Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:09
24.04.2024
Сряда
18.219.236.62


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Нумерология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Законът на буквите. Петър Дънов

Учителят казва: Името трябва да звучи музикално и да има букви от трите части на азбуката(от а до и, от и до р, от р до края) и да се съчетава така хармонично,че при изговаряне да се чувства мекота.

Букви с единична вибрация:

БУКВА А - ЧИСЛО 1

А е началната буква в българската азбука. Показва интелект и неговата проява във всички области на човешката дейност. Буквата а е великият архитект, в чието съзнание формите се раждат. Останалите букви са изпълнители на проекта. А ,като единица вимето, е показател за всички промени в живота на човека. Числото 1 е сигнификатор на подема, на новото начало. Ако именното и рожденото са в хармония и буквата а се включва в тяхната триада, съответния период от живота на човека ще се характеризира с промени към по-добро. Тези промени, независимо в коя сфера на живота се проявяват, трябва да бъдат вещо ръководени, защото ако А не е в хармония, те могат да бъдат гибелни за личността, която има склонност към агресивност и незачитане на другите.
Учителят казва за буквата А: Най-силната буква, начало на всички неща. Означава бременност, закон за движение. А е човешкия интелект, който се учи от опитностите в материалния свят. В този смисъл А показва слизане в материята.
За материалния полюс на буквата А Учителят казва: Буквата А се е явила първа. Тя представлява човешкия егоизъм в първа степен. За възходящия полюс:
Буквата А е творческа гласна, тя сама не създава но творчеството е закон на вечността.
Единицата, като рождено число означава воля и символизира Егото, силен характер. Такъв човек може да се издигне високо, защото мащабът на неговата дейност е голям,но като не познава детайлите на проекта, може лесно да падне, ако не зачита мнението на околните, което за него е проблем. Единицата лесно създава врагове и множество препятствия в своя път.


БУКВА Б - ЧИСЛО 2

А е най-силната буква, начало на всички неща. Означава човек, който започва да се проявява. Обаче Б създава формите. Това, което е посадено иска да изникне. Б е творчески съграждащ принцип в природата носи благост. В думата "благост” няма двойнственост. Б е велик закон на равновесие. Буквата Б абсорбира сила и дава форма, сладост,вкус. Ако именното и рожденото число са от триадата 2-4-8, тя ще покаже силата на майчиния дух. В мъжка тема числото 2 показва връзка с природата, със земята. Числото 2, когато пътешества, винаги мечтае за своя дом. Буквата Б, свързана с числото 2, има определени възгледи,които следва неотменно и твърдо. Човек трябва да знае дали именното число 2 или рожденото число 2 има по-силно влияние върху неговата личност. Ако рожденото число е по-силно и хармонично, лицето проявява чувствителност, проницателност, тайнственост.
Двойките често са нерешителни, защото точно искат да преценят двете страни на всеки един проблем и протакат разрешаването му. Те често се опитват да приспособят дадените от съдбата условия, към своите представи, интереси, потребности. Двойките трябва да запомнят следното: да не се ръководят сляпо от своите чувства и емоции, защото поради дребнавост и себелюбие могат да стигнат до фанатизъм.
Едно нехармонично 2, когато именното и рожденото число са от различни триади, е потайно, проявява себелюбие, неискреност, безчестие.
Постиженията на двойката идват късно,след четиридесетгодишна възраст.


БУКВА Ц - ЧИСЛО 3

Буквата Ц е духовна буква, едно всемирно число. Тя трудно се събира с материалните букви и не е в хармония с тях. Буквата Ц е многостранна, с широк диапазон на дейност, но често разпилява своя интерес. Когато е водена от духовни подбуди, нейният разностранен талант разцъфтява и тя може да извърши множество дейности с добър успех.
Тройката като рождено число означава интуиция, смелост, бързо ориентиране. Като именно число разнообразява дарби и способности.
Числото 3 притежава мощен интелект. Успява да се издигне там, където е необходима бързина на мисълта. Три е артист, може да бъде красноречив оратор, обича науката, законността, мистицизма. Когато числото 3 е в хармония, то е весело, разположено, уравновесено, естествено щедро. Поради своята универсалност и в известна степен непрактичност, не успява да използва дарбите и способностите си в свой личен интерес и пропилява щастливите възможности,които лесно му се предоставят. Ако успее да стори това, ще се издигне. Когато числото 3 не е в хармония,проявява лекомислие към настоящето и бъдещето на своя живот. Разпилява силите си, умствения си капитал, разрушава моралните устои на собствения си живот, пилее с широка ръка придобитото богатство. Буквата Ц контролира функцията на черния дроб. Когато вибрацията и е нехармонична с именното или рожденото число, черния дроб боледува, засяга също белия дроб и дихателните пътища. За да се освободи от негативното влияние, човек трябва да овладее в максимална степен своите емоции и вътрешни противоречия.


