Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


20:17
25.04.2024
Четвъртък
3.136.97.64


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Великият преход


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Каква е разликата между Просветлението и Възнесението?

31-ви август 2012
Публикувано от Стив Бекоу

Слушател на Радио InLight е помолил да му бъдат изяснени разликите между Възнесението и Просветлението. Моля, да ми позволи да направя това тук.
Няма разлика сама по себе си между Възнесението като общ процес и Просветлението или Осветлението.

Възнесението през което ще преминем на 21-ви декември 2012 г. (или по-рано) е Просветление. Въпреки това има някои допълнителни черти относно него, които го правят по-различно от общия процес на просветление, свързани с него, които ме убеждават да го наричаме "просветление плюс" и за тези различия ще спомена по-долу.

По същия начин има много нива на просветление, простиращи се по целия път обратно до крайното сливане с Бога. Става въпрос за толкова много животи през които преминаваме по своя път, че нямаме ясно разбиране за това събитие.

Само в триизмерната гама, има най-малко четири етапа на просветление:

(1) духовно пробуждане, което се случва, когато Кундалини достигне четвърта чакра,
(2) савиклпа самадхи, когато Кундалини достигне до шестата чакра
(3 ) Брахамджана или Осъзнаване на Бог, седма чакра, и
(4) Сахаджа нирвакалпа самадхи, духовното сърце или храдаям.

Ние можем да имаме всякакви от тези преживявания на Просветление и все още да останем в Третото Измерение.

Но Възнесението, означава, че ние ще напуснем Трето / Четвърто измерение физически и духът ни ще заживее и премине в Петото Измерение. Това е разликата между Просветлението само по себе си и нашето настоящо Възнесение.

Ако живеехме в света на духовете, Възнесението щеше да включва преминаването от едно измерение към друго. Така че, когато преминаваме от Астралния План (Четвъртото измерение) към Менталното Ниво (Петото Измерение), ни се казва, че сме се възнесли, защото ще заменим нашето астрално с психичното си тяло. Но когато преминем от Средните Райски градини на астралния план към по-високите Райски градини, не ни се казва, че сме се въздигнали, защото ние си запазваме нашето астрално тяло. Движението от едно към друго подниво не включва възнесението, но движението от една равнина или измерение към друго поражда възнесение.

Ето защо Шанкара би казал: "Когато всичките пет обвивики се отстранят, чистият Атман [Себето или Христос] се разкрива" (1) чрез последователни възнесения, ние премахваме петте покрития или тела, свързани с предходната равнина или измерение, докато след преживяванията, за които споменава Шанкара, всичко, което е остава е самия Бог. Ние разкрихме и проявихме Бога чрез серия от последователни възнесения.

При нашето Възнесение Господне на 21 декември 2012 г., ние ще се въздигнем с физическите си тела, което е първото и ново развитие при възнесението. Защото ние ще успеем и ще трябва да повишим вибрациите на това тяло, което постепенно се променя от базирано на въглеродни на истински кристали, така че да може да съществува в по-високите вибрации на Петото Измерение. Но при всички Възнесения в света на духовете, ние просто трябва да изоставим предишното си тяло.

Но в това, по което Възнесението очаквано на 21-ви декември 2012 прилича на всички други възнесения е, че ще преминем от една равнина или измерение, в друга и в този случай, от Трето / Четвърто измерение, свързани с нашето обичайно физическо и духовно съществуване в Петото Измерение. Така че, тъй като това представлява смяна на измерението, ние го наричаме Възнесение.

Така че, да, то не включва процеса на просветление. Но дали това е просветлението, свързано със седмата чакра, която се нарича Брахмаджнана (Brahmajnana) и не води до постоянно отваряне на сърцето или освобождение от прераждане или просветление, свързани с духовното сърце или хридаям (hridayam), известен като Сахаджа нирвакалпа самадхи, което се изразява в постоянно отваряне и освобождаване на сърцето, аз не знам. Може би трябва да попитате Архангел Михаил за това.

Такова е моето разбиране. Няма разлика между Възнесението и Просветлението в много отношения. Но нашето Възнесение на 21-ви декември 2012 ще бъде просветление плюс, защото в него ние също ще вземем нашите физически тела с нас (подновени, разбира се), без да е необходимо да умрем и да напуснем Третото измерение за да преминем в Петото (докато при обикновеното просветление ние няма да стигнем до напускане) и т.н.


Бележки под линия
(1)Шанкара в Свами Прабхавананда и Кристофър Ишърууд, Бижуто на Шанкара с Кръста на Дискриминацията. Холивуд: Веданта Прес, 1975; копие 1947, 56. Има безброй нива на просветление извън това, което Шанкара обсъжда тук.

Превод:Helis
http://bulgarianlovenlightmessages.blogspot.com/2012/09/blog-post_7788.html
Папка: Великият преход | Посещения: 998 | Ченълинги
Контакт          3.136.97.64