Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:04
19.04.2024
Петък
18.224.149.242


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Барбара Марчиняк


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Чия цел сте вие?

Казахме вече, че вие съществувате с определена цел. Чия цел? Мислили ли сте някога за това? Чия цел сте вие?

Вие имате предназначение, защото всички страни на съзнанието са взаимносвързани. Нито една от тях не съществува извън системата; те всички са част от цялото. Това е целта, към която искаме да се стремите. Същностите на тялото, в което живеете и енергията, която отделяте са част от един ход на развитие, за който може да се каже, че е целеви за вашето личностно търсене в живота. Но каква цел давате вие в добавка към цялото? Можете ли да си представите, че някой друг използва вашата цел и израства от това? Една енергия, за която вие не знаете, че съществува?

Тази вселена е преплетена по такъв начин, че прилича на домино. Всички страни на съзнанието са се събрали в нея, за да си въздействат, защото това е единственият начин съзнанието в системата да усети себе си. В някоя друга система или различно структурирана вселена е възможно всеки определен вид съзнание да бъде напълно свободен. С други думи възможно е да бъдете самостоятелни и да не служите на ничии цели. Това не важи за тази вселена.

Има много различни вселени и теми. Както сто цента правят един долар така различните сборове от вселени правят нещо, което е сбор от енергии. В крайна сметка ще започнете да усещате и осъзнавате, че има цели системи на съществуване, които нямат нищо общо със съществуването, което вие водите. Тази система е създадена като зона на свободна воля, в рамките на която всичко се преплита и е взаимносвързано с всичко останало.

Има други видове зони, които може би също могат да се нарекат зони на свободна воля, където всяко нещо е независимо от всичко останало. Тук, на Земята, всичко е преплетено с всичко останало. В една система, където всичко е независимо има много по-голямо пространство. Или нека кажем, че се усеща много по-голямо пространство, а не че го има. Една такава вселена всъщност може да бъде много по-малка от тази вселена, но понеже не действа под напрежение, възможно е усещането за пространство да е по-голямо.

Вашата цел е да носите информация и носейки я да давате достъп до нея на други чрез честотата. Когато ви разказваме някаква история накрая вие ставате носители на информация. Информацията е светлина; светлината е информация. Колкото по-информирани ставате в толкова по-голяма степен променяте честотата си. Вие сте електромагнитни същества и излъчвате към всички останали това, което представлявате. Така както можете да разпознаете някой в страха, можете да разпознаете някой и в щастието, и да започнете да се учите как да използвате тялото си в съзвучие с това разпознаване.

Вашата задача е да носите информация и да развиете способностите си до възможно най-високото за човешкия вид стъпало. Когато направите това, неизбежно ще повлияете на хиляди други. Може да мислите, че професията ви не е много престижна, да кажем, че сте сервитьор. Не забравяйте, че нещата не са това, което изглеждат отвън и всеки, с когото влизате в контакт се влияе от вашата вибрация. Някои от вас може известно време да бъдат на много нискоквалифицирана работа или да се грижат само за децата си; или пък просто да упражняват професия, която едва ли ще им отвори пътя към славата. И все пак ще настъпи един период от време, в който ще трябва да усвоите цялата тази информация, която наистина е революционна. Трябва да намерите място в живота си, да намерите място в историята на своя свят като живеете с нея, възприемате я и свиквате с нея. Когато вече можете стабилно да поддържате честотата на информацията, без да се колебаете нагоре и надолу в чувствата си, защото не знаете кои сте - ще получите задача. Тя ще ви бъде поставена и ще бъде част от вашата програма. Това е вашият личен подробен план или график на действията за този живот.

Много от вас вече знаят своята програма и какво направление ще получат. Всеки от вас знае своя план в най-дълбоката част на своята същност. Това, което ви пречи е логическото мислене, което ви казва, че нямате дарбата за този план или че не можете да го изпълните. Ако изпаднете в състояние на медитация, ще видите образа на своята самоличност и своята действителност и следващата стъпка от вашата задача ще е ден за ден. Медитацията е състояние на общуване; това не е начин да отидеш някъде и да се изгубиш. Медитацията е начин да получиш информация и да отидеш на място, което те зарежда с енергия.