БУКВА Д - ЧИСЛО 4

Учителя казва: Буквата Д означава закон на равновесие, притежава активна сила, която в състояние да примири противоположностите между физическия и Божествения свят, да преодолее мъчнотиите. Буквата Д е плод, който е завършил развитието си.
Четворката, като именно или рождено число показва твърд, упорит характер, предпочита предпазливостта пред риска. Добре преценява своите желания и тогава пристъпва към действие. Лоялен приятел, но не и човеколюбиво число. Четворките изискват хората да живеят по закона на Правдата и най-малкото отклонение от закона на справедливостта променя рязко тяхното отношение от добро благородно към грубо и рязко. Те са честни и упорити, достигат признание ако отстояват докрай тези принципи въпреки многобройните препятствия. Понасят трудностите спокойно и трезво.
Когато буквата Д е в хармония с именното и рожденото число, тя е щедра,честна и може да се разчита на нея. Поддържа непрекъснат своя стремеж към издигане в службата, в науката, търговията с недвижими имоти, има отношение към минното дело. Когато буквата Д не е в хармония носи неволи, загуби, злощастни връзки и контакти, трудно излечими болести. Дисхармоничната четворка е груба, безчестна, несправедлива, поради склонността си към невъздържаност. Буквата Д е любител на природата, на лунните нощни разходки обича животните, грижи се за тях с любов и всеотдайност. Четворките не трябва да имат материални контакти с числото 3. Техните най-добри приятели са между числата 1, 8 11 и 22.


БУКВА Е - ЧИСЛО 5

Буквата Е означава слизане на енергията от Божествения свят на физическия, за да послужи за размножаване и осъществяване на всичко,което иска да се прояви, да се материализира. Буквата Е с единия крак е на земята, а с другия в - астралния свят. Е двойна буква, неуравновесена. Когато е поставена хармонично, тя се повлиява и привлича повече от светско великолепие и блясък и в по-малка степен от духовната страна на живота. Лесно и внезапно може да смени посоката си на движение. Е може да бъде в еднаква степен и добродетелна, и злосторна. Тя може да получи импулс за висше проявление, но числото 5 става пречка поради своя нервен темперамент и неовладян характер. Тогава силата на импулса се разтваря в някакъв вид удоволствие, за което лицето Е-число 5 дълбоко и искрено съжалява по-късно.
Когато 5 е рождено число, лицето е изпълнено с възторг и вдъхновение, достигащи често до авантюризъм.
Ако липсва хармония между именното и рожденото число, петицата трудно може да запази равновесието на своя ум и лесно избухва. В такъв случай лицето или трябва да достигне достатъчно високо духовно ниво, за да може да се въздържа, или да даде възможност на разрушителните желания да се проявят, за да не стигне до нервно разстройство или разтройство в храносмилателната система. Буквата Е лесно се вдъхновява от всичко ново, лесно се приспособява в несвойствената за нея среда, овладява с лекота чужди езици.
Пет се стреми към промени, независимост и се учи преди всичко от своите опитности, бързо се примирява с неудачите и загубите. Петицата лесно печели пари.
Буквата Е трябва да приеме въздържанието, като свой път, ако не иска да разруши душата си. В подходяща духовна среда може да развие психичните си способности.


