Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


07:35
25.04.2024
Четвъртък
3.137.221.163


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


10 навика на Щастливите хора

Ако се замислим за това, какво ни прави щастливи или нещастни, отговорът ще ни се стори удивително прост – навиците ни. Обстоятелствата могат да бъдат всякакви, но точно навиците ни влияят силно върху това, доколко сме щастливи.

Хората, които са уверени в живота, притежават особен поглед на света. Те са щастливи не само защото непрестанно им се усмихва фортуна, а защото са си изработили навици, позволяващи им да си останат на върха на вълната и лесно да се справят с трудностите и неуспехите.

И така, щастливите хора...

1. Изобщо не се интересуват, какво мислят за тях другите. Коко Шанел е изразила прекрасно позицията им: „Все ми е едно, какво си мислите за мен, защото аз въобще не си мисля за вас”. Свикнали сме да зависим от чуждото мнение, но около нас е гъмжило от хора и всеки си има своя гледна точка. В какво ще се превърне живота ни, ако постоянно се стараем да угодим на всеки? Правете това, което смятате за нужно. Възможно е да грешите, но това е личния ви опит и той е безценен. Всички харесват уверените в себе си хора, независимите, тези с ясна жизнена позиция. Станете такива и вървете с достойнство през живота, без да се оглеждате припряно в чуждите очи за одобрение или въобще за оценката им.

2. Виждат ситуацията отстрани (обективна аналитика). Няма еднозначни победи или поражения, затова е добре да си оставате неутрални. Не е лесно, но си струва да се научите. Ако следвате китайската мъдрост, че правилно постъпва този, който гледа живота си като страничен наблюдател, както стъпилата на върха маймуна наблюдава отгоре схватката между два тигъра. Някаква част от нас трябва да бъде като тази маймунка и безстрастно да наблюдава живота отстрани. Именно това ни позволява да взимаме правилните решения и да не разходваме силите си там, където не си струва дори в спор да се въвличате.

3. Не се измъчват със самосъжаления. Изпуснатите възможности, несъстоялата се вечна любов, коварството на приятелите, на които до глупост сте поверили сърдечни тайни... Всички ние сме склонни да съжаляваме за нещо, но нищо не е напразно и безполезно. „Съжалението не трябва да продължава повече от пет минути – казва американският психолог Олаф Майнер – Със самоизяждането си, губите не само време, но и огромно количество жизнена енергия”. Няма да върнете изпуснатите възможности, но да спрете сълзите и да анализирате причините за неуспеха ще е добър избор.

4. Умеят да благодарят. И това не е дежурната благодарност, а идващата от сърцето. Благодарността е способна да сътвори в живота ни истинско чудо и ето къде е разковничето – когато благодарим, се фокусираме не върху това, което нямаме, а на това, което имаме, и както знаем, подобното привлича подобно. Бъдете благодарни и благодарете предварително дори за нещо, което още не се е случило. И всяка вечер преди лягане непременно си спомнете поне пет причини, за които да благодарите на живота.

5. Пазят чувството за новост. Когато постигнем нещо, му се радваме за малко и чувството за новото ни напуска. А трябва с нокти и зъби да го задържаме. Запомняйте и закотвяйте тези моменти на триумф. Радостните събития трябва да бъдат генератор на бъдещите ви победи, затова отново и отново предизвиквайте в паметта си и преживявайте нюансите на щастливите емоционални състояния. Поставянето на нови цели и постигането им е прекрасно. Но много често тичайки след това, което все още нямаме, не успяваме да се насладим изцяло на това, което имаме. А това ни прави нещастни.

6. Могат да се надсмиват над себе си. Иронията е прекрасно качество. Но ако човек може да е ироничен спрямо себе си, той е неуязвим. Психолозите смятат, че самоиронията е признак на развит интелект. Способността за самоирония е присъща само на силните духом и мисловно, които са над всякакви предразсъдъци и това пряко ги свързва с жизнерадостта и оптимизма.

7. Живеят конкретно на момента, в отсечката на днешния ден. Така просто и гениално е формулирал един от навиците на щастливите хора американския психолог Дейл Карнеги. Хората, живеещи под натиска на миналите си грешки, етикети и негативен опит от една страна и от друга - със страха от бъдещи неуспехи, изобщо не живеят. Те приличат повече на замразено зомби. Парализирани са от страх и не могат да разберат, че няма нито вчера, нито утре, а само днес. Ако, примерно сте решили през пролетта да отслабнете под диета, миналият ви опит ще подшушне „глупости, нищо няма да излезе, вече няколко пъти опита това, трябва ли отново да започваш?”. Този негативен опит предизвиква страх от бъдещето: „Сега ще започна, но докъде ли ще стигна? Сигурно до седмица ще се откажа”. Но миналото си е минало, а бъдещето още не е тук. Затова се закответе в това „тук и сега”, за да разберете, че можете всичко.

8. Не престават да се учат. Книгите, пътешествията, новото хоби, чуждите езици, желанието да опознаят света и никога да не спират да се удивяват – нито на 8, нито на 80 години, това е още един забележителен навик на щастливите хора, защото точно това им позволява да се реализират.

9. Не завиждат. Свикнали сме да се сравняваме с другите и да съотнасяме успехите си с тези на околните. Нищо лошо няма в здравата конкуренция, но по-често тя прераства в чувството на недоволство от самия себе си и в завист спрямо по-успешните хора. А на света има само един човек, с който можете да се сравнявате и това сте вие самите, но в миналото. И ако днес сте дори на милимунда по-добри от вчера, значи сте победител и сте си заслужили автокомплимента.

10. Избират приятелите с ума си. Робърт Грин във великолепната си книга „48 закона на властта” пише: „Нечии несгоди и нещастия могат да са пагубни за вас – емоционалните състояния са също толкова заразни, както и болестта. Може и да ви се струва, че действате благородно и спасявате давещия се, но често нещастните сами се въвличат в беди и те ще застигнат и вас. Важно е да различавате хората, които наистина имат нуждата от помощ, от тези, които с мислите и действията си всеки път си докарват беля на главата. Най-опасния и заразен тип хора са тези, които винаги са недоволни и са свикнали да се смятат за вечните жертви. Бягайте от такива като от чума. Общувайте със щастливи хора и те ще ви заразят със щастие. Общувайте със щедри хора и ще станете такива. Ако сте мрачни, дръжте се за жизнерадостните хора. Главното е и с вас да искат да общуват щедри и жизнерадостни хора.”

Няколко мъдри мисли за ЩАСТИЕТО

Всеки има правото на щастлив живот, но повечето забравят за това.


Щастието е когато ти обичаш и това е взаимно.

Щастието не е в това да правиш винаги, каквото си поискаш, а в това винаги да искаш това, което правиш!

Най-голямото щастие в живота е увереността, че си обичан.

Щастие е, когато не се налага да лъжеш, че ти е добре.

Ако някога, бягайки след щастието, го намерите, то вие приличате на старица, която търси очилата си, а те през цялото време са били на носа й.

Щастието не е цел, а начин на живот.

Щастието не е в жените, с които искате да спите, а в тези, с които искате да се събудите.

Научете се да живеете в настоящия момент и му се наслаждавайте. Радвайте се на природата, на детската усмивка, на вкусното ястие. Търсете във всяка подробност това, което ви привлича. Защото щастието се състои от много прекрасни мигове.


 
 
Папка: Статии | Посещения: 4702 | Ченълинги
Контакт          3.137.221.163