Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:06
20.04.2024
Събота
3.133.160.156


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Кармична Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


“Кармични” знаци

Не е необходимо да обсъждам тук различните характеристики на всичките дванадесет знака, които могат да бъдат свързани с кармата и трансформацията. Има много хубави книги, които обясняват, какви уроци трябва да бъдат усвоени и какви нови позиции изработени за всеки от знаците. Но искам да спомена някои аспекти на трите знака Дева, Риби и Скорпион.

От всичките дванадесет знака тези три са най-явно свързани с кризи, което явно може да бъде отнесено до кармата. Често ми се струва, че хората на Дева и Риби (т.е. онези, у които тези знаци са крайно акцентирани в картата, а не просто хора със Слънце в тези знаци) трябва да носят много повече от своя дял бреме, както тежката физическа работа и задължения (Дева), така и емоционалният безпорядък и объркване (Риби). Всичко е свързано с това, че тези знаци представят решаващите стадии на себеразвитие, фазите на еволюция и растеж, когато личността трябва да се изправи пред плодовете на своите действия и позиции. (Отбележете, че Риби, дванадесетия знак, отбелязва края на целия цикъл на живота, а Дева е знакът на жътвата!) Двата знака символизират процес на пречистване, като подготовка за по-нататъшно развитие.

Дева се занимава с пречистване на егото и личните мотиви, които се крият зад явно поведение, а Риби е свързан с пречистване на емоциите и начините на мислене, натрупани през вековете.

Скорпионът може да бъде тясно свързан с кармата, защото приляга на фазата на развитие, когато личността трябва честно да се погрижи за своите истинските желания и да осъзнае силата, скрита в тях. Ето защо хората със силно акцентиране на Скорпион са привлечени така силно от мистерии, загадки, окултни, "забранени" области на изживяване и откровения за задгробния живот. Тези хора имат контакт с най-ярко негативните аспекти на своето същество и прословутата им подозрителност и липса на доверие в другите хора произтичат от факта, че, тъй като знаят колко негативни могат да бъдат техните собствени емоции и колко безжалостни собствените им мотивации, те естествено, предполагат, че и другите хора имат подобни мотивации.

Скорпионът е знак на смъртта и възраждането и всеки, който има силен акцент на Скорпион в рождената карта просто по навик се разкъсва между предаността си към старите, принудителни желания и дълбокият стремеж за възраждане на съкровеното “Аз”.

“Водни” домове

Така наречените “водни” домове (4-и, 8-и и 12-и) са били наречени “тригон на душата” или “психичен тригон” и заедно представят още един важен фактор, свързан с личната карма. Въпреки че в традиционната астрология само 12-и дом е бил наречен дом на “кармичните задължения”, цялата карма е задължение, което ни привързва към материалния план и ограниченото ниво на съзнание. А всички водни домове имат връзка с миналото, с условните реакции, които сега са инстинктивни и действуват чрез емоциите, и, следователно, с кармата. На дадено ниво тези домове се занимават с най-дълбоките стремежи на душата, стремежи, които по своята природа са най-малко частично подсъзнателни. Цикълът на водните домове показва процесът на придобиване на съзнание чрез усвояване същността на миналото и освобождаване от останките, които са изживели своята полза. Емоционалните отклонения и изчерпаните емоционални модели на поведение трябва да бъдат отстранени, преди душата да успее да се изрази ясно. Хора с акцент върху водните домове живеят затворени в себе си и е много трудно да ги разбереш (особено, ако Слънцето, символ на индивидуалното “Аз”, е в един от тези домове). Голяма част от техните жизнени енергии действуват на подсъзнателно ниво; много от техните мотивации са под влиянието на ирационални, необясними и често удивителни нюанси. Тяхната възприемчивост е непредсказуема, понеже никога не знаем какво ще активира старите спомени, ще раздразни старите болни места или ще възбуди причиняващ безпокойство комплекс. Следователно, всички тези домове са свързани с нуждата да се постигне емоционален мир и свобода от миналото и всеки, със силен акцент върху тези домове в рождената карта, има нужда да изнесе на повърхността мислите, които го преследват и страховете, породени от минали изпитания, и да позволи на тези чувства да се изяснят в пълно съзнание.

