Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:50
18.04.2024
Четвъртък
18.221.85.33


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Вашата кръв ви задължава


И така, хората с различни кръвни групи се отличават и по характер, и по начин на живот. Учените смятат, че те трябва и да се хранят по различен начин. Физическото натоварване, от което се нуждаят, също е различно.

Първа група (0)
Основни хранителни продукти — месо и риба. Могат да ги консумират всеки ден, ограничавайки разумно порцията и количеството на мазнините. Полезни са също така и продукти от растителен произход. Изключение прави зелето, което потиска работата на щитовидната жлеза, и царевицата, която влияе върху производството на инсулина. Следва да се ограничи потреблението на плодове с високо съдържание на киселина - например цитрусовите. Би трябвало да се стараят да намалят дела на млечните продукти и яйцата. Зърнените култури и продукти забавят обменните процеси, в резултат на което се появява излишно тегло - затова тяхното потребление трябва да се сведе до минимум, а още по-добре да се изключи изобщо от рациона.

Физическо натоварване — всякакъв вид интензивни упражнения: аеробика, ритмична гимнастика, танци, велосипед, кънки, ролери.

Втора група (А)

Най-полезната храна за тях е растителната. При това е желателно тя да е сурова. Колкото до месото - препоръчва се то да се изключи напълно. Ако това е трудно, нека то да е постно, пилешко месо. Млечните продукти и фасулът също следва да са в ограничени количества.
Физическо натоварване — от всички физически упражнения най-подходящи са релаксиращите: йога, плаване, аеробика (в бавен ритъм), упражнения за разтягане.

Трета група (В)

Най-добре е хората от тази кръвна група да се откажат изцяло от царевица, пшеница, елда, тъй като те забавят обмяната на веществата. Затова пък месо, млечни продукти, яйца могат да консумират смело. От месните продукти за предпочитане е агнешкото. Рибата влияе благотворно на храносмилателната система, но останалите морски деликатеси са вредни за тях. От растителните масла се препоръчва зехтинът. Ядки и семки са вредни. От рациона е необходимо да се изключат доматите. Всички останали зеленчуци са полезни.

Физически упражнения — най-ефективно е съчетаването на натоварването, препоръчано на първа и втора кръвни групи — четири дни интензивно натоварване, аеробика, бягане, три дни — релаксиращи упражнения:йога, плаване, ходене.

Четвърта група (АВ)

Хората от тази кръвна група могат да употребяват месо само в много малки порции. Затова пък морските продукти - риба и всякакви деликатеси (раци, стриди) могат да бъдат много полезни. Изключение прави калканът. Консумацията на фасул, царевица, пшеница, елда трябва да се ограничава. Млечните продукти са полезни - подобряват отделянето на инсулин. Препоръчва се зехтин. Вместо макарони - ориз. Всички зеленчуци са полезни. От плодовете най-неприемливи са бананите и портокалите.

Физическо натоварване - полезно е интензивно натоварване с релаксиращи упражнения. Четири пъти в седмицата нещо по избор: бавна аеробика, танци, ходене пеша, упражнения за разпъване.

И разбира се, дори ако режимът ни е организиран според препоръките на учените, не би следвало преди лягане да се натъпчем с мазна, тежка храна. Защото излишното тегло при всички кръвни групи може да създаде здравословни проблеми.

Папка: Статии | Посещения: 2012 | Ченълинги
Контакт          18.221.85.33