БУКВА Ф - ЧИСЛО 6

Буквата Ф е трудна, с опасни вибрации. Силата при нея е раздвоена. Тя има мощ да създава и сътворява, но има и мощ да разрушава. Когато проявява своите висши вибрации, Ф е постоянна и твърда в намеренията, лоялна към приятелите си. Шестицата е идеалист, мечтател. В нейното въображение всичко е прекрасно. Поради артистичната си нагласа тя лесно се пренася в света на мечтите и може дълго да остане та, забравяйки ежедневието. Шестицата е интелектуално число. Често се среща, като именно и рождено число, сред изтъкнатите творци на словото, музиката, изкуството. Шестицата работи за другите и рядко за себе си.
Когато рожденото и именното число са в хармония,от триадата на шестицата, човек е искрен, благонадежден, сърдечен, оптимист, толерантен, ползващ се с доверие. Хармоничната шестица може да бъде добър организатор на обществени движения с етична насоченост. При нехармонично съчетание въображението става, болезнено, образите се изкривяват, интуицията, иначе безпогрешна, започва да създава неоснователни страхове.
Шестицата трябва да изпълнява обещанията си, защото околните приемат думите им напълно сериозно. За да имат успех трябва да поддържат поведение, което събужда доверие.
Трябва да овладеят илюзията и да намерят реалността на собствения си живот сега, в този момент.


БУКВА Г - ЧИСЛО 7

Буквата Г е безкрайно, вечно начало. Във вечността е вложено всичко. Г е топлината и светлината, при които посаденото расте. Седмицата е строго число, тя никому не прощава, защото е закон на съвършенството, знак на плътността, на вътрешната чистота, която създава красотата отвън. Седмицата завършва всички начинания. Който е под влияние на буквата Г – число 7, е методичен, изобретателен. Ако насочи своите усилия за развиване на духовните си способности, може да получи вдъхновение и пророчески дар. Седем не остава в подчинено положение. То е винаги на върха. Буквата Г повлиява силно физическия и умствен живот на родения. На тялото дава сила и запас от физическа енергия, а когато рожденото и именното число са в хармония, носи здраве и дълголетие. Седмицата оказва влияние върху астралния живот на човека, усилва чувствата и страстите. Когато един човек – седмица обича, люби, когато не обича мрази. Буквата Г показва музикалност. Енергиите, свързани с този звук, идват от духовния свят. Седмицата е любител на музиката, литературата, изкуството, има богато въображение, обича самотата, тайнството, мистичното. Когато седмицата е в хармония, роденият може да посвети живота си на науката, изкуството, на философски и трансцедентални изследвания. Най-силно съпротивление на седмицата оказва числото 8. Седмицата има афинитет към числата 11 и 22, но това привличане трябва да се избягва. Най-тежкият недостатък на буквата Г е желанието да обсебва чуждото по грабителски начин.


БУКВА Х - ЧИСЛО 8

Буквата Х е закон на успокояване. При Х имаме един приятен обяд. Ще бъдеш възнаграден за слизането и за носенето на товара. Законът на осмицата и неговото проявление в буквата Х е да твори, да изпълнява и да завършва. Осмицата планира, реализира и получава резултати. Тя има силен характер. Трудностите я стимулират. Може да вземе върху себе си товара на другите, толерантна и справедлива е към всички.
Числото 8 означава най-големите страдания, допустими за човека. Така лошият човек може да стане добър. Изправен пред числото на вечността и безконечността.
Когато именното и рожденото число са в хармония, числото 8 може да работи за цялото. Ако не са от една и съща триада, осмицата проявява егоизъм и себелюбие.
Осмиците обичат природата. Имат отношение към изкуството. Между осмиците се срещат често артисти, музиканти, писатели. Привличат се от числата в триадата
3-6-9. Антагонистично настроение към числата 5 и 7. Понеже силите на осмицата са поляризирани горе-долу, дейността им трябва да бъде насочена към благото на цялото човечество. Ако дейността се насочи към собствената личност, осмиците изпадат в дребнавост.
При числото 8 външните условия са по-силни от личността. За да се справи човек, трябва да събуди своите вътрешни сили. Строгата любяща майка го учи на служене и търпение.


