнението на мисията си. Онези от тях, които вече са постигнали вътрешно равновесие, започват да осъзнават, че ще ускорят осъществяването на Божествения план за мир на Земята, ако работят като един екип, в който всеки дава и получава помощ от другите.

Въплътените ангели с готовност спазват правилата и дори се страхуват да ги нарушават. Те са много трудолюбиви и склонни към перфекционизъм в професията си. И наистина, всички анкети, които получих от представителите на тази група, бяха прецизно попълнени и подредени – за разлика от останалите категории. Поради тези свои качества те предпочитат професии, свързани с държавните институции и академичните среди. Много Въплътени ангели работят в болниците, училищата и авиолиниите. Жените често стават медицински сестри, учителки и стюардеси, или избират други професии, за които се изисква добро сърце и безкрайно търпение. Винаги съм се чудела защо толкова много стюардеси са Въплътени ангели – сигурно защото ангелите са свикнали да летят!

Личният живот на Въплътените ангели

Тъй като Въплътените ангели са физически привлекателни и имат големи любящи сърца, обикновено не им е трудно да си намерят романтичен партньор или приятели. Трудното, обаче, е да създадат пълноценна връзка. Те виждат в приятеля и любимия потенциален клиент, когото могат да обучават и лекуват. Затова към всяка нова връзка подхождат с въпроса: „Как мога да помогна на този човек?”

Както споменах по-горе, Въплътените ангели често се влюбват в наркомани и алкохолици и се опитват да ги върнат в правия път. Сред приятелите си обикновено играят ролята на психотерапевти. Често се налага да изслушват нечии проблеми с часове, но щом се опитат да споменат за собствените си тревоги, събеседникът веднага прекратява разговора. Ето още един пример за неравновесието в даването и получаването – а кой да изслуша техните притеснения?

Вече говорихме, че понякога Въплътените ангели са „изпратени” в проблемни семейства като техни ангели-пазители. Там те се чувстват различни и дори се чудят дали не са осиновени, тъй като нямат нищо общо с биологичните си роднини. Те, от своя страна, също не ги приемат като част от семейството, всъщност то е точно така. За Въплътените ангели роднините са непознати души, на които те са дошли да помагат доброволно, като са приели човешки облик и за заживели с тях.

Със склонността си да виждат доброто и способностите на другите, Въплътените ангели често се въвличат в неподходящи връзки и успяват да да изтърпят много по-дълго от обикновените хора партньора, който създава проблеми.

Ето как Въплътеният ангел Памела описва личния си живот:

„Привличам мъже с наранени сърца, които наистина имат нужда от помощ. Не губя оптимизма си и се надявам, че ще се излекуват и че моята любов ще ги промени, но не е получава. Много ми е трудно да прекратя такава връзка. Трябва ми доста време да преживея болката от раздялата.”

Въплътените ангели лесно се привързват. Скоро след първата среща решават, че е време „да улегнат”, да се сгодят, да сключат брак или да заживеят на съпружески начала с новия си партньор. Въплътеният ангел Елизабет разказва:

„Веднага започвам да се отнасям сериозно към мъжа до мен, въпреки че някои неща у него не ми харесват. За мен е проблем просто да излизам на срещи.”

Тъй като Въплътените ангели се хвърлят надолу с главата в брака и създават първото си семейство твърде млади, често се женят по няколко пъти или се обвързват на семейни начала. Много от интервюираните на тази книга имат по три-четири брака – горе-долу на всеки 10 години. Пак си спомнете за Елизабет Тейлър, която е типичен пример.

На много Въплътени ангели им е трудно да прекратят проблемните си връзки с любими, приятели или роднини, които ги тормозят. Като пристрастени комарджии, те си мислят, че ако продължават да опитват, накрая всичко ще им се изплати с лихвите. Живеят според Златното правило и не са склонни да изоставят близките си – защото те самите много се страхуват да не бъдат изоставени. Освен това с нежелание признават чувствата и потребностите си. Затова Въплътените ангели страдат мълчаливо и не споделят с никого своите тревоги. Но накрая чашата прелива и те не могат да търпят повече. Тогава си тръгват или партньорът им напуска живота им.