Ричард Айдеман, астролог, който е пионер в преформулиране на астрологичните концепции във връзка с психологичните термини казва, че водните домове могат да бъдат показатели за различни видове страхове: страх от връщане към безпомощното детско състояние (4-и дом), от обществените табута (8-и дом) и от хаоса (12-и дом).
Откъде изхождат тези страхове? Очевидно от миналото, или от минали условия и определен вид възпитание, или от определени травматични преживявания, или от сътресения. Затова планетите във водни домове представляват подбуди към изява, свързани от кармични модели, емоционални предразсъдъци или подсъзнателни мотивации и страхове. Те често показват призраци от миналото, които все още преследват личността и фактът, че поне до известна степен са подсъзнателни, обяснява защо тези комплекси обикновено подкопават съзнателната ориентация към живота. Тези сили, тези подтици и енергии са, така да се каже, очакващи възраждане чрез нашите съзнателни усилия; те няма да ни оставят на мира, докато не се погрижим за тях и не освободим тази енергия чрез решително действие.

Планетите във водни домове показват какво се случва на фино или подсъзнателно ниво; те показват източниците на дълбоките изпитания в настоящия живот, които – въпреки че произтичат от далечното минало – все още са живи и съставят важна концентрация на жизнената енергия. Докато оставаме в неведение за тези аспекти на нашата натура, енергията и психичните функции, представени от планетите във водните домове, са недостъпни за съзнателна насока и творческо използване. Но когато тези части от самите нас станат съзнателни, те могат да влязат в живота с голяма сила. Фактът, че планетите във водни домове обикновено разкриват фактори в нашия живот, които престъпват пределите, зашеметяват или подриват нашата съзнателна ориентация, трябва да се приемат, тъй като его съзнанието обикновено е затворено в ограничените модели на изява и, следователно, се нуждае от периодично сблъскване с по-дълбоките източници на живот вътре в нас. Такова изпитание може да бъде съживяващо; тъй като “саморазрушението”, хаосът или пълното разпадане на съзнателната его индивидуалност, изпитвани от личност със силен акцент върху водните домове, може да я отвори за духовно разбиране и вдъхновение. Силният акцент върху водните домове може да показва, че тези фактори в живота на индивида се борят за признание, т.е. за приемане в светлината на съзнанието. (Забележете, че думата “признание” означава да узная отново, се отнася до минало знание на посочения фактор, което сега е “забравено” или не се осъзнава.) Негативните емоционални ефекти на стресово аспектираните планети в тези домове обикновено могат да бъдат подобрени от съзнателното признаване и внимание към символизираните по такъв начин жизнени сили; древните хора, например, са почитали всяка от планетите като божество (т.е. универсална сила или закон), като са знаели, че божието възмездие непременно ще настигне личността, която самонадеяно игнорира изискванията на по-висшите сили.


За да очертаем особените значения на водните домове, можем да изложим следващата равносметка.


Четвърти дом разкрива условията, които ни свързват с нашето сегашно семейството, дом, чувство за уединение, домашно спокойствие и други фактори, свързани със сигурността. Той е свързан с придобиването на личен опит в младостта и с разбиране на особените кармични връзки с родителите или с тези индивиди, които са оказвали силно влияние върху нашето възпитание. Освен това четвърти дом представя стремежът към спокойно обкръжение, в което индивидът може да чувствува загриженост и защита; онези, които имат акцент върху този дом, не само са склонни да чувстват нужда от такова обкръжение за себе си, но са склонни също към загрижено поведение спрямо другите. (Отбележете, все пак, че определени планети в 4-и дом - особено Уран и Марс - намаляват шансовете, личността да изразява спокойствие в тази сфера на живота!) Мирът и спокойствието, към които тези хора се стремят, обикновено се търсят в много уединен начин на живот, и/или чрез отстраняване от емоционалните безпокойства на родителските отношения, или чрез физическо дистанциране, или чрез по-фин подход към съгласие със своите чувства на вътрешно ниво за сметка на родителите.