БУКВАТА И - ЧИСЛО 9

Буквата И е свързана с ума. Тя потвърждава реалността - цъфнал цвят. Цветът е начало на един процес. И има стремеж да го завърши.Буквата И се състои от 2 течения, едното слиза отгоре надолу, а другото се изкачва от долу нагоре. Ако търсите истината, първо ще слезете, а после ще се качите. За буквата И високият идеал е път на постижение. Тя има твърда воля. Може многократно да повтаря и усъвършенства даден процес, докато достигне до съвършенството. Като именно число е откроява с артистични способности. Детето с именно число И от най-ранна възраст държи перо в ръка и пише стихчета и разказчета. Когато между именното и рожденото число няма хармония, страда нервната система, която е тясно свързана с буквата И и числото 9. Еднообразието притъпява сетивата на едно И. Всички процеси, които се повтарят, трябва да бъдат носители на известно разнообразие. Буквата И обича да ръководи и го прави разумно, добре. И – числото 9 трябва да поддържа добра вътрешна чистота, в противен случай цялата сила ще се загуби.
Трябва да се задоволява и с малкото, което му е дадено, защото то винаги е достатъчно. Когато буквата И не е в хармония, злощастията се повтарят отново и отново.
Числото 9 според учителя е крайният резултат на всеки живот, който изисква съвършенство. Деветката е човешката глава, проявеният човек, резултат на творческия принцип, чрез който се проявява Божествената сила в света.


БУКВАТА Ж/Й – ЧИСЛО 10

Буквата Ж е проява на живота във всички светове. За числото 10 Учителят казва: "Числото 10 съдържа в себе си пътищата, по които минава човешката душа, от най-ниската до най-високата степен. ”Числото 10 създаде всички тайни в Битието”. В немската азбука числото 10 отговаря на буквата "Йот”. За нея Учителя казва: "Йот е творческата сила и означава Бог, който твори в живота. ”В буквата Ж има равновесие на силите, разрешение на противоречията. По тази причина Ж/Й означава сили и енергии, които работят за растенето и развитието. Ж в името е закон за материално благополучие. Буквата Ж/Й, числото 10 проявява качествата на единицата в по-висока степен. Символизира ново начало начало в различните прояви на живота: материален, социален, душевен, духовен. При хармония с рождената дата триада, всички контакти с материалния свят ще носят успех. За да се прояви животът в съвършенство и цялост, е необходима чистота. Ако Ж наруши закона на чистотата, ще отвори път на физическите страдания и болести, психически отклонения и недъзи, което ще създаде нова карма. Като цикъл от 9 години, буквата Ж придава на родения чистота, справедливост, благонадеждност (при хармония с рождената триада).


БУКВА К - ЧИСЛО 20

Учителят характеризира буквата К като неустойчива. Означава противоречия, които се повтарят в душевния свят на човека.” Тя е като човек, на който единият крак и едната ръка ги няма. ”Когато името започва с К, човек трябва да се научи да се справя с тези противоречия. Това е задачата на неговия живот.Вибрацията на К – 20 е по-мощна от вибрацията на Б – 2. К е буква на крайности.Има интензивен характер. Няма висота, която К не би могла да достигне, нито дълбочина на безчестие, до която не би могла да слезе. К не би се спряла да наруши закона, без разлика човешки или Божествен. Буквата к представлява лодката на живота. Тя трябва да се движи хоризонтално по вълните, или: Между Учителя и ученика трябва да съществува правилна обмяна, хармонично преминаване на мислите и чувствата. Това се постига, когато ученика не се поставя по-високо от Учителя си, нито наравно с него. Числото 20 – К има твърда воля и когато е в хармония с рождената триада, може да прояви множество способности. К трябва да опита да се самодисциплинира, обръщайки своя поглед навътре, към духовното начало в себе си. Само така ще успее да промени своя характер, изпълнен с толкова много противоречия. Ако се остави на течението, може да достигне до дълбоко падение. Да избягва хазарт и да не пие алкохол.


БУКВАТА Л – ЧИСЛО 30

Учителят характеризира буквата Л като "стремеж към Бога”, изкачване, сили, които идват от Божествения център, от Слънцето и Влизат в природата. Планински връх, под който има извор. Силите, които действат в тази буква, са възходящи. Показват човек, който се движи, но който работи повече в астралния свят.Буквата Л – 30 носи много от духовните качества на буквата Ц – 3, но на физическо поле. Ц раздава, а Л събира, завършва започнатото. Л също раздава щедро, но разумно и справедливо. Буквата Л притежава интелектуална сила, която я прави естествен водач или човек на изкуството. Тя довежда нещата до добър край. Ако буквата Л е в хармония с рождената дата, човек може да развие духовните си способности. Даже ако не е в хармония, той не би проявил отрицателните качества на своя характер. Буквата Л е свързана с белите дробове. Когато човек овладее изкуството на правилното дълбоко дишане, буквата Л носи здраве и дълъг живот.


