Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:22
19.04.2024
Петък
18.118.32.213


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Учението на Абрахам


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


С практика ти ще се превърнеш в радостен, съзнателен творец

 Със съзнателното осмисляне на начина, по който се чувстваш, ще ставаш все по-добър в това да насочваш Изначалната Енергия и ще се превърнеш в обучен и радостен съзнателен творец. С практика ще можеш да постигнеш фокусиран контрол над тази Творческа Енергия. Като умел скулптор ще изпитваш наслада от оформянето на тази Енергия, която създава светове и ще я насочваш към личните си творчески усилия.

     При съсредоточаването на Творческата Енергия трябва да вземеш предвид два фактора: първо - силата, интензивността и скоростта на Енергията и второ - собственото ти ниво да допускане или съпротивление. Първият фактор зависи от времето, което си прекарал в обмисляне на желанието си и колко конкретно е то. С други думи, когато от дълго време искаш нещо, притегателната ти сила е много по-голяма, отколкото ако днес за пръв път си го помислил. Също така, когато си мислил известно време и си преживял контраст, който ти е помогнал да го определиш по-точно, желанието ти го извиква към теб с още по-голяма сила. Когато едно желание достигне такава сила, интензивност или скорост, за тебе е съвсем лесно да почувстваш как се справяш с втория фактор на допускане или съпротивление.

     Когато мислиш за нещо, което искаш много отдавна, и забелязваш, че в този момент то все още не се е случило, в теб се заражда силна отрицателна емоция, защото мислиш за нещо, което има много силна вибрационна енергия и към което не си вибрационно настроен. Но мислейки за нещо, което искаш от много време и си представяш как то се случва, тогава емоцията, която изпитваш, ще бъде радостно очакване или нетърпение.

     И така от начина, по който се чувстваш, можеш да разбереш дали в този момент си настроен към желанието си или към неговото отсъствие; дали допускаш желанието си или му се съпротивляваш и дали в този момент му помагаш или му пречиш.

     Не е въпрос на контролиране на мисли, а на насочването им.

     В своето общество на високо технологично развитие, в което имате достъп до почти всичко, което се случва на планетата ви, вие непрекъснато сте обстрелвани и заливани с мисли, идеи, представи, които понякога сякаш нахлуват в личното ви преживяване. Струва ви се невъзможно да контролирате мислите си, когато има толкова много информация. По-скоро ви се струва нормално да насочите вниманието си към онова, което стои пред вас.

     Ние не те насърчаваме да положиш усилие да контролираш мислите си, а по-скоро да използваш усилието си, за да ги насочваш. И не става въпрос толкова за това да насочваш мислите си, колкото да потърсиш чувство, защото да потърсиш чувството, което искаш да изпитваш, е по-лесния начин да задържаш мислите си вибрационно настроени спрямо онова, което според теб е добро.

     Законът за привличането вече привлича като с магнит и организира мислите ти, затова разбирането му и съзнателната работа с него много ще ти помогнат в усилието да насочваш съзнанието си.

     Запомни, че когато насочваш вниманието си към дадена мисъл, тази мисъл незабавно се активира в теб, следователно Законът за привличането незабавно й откликва, което означава, че други мисли, които са във вибрационна хармония с мисълта, която си активирал също се присъединяват към активираната ти мисъл, като я подчертават, подсилват и увеличават притегателната й сила. Колкото по-дълго се съсредоточаваш върху мисълта, която си активирал и колкото повече се разгръща тя, толкова повече подобни на нея мисли се присъединяват към нея.

     Превръщане на мисълта Доминираща мисъл.

     Когато дълго време си се съсредоточавал върху дадена тема, с което си предизвикал нейното вибрационно активиране, в теб тя се превръща в обичайна или доминантна мисъл и тогава нещата, които съвпадат с нея, ще започнат да се проявяват. По същия начин, по който към първоначалната ти мисъл са се присъединили други, които съвпадат с нея, сега неща които съвпадат с доминантната ти мисъл ще започнат да се появяват в твоето преживяване: статии в списания, разговори с приятели, лични наблюдения и т.н. Процесът на привличане ще стане съвсем очевиден. Когато съсредоточеното ти внимание е активирало доминантна вибрация в достатъчно голяма степен в теб, нещата, желани или нежелани, ще започнат да си проправят път в личното ти преживяване. Такъв е Законът.

     Как да се превърнеш- в съзнателен творец?

     Спомни си, че преди да извлечеш реални облаги от осъзнаването на емоциите си, трябва първо да приемеш, че единственият поток, който тече, е потокът на Благополучието. Можеш да допуснеш този Поток или да не го допуснеш, но когато го допускаш ти си добре, а когато го възпираш си болен. С други думи, има единствено Поток на здраве, който допускаш или срещу който се съпротивляваш и по начина, по който се чувстваш, можеш да разбереш кое от двете правиш.