Вие ще се заемете със своята цел и повече от вероятно е тя да бъде свързана с въвеждането на честотата: с нейното пренасяне, разпространение, необходимите обяснения за използването й за лекуване на други и установяването й за цялата човешка раса. Когато всеки от вас може да носи честотата на информацията без да се побърква и на всеки може да се разчита, че ще бъде последователен, ще можете да установите честотата на планетата. Тази честота се усеща. Тя не може да бъде проследена точно, но може да се усети и се усеща в момента. Ето защо започна тази усилена кампания за промяна на честотата. Ще наблюдавате по-силен честотен контрол навсякъде около себе си, но сега ще можете да го познавате в истинската му същност.

Ще установите, че всяко едно нещо във вашия живот ви е подготвяло стъпка по стъпка за това, което ще правите. Може би някога сте били водач на група скаути и сте се научили как да работите с малки деца. Може би в друг момент от живота си сте работили в ресторант и сте се научили как да работите с храната и да обслужвате клиенти. На различните си работни места сте изградили определени страни от действителността, така че по-късно, когато ще трябва да научите тези групи от хора как да надмогнат себе си, ще имате представа откъде са те.

Ние ви говорим не като на хора, защото за нас вие не сте такива. За нас вие сте членове на Семейството на светлината и ние познаваме вашите многоизмерни същности. Ние ви говорим за работа с хората, защото вашата задача е да се интегрирате сред тях, да ги успокоите и да запалите искрицата на светлината в тях, за да не бъдат всички те унищожени и това място да може да приюти един нов вид и една нова сфера на дейност.

Много пъти сме ви разказвали за еволюиращото ДНК и промяната на честотата, която е направила вида и експеримента лесни за контролиране и управление. Вие сте наети и изпратени тук от бъдещето, за да се върнете и да се включите отново в този кръговрат на съществуване - да се преродите много пъти, за да разберете какво е държало хората под контрол. По този начин ще можете да действате отвътре и да промените системата. Когато сте в борба с логическото си мислене изживявате едно противоречие между тази част от вас, която е човешка и се е хванала в капана и тази част от вас, която принадлежи на Семейството на светлината, която не приема даденостите и се учи на по-широката картина.

Започнете да разбирате, че тази част от вас, която действа въз основа на логиката, ви учи на нещо. Тя ви позволява да изпитате лично как живее по-голямата част от населението и да разберете лично какво ще трябва да преработите в себе си, за да стигнете до нивото на другите. Ако можехте без проблем да бъдете интуитивни и да действате изцяло въз основа на вярата и ако нямахте тази двойственост в разбирането, която ви осигурява логическото мислене, след време щяхте да започнете да проявявате силно нетърпение към останалите хора. Ако за вас всичко е лесно как бихте разбрали, че за другите е трудно?

Хората са били контролирани чрез честотата дълго време. Те толкова са свикнали с този контрол на честотата и логическото мислене се е развило до такава степен напоследък, че сега съществуват много подозрения и страх - едно мрачно място в Аза, което е контролирано така, че хората се страхуват дори да навлязат в него и да повярват, че могат да получат информация сами. Същностите, които са променили начина, по който хората излъчват,  преустроивайки тяхното ДНК са организирали най-различни сюжети и събития на тази планета. След това са извели резултатите от тази екстрасензорна енергия през различни изходи в космоса по свои собствени причини. Замисляйки се над това разбирате срещу кого сте се изправили.