Осми дом също разкрива силна нужда от уединение и секретност, обикновено е доста трудно да опознаеш личността на вътрешно ниво. Но обратно на личността от четвърти дом, тази личност не е удовлетворена просто от секретността, защото тя също иска власт. Такъв тип личност има силна мотивация да оказва някакво мощно влияние в обществото, като при това поддържа значителна секретност; тази мотивация обикновено е от непреодолим вид, подбуждаща да се положат усилия по посока на различни цели, към които е кармично привързана.

Осми дом показва минали условия предшествуващи живота, които от време на време осъзнаваме, но които все пак действуват инстинктивно и извличат голяма емоционална сила от източници по-дълбоки от съзнанието.

Планетите в осми дом показват емоционално-принудителни тенденции, които се опитваме да контролираме и обикновено държим в тайна, но които при все това оказват огромно влияние в нашия живот. Трудно е да се отстранят тези подбуди само чрез сила на волята, както много хора с акцент върху Плутон, Скорпион или осми дом се опитват да правят; но тези подтици могат да бъдат трансформирани, подобрени и усъвършенствувани чрез преданост на себепреобразуването, съчетано с интензивността на непосредственото изпитание. Себеподтискането или самоконтролът не са достатъчни да се справят с жизнените фактори, представени от планетите в осми дом. Личността трябва да се свърже с други хора и трябва да се научи от време на време да поема риск, за да позволи на енергията да протича свободно, а дълбоките чувства и подбуди да изплуват на повърхността. Следователно, осми дом може да бъде свързан с осмисляне на сексуалния опит на много животи, ценностите, свързани с интимните човешки отношения, и с отговорността, която носим при използване на каквато и да е сила, която оказва влияние върху другите.

Осми дом представя мъка по дълбоко емоционално спокойствие, което да помогне на личността отчасти да облекчи налягането, така дълго оказвано от принудителните емоции и инстинкти. Естествено, това спокойствие и удовлетвореност са свързани с душевния стремеж към окончателна сигурност и спокойствие (спасение!), които могат да бъдат постигнати само като се освободим от желанията и принудителното своенравие. Но относително малко хора с акцент върху осми дом осъзнават истинската природа на своите дълбоки стремежи. Вместо това, те обикновено търсят начини за установяване на емоционален мир, като по-скоро се опитват да удовлетворят емоциите си (с пари, секс, светска власт, “окултни занимания” и т.н.), а не да се отделят от мощната власт, която те имат над тях, и по такъв начин да изпитат емоционалният мир като естествен страничен продукт на предаността към себепреобразуване по пътя на духовната еволюция.


Дванадесети дом, напротив, показва влиянията, които са изцяло и явно извън нашият контрол. Обикновено на личността й става ясно, че няма да успее да удовлетвори вътрешните си стремежи чрез обикновена активност, въпреки, че за такова изясняване може да са необходими години на страдания. Стремежът към емоционален мир, откриван в осми дом, по начало присъствува, но тук той се смесва с осъзнаване нуждата от окончателен мир за душата. Планетите в радикалният 12-и дом символизират сили, които често ни препълват и зашеметяват и с които можем ефективно да общуваме, само ако пренасочим тази енергия към идеал, който ни вдъхновява вътрешно към по-голямо себепознание и преданост на Единството на всички неща, а външно към по-голямо благородство и щедрост на духа и служене. Този дом се занимава с процеса на усвояване огромния опит във всички измерения на живота, особено в отношенията и отговорността ни към всички други живи същества. Чрез някакъв вид посвещение, духовна практика или всеотдайно служене личността започва да намира свобода от резултатите на минали действия и съпровождащите ги ментални впечатления. Контактът с обширната панорама на опита от предишни животи може също да даде възможност на личността да изрази неограничено въображение в творчеството, а също обикновено разбиране и съпреживяване с болките и радостите на всички живи създания.

И 8-и, и 12-и дом са свързани с окултни и метафизични знания и практики, страдания на дълбоко ниво като прелюдия към някакъв вид възраждане и непосредствено осъзнаване реалността на психичните и духовни измерения на живота.

