Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


02:28
19.04.2024
Петък
3.138.125.2


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Любовна тактика


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Любовна тактика

1. Въведение: Основна стратегия.

2. Действайте самоуверено. Бъдете добър към Номер Едно. Формулирайте ясно целите си. Отпуснете се. Говорете уверено. Изяснете очакванията си за вашия бъдещ партньор. Локализирайте търсенето.

3. Поемете инициативата. Проявете първи интерес Определете си среща. Не заемайте отбранителна позиция.

4. Направете времето свой съюзник. Напредвайте бавно. Проявявайте внимание към любимия човек. Бъдете упорит. Дръжте се с достойнство, ако (временно) се почувствате отхвърлен

5. Проявявайте самообладание и ще ви признаят за лидер. Планирайте всяка среща предварително. Демонстрирайте самостоятелно мислене. Определете ясно целите си в Живота. Бъдете непредвидими.
Проявете известно безразличие. Не очаквайте „обратна връзка". Дайте воля на гнева си в подходящ момент. Простете великодушно, след като гневът ви утихне

6. Провокирайте емоционална зависимост. Бъдете винаги на разположение. Умението да слушате. Избягвайте да критикувате. Изразявайте възхищението си, не пестете похвали. Проявявайте съчувствие.

7. Разклатете увереността на вашия любим. Прилагайте „мълчалива" терапия. Поохладете чувствата. Предизвикайте съперничество. Позволете си да откажете среща

8. Поддържайте интереса и надеждите на вашия партньор. Продължете контактите след временното прекъсване. Напомнете за любовта си. Предизвикайте физическо желание.

9. Действайте дипломатично. Приемете съпротивата.

10. Засвидетелствайте своята преданост. Не си тръгвайте. Промълвете съкровеното „Обичам те!"

11. Разрушете и последните бариери. Стратегическо отстъпление. Радвайте се на живота с човека, когото обичате.

Въведение: Основна стратегия

Основната стратегия на „Любовна тактика" е проста. Тя е изградена върху разбирането, че романтичната любов включва:

1. Приятелство

2. Уважение

3. Страст

Любовта угасва, ако дори само един от тези компоненти липсва. Най-сигурният начин да спечелите този, когото харесвате, е да знаете как да пробудите у него тези чувства.

КЪЩА НА ЛЮБОВТА

Можем да сравним любовната връзка с дом. Той представлява приятно и уютно място, докато е поддържан и цял.
Нямате причини да го напуснете, след като имате покрив над главата си и разполагате с всички удобства.
Но какво би станало, ако се приберете вечерта и установите, че покривът се е срутил? Ами ако същото се случи със стените или с пода? Разбира се, веднага ще потърсите нова къща.

Понякога, от отчаяние, човек действа прибързано и необмислено, задоволявайки непосредствените си емоционални потребности. Но ако конкретната ситуация не го удовлетворява, рано или късно той ще осъзнае грешката си и ще предприеме нещо.


СТРАСТ

УФ, УЖАСНО ТЯСНО! ДА БЯГАМ ОТТУК!


ПУСТА КЪЩА

Защо любовта умира?

В повечето случаи причината се крие в отсъствието на някой от трите съществени компонента, споменати по-горе. Те са задължително условие за едно истинско романтично преживяване. Както една къща е недовършена без покрив, стени или под, така една любовна връзка е непълноценна и мимолетна без приятелство, уважение и страст. Ако само един от тези компоненти липсва, партньорът би се почувствал неудовлетворен, дори измамен! Любовната връзка ще се окаже с толкова „неочакван край", колкото ако седнете на трикрако столче и установите - уви, твърде късно! - че единият крак липсва!

Следователно, основната стратегия да спечелите и да задържите любимия човек е да заложите на приятелството, уважението и страстта в отношенията си с него. Ще изживеете истинската любов само ако и трите компонента са налице!


ПРИЯТЕЛСТВО

Преди да спечелите обичта на някого, трябва да се сближите с него. На пръв поглед всичко изглежда лесно постижимо, но дали е така? Истинското приятелство отговаря на нашите най-съкровени емоционални потребности. Един мъдрец нарекъл приятеля „човек, пред когото можеш да разсъждаваш на глас". Ако се замислим над тези думи, ще се запитаме кои всъщност са наши приятели? За да се сприятелите с някого, трябва да откликнете на неговите емоционални потребности. А това означава да проявите:

1.Внимание. Покажете му, че чувствате и осъзнавате ясно неговото присъствие.
2.Разбиране. Признаването на съществуването му съвсем не е достатъчно.
Накарайте го да повярва, че споделяте чувствата и разбиранията му за света.
3. Приемане. Засвидетелствайте своето приятелство, дори ако от време на време неговото поведение ви смущава.
4. Признание. Възхищавайте се открито на качествата, които притежава.
5. Обич. Не пропускайте да го уверите в специалните чувства, които изпитвате към него. За да ги изразите, понякога е необходимо само едно докосване.