Понякога Въплътените ангели се въвличат в нездравословни взаимоотношения както с приятелите, така и с любимите си. Приятелството предполага да даваш и да получаваш, но при тях този процес обикновено е еднопосочен – те винаги са тези, които помагат, но никога не получават в замяна. От тях се иска да бъдат силната страна във всяка връзка; а „приятелите” са абонирани за безкрайни безплатни консултации, лечебни и ясновидски сеанси.

Накрая Въплътените ангели вече не приемат такива едностранчиви „приятелства”. Те осъзнават, че „приятелите” им не се интересуват от тях, освен когато им трябва помощ. Дори и тогава, обаче, могат да паднат в капана на вината, че изоставят „приятел в нужда”. Но законът за привличането често ги кара да загубят интерес към хора, които не споделят възгледите им.

Въплътените ангели също имат нужда от помощ, особено от други ангели, които ги разбират. Групите за взаимопомощ от типа на „12-те стъпки” (12-те стъпки – програма за борба с алкохолизма, зависимостите и други поведенчески проблеми. Първоначално е предложена от Анонимните алкохолици. /бел.прев./), Ал-Анон (доброволна организация за взаимопомощ на близки и приятели на алкохолици. Уебсайт в България: http://alanon.dir.bg/ /бел.прев./) и Анонимните групи предлагат чудесна подкрепа на тези, които искат да уредят личните си взаимоотношения. Групите за изучаване на „Курс по чудеса” също са много подходящо място за освобождаване на чувството за вина. Въплътени ангели могат да се срещнат почти на всяка проява или място, свързано с ангели – на семинари, в езотерични магазини, групи залитературно четене на книги за ангели.

Всяка връзка между хората е „задача”, потенциална възможност за двамата партньори да се учат и да израстват. Никой от тях не е жертва – всеки е направил избора за себе си, независимо дали съзнателно или на духовно ниво.

Ето какво разказва Въплътеният ангел Никол:

„Живяла съм с четирима мъже на семейни начала. Всички те бяха емоционално отчуждени, обиждаха ме, изневеряваха ми и вземаха наркотици. Приятелите и близките ми ме смятаха за жертва, но аз знаех, че никога няма да могат да видят това, коео аз прозирах в душите на тези мъже. Бях сигурна, че някъде, на някакво ниво, съм помагала да повишат вибрациите си.

Последната ми връзка беше най-трудна и болезнена. Един ден застанах до прозореца и заявих на Бог, че повече не издържам. В този миг чух ангелите да ми казват: „Знаем колко боли; молим те, почакай още малко.” Усетих огромна любов и събрах достатъчно сили, за да довърша работата си с този мъж. Сега живея с човек, който е моята сродна душа и върви по духовния път. Той знае, че съм Земен ангел и ме обича такава, каквато съм.”


Разперете криле и полетете!

Очите на Въплътените ангели са изпълнени с огромна любов и състрадание. Понякога в тях можем да съзрем и болката в душите им, но все пак Божествената любов преобладава. Те проникват под повърхността и виждат потенциала на всеки човек. За разлика от тях, погледът на Въплътените елементали е игрив и закачлив, а очите на Мъдреците са пронизващи и в тях се таи дълбока печал от тежките житейски уроци.

Въплътените ангели имат класически ангелски черти, уловени от художниците. И мъжете, и жените, приличат на тези небесни същества. Заради миловидните им лица и деликатните обноски, хората ги наричат „ангели”, без да осъзнават дълбоката истина, скрита зад тази дума. Ето какво споделя Памела:

„Хората често ми казват: „Ти си същински ангел” или „Имаш ангелско лице”. Обикновено дори не знаят, че обичам ангелите и работя с тях.”