Основната разлика между 8-и и 12-и дом е, че докато с планетите в 8-и дом трябва да се сблъскаме непосредствено и да си проправяме път, планетите в 12-и дом често могат да бъдат надхвърлени. В първият случай личността изнася на повърхността старите тенденции, за да ги трансформира чрез непосредствено и интензивно въвличане, докато във вторият случай той напълно се издига над проблемите.

От приведените по-горе разсъждения може да се направи извод, че планетите във водни домове имат мощно влияние върху фините нива на съществувание. Затова тяхното влияние не винаги е очевидно и лесно за интерпретиране.


Според моят опит, 4-и, 8-и и 12-и домове са най-трудни за интерпретиране в рождената карта, понеже никога не знаеш на кое ниво се проявяват тези енергии.


Например, Сатурн в който и да е воден дом може да посочи суровост на дълбоките нива, на подсъзнателно съпротивление на емоционалното изразяване. В някои случаи това е очевидна страхливост, затворена в себе си личност или силно чувство за вина, задължения или обобщена емоционална тежест, насищаща съзнанието на индивида. Но понякога тези хора притежават огромна дълбочина и разбиране на окултните или подсъзнателни сили; например, Зигмунд Фройд, Вивиян Робсън, Ани Безант, всички имат Сатурн в 12-и дом.

Няколко други кратки примери за планети във водните домове ще дадат по-пълно впечатление за онова, което казах.


С Луна в тези домове, чувството на личността за вътрешна увереност или емоционална подкрепа може да бъде смътно или подсъзнателно. Следователно, обикновено е крайно необходимо чувство за ред, за да поддържа чувството за увереност, ето, вероятно, защо толкова много астролози имат Луна в тези домове. Изглежда, те намират подкрепа и чувство за ред, което им е нужно за такива занимания.


С Меркурий във водни домове по-скоро интуицията, отколкото строгата логика е ключов фактор за начина на действие на разума. Възприятието и общуването обикновено са объркани, но – друг път – крайно фини и изострени. Разумът естествено се стреми към дълбоко мислене и – въпреки натрапчивите начини на мислене да присъствуват – обикновено съществува и талант за окултни, психични или духовни занимания или писмена работа.


С Марс във водни домове личността обикновено е управлявана от сили извън нейният контрол, и нейните най-силни стремежи може да нямат лесно определим характер и цел. Това може да доведе до точка на обсебване, както при Винсент ван Гог, който има Марс в 12-и дом или личността може да насочва страстите си в енергична борба за онези, които са в беда или против собствените си негативни тенденции. Този последен подход може да я доведе до твърде голяма строгост към себе си, но това не отрича, че Марс във водни домове може да бъде ефективен стимул за себеразвитие.


Венера във водни домове показва, че личността не може да намери емоционално удовлетворение в която и да е обикновена, повърхностна дейност или във взаимоотношенията, този факт силно е оплакван от някои автори астролози. Все пак, именно този факт може да доведе личността до по-плодотворно изследване на своя вътрешен живот или насочване на своята енергия към духовни цели, като средство за постигане на емоционално удовлетворение. На такава личност й е необходимо време за усамотение, за да изследва вътрешният си свят.


С Юпитер във водните домове религиозните нужди могат да бъдат удовлетворени само с настройка към по-дълбоките жизнени сили. Обикновено тук присъствува вътрешно благородство на духа, което поддържа личността в трудни времена и й дава вдъхновение, когато всичко на повърхността на живота изглежда мрачно.

Наличието на която и да е от транс сатурновите планети във водните домове обикновено посочва изразена психична чувствителност и/или забележимо активни, подсъзнателни сили.

Накратко казано, планетите във водните домове показват това, което не трябва да бъде открито – или свободно да се изживее по начин, носещ удовлетворение – на повърхността на живота, но може само да се осъществи в дълбочините на вътрешното съзнание. По такъв начин всяка планета, попадаща в който и да е воден дом може да бъде интерпретирана като аспект на натурата на личността, като измерение на жизнения опит, който тя може да удовлетвори само с търсене вътре в себе си. Индивидът трябва да стане търсач, изследовател на вътрешните сфери на съществуванието, преди да добие достатъчно разбиране на вътрешния живот, което да му позволи да удовлетвори стремежите, които усеща.

