Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:23
19.04.2024
Петък
3.139.107.241


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Пламъци Близнаци


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Души-близнаци – Пламъци-близнаци

Вселената съществува съгласно своите собствени закони и принципи, които могат да бъдат формулирани от науката, почитани от религията, или да останат необхватни и загадъчни. Един от тези универсални принципи е закона за противоположностите. Независимо дали става въпрос за светло или тъмно, положително или отрицателно, ин или ян, мъж или жена, протон или електрон, небе или земя, слънце или луна, алфа или омега, Бог или Богиня, принципа си остава един и същ – дуалност съставена от противоположни сили.

Японския философ Микио Куши описва в книгата си ("Книга за макробиотиката – Вселенския път към здраве, щастие и мир”) как универсалните принципи непрекъснато действат в рамките на вечния ред на безкрайната Вселена. Той ни обяснява, че "Бог и Безкрайността са едно и също нещо. Често, когато се споменава името на Господа, той погрешно бива представян като някаква статична личност, а думата "Безкрайност” за много хора е трудно разбираема.

Безкрайността/Бог/Източника/Всичко Съществуващо не е нито някоя личност, нито явление. Това е вселенското Единство, което обгръща всичко, всяко същество, всяко явление и то е само по себе си безкрайната Вселена.

Вселената не се намира постоянно в едно и също състояние, а непрекъснато се променя и трансформира, вечно изменяйки се от безначалното начало към безкрайния край. Безкрайната Вселена е един процес на абсолютната динамична промяна в рамките на която се зараждат безброй относителни промени навсякъде – във всяко едно измерение и във всички времеви континууми.

Вечното движение на Вселената придава непрекъснат израз на Ин и Ян. Движението на енергии или вибрации в основата си възлиза от тези две полярни тенденции, ин и ян, които са едновременно противопоставящи се и допълващи се една друга. На свой ред ин и ян са първичните прояви на една Единна Безкрайност или на първичния произход на всички явления.”

По нататък Куши посочва, че "В библейската книга Битие четем "В началото Бог създаде небето и земята”, което показва, че Единната Безкрайност се е поляризирала в две допълващи се и противопоставящи се сили – ин и ян.

В Битие след това се описва последвалите проявления или преобразувания на енергия, появили се в резултат на тази поляризация, като се минава през степените на вибрация (светлина и тъмнина), субатомарни частици (небесната твърд или йоносфера над земята), света на елементите (сушата и водата) и се стига накрая до човечеството, представено от Адам и Ева, първите мъж и жена.” И все пак, според Куши, "нищо не е само ин или само ян, а всичко съдържа и двете тенденции в различна степен.”

Това се потвърждава и от универсалния знак на ин и ян. Ин, тъмната половина, съдържа семето на Ян, или светлата половина, и Ян, светлата половина съдържа семето на Ин, тъмната половина.

Твърди се, че всяка една душа има своето душевно съответствие или близнак, което е тяхната точна полярна противоположност. Когато душата е била създадена, тя е била проявена от безкрайния източник в образа на Бог/Богиня. Единият близнак се е поляризирал в ин, или женската душа, а другия – в ян, мъжката душа.

Всеки от близнаците е оставил в себе си частица от другия. Тези две съответстващи една на друга души (на angl. counterpart – може би оттам идва объркването на души-близнаци със сродни души) са свързани във вечността. Душите-близнаци, или още пламъци-близнаци, олицетворяват една дълбока безусловна любов, която е вечна, чиста и в най-висша форма.

Тази любов е "божествена” по природа и изразява любовта, която Вселената събужда. Казват, че благодарение на милостивата воля на създателя, пламъци-близнаци вибриращи на всички честоти отново се съединяват, за да възстановят Единството на всичко създадено и да разрушат дуалността.

Теорията за душите-близнаци не е нова като идея, тя е съществувала в продължение на много векове. Още Платон обсъжда душите-близнаци в "Пирът” – философската му творба разглеждаща любовта и нейната природа – през около 385 година преди Христа. А суфистите (суфизма е мистична традиция произтичаща от исляма) наричат душите-близнаци в своите текстове "души-сестри”.

Много хора вярват, че човечеството е пред прага на квантов скок на съзнанието, чрез който планетата ни ще се изкачи от третото в петото измерение. Това вдъхновява просветлените да осъществяват връзка едни с други и да поемат отговорност за по-висшето ниво на съзнание и за планетата Земя.

Според предсказанието на маите, краят на старата действителност ще настъпи на 21ви декември 2012 година. С тази дата завършва техния календар. Известният пророк Едгар Кейси предсказал, че до края на ерата на Водолея ние ще се превърнем в една изцяло телепатична цивилизация. Това е състояние на съзнанието от пето измерение. Душите-близнаци имат специален принос в единението на индивида и на планетарно ниво.

На идеята за душите-близнаци не бива да бъде придаван излишен романтизъм, тъй като тяхното единение съществува единствено, за да служи на планетарното, космическото и вселенското съзнание. Любовта, както я изживяваме в третото измерение, традиционно е съсредоточена върху емоциите, които изпитваме към някого и вниманието, което му отделяме и се заражда на сексуално или личностно ниво. Тя често изисква и непрекъснати компромиси, които да поддържат връзката между двамата.

