Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:04
18.04.2024
Четвъртък
3.142.196.27


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Великият преход


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Учението на Сириус. Времето

    За да преминат в следващия етап на развитие, и в научен и в духовен смисъл, земните хора трябва мислено да излязат извън пределите на своята планета, и гледайки я отстрани, да получат по-ясна представа за нея. Необходимо е да преодолеят бариерата на времето, за да получат тази нова перспектива. Трябва да видят, как за огромни интервали от Вътрешното Време се формират определени еволюционни процеси, на които съответстват незабавни изменения във Външното Време.

    Толкова ли е сложно, както изглежда? Съвсем не. Това е само въпрос на програмиране човешкия мозък, за да може да си представи, как различни зони на времето съществуват една до друга или една в друга. Понякога това се вижда в съновиденията, в които често идват при вас образи от други времеви зони.

    Вие имате израз: Бог е вездесъщ. Можете да замените думата Бог с думата Време, доколкото във Външното Време има точка, обхващаща цялото време, но при цялото уважение към вашата теология, там няма конкретно божество, седнало на престол. По скоро, това е състояние, в което всички същности са слети в един хармоничен Свръхразум. Някои от вашите религии учат, че всички сте богове в процес на формиране/развитие, и това е по-близо до истината.

    Въпреки, че аз съм от вашето бъдеще, още не знам цялата истина, както и никой друг от нашата времева зона, или на вашата планета, не я знае към този момент. Моят Учител знае повече, отколкото аз, и именно той ми разказа за зоните на времето това, което аз още не съм изпитал. На планетата е имало случаи на инкарнирани същества от бъдещето, които хората са наричали „учители” или „свети/святи”. За съжаление, често сте унищожавали телата им, защото това, което са се опитвали да ви кажат, е тревожило вашите ограничени от условни рамки умове. Техните същности обаче живеят вечно и може би след няколко години от Вътрешното ви Време (но това вече е сега по мерките на Външното Време), ще видите грешките си и ще промените етичните си норми, приемайки принципите на търпимост и разбиране. Колкото и да е тъжно, много от инкарнираните на планетата са се затворили в ограничените контури на времето и не виждат по-далеко от собственото си благополучие, създаване на семейство, личен успех или физическо удовлетворение. Но дотолкова, доколкото все повече земни хора ще научават за състоянието на съществуване извън времето, вратите на познанието ще се открехнат за вас и възгледите ви постепенно ще се разширяват.

    Много от вас се интересуват, защо едва сега определена информация, като структура и роля на елементарните частици, става достъпна за вас. Запознат съм с идеята ви: хората винаги намират това, което търсят, стига да започнат да търсят. Твърдението, търсете и ще намерите (Мат. 7:7) предполага, че всичко, което можете да си представите, вече съществува, тъй като се проявява/въплъщава като продукт на въображението ви. Но как е в действителност? Позволете ми да ви кажа, че всички мислими/възможни варианти на жизнени конфликти/противоречия, преживявания и събития – до безкрайност – вече съществуват или се разиграват сега в други зони на времето, и когато хората са готови да възприемат една или друга частица информация, ще я намерят, просто като отворят разума си за факта на нейното съществуване.

    Да поговорим за метафизичните аспекти. Някои от последователите на спиритизма често говорят, че един или друг „наставник” не вярва в реинкарнацията, като че ли вярата е необходимо условие за съществуването на нещо. Всяко от контактуващите с вас същества, което казва, че има определен опит от пребиваване във Външното време и знание за него, показва своята степен на развитие. В моя случай, например, самото отсъствие на знание извън рамките на дадено ниво, показва стъпалото на моята еволюция, което подчертава факта, че още не съм достигнал Централната Точка, която наричате Божественост.

    Когато говорите за Разума, който мотивира постъпките, извършвани от тялото ви и някои негови проявления, вие използвате много различни термини: душа, дух, его, етерно/ефирно тяло, астрално тяло и т.н., в съответствие с вашите религиозни или философски убеждения. Бих искал да се освободя от тях и да се установя на термина „същност” или „душа”, с който ще наричам проявлението на този разум във фрагментарна форма.