Удовлетворите ли основните му емоционални потребности, пътят към щастието е открит. В отговор, обектът на вашите чувства подсъзнателно ще развие емоционална зависимост спрямо вас. Тя е от съществено значение за всяка романтична връзка.
Но не забравяйте - за да го насърчите да ви разкрие сърцето си, трябва да спечелите доверието му.

Правило на поведение №1:
Хората подсъзнателно стават зависими от онези, които удовлетворяват техните емоционални потребности.
Първата задача на „Любовна тактика" е да разкрие по какъв начин можете да отговорите на естествената потребност от приятелство на онзи, когото харесвате. А също и как да направите това по-добре от всеки друг. Разнообразните техники, описани в книгата, ще ви помогнат лесно да го постигнете.


УВАЖЕНИЕ

Ако е вярно, че приятелството е двигателят на романтичната любов, то уважението е горивото, с което той се движи. С други думи, хората с по-голямо желание общуват с онези, които искрено уважават.

Кога започваме да ценим и уважаваме някого? Уважението е чувство, породено от представата ни за независимостта и самостоятелността на друга личност. Колкото по-независим и самостоятелен ни се струва някой, толкова по-вероятно е да се почувстваме привлечени от него. И обратното. Колкото по-зависим става някой от нас, толкова повече ни отблъсква. Когато ни покровителстват или раболепничат, уважението ни също намалява. Повечето от нас избягват такива хора.

Правило на поведение №2:

Хората се чувстват привлечени от онези, които демонстрират в известна степен отчуждение и самоуверена независимост.
Ако искаме да завоюваме нечие сърце, трябва да убедим човека срещу нас в способността ни да се справяме самостоятелно с проблемите. Същевременно не бива да пренебрегваме естествената потребност от приятелство. Това ни изправя пред трудната задача да балансираме деликатно между две взаимоизключващи се потребности - от независимост и от близост „Любовна тактика" ще ви помогне в постигането и на двете цели.


СТРАСТ

Върховен израз на романтичната любов е страстта. За да се насладим истински на нещо, трябва страстно да го желаем. Ако любовното желание е силно и неподправено, романтичното изживяване ще бъде увенчано с Висша наслада и връзката ще бъде пълноценна.

Правило на поведение №3:
Хората горещо желаят онова, което не могат да притежават!

А какво става, когато са убедени, че желаният обект е „техен" и стига да протегнат ръка, могат да го притежават? решават, че никой не може да им отнеме тяхното „съкровище" и често забравят добрия тон! Не пренебрегвайте този принцип, ако възнамерявате да изградите щастлива и трайна връзка. В противен случай всичко ще приключи и ще се простите с любовните награди, които иначе бихте заслужили!

Ако използвате тактиките, описани по-нататък в книгата, ще успеете да запалите любовен огън в желаното сърце. Скоро огънят ще запламти тъй буйно, че жаравата ще ви топли цял живот. Възползвайте се от момента, възпламенете искрата!

Тайната на страстта може да бъде изразена с математическото равенство:

НАДЕЖДА + СЪМНЕНИЕ = СТРАСТ

ОБВЪРЗВАНЕ
Влюбването е добре осмислено и премерено действие. Да преодолееш емоционалните бариери и доброволно да се поставиш в зависимост от друго човешко същество, е съзнателно волево действие. Но този рационален акт в крайна сметка се основава на емоции и чувства, независимо от опитите последното да се отрича. Както ДЖ. П. Морган баща* отбелязва: „Човек винаги има две причини да направи или да не направи нещо. Едната - звучи добре, а другата - е истинската"

Правило на поведение №4:
Хората вземат съзнателно решения, провокирани от подсъзнателни чувства, след което оправдават действията си с причини, изказани под благовидна форма.
Не търсете здрав разум в любовта. Ако у другия липсва чувство, то всяко обвързване е обречено на неуспех. Вярно е, че някой може да се ангажира емоционално, разчитайки на волята си, но скоро самият той ще се почувства самотен и нещастен. Това ще се отрази на силата на влечението у другия, без значение колко искрено е било то в началото.

От друга страна, ако приятелството, уважението и страстта присъстват в любовната връзка, ще бъде невъзможно въпросният човек да не се обвърже, въпреки „логичните" доводи да не го прави.

За да ви отвърнат с обич, равна на вашата, за да ви се посветят напълно и безрезервно - проявете интелигентност! Използвайте умело знанията за човешко поведение, които ще придобиете посредством тази книга. Изградете отношения, основани на приятелството, уважението и страстта, и любовта ще ви споходи така естествено, както денят следва нощта.

Накратко - нашата стратегия се основава на философията: Любовта ражда любов?

Тайната е да съумеете да дадете израз на любовта си.Тя започва с готовността ви да обикнете друго човешко същество и завършва с неговото решение да отвърне на любовта ви.

Томас Макнайт



Папка: Любовна тактика | Посещения: 5229 | Ченълинги
Контакт          3.138.125.2