БУКВАТА М – ЧИСЛО 40

Буквата М е първичната материя, от която формите са направени, материалите, които семето извлича от почвата, за да расте. ”Означава материалния свят и противоречията в него. В света има две неща, които постоянно функционират:
М – материята и 0 – силата.
Буквата М възприема. Там, където пластовете се пречупват – страданията, там ще намерите вода – живот.Най - възвишената проява на буквата М е саможертвата, в най – ниския полюс М означава смърт. Буквата М одухотворява свойствата на Д. Най – силното качество на М е духовността. При хармония с триадата на раждане, тя може да развие своите психически способности и няма друга буква, която би понесла кръста тъй храбро и с толкова малко оплаквания.Най – силната буква в триадата 2–4-8 е буквата М. Тя е изпълнена с живот, сила и правда. Държи на справедливостта, но няма да стане агресивна, за да я защити. Търси пътя на приемането. Буквата М не е водач, но е добър изпълнител на плановете на онези, които уважава и обича. Когато буквата М не е в хармония с рождената триада, ще страда много и ще понесе голямо бреме на плещите си.


БУКВАТА Н – ЧИСЛО 50

Буквата Н означава противоречия в земния път на човека, но същевременно тя е наука, за справяне с тях по пътя на негативната опитност. Няма нищо трайно в буквата Н. Колкото и да се хармонизира едно Н, лесно достига отново до недоволство и отрицание.
Буквата Н е преди всичко материална в проявите и отношенията си. Поражда неприязън, ревност, омраза, завист. Проявата и в света на мисълта е свързана с учителската професия. Чрез контакта с децата може да се избави от излишната енергия, която е в основата и на негативните и състояния. Буквата Н символизира брака, връзката между две души, слезли на Земята да се учат по пътя на най-големите противоречия; Затова щастлив брак не може да се очаква. Когато Н е в хармония с рождената триада, за съответния период от живота може да донесе добри материални придобивки, но ще си послужи със съвсем почтени средства, за постигането им. При липса на хармония лицето е предразположено към тежки нервни заболявания и ревматизъм. Пътят за справяне с негативната природа на Н е търпението и добрата обхода с околните – близки и приятели.


БУКВА О – ЧИСЛО 60

О индусите наричат прана, а праната е силата, която изпълва пространството. Когато тя се преплете с материята (буквата М), се образуват формите. Често казвате, че О е условията, при които Любовта може да се прояви. Буквата О означава, че никой не може да ви направи зло или добро, което значи, че сте свободни. ”Буквата О притежава качествата на Ф, но е по-силна от нея. Притежава в по-голяма степен чувство за ред, по-силна мисъл и интуиция,завършва всичко, което предприема. Буквата О е либерална. Разбира принципите, които работят чрез доброто и злото и използва,за да доведе до успешен край всяко свое начинание. Буквата О може да пише, да прояви известни артистични и музикални способности, но трудно ще достигне върховете в тези изкуства.

БУКВА П – ЧИСЛО 70

Буквата П означава закон за разцъфтяване, оплодяване, свързване с плода. Показва,че сте решили въпроса: Борбата в четирите ъгъла. Отдолу остава изтичане на лошата енергия и възприемане на нещо.Буквата П усилва качествата на буквата Г, има по-силна индивидуалност и оригинални възгледи. Може да се прояви, като философ-реформатор и организатор. Не може да заеме подчинено положение и ако това се случи, губи равновесието си. Буквата П е интелектуална. Лица с буквата П в хармония с рождената триада имат условия за добра артистична, литературна, музикална кариера. Силата е в изключителната интуиция, която служи,като основа на всичко, до което П се докосва в своята проява. Да се пази да не премине отвъд границите, които поставят Любовта и Правдата, защото всичко, което върши, ще се върне за да благослови или озлочести според строгите закони на битието. Буквата П показва,че можеш да излезеш от едно лошо положение. Ако живее разумно има условия, за добър и ползотворен живот.