Съюзът на пламъците-близнаци се превръща в непрекъснато единно поле с портал към едно по-висше измерение и честотите на единството, което изпълнява функцията на едно съзнание. Талантите и призванието на партньорите не са от значение, защото не проявлението на техните индивидуалности ще бъдат посветени в служба, а цялото, което те образуват.

Все пак, преди един човек да може да срещне и да се съедини със своят пламък-близнак, той трябва да отхвърли тонове работа, за да издигне съзнанието си, като например освобождаване, лекуване и превръщане в цялостна личност. Сърцето трябва да е станало силно и издръжливо чрез страдание породено от болка, мъка и загуба, както и да е изпитвало любовта във много връзки със сродни души. Всичко това ще допринесе за силата на единението с пламъка близнак.

Двама души не могат да бъдат обвързани в любов, ако живеят в едно егоистично партньорство на взаимна зависимост или ако са движени от "нуждата” да бъдат допълнени от някого, защото сами са само "половин човек”. Всеки един от двамата трябва още преди срещата да е балансирал в себе си своите мъжки и женски енергии. Пламъците-близнаци могат да бъдат привлечени един към друг чрез мощно и резонантно поле от магнетична енергия съдържащо в себе си поток от абсолютна и безусловна любов. То ще събужда духовна връзка между божествената триада и тях самите, които така ще се свържат не само чрез общата си душа, а и ще влязат във вечен съюз с Бога.

Когато всяка една от душите постигне относително равновесие и двамата започнат да отговарят на една и съща вибрация на по-висше съзнание, душата-близнак би трябвало да се появи автоматично, тъй като този съюз е ръководен от създателя. Това ще се случи, защото пламъците-близнаци са били необратимо залепени един за друг в мига на създаването им.

Пътят към съединението често може да бъде съпроводен от интересни съвпадения, които може да включват числата 11:11 – типични за духовни съюзи между пламъци-близнаци. Единадесет се смята за сакрално число и за числото на духовния вестоносец. Две единици се съединяват, за да оформят стълбовете на небесната порта – връзката между ин и ян, между мъжа и жената. Значимостта на две (души) в едно е съвършения символ на пламъците-близнаци.

Ако се случи така, че двете души се срещнат докато се намират в хармонична и щаслива връзка или брак, не е препоръчително тези връзки да бъдат прекъсвани. Енергиите трябва първо да се разединят и балансират преди пламъците-близнаци да могат свободно да се съберат. Въпреки това, те трябва да продължат да работят заедно на енергийно ниво. Тъй като Земята в края на краищата ще се придвижи в петото измерение, всички души-близнаци ще се съберат в други измерения. Срещата с душата-близнак изисква от индивида да израсне духовно, да заздравее емоционално, умствено и физически и да погледне отвъд егото, физическите ограничения и разликите във възрастта.

Приликите във външния вид не играят почти никаква роля в уединяването. Душите-близнаци не винаги си приличат. Много от тях дори изглеждат напълно противоположно на другия – единия ако е брюнет, другия е рус, или ако е със сини очи, плътна коса или едър кокал, половинката му ще е с кафеви очи, тънка коса или фина костна структура. При тези пък, които действително си приличат, се оказва, че имат общ предшественик, пък било и то само от едната страна на всяко от семействата.

Също така често се случва слънчевия знак на много от душите близнаци да са в същия елемент. Елементите и знаците са:

ВЪЗДУХ: Близнаци, Везни, Водолей

ОГЪН: Овен, Лъв, Стрелец

ВОДА: Рак, Скорпион, Риби

ЗЕМЯ: Телец, Дева, Козирог

На душите-близнаци им е предопределено да се срещнат когато лична планета е в прогресия към слънцето/луната или мидпункт във всяка една от рождените карти. Числата 6, 9, 15, 24, 27 често са част от рождените дни и душите често се срещат в някой от тези дни.

Когато пламъците-близнаци се свържат, те създават енергиен вихър който може да се разглежда като светлина в тъмнината на общественото съзнание. Чрез този съюз цялото става по-голямо от сумата на съставните му части: двете създават три и третото се превръща в една много могъща сила, сила от светлина и любов в един крайно чист вид.

Общата енергия от двата близнака е различна от тази на индивидите. Това е специален дар, който те даряват един на друг и разширяват чрез служба на човечеството. На нашата планета светлина ще се отдели от тъмнината, подсилена от увеличен брой пламъци. Всеки пламък представлява съзнателната и хармонична връзка между души-близнаци. Когато множеството от двойки на души-близнаци се събере, ще има многобройни пламъци: изобилие от светлина и енергия на планетата, която ще катализира и подпомогне да се изпълни очаквания пробив във съзнанието за да се продължи еволюцията на земята.


Кирстън Джоунс
Папка: Пламъци Близнаци | Посещения: 3164 | Ченълинги
Контакт          3.139.107.241