Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:22
19.04.2024
Петък
18.216.121.55


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Как да запазите здравето си и да направите чудо, за да се излекувате

Хосе Силва, основателят на „Методът Силва" за психически контрол, е човек, от когото отдавна се възхищавам. Използвам от години метода му на визуализация, Той ми е помагал да преодолявам болести и злополуки и да избягвам хирургически операции. Излекувах се от херния, която, според лекарите, изискваше операция. Явно силно съм вярвал в силата на ума да лекува и да ни издига до все по-съвършено здраве.

Следващият цитат е от предговора на чудесната книга на Силва „Ти си лечителят". Сега съм напълно-съгласен с него. Този човек е помогнал на милиони хора да използват ума си, за да постигнат съвършено здраве. Настойчиво ви съветвам да потърсите книгите и записите му и дори да посетите занятията. които той води.

„Не трябва да живеете в болест. Не е нужно да умрете от болест. Здравето е вашето естествено състояние. Ваше право е да живеете в съвършено здраве до деня, в който умрете от естествена смърт."

Силни думи. Какво друго бихте могли да искате за физическото си тяло? Просто да бъде здраво, щастливо, жизнено и да не се измъчва от болести. Но толкова много хора са далеч от това състояние.

Преди няколко години с жена ми прекарахме известно време на остров Бали, в южната част на Тихия океан. Бяхме омагьосани от начина, по който общуваха помежду си жителите му. Те не притежават почти никакви материални ценности, средният месечен доход на семейство е под петдесет долара, но това като че ли няма особено значение. Тишината е осезаема и високо ценена, дори в големите семейства, където децата спят на пода под сламения покрив, хората се гледат в очите, а не в портфейлите. Но едва след като се върнахме у дома, разбрахме колко нездрави изглеждаме ние, западняците, в сравнение с балийците.

Когато пристигнахме в Сан Франциско, още със сядането си в самолета, преди да полетим към източното крайбрежие, с Марси се спогледахме. Реакцията ни беше една и съща. Видът на повечето пътници ни разтърси. Кожата и очите на мнозинството проявяваха признаци на тревожност и всички изглеждаха дебели. На Бали нямаше нищо подобно. Макар че живееха бедно, благодарение на местоположението на острова, в богатия екваториален климаш, хората там се радваха на изобилие от здрава храна. Не видяхме човек с наднормено тегло или в лоша форма.

Смая ни как спътниците ни не се гледат в очите, а погледите им бяха постоянно отправени към парите и вещите. Тази нагласа и свидетелствата за физическа деградация бяха в рязък контраст с жителите на Бали. За мен беше очевидно, че и у балийците, и у западняците личаха физическите признаци на мисловната им нагласа.

Да, на повечето от тези хора в самолета и през ум не им минаваше, че видът им има нещо общо с мислите им. Ако човек ги попита защо се чувстват зле, уморени, защо често боледуват от настинки и грипове, защо харчат цяло състояние за обезболяващи средства и антибиотици, сигурно биха хвърлили вината върху стреса на съвремеността. Но не е нужно да бъде така. Здравето и способността ви за изцеление са единствено и само у вас самите.

Силва разказва многобройни случаи, в които хората твърдят, че физическите им оплаквания са извън техния контрол. Един от тях страдал от quadriplegia от осемнадесет години, едната му страна била напълно парализирана, а другата - осем процента. Поставена му била диагноза множествена склероза - постепенно влошаващо се, нелечимо заболяване. Този човек се научил да постига алфа състоянието, описано в частта за медитацията в Трета глава.

В първия ден на обучението усетил нещо в кутрето на едната си ръка. Тогава започнал да си поставя физически цели, опирайки се на новооткритата си сила да се лекува с помощта на мисловните картини в алфа състоянието на висшето съзнание. След осем месеца всекидневни занимания с алфа медитация вече можел да кара кола, макар че все още бил прикован на инвалидна количка. Той обаче решил, че иска сам да върви и да се качва по стълбите. За четиринадесет месеца направил чудо за себе си посредством целенасочено обучение на ума и успял да се качи сам по стълбите.

Важното тук е, че това се отнася и за вас. Това, което искам да ви кажа е, че в ума си сте способни да си представите за себе си най-цветущото здраве. Именно от тези картини, които са нещо като мисловни филми, се получават чудесата.

Безброй са историите за хора, успели да постигнат чудотворно изцеление. Една от най-задълбочените книги на тази тема, които съм чел, е „Победа над рака" от Грег Андерсън2. Това е притча, опираща се на истините, които Грег е научил по време на двете си схватки с рака и изписването му от болницата, за да си умре в къщи. Когато му казват, че няма да изкара повече от месец, Грег се научава по нов начин да уважава силата на човешкия дух за преодоляването на болестта.


Книгата е написана под формата на притча, но историята на Грег е истинска и е ярко свидетелство в полза на писаното от мен по въпроса за чудесата. Не става въпрос за подход от типа „чакай и се надявай да се оправиш". Както казва Грег: „Човек се преборва с рака не защото влиза в ремисия... а защото прави избора да стане нов човек".