Много хора с ясновидски способности твърдят, че виждат огромни разперени крила на гърбовете на Въплътените ангели и сияйна бяла светлина, излъчваща се от телата им.

За Въплътените ангели, както и за другите Земни ангели, е важно да позволяват на тази светлина да грее, дори да се опасяват от отхвърляне или подигравки. Ето какво казва един от тях:

„Понякога някаква част от мен иска са свия ангелските си криле и да скрия истинската си същност. Но тогава на практика се получава така, че не успявам да се справя с работата си като лечител или пропускам възможността да я рекламирам.”

Когато въплътените ангели разперят крилете си и полетят, гледката наистина е изумителна. Джуди разбрала колко е важно да предаде всичките си страхове на своите ангели-пазители:

„Сега вече знам, че наистина съм на правилния път. Всичко, за което сърцето ми копнееше, започна да се осъществява пред очите ми, щом посветих живота си на ангелите. Вече никой не може да ми отнеме това. Никога досега моята житейска мисия и духовен път не са били толкова ясни и не са ми носили такова удовлетворение. Дълги години се борих с това, но сега сякаш летя в облаците!”

Житейската мисия на Въплътените ангели

Обикновено ги привличат професии, които им дават възможност да помагат на хората. От техните среди излизат прекрасни лечители и психотерапевти (традиционни и нетрадиционни), учители, транспортни служители. Повечето Въплътени ангели предпочитат да работят сами, отколкото в колектив, или да говорят пред много хора. Добре се справят в големи компании, където има етични и хуманни взаимоотношения. Никак не им е лесно да работят с непочтени началници или фирми.

Съвети и препоръки към Въплътените ангели

Ако сте Въплътен ангел, престоят ви на Земята ще бъде по-спокоен и успешен, ако запомните следните прости правила:

• Предпазвайте се с енергиен и светлинен щит, особено когато се готвите да помогнете на някого. Това ще намали потребностите ви от допълнително количество храна, за да защитавате тялото си с натрупаните тлъстини.

• Не бързайте да казвате „да”. Вместо автоматочно да се съгласявате и да откликвате на всяка молба за помощ, дайте си време да медитирате и да помислите дали това наистина е част от вашата мисия и дали душата ви го желае. Когато някой иска нещо от вас, кажете му: „Нека първо да помисля” или „Пак ще поговорим за това”. Хората ще уважат факта, че се грижите за себе си.

• Освободете се от навика да се извинявате и го заменете с положителни утвърждения. Въплътените ангели се извиняват по навик, дори когато не са направили нищо нередно. Това се дължи на желанието им да направят хората щастливи, дори ако това означава да поемат вината върху себе си.

За да донесете повече радост на себе си и на другите, по-добре използвайте положителни думи. Създайте си навика да говорите за себе си, за другите и за външните обстоятелства с оптимистични фрази.

• Правете аеробна гимнастика. Тя ще ви помогне да се освободите от стреса и излишните килограми и да поддържате сърцето си здраво.

• Намерете равновесието между даването и получаването. Възнаграждавайте се и си доставяйте удоволствия по-често. Давайте и на себе си.

• Откажете се от всички правила, които пречат на мисията ви. Обърнете внимание дали следвате сляпо някакви свои лични убеждения, например: „По-добре да не постигам голям успех, защото хората ще ми завиждат и ще страдат от това.” Анализирайте ги, като си зададете въпроса: „Дали това правило помага или пречи на моята мисия?”

• Не поемайте всичко върху себе си. Искайте помощ, без да се извинявате.

• Приемайте с признателност всички блага. Позволете на хората да ви помагат, да ви поднасят подаръци и да ви правят комплименти.

• Забавлявайте се. Дайте достатъчно време на Вътрешното си дете да се забавлява, да играе на свобода и да прояви творческите си импулси.


Дорийн Върчу "Земните ангели"

Папка: Ангели и Архангели | Посещения: 2781 | Ченълинги | Етикети: Дорийн Върчу
Контакт          3.145.156.250