БУКВА Щ – ЧИСЛО 80

Буквата Щ означава сила, а силата е законът на разумността. Буквата Щ е по-силна от Х.
Нейното чувство е интензивно, а проявата по-оригинална. Като интелектуална буква проявява гениалност, в областта ан философията и нетрадиционните изследвания. Не обича да бъде ограничавана и управлявана. Ако не е в хармония с триадата на раждането, се преизпълва със скрупули, съзнанието слиза от високите сфери в света на обикновените човешки отношения.



БУКВА Р – ЧИСЛО 90

Буквата Р означава разумност, светлина, които се проявяват в различни качества в природата. Символизира човешката ръка – буква на активност на волята. Означава здраво да държиш идеята в ума си. Буквата Р е силна, но показва,че българинът иска да придобие добро чрез насилие. Българинът трябва да смекчи тази буква, за да не препятства доброто. Буквата Р има възможностите на буквата И, но като изразителни на светлата им страна. При буквата Р не е необходимо процесът да бъде повтарян многократно, за да достигне съвършенство, защото е по-духовна и по-жизнена. Чрез буквата Р като цикъл могат да се постигнат най-съкровените духовни въжделения, развитие и усъвършенстване на личността във всяко желано направление. Р е интелектуална буква и изисква концентрация на съзнанието, за да може да насочи живота в определена посока. Когато е в хармония в рождената триада, Р е изключително благотворна, а ако не е, носи загуба на ценни книжа, документи, предмети, пари и други.


БУКВАТА С – ЧИСЛО 100

Подобно на буквата А, буквата С в архитект на формите, но нейната духовност е по-мощна. Под нейно влияние формите на физическото поле се проявяват, но и непрекъснато се променят, защото вибрацията на С е непостоянна, като приливите и отливите на Луната. Когато е в хармония с триадата на раждането, тя е добродетелна, но когато е нехармонична, е съкрушителна и смъртоносна. Движи се в полюсите на живота.
Когато не е в хармония се явяват бъбречни разстройства. С е трудна буква. Не е достатъчно всички нумерологични вибрации да са в хармония помежду си. Необходимо е да се живее добре, с други думи С трябва да бъде непрекъснато в духовен контакт с цялото творение и всички творения. Ако изпусне този контакт, ще влезе в съюз с най-низшите сили. За С среден път няма. С е студена буква. Затова трябва да поддържа връзката си с Бога, да възприеме Любовта, Мира, Благодеянието не само като красиви думи и пожелания, а като дело на своя живот.

БУКВАТА Т – ЧИСЛО 200

Буквата Т е закон на противоречия и препятствия във физическия свят. Силна буква. Силя, която се движи от центъра на Земята към Слънцето, за да победи смъртта.
Отвесната линия е Азът а хоризонталната – борбата и победата.Буквата Т означава, че трябва да излезеш от едно трудно положение. ”В две различни беседи Учителят дава различно обяснение на двете линии /вертикална и хоризонтална/ при буквата Т: "Вертикалната черта е мъжът, а хоризонталната – жената. ”Винаги физическото, гъстата материя /хоризонталната линия/ препятства на Духа /вертикалната линия/. Вибрацията на буквата Т носи силна поляризация на енергиите, които се проявяват чрез нея. По тази причина Т притежава богата индивидуалност и не познава средни пътища и позиции. Притежава съкрушителна справедливост: ще спаси или умъртви, ще съгради или разруши. Буквата Т е диктатор и ще се стреми да контролира всеки индивид, който се намира в контакт с нея и под нейно влияние. Т е естествен строител и е нещастен, ако не може да строи според желанието си и разбирането си. Буквата Т е символ на божественото възмездие, затова изисква да има привилегията да жъне това, което е посяла. Буквата Т е закон на противоречия, но трябва да върви напред без колебания и обезверяване. Когато Т е в хармония с рождената триада, има условия да постигне самообладание. Ако човек не стане господар на себе си, не може да успее в живота и да владее злокобните влияния на буквата Т.


БУКВА Ю – ЧИСЛО 400

За буквата Ю Учителят казва: "Мярката, с която се познава Любовта. ”Буквата Ю проявява много от качествата на Ц и Л,но е много по-духовна от тях. Притежава всемирния дух на Ц и Л, но по-трудно се обезсърчава и не е податлива на униние, понеже е с по-овладян характер. Когато не е в хармония с рождената триада, става прекалено себелюбива, стисната, стигаща до скъперничество.