Има такива, които искат вие и цялата планета да функционирате само и единствено чрез логиката - много ужасяваща логика. Най-добрият съвет, който можем да ви дадем в този момент е да използвате тази логика. Кажете си: "Ще бъда логичен за известно време, за да проверя какво прави логическото ми мислене. То иска да поеме юздите. Казано му е, че това е нормалното положение. Но на мен ми е казано, че и другото нещо също е вярно. Просто ще наблюдавам как се клатушкам между двете. Ядосан ли съм? Несигурен ли съм? Какво ми носи извисяване? Какво ми носи сигурност? Какво прави за мен всеки начин на мислене? Какво разбирам за себе си? Как се чувствам?"

Наблюдавайте и отчетете всичко това. След което си кажете: "Сега, когато съм дал на всички възможност за изява, какво искам аз?" Уверете се какво искате вие и ще разберете, че искате да се развивате. Виждате ли как лутането в затворения кръг от съмнения е всъщност част от Божествения план? То е част от процеса на разбиране какво ще преживеят другите, които ще тръгнат по вашите стъпки. Трябва да се научите да отваряте своя център на съчувствие или центъра на сърцето, което е може би едно от най-трудните неща. Научете се да изпитвате съчувствие към себе си и към всеки друг, тъй като всички вие сте достатъчно смели, за да се отпуснете и да чувствате.

Много е важно да наблюдавате как се справяте със събитията. Различните събития ви се предоставят, за да можете да ги наблюдавате. Научете се да наблюдавате своето поведение и да прекарвате повече време сами - дори ако понякога ви е трудно и се чувствате самотни. В крайна сметка ще сте ни благодарни, че сме ви насочили към една изпълнена със смисъл среща с вас самите. Вие съдържате богатството и наситеността, които могат да ви доведат до по-висше осъзнаване.

Има ред в това, че работите с тази част от себе си, която не можете да видите. Понякога, когато част от вас работи без да вижда стават събития, които ви връщат в правия път. Знайте, че в този нов хаос на съзнанието, объркването и изместването на несигурността има божествен ред.

Това може да се сравни с приготвянето на сладкиш. Всяка съставка от рецептата е сама по себе си завършено цяло и има своя смислена структура: яйцата, брашното, маслото, захарта. Когато започнете да ги смесвате, сякаш създавате хаос. Някой би казал: "Разваляте всичко. Развалихте това яйце. Къде отиде захарта? Разваляте всички основни елементи тук." Този човек може би не разбира магията на катализиращата формула на топлината.

В този момент на планетата присъства катализираща енергия и всички индивидуални структури започват да се претопяват и сливат в нещо, което изглежда като хаос. От това ще се роди нещо ново, точно както сладкишът се ражда от хаоса на смесените продукти. Някой, който не разбира, че след като се направи сместа за сладкиша тя се пече във фурната, може да погледне лепкавата смес и да реши, че нищо не е станало. Много хора на тази планета няма да разберат, че в хаоса има един по-висш ред - че се следва определена рецепта.

Всеки от вас има своя задача в рамките на рецептата. Разбира се, вие имате свободната воля да определите по какъв начин ще следвате рецептата и ще бъдете нейна съставна част. Тази свободна воля ви позволява да решите какви ще са конкретните измерения на вашия живот, макар че трябва да живеете според своята програма. Дали ще изберете да живеете трудно или лесно, в бедност или в разкош зависи от вас. Всичко е съобразено с това къде сте определили да поставите своите граници.

Какво можем да кажем, за да ви убедим да премахнете границите си; да престанете да слагате ограничения на това, което смятате, че можете да притежавате? Ако има нещо, което искаме да постигнем то е всеки един от вас да бъде без ограничения и свободен, с ясното съзнание, че всяка негова мисъл определя по някакъв начин изживяванията му. Ако можем да ви накараме да живеете през абсолютно цялото време в съответствие с това, което искате за нас това ще бъде една напълно ползотворна година.