    Много от названията, които използвате в метафизичните беседи – астрален план и етерен план, вибрации, висши и нисши нива и т.н., не са нищо друго, освен описателни названия на това, което е известно като „зона на време”/времева зона. Съветваме ви да спрете да класифицирате/сортирате всичко, защото много от тези термини предизвикват объркване в младите души и чувство на отчуждение в техните духовно по-старши братя. Това, което наричате „висши нива”, в действителност са само други зони от времето, включващи по-широки и обемни области на усещания и събития. Централната Точка, едновременно активна и пасивна, има мъжко и женско начало, тя е четвъртична, обхваща/съдържа всички архетипи, включително и такива, които са непознати за вашата еволюционна раса. Всички форми на живот могат да намерят своя собствен Бог или Богиня, откривайки в Централната Точка тази първична или стихийна сила (сила на стихиите), която съответства най-добре на собствената им уникална искра.

    От казаното дотук следва без съмнение, че не съществува такава точка, в която става унищожаване на развиващата се същност. Има процес на индивидуализация. Колективното Същество се разделя на отделни души, които се отправят по линиите на Вътрешното Време, за да се върнат обратно към своя Източник, обогатени от разнообразния опит.

    Колкото повече дадена форма на разумен живот се приближава до Централната Точка, толкова повече придобива разбиране, знание и мъдрост, толкова по-широко възприема света. Всяко живо същество – човек, растение, камък, планета, звезда и всичко, което се намира на тях или в тях – съдържа проявление на централната съзидателна сила. За да установите контакт с този Източник, трябва да познаете своя личен Аз. Ние ще ви научим, как да намерите своя Личен Символ и Божествен Символ, който е вашият „път на времето”, водещ към Централната Точка и, въпреки, че вашето осъзнаване/разбиране и представа за Центъра зависи от нивото на знанието ви, това не значи, че даже най-неопитните, най-младите души, няма да достигнат тази Точка. Това, което всеки от вас ще разбере и види, занимавайки се с упражнения, които ще ви дадем, ще бъде дълбоко индивидуално и не по-малко ценно от опита на всяко друго същество.

    Съжаляваме много, че за изминалите години от Линейно Време някои от вашата планета счетоха за необходимо да демонстрират религиозните си предразсъдъци, преследвайки тези, чиято концепция за Централната Точка се различава от тяхната собствена. Тъжно е! Може би, когато техническият и научният прогрес накрая отворят вратата към другите измерения – а ние знаем, че това ще се случи – човечеството ще се избави от нетърпимостта, която го приковава към Вътрешното Време.

    Повечето от вас са склонни да гледат на времето като на линеен процес с начална точка, известна под името Големият взрив. Но времето не е линейно! То е изкривено. Даже тези от вас, които се считат за просветени и обичат да разсъждават за реинкарнации, правят грешка, свързана с линейността. Вие казвате: В 15-ти век съм преживял лош живот, но от тогава работя за отстраняване на последствията от него. Тъй като гледате на ситуацията от определена точка във Вътрешното Време, на вас ви се струва, че душата ви е започнала своето пътуване в миналото и се движи към бъдещето. Но ако гледате от Централната Точка, вие и всички живи същества живеете във Вечното Сега. Слушал съм и твърдения за спираловидната структура на времето, но даже и това не е вярно, защото спиралата води в дадена посока. Времето е просто енергия, която се проявява в съответствие с природата, плътността и честотата на полето, през което преминава.

    Често слушам, как наричате разумните същества, които са близо до Централната Точка, Възнесени Учители или Просветени. Един от признаците на старата, много пътувала във времето същност, е дълбокото разбиране на страданията на другите и умението да им предаде своето разбиране чрез любов. Под какво знаме ще се появи пред вас такова същество, няма значение. Те винаги са се прикривали успешно под маската на всяка ваша ортодоксална религия, ако това е позволявало да изпълнят своята мисия на грижа и любов.