Следователно, планетите, попадащи в тези домове, показват аспектите на съществувание, които са най-проблематични, когато личността е духовно незряла, когато още не е предприела определени стъпки, да опознае и да се погрижи за своята вътрешната натура и мотивации. Когато постигне по-фината цел зад тези стремежи и открие основната причина за тази временна фрустрация и страстно желание, индивидът започва да получава възприятия необходими за трансформация на съзнанието.

Луна

Индивидуалността в настоящия живот се гради на основите на миналото. Също както 4-ти дом се намира в най-ниската точка на рождената карта, основата, върху която градим цялата работеща индивидуалност, така Луната – която традиционно “управлява” Рак и четвърти дом, които споделят идентичен принцип – представя коренните ни чувства към себе си. Принципът на Луната е подобен на това, което много психолози наричат “образ на своето Аз”, въпреки, че усещането за своето “Аз”, представено от нея не е толкова съзнателен, (визуален) образ, колкото подсъзнателен, обикновено доста неясен намек за онова, което действително сме.

Астролозите традиционно са свързвали Луната с миналото, или просто с миналото на този ни живот и свързаните с това условия на ранното детство и взаимоотношенията с родителите (особено с майката), или онова, което е свързано с по-широкото разбиране на миналото в контекста на теорията за прераждането. В много астрологични трудове се е определяло, че докато Луната показва миналото, Слънцето показва днешната ориентация, а Асцендентът показва посоката на бъдещото развитие. Няма съмнение в логиката на разсъжденията зад тези паралели и – на абстрактно ниво – те вероятно са доста точни в повечето случаи. И все пак всичко се събира в настоящето; онова, което сме били, продължава да влияе на нашите ориентации, позиции и действия в настоящето. Какво чувстваме за себе си и какви модели на изразяване възникват най-естествено и се усещат най-комфортни за нас (Луната), всичко това има голямо въздействие върху днешният ни начин на живот.

Също както Луната в нашата слънчева система отразява слънчевата светлина към Земята и по такъв начин концентрира жизнената сила върху практичните цели (символизирани от Земята), така Луната в астрологията представя общото отражение на това, какви сме били в миналото. Това е образ на усвоен минал опит и поведенчески модели, с които сега се чувстваме комфортно, защото са ни познати и защото ние – всъщност – сме служили за пример на тези качества в самата си същност. С други думи, Луната символизира – особено, в съответствие със своето положение в знаците – особени ментални и емоционални кармични модели, които или ни пречат, или ни помагат в опитите ни за себеизява и приспособяване към външния свят.

Ако аспектите на Луната са хармонични, показват минали условия и модели на спонтанна реакция, които могат да помогнат на личността да се приспособи към живота и обществото и да изрази своето “Аз”.

Ако аспектите са напрегнати, символизиращи неспособност за лесно приспособяване към живота и/или негативен образ на своето “Аз”, тези емоционални предразположения трябва да бъдат надраснати.

Важно е де се отбележи, че Луната символизира такива спонтанни реакции и поведенчески модели, че тези ориентации са очевидни главно в детството, когато поведението на личността е доста чисто и не е потиснато. Следователно, лунният знак и аспекти са ефективни най-непосредствено в ранните години на живота. Когато човек стане по-възрастен, е възможно да надрасне някои стари емоционални модели до такава степен, че емоционалните блокажи, представени в картата чрез лунните аспекти, може да нямат повече никакво значение. С това не искам да кажа, че лунният знак престава да бъде важен, понеже той винаги ще символизира доминантният тон във фундаменталния начин на живота на личността. Но подчертавам, че проблемите и конфликтите, свързани с аспектите на Луната и с изразяване на качествата, символизирани по такъв начин, могат почти изцяло да бъдат надраснати, или поне, да се регулират по разумен начин.
Тъй като Луната е толкова сложен символ и понеже нейните значения са така многочислени и разнообразни, най-подходящият начин да се обясни следното е да представя схематичен план:


а) Луната символизира образ, който личността вижда отразен в своето общуване с