Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:29
24.04.2024
Сряда
18.117.196.217


Онлайн: 7
Гости: 7
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Любовна тактика


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


5 - Успокойте страховете и спечелете доверието на вашия любим

Основно правило: Хората изпитват подсъзнателна нужда да останат свободни и емоционално необвързани и няма да се спрат пред нищо, което заплашва свободата им.

Когато споделяте вашите мечти и надежди, е много важно да бъдете по-умерен и сдържан. Има неща, които трябва да запазите за себе си.
Любимият ще се почувства като в капан, всеки път когато му давате да разбере, че вашето щастие зависи от него и само от него.
Осъзнавайки отговорността, която стоварвате върху плещите му, без сам да я е поел, той инстинктивно ще потърси изход от ситуацията, преди да „нагази в по-дълбоки води". От друга страна, ако запазите за себе си своите намерения, връзката ви ще се развива и взаимното привличане ще се засилва. Може да ви се стори проява на излишна предпазливост да не говорите за толкова очевидни неща, но ще се изненадате с каква лекота другият ще подеме играта. Това е най-безопасният подход и за двамата. Хората искат да се влюбват по своя собствена воля, а не да бъдат принуждавани да го сторят. Може би ще се съгласите с мнението на Томас Харди*, че "Недискретният любовник не е никакъв любовник." Запомнете - многото приказки развалят всичко! Ако не сте в състояние да запазите собствените си тайни, как другият ще ви повери своите! Хората от опит знаят, че невинаги трябва да разкриват мотивите си за действието. Безполезно е и вие да споделяте намеренията си още през деликатния първоначален етап от романтичната връзка - това само ще изплаши и ще отблъсне човека, когото харесвате!
---
Томас Харди (1840-1928) - английски писател, поет и архитект
---

Любовна тактика № 13 - Проявявайте обичта си, но не говорете за нея!
Неотдавна млада жена сподели с единия от авторите на тази книга, че се обявява против „играта на криеница" в любовта. Тя каза, че държи онзи, който истински я обича, „да го заяви открито". Очевидно изпитваше емоционална нужда от такъв тип яснота и откритост. Обяснихме й, че дори искрено да вярва във възможността да срещне такъв човек, от опит знаем, че самата тя ще изпита съвсем различни чувства, ако това се случи.
Няколко седмици след нашия разговор тя се убеди в правотата на думите ни. В живота й се появи млад мъж - идеална партия за женитба, който само за няколко дни й завъртя главата. Съвсем скоро тя трябваше да признае, че нейният ухажор се държи така, както тя сама бе пожелала. И все пак откровеността, с която той говореше за общото им бъдеще, я плашеше до смърт!
Връзката й носеше само тревоги и напрежение. Няколко дни след като разбра, че не се чувства така, както е очаквала, тя скъса с него, като за съжаление го нарани жестоко. Независимо че се чувстваше виновна, облекчението, което изпита, след като се раздели с този иначе чудесен мъж, само засили увереността и, че отношенията им са били „обречени" още от самото начало. Имаше ли шанс тази връзка?
Да, имаше, при условие че младият човек беше достатъчно мъдър, за да разбере колко важно е да се въздържа от разговори за „общото им бъдеще". Подобни изказвания съдържат твърде много плашещи истини. Вместо да поставя младата дама в стресова ситуация, партньорът и щеше да постъпи много по-добре, ако се бе въздържал в началото. Докато напрежението присъства в една връзка, общуването е затруднено, а това възпрепятства развитието на нормални отношения. Тогава как да се държим, за да не се провалим?
Отговорът е: Избягвайте разговори, които засягат трайно обвързване!
Не говорете за бъдещето! Загатвайте чувствата си, но проявявайте благоразумие и умереност, когато се стигне до разговор. Просто не споменавайте за това! Не закичвайте сърцето си като значка на ревера! Каквото и да се случи не допускайте в разговорите най-малък намек,"че щастието ви зависи от благоразположението на другия". Не допускайте да разбере, че го включвайте в бъдещите си планове - това само ще го изплаши и ще го прогоните от живота си.


ЗАГАТВАЙТЕ, ВМЕСТО ДА ГОВОРИТЕ НАПРАВО
Не признавайте открито чувствата си и проявете сдържаност особено през първите няколко месеца. По-добре нещата да останат недоизречени.
Това правило важи в пълна сила за романтичните връзки. Може да показвате обичта си, но без изявления от ваша страна! Не изричайте истината на този ранен етап, не потвърждавайте неговите предположения, докато не настъпи моментът (Всичко, което казахме дотук, се отнася както за устните, така и за писмените признания. Изпращането на писъмца, картички и бележки, изпълнени с любовни откровения, ще провалят опитите ви да спечелите желания човек. За повечето читатели това ще се окаже най-трудното условие, но онези от вас, които проявят достатъчно самоконтрол и сдържаност, ги очаква голяма награда.)
Хората се чувстват като „уловени в капан" след преждевременни романтични признания. Колкото и прозрачни да са чувствата ви, те не заплашват директно другия, докато не започнете да говорите за тях. Ако веднъж признаете любовта си, всяко следващо действие от негова страна ще означава обвързване. Той ще се изправи пред трудния избор да приеме любовта ви и да жертва свободата си или да ви изключи от живота си.
Няма съмнение какъв ще бъде неговият избор. Вашият любим няма да се обвърже сериозно, докато не настъпи моментът!
Запомнете - хората не бягат от любовта! Те избягват да се обвързват, докато не са уверени в необходимостта на стъпката. Ако не е изминало достатъчно време, през което чувствата на "другия да укрепнат, всяка заплаха за личната му свобода ще издига бариери между вас.


ЛЮБОВТА Е ВИД ПРИСТРАСТЯВАНЕ
Много психолози и сексолози определят любовта като вид пристрастяване. Всъщност съществуват доказателства, че физиологичните симптоми характеризиращи романтичната любов, като ускорено сърцебиене, изпотяване на дланите и еуфорично чувство на влюбеност се дължат на отделянето на фенилетиламин в мозъка при определени емоционални състояния.
Като имате предвид, до каква степен любовта действа като опиат, да си представим какво прави пласьорът на наркотици. Нима той отива при потенциалния клиент и му казва: „Здравей, искаш ли да се пристрастиш?" Разбира се, че не! Той трябва да действа много по-ловко, защото никой не започва с намерението да се пристрасти. Колко вярно е това и за романтичната любов! Нима хората се хвърлят при всяка възможност да жертват свободата си? Не, разбира се, но същевременно те ще се почувстват привлечени от ситуация, която им носи приятно усещане. Единствено ако са убедени, че сделката си заслужава, те ще пожертват част от свободата си.
Пласьорът на наркотици е предпазлив и не говори за цената и последствията, а изтъква моментното удоволствие. Той не казва: „Искаш ли да прекараш остатъка от живота си напълно зависим от това, което ти предлагам?" Кой безумец ще приеме подобно нещо? Вместо това пласьорът казва: „Ей, искаш ли да ти стане гот, приятел? Без пари - това е от мен!" Така постепенно, стъпка по стъпка, зависимостта расте. Печелете любовта на другия по подобен начин.
Ако започнете да му повтаряте колко го обичайте, той автоматично ще го изтълкува, че очаквате да отвърне на чувствата ви и ще се изплаши.
Затова проявявайте обич и внимание към желания човек, без да престъпвате обичайните граници на приятелството. По-късно, когато сте сигурен в любовта му и няма опасност да го загубите, ще разполагате с предостатъчно време да се радвате на взаимност!

Папка: Любовна тактика | Посещения: 2022 | Ченълинги
Контакт          18.117.196.217