БУКВА В – ЧИСЛО 400

Учителят казва: "Буквата В показва,че семето е посято.” Тя е свързана със закона на Истината, принципа на обединението, който събира всичко вътре в себе си. Буквата В свързва, обединява качествата на М – 40 и Щ – 80. Обича дома, мястото, където живее и не обича пътуванията. Нейното мнение е винаги твърдо и установено. Държи на приятелствата си и е правдива в отношенията си с хората. Буквата В обича природата, но не обича да се рови в пръстта. Може да стане отличен цветар. Силите на проявление са силно поляризирани. В практичните работи тя е олицетворение на равновесие. Вътре в себе си живее едновременно в два различни свята. В единия се превръща в мечтател, строител на въздушни кули, а в другия - в съдия, който вниква дълбоко зад действието с увереността, че мотивът има по-голяма важност от самото действие. Така е според закона на истината, но ако изпадне в лъжливо подозрение, може да загуби приятелите си. Ако В не е в хармония с рождената триада, става изключително практична и трудно се справя с материалните условия.


БУКВА У – ЧИСЛО 500

Според учителя "У е отворена чаша, която очаква да се напълни. Чрез този знак египтяните са изразявали човек, който се движи и мисли. Означава това, което възприема Любовта. Един ден, когато човек разреши противоречията си, ще обърне буквата У така, че главата да бъде нагоре.” У е буква на страданието, което донася благост, ако човек го рабира като проява и същност на процесите възраждане и новораждане. У има силна вяра и упование в доброто и не може да направи компромис по отношение на средствата, които употребява за постигането на своите възвишени цели. Тя е буква на душата, устремена по пътя на Любовта и Правдата. Ако не следва тези закони в живота си, човек ще изпусне добрите условия, които буквата У носи. Когато У не е в хармония с триадата на раждането и рожденото число, развива наклонност към потайност и себелюбие.


БУКВАТА Ш – ЧИСЛО 600

Според Учителя ”Буквата Ш е материалният свят. Тя е долина затворена между два планински върха, която събира. Ш може много добре да свърши една работа или да развали всички работи, поради прекалена любов към себе си. ”Буквата Ш е предел за прояви на духовните сили, които носят буквата Ф – числото 6 и 0 - числото 60. От една страна, тя събира, трансформира и неутрализира злокобните им влияния, от друга страна, благоприятства осъществяването им на висшите цели и обещания. Нерядко от устата на Ш може да се чуе истината. Ш е материална буква, затова проявата и е силно поляризирана.


БУКВАТА Я – ЧИСЛО 700

Буквата Я минава през големи мъчнотии и противоречия, които са я научили на търпение. Я често обещава, но често отлага изпълнението. Чрез буквата Я се засилва паметта. При хармония с рождената триада и рожденото число Я може да развие своите психически сили, да стане първокласен музикант, художник, бижутер или да работи в областта на фината механика. При липса на хармония с триадата на рожденото число, Я проявява своя свещен егоизъм и достига до крайна мързеливост.

БУКВАТА З – ЧИСЛО 800

Учителят казва за тази буква: Взима, но не дава. Счита се, че всичко в света е негово, яде, но не плаща.” В своя негативен полюс З е бент, който спира всяко добро начинание. От друга страна, тя може да породи в човека интерес към мистериозното, окултното, психичното. Търси нови земи, открива нови лекарства.З е добър психолог или химик. Когато не е в хармония с рождената триада и рожденото число, уврежда здравето.

БУКВА Ч – ЧИСЛО 900

Бел. На редактора: В една от тетрадките срещу числото 900 няма буква, а в другата тетрадка е поставена буквата Ч, без да е дадена нейната характеристика. Ще си позволим да попълним тази празнина с няколко мисли от беседи и лекции на Учителя за тази буква.” Ч е отворена чаша, която очаква да се напълни. Сила за премахване на известни мъчнотии. Закон за оформяне на идеите. Буквата Ч е символ на ученичеството; ”Чела” на санскрит означава ученик. От същия корен е думата человек.”

Папка: Нумерология | Посещения: 7610 | Ченълинги
Контакт          18.219.236.62