    Сканирайки съзнанието на бъдещите читатели на тези редове, виждам смущение, предизвикано от термина Централна Точка, доколкото те си представят фиксирано положение, което противоречи на моето описание за извънвременно и извънпространствено състояние. Това е просто термин, които използвам за удобство, за да се опитам да донеса до вас идеята на централния източник, от който произлизат безчислено количество живи форми, създадени за живот на различни нива, които по такъв начин обрастват началната точка. Но доколкото самият източник е състояние, свободно от време и пространство, всички протичащи в затворените от контурите на времето събития, въпреки, че могат да изглеждат на съмняващите се души свързани с времето, незабавно се отразяват/усещат като единен импулс във Външното Време, което наричате Бог или Богиня, в зависимост от убежденията ви.

    Съществуват множество зони, за които даже нямам представа; в някои от тях има плътна материя, едни от тях преминават/проникват през други, като рентгенови лъчи, докато други са паралелни на вашия свят. Тези зони могат да се пресичат/преминават в състояние на сън/съновидение; бодърствайки, болшинството от вас не чувстват около себе си нищо, освен това, което вибрира на вашата честота, видимо с невъоръжено око или с помощта на чувствителни прибори. Колкото и да е странно, животните не са така слепи като вас. Много от тях са по-близо до Централната Точка, отколкото повечето хора. Но тъй като оценявате еволюцията по интелектуалните стандарти на постижение, вашите критерии са чисто материалистични и не могат да се приложат в други зони на времето. Способността да строите домове от тухли, да решавате математически задачи или да конструирате смъртоносно оръжие, не са подходящи критерии за оценка на еволюиращата същност.

    Болшинството от вас, както и много от „наставниците” и починалите родственици, в които вярвате, нямат достъп до другите ви фрагменти. Човешкият мозък първоначално е създаден да вмества/включва серия от еволюционни програми и да премине с/чрез тях от примати до по-високи стадии на физическо развитие. Ако се стимулира определен участък от този орган, се активира междувременното зрение. Въпреки, че едва ли може да се очаква такова повсеместно прозрение докато на вашата планета не се случат определени събития, между вас вече има известен брой хора, овладели тази способност. Зрелите души могат да се справят с промените. Но ако такава мутация се случи с тези от вас, които космически са по-млади, обикновено не им достига логика, за да я оценят правилно и да се научат да я управляват, или не им достига космическо знание, за да преминат/преживеят тази мутация през целия период на развитието й в условията на общество, в което доминира предубеждението.

    Един от вашите телевизионни сценаристи е измислил персонаж, наречен Доктор Кой (Доктор Ху) за развлечение на децата, и от както този пътешественик се появи на екрана, зрителите започнаха да се замислят за приключенията му. Въпреки, че в тях има зрънце истина, те са твърде изместени в посока към технологиите, докато силата на разума много пъти превъзхожда всяка технология на болтове и гайки. Доктор Кой, както и колегите му от „Стар Трек” („СтарТрек” – общо название на четири американски сериала и девет кинофилма за космически приключения. Първият сериал беше показан през 1966 г.), се появяват в разни точки на историята – както на вашата планета, така и в други светове, и изобретателно противостоят на интригите на своите врагове, за удоволствие на възрастните и децата.

    Съществата от бъдещето могат да се инкарнират в миналото на вашето линейно време, въпреки, че за развиващата се душа или пътешественика във времето, е трудно да попаднат в определени периоди, защото обстоятелствата в тях са неблагоприятни за постигане на духовен прогрес. Зрялата душа, например, няма да се инкарнира в представител от расата на първобитните варвари, чието единствено развлечение е било убийството и мъчението.

    Учението на Сириус. Времето (продължение)

 

Ченълeр Мери Хоуп

    Превод: Татяна

http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3966

http://www.urano.ru/uchenie-siriusa-vremya/
Папка: Великият преход | Посещения: 1122 | Ченълинги
Контакт          3.142.196.27