Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:45
19.04.2024
Петък
3.137.180.32


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Учението на Абрахам


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Как да стигна от мястото, на което се намирам, до мястото, където искам да бъда?

 Въпросът, който чуваме може би най-често от физическите си приятели е: "Защо ми отнема толкова много време да получа това, което искам'?"

     Не е защото не го искаш достатъчно силно.
     Не е защото не си достатъчно интелигентен.
     Не е защото не си достоен.
     Не е защото съдбата е срещу теб.
     Не е защото някой друг вече е грабнал твоята награда.

     Причината все още да не си получил това, което желаеш е, че задържаш себе си на вибрационна честота, която не съвпада с честотата на желанието ти. Това е единствената причина - няма друга. Важно е да разбереш, че ако спреш и помислиш или още по-важно, спреш и почувстваш, ще можеш да определиш точно къде има дисонанс.

     Единственото нещо, което трябва да направиш е нежно и постепенно, една по една, да се освободиш от мислите на съпротивление, защото те са ограничаващите фактори, които ти влияят. Нарастващото облекчение ще ти показва, че се освобождаваш от съпротивлението, точно както чувствата на нарастващо напрежение, гняв, неудовлетвореност са ти показвали, че усилваш съпротивлението си.

     Благоденствието чака пред вратата ти.

     Искаме да ти напомним най-важното, което трябва да проумееш, преди да можеш да разбереш всичко останало:
     Благоденствието се лее, то те иска! Благополучието чака пред вратата ти. Всичко, което някога си желал, изречено или не, е излъчено към теб на вибрационно ниво. То е било чуто и разбрано от Първоизточника и той е откликнал, сега използвайки емоциите си ще намериш начин да го допуснеш при себе си - извиквайки емоция след емоция.

     Ти си физическо продължение на Енергията на Първоизточника.

     Ти си продължение на Изначалната Енергия. Намираш се на гребена на мисловната вълна. Твоята времево-пространствена реалност е създадена със силата на мисълта много преди да се прояви във физическата форма, в която я виждаш сега. Всичко в твоето физическо обкръжение е създадено от Нефизическия Първоизточник. И точно както Първоизточникът е създал твоя свят и теб самия, със силата на съсредоточената мисъл, ти продължаваш да твориш, света си от позицията си на гребена на мисловната вълна в тази времево-пространствена действителност.

     Ти и това, което наричаш Първоизточник, сте едно и също.
     Не можеш да бъдеш разделен от Първоизточника.
     Първоизточникът никога не е разделен от теб.
     Когато мислим за теб, ние мислим за Първоизточника.
     Когато мислим за Първоизточника, мислим за теб.
     Първоизточникът никога не излъчва мисъл, която го отделя от теб.
    
     Не можеш да излъчиш мисъл, която да причини пълно отделяне (всъщност отделяне е твърде силна дума), но можеш да излъчваш мисли, които са с достатъчно различна вибрационна природа, за да затруднят естествената ти връзка с Първоизточника. Ние наричаме това състояние съпротивление.

     Единствената форма на съпротивление или затрудняване на връзката ти с това, което е Източникът идва от теб, от физическата ти гледна точка. Източникът е винаги изцяло на твое разположение. Благополучието ти се предлага непрекъснато и ти често, но не винаги си в състояние на допускане. Искаме да ти помогнем съзнателно да допускаш, връзката си с Източника през по-голяма част от времето.

     Като продължение на Нефизическата Енергия ти отвеждаш мисълта отвъд всичко, което тя някога е била - и чрез контраста ще стигаш до изводи и решения.

     И щом се изравниш вибрационно с желанието си, Нефизическата Енергия, която създава светове, ще потече през теб, което означава, че ще ти донесе въодушевление, страст и триумф. Това е съдбата ти.

     От Нефизическото Ти си създал себе си и сега, от физическото, ти продължаваш да създаваш. Всички ние трябва да имаме цели, към които да насочваме вниманието си; желания, които ни фокусират, за да усещаме как истинската ни същност протича през нас, за да бъде продължено Всичко, Което Е.

     Личните предпочитания са движещ фактор в развитието ти.

     Не подценявай стойността на предпочитанията си, защото еволюцията на планетата зависи от вас, които се намирате на гребена на мисловната вълна и продължавате да настройвате все по-фино желанията си. Контрастът, разнообразието, които те заобикалят, представлява идеалната среда за формиране на личните ти предпочитания. Като стоиш сред този контраст от теб непрекъснато се излъчват нови предпочитания под формата на вибрационни сигнали, които достигат до Източника и той им откликва. В този момент Вселената се разширява.

     Тази книга не е посветена на разширяващата се Вселена, на това как Източникът откликва на всяко искане или на това доколко ти си достоен, защото всичко това е даденост. Тази книга е посветена на това как да се настроиш на вибрационна честота за получаване на всичко, което искаш.

     Науката на Съзнателното Съзидаване.

     Искаме да ти помогнем преднамерено съзнателно да постигнеш нещата, които заобикалящата те среда те вдъхновява да желаеш, защото искаме да изпиташ удоволствието радостно и съзнателно да създаваш собствената си действителност. Ти наистина създаваш собствената си реалност. Ти и никой друг. Ти създаваш собствената си реалност, дори когато не осъзнаваш, че го правиш. По тази причина често твориш по инерция, неосъзнато. Когато осъзнаваш собствените си мисли и ги излъчваш целенасочено, тогава ти съзнателно твориш собствената си действителност. Именно това е било твоето намерение, когато си взел решение да дойдеш в това тяло.

     Желанията и вярванията ти са просто мисли. "Поискай и ще ти бъде дадено". Искаш с вниманието си, с нуждата си, с желанието си. Това е искането (независимо от това дали желаеш нещо да се случи или да не се случва, ти искаш...) Не се налага да използваш думите си. Необходимо е само да го усещаш в съществото си: Аз желая това. Аз харесвам това. Аз съм признателен за това. Това желание е в началото на всяко привличане.

     Никога не се изморяваш от разширяването или от сътворяването, защото идеите за нови желания нямат край - те протичат непрекъснато. С всяка нова представа за нещата, които би искал да преживееш, да притежаваш или да знаеш... ще дойде и нейното осъществяване. А с тази проява ще дойде новата перспектива, от която се нуждаеш. Контрастът и разнообразието нямат край и затова процесът на изникването на новите желания никога няма да приключи. Тъй като това "искане" няма край, потокът на "откликване" също не секва. По този начин за теб винаги ще има нови перспективи. Пред теб вечно ще се откриват нови контрасти, нови вдъхновяващи желания и гледни точки.

     Когато разбереш, че никога няма да спреш да съществуваш и че в теб непрекъснато ще се раждат нови желания, както и че Първоизточникът никога няма да престане да им откликва, тогава може би ще приемаш по-лесно това, че желаеш нещо, което все още не е дошло при теб.

     Ние желаем да се превърнеш в Същество, което е доволно от това, което има и в същото време е нетърпеливо да получи повече. Това е оптималната изходна позиция, от която да твориш - да си на ръба да получиш онова, което идва към теб. Изпълнен с положително очакване на промяната, без чувства на нетърпение, съмнение или страх, че не си достоен да го получиш. Това е Науката на Съзнателното Съзидаване в най-чист вид.


Поискай и ще ти бъде дадено   
Как да осъществим желанията си   
Естер и Джери Хикс   
(Учението на Абрахам)    
Папка: Учението на Абрахам | Посещения: 1953 | Ченълинги
Контакт          3.137.180.32