     Редно е да процъфтяваш. Ти трябва да се чувстваш добре. Ти си добър. Ти си обичан и Благоденствието непрекъснато тече към теб - и ако ти му позволиш, то всячески ще се проявява в твоето преживяване.

     Това, към което си насочил вниманието си, каквото и да е то, вече излъчва Енергийна вибрация.

     Задържайки вниманието си върху него, ти започваш да вибрираш на неговата честота. Всеки път, когато се съсредоточиш върху него и всеки път, когато излъчиш вибрацията, за теб става все по-лесно, докато след време не развиеш един вид вибрационна тенденция. С всичко е така - колкото повече го упражняваш, толкова по-лесно става. С достатъчно съсредоточаване върху тази мисъл и по този начин упражняване на вибрацията ти си създаваш това, което наричаш убеждение.

     Убеждението е просто една упражнявана вибрация. С други думи, когато си упражнявал дадена мисъл достатъчно дълго, след това всеки път, когато се доближиш до тази мисъл, Законът за привличането лесно ще те отведе до пълната вибрация на твоето убеждение. Законът за привличането приема това убеждение като твоята точка на привличане и ти донася неща, които съвпадат с тази вибрация. Когато имаш преживяване, което съвпада с мислите, които са занимавали съзнанието ти, ти заключаваш: "Да, това е истина." И макар че може би "истина" е точно казано, ние предпочитаме да го наричаме привличане или съзидание.

     Всичко, към което насочиш вниманието си, ще се превърне в твоя "истина". Според Закона за привличането така трябва да се случи. Твоят живот, както и животът на всички останали, е просто отражение на преобладаващите ти мисли. Това правило няма изключения.

     Взел ли си решение да насочваш, мислите си?

     За да бъдеш съзнателен творец на собственото си преживяване, трябва да си взел решение да насочваш мислите си, защото само когато избираш насоката на мислите си, можеш съзнателно да повлияеш на собствената си точка на привличане.

     Не можеш да продължаваш да говориш, наблюдаваш и да вярваш по същия начин, по който винаги си правил това и да промениш точката си на привличане, точно както не можеш да настроиш радиоприемника си на 630 АМ и да приемаш програмата, която се излъчва на честота 101 FМ. Честотите трябва да съвпадат.

     Всяка емоция, която изпитваш, показва доколко си настроен към Енергията на твоя източник. Емоциите ти са индикатори за вибрационната разлика между физическото и Вътрешното ти Същество и когато им обръщаш внимание и се опитваш да се съсредоточиш върху мислите, които те карат да се чувстваш добре, тогава ти използваш Емоционалната си система за напътствие така, както си възнамерявал да го правиш, когато си решил да дойдеш в това физическо тяло.

     Емоционалната ти система за напътствие е ключът, който ще ти помогне да разбереш какъв е вибрационният ти състав и каква е точката ти на привличане в момента. Понякога е трудно да различиш мисълта за това, което искаш от мисълта за неговото отсъствие. Но е много лесно да направиш разлика между емоционалната си реакция към мисълта за онова, което желаеш и емоционалната си реакция към мисълта за неговото отсъствие. Когато си напълно съсредоточен върху онова, което желаеш, (а вибрационното ти излъчване го отразява точно) ти се чувстваш прекрасно. А когато се съсредоточиш върху липсата на нещо, което наистина искаш, ти се чувстваш ужасно. Емоциите ти винаги показват какво правиш с вибрацията си; те винаги ти показват точно каква е точката ти на привличане. Като обръщаш, внимание на емоциите си и съзнателно излъчваш мисли, които влияят на начина, по който се чувстваш, можеш съзнателно да се насочиш към вибрационната честота, която ще позволи изпълняването на всяко твое желание.

     Можеш ли да приемеш, себе си като вибрационно същество?

     Мнозинството от физическите ни приятели не са свикнали да гледат на живота си като на вибрация и определено не са свикнали да мислят за себе си като за радиопредаватели и радиоприемници, но ти наистина живееш във вибрационна Вселена и представляваш Енергия, Вибрация и Електричество в по-голяма степен, отколкото осъзнаваш. Веднъж щом допуснеш това ново виждане и започнеш да приемаш себе си като Вибрационно същество, което само привлича всички неща, които влизат в преживяването му, тогава ще започнеш прекрасното пътуване към Съзнателното Съзидаване. Когато започнеш да осъзнаваш връзката между онова, което мислиш, онова, което чувстваш, и онова, което получаваш, тогава си разбрал. Тогава ще държиш в ръцете си всички ключове, които са ти необходими, за да стигнеш от мястото, където се намираш,, до мястото, където искаш, да бъдеш, във всяко отношение.


Поискай и ще ти бъде дадено   
Как да осъществим желанията си   
Естер и Джери Хикс   
(Учението на Абрахам)    
Папка: Учението на Абрахам | Посещения: 1905 | Ченълинги
Контакт          18.118.32.213