Грег открива силата, с която страхът, гневът и страданието въздействат върху имунната система. Той установява също, че безусловната любов, вътрешният мир, себераздаването с любов, отказът от очаквания от другите и нагласата, отчитаща силата на медитацията и визуализацията, са семената на победата над рака, рушащ тялото му. Той трябва да преустрои изцяло съзнанието си от недуховна на духовна вълна, като при това възстановява чудотворно способността си за себеизцеление. Пътят, който извървява, е наистина невероятен. Препоръчвам ви да прочетете прекрасната му книга и да я споделите с всеки ваш познат с диагноза рак.

Ключът към правенето на чудеса обаче не е в прочитането на една книга или във вслушването в чуждите думи. Ключът е в това, когато ви кажат, че имате някакво физическо заболяване, да знаете, че можете да се подготвите - или да страдате, или да се излекувате. С това не подценявам лекарската общност. Тя наистина е направила огромни крачки към преодоляването на много заболявания, а в последните години допринася неимоверно за изследването на силата на ума и обучението на хората как да използват невидимата си същност, за да се преборят с болестите.

Един от любимите ми, близки по душа приятели, е и великолепен лекар. Това е Дийпак Чопра, за когото вече съм споменавал. Негови са чудесните книги: „Съвършеното здраве" „Квантово изцеление", „Безусловният живот", „Завръщането на Риши" и „Как да творим здраве". Ето един откъс от „Съвършеното здраве", в който д-р Чопра описва как можем да станем лечители, ми, ако използваме моя термин, чудотворци:

„Ако изследваме по-дълбоко патогенезата на болестта, се очертава една основна истина: всички болести са резултат на нарушение в протичането на интелекта. Когато хората говорят за интелект, те автоматично разбират мисленето в понятия. Но интелектът не е само в главата. Той може да намери израз на подклетъчно, клетъчно или тъканно ниво, или на нивото на централната нервна система... Макар че всички тези равнища на интелекта могат да се позиционират физически, самият интелект не може. Той пронизва всяко свое ниво на изява и е нещо всепроникващо и всеобщо... Интелектът е ум... и обхватът му включва целия Космос. Прибързано би било да се смята, че той действа само чрез нашия ограничен мозък. В този смисъл всички болести произтичат от по-широкото състояние на Ума. Здравето също."

Това наистина е шокираща идея за хората, които още не са се научили да вярват в чудесата и истинската магия. Здравето е резултат на интелекта, който се крие във всяка клетка на тялото ви и нито може да се види, нито да се идентифицира. Той не се намира на едно определено място. Интелектът не е просто в мозъка ви, а във всяка ваша клетка, всеки неврон или хормон, във всяко антитяло, което е част от вас. Този невидим интелект е самата ваша същност. За да си създадете съвършено здраве, трябва да разберете, че умът е мястото, където се случва всичко и където решавате каква да бъде физическата ви действителност. Не е нужно да изпитвате вина заради болестите си, защото вината само обезоръжава имунната ви система и възпира способността ви да постигнете по-добро здраве. Вместо да се чувствате виновни, опитайте да си зададете въпросите: „Какво мога да науча от тази болест, от липсата на здраве? Каква е поуката тук?"

После започнете да прилагате новото си съзнание за силата на ума, за да преодолеете непълноценното състояние, което преди сте приемали за своя съдба.

Д-р Ейбрахам Маслоу посвещава голяма част от живота си на така наречените от него реализирали се личности. В „Без граници"' писах подробно за качествата на подобни хора. Една от ясно очертаните характеристики на живота им е, че когато са изправени пред привидно непреодолим проблем, винаги търсят решението вътре в себе си. Живеещите в най-добро здраве и благополучие намират отговорите на жизнените проблеми в ума си. Те отказват да търсят другаде и вината, и магическия елексир на изцелението.

В „Как да творим здраве" Дийпак Чопра пише: „Възможността да прекрачим на по-висше равнище е реалност за всеки човек. Не се изисква никаква сила, усилие или жертва. Достатъчно е да променим представата си за това какво е нормално."

Предпочетох да не включвам тук дълга поредица от случаи с хора, преодолели нелечими болести, защото не това е целта ми в тази книга. Обръщам се към вас, към невидимия интелект, с който сте проникнати. Ако не вярвате, че можете да правите чудеса за физическото си здраве, и един милион подобни истории няма да ви убедят. Ако вярвате, излишно е да ви напомням за другите, изминали преди вас същия път.

Засега, докато изследвате света на чудесата, поддържайте жива картината на това, което би било за вас лично чудо по отношение на здравето ви. В края на тази глава ще направим кратък преглед на начините, по които можете да настроите ума си за чудеса в тялото.


Уейн Дайър » Истинска магия
Папка: Статии | Посещения: 1315 | Ченълинги | Етикети: Уейн Дайър
Контакт          18.216.121.55