Ще искаме от всеки един да поеме това задължение и да води по-чист и безупречен живот. Искаме от вас да поемете отговорност в области, за които никога не ви е идвало на ума. Искаме всички да постъпвате така сякаш знаете какво е положението. Постъпвайте като божествено направлявани във всеки избор, който правите и започнете да вярвате, че винаги сте на точното място в подходящия момент. Кажете си: "Аз съм божествено направляван. Винаги съм на точното място в подходящия момент. Всичко, което правя, е насочено към издигането на съзнанието ми и по-нататъшното ми израстване и еволюция." Искаме вече да живеете по този начин постоянно. Бъдете живи Пазители на честотата. Когато светлината влезе в тялото ви тя разпалва вашите светлинно-закодирани влакна и помага за възстановяването на вашето ДНК, въвеждайки промяна в честотата. Честотата е това, което знаете. Честотата е вашата самоличност.

Имало е периоди, когато много различни измерения са съществували едновременно на тази планета. През последните няколко хиляди години тези различни измерения са изчезнали тъй като е настъпил хаос и мрак. Тези измерения или други действителности или места, където законите на съществуването са малко по-различни се завръщат. Вие им помагате да се завърнат като въвличате измеренията на тази планета и създавате така нареченото измерно сливане. Сливане на измеренията.

Понякога вие навлизате в тези измерения без да разбирате, че сте в тях. Навлизате в изменено състояние на съзнанието особено когато посещавате някое свято място на Земята. Преминавате в различна измерна честота и всичко се променя. Чувствате се извисени и изпълнени с енергия или пък ви става много лошо. Нещо става, когато навлезете в изменено състояние.

Тъй като сте в изменено състояние не винаги знаете, че сте в него. Това е началото на измерното сливане. Когато се върнете у дома от някое свято място можете да погледнете назад и да си кажете: "Олеле, какво се случи там?" Такова е усещането, когато изживявате различни измерения.

Случват се също и измерни сблъсъци. Тези, които са обхванати от страх и отказват да се променят, макар че целта на пребиваването им на тази планета по това време е да се променят, ще изживеят измеренията като сблъсък. Измерното сливане за тях е като масивна стена от бетон, която се удря в друга масивна стена. Много ще се почувстват особено неприятно на тази планета. Това вече се получава като неприятно усещане в нервната система, но в много по малки размери. Хората могат да стигнат до заболяване на нервната система просто защото отказват да се развиват и да променят позициите си за себе си и своята действителност. Всички вие, които работите с други хора, независимо от това дали сте лекари, масажисти, учители, музиканти или каквото и да било разбирате, че това е човешката дилема: нуждата да се променя определението за себе си и за действителността.

Използвайте своята воля и мисъл, за да решите как бихте искали да се изгради действителността. Правейки това, с времето ще откриете, че съществува една по-висша воля и един по-висш замисъл и със своето съзнание вие ще стигнете до тях и ще откриете божествената пътека. Тази божествена пътека има за цел еволюцията на съзнанието. Вие като вид сте вярвали цяла вечност в това, което другите са ви казвали за вас. Както ви казахме, това е било с определена цел: другите са искали да ви контролират. Както и да сте се стремяли към постижения, на тази планета е било трудно, тъй като ДНК-то било разпиляно и запечатано, така че независимо от това какво сте искали не са съществували вибрационните връзки. Сега, когато вибрационните връзки навлизат на планетата, Божественият замисъл (който можете да си представите като нахвърлян график или програма) се приближава към Земята и измеренията в крайна сметка ще се срещнат. Кога ще се срещнат зависи от вас. Божественият замисъл няма определена дата, на която трябва да дойде тук; това зависи от времето, за което хората ще изпълнят изискванията и ще овладеят себе си.

Какво означава да овладееш себе си? За да разберете Божествения замисъл и да влезете в програмата, трябва да се вгледате в себе си. Трябва да овладеете това кои сте. Има много неща във вашето общество, които трябва да овладеете, за да можете да кажете: "Да, вече имам квалификация. Овладях тези правила, използвам ги и ги подчинявам на волята си." Например трябва да овладеете управлението на автомобил, за да получите шофьорска книжка. Колко от вас могат да овладеят телата си и да ги подчинят на волята си? Много малко. Защо? Защото никой не ви е казал, че това е възможно. Ние сме тук, за да ви напомним някои неща.

Земята в този момент е много трудно място за пребиваване, просто защото тези, които са програмирани да донесат промените на планетата са програмирани да се обучат сами. Разбирате ли, проблемът на тази планета винаги и постоянно са били боговете. Един след друг. Кои са били и са тези богове? Боговете са ви създали. Вие сте техен замисъл. Вие сте им скъпи. Но на някои от тях не сте особено скъпи, тъй като те не разбират емоциите и чувствата. А някои от тях са влюбени в различни действителности от тази, която вие обичате.

На съзнанието му е позволено да търси израз и на вас ви е позволено от тези, които ви управляват, да търсите израз в определени рамки. Според вашата представа вие никога не сте им позволявали да ви управляват и не подозирате за тяхното съществуване. Те създават драми на тази планета под формата на това, което вие наричате религия, управление или понякога вдъхновение. Тези събития, макар че са организирани, за да постигнат определени неща понякога се обединяват с други събития и се получават вероятности, съвсем различни от възнамеряваните.

Искаме да разберете, че в момента става драстична промяна. Не можем да ви го кажем достатъчно силно. Голямо разтърсване предстои на Земята. Част от това разтърсване представлява обработването и възприемането от човечеството на данни, които са изцяло извън настоящата парадигма. Това означава, че вашата нервна система ще бъде залята от данни и трябва да успее да се избави от начина, по който вярва, че контролира или възприема действителността.

Задачата за вас, членовете на Семейството на светлината, които сте пожелали да приемете тази информация вътре в себе си е да установите една нова честота на планетата, установявайки я безупречно вътре в себе си. Това не е лесно. Никой не е целял то да бъде лесно. Не сте дошли тук, за да получите лесна задача. Вие сте бунтовници и сте били бунтовници. Ако можехме да покажем на всеки един от вас поне една минута от многоизмерните ви спомени, щяхте да разберете за какво говорим. Щяхте да разберете с най-дълбоката си същност, че отново и отново, в различни въплъщения и различни сборове от форми сте отивали там, където е трябвало да се установи промяна. Отивали сте много пъти, разбивали сте парадигмите, освобождавали сте себе си и сте стигали отвъд това, което сте смятали за своя самоличност. Това е Божествения замисъл: сливане на Аза.

Божественият замисъл има много разклонения и събира най-различни сили. Чували сте ни да споменаваме силите на светлината и силите на мрака. Дадохме им наименованията "Белите фланелки" и "Тъмните фланелки", за да направим ситуацията неутрална и да сте наясно, че това е игра. Освен това искаме да знаете, че играта е особено сериозна, а в играта, около и над нея стои Божественият замисъл. Божественият замисъл може да бъде установен като вибрация в някои човешки тела, които са специално програмирани за това и които са дошли тук, за да носят тази честота. Тогава можете да се издигнете до нивото на собствената си програма за безупречност.

Когато собственият ви живот стигне до положение, в което дори вие не го разпознавате като свой живот това означава, че сте позволили на енергията от нефизическите сфери да ви използва като проводник,  да слее измеренията и да освободи съзнанието за един нов начин на възприемане. Макар че на вашия свят му предстои смърт и унищожение не забравяйте, че смъртта и унищожението идват на тази планета всяка година през есента. Студът убива цветята и листата на дърветата; те изсъхват и умират. Може би някой, който живее на място, където винаги е лято, ще се разтревожи много, когато види есента за първи път. Той би си казал: "Господи, тук се унищожава света. Изчезва цялата красота." Разберете, че това се случва на Земята непрекъснато. Това е сезон, в който някои неща трябва да умрат, за да могат да се родят много нови. Всичко това е част от Божествения замисъл.

 

Барбара Марчиняк, „Вестителите на Зората – Учението на Плеядите”

Папка: Барбара Марчиняк | Посещения: 1380 | Ченълинги
Контакт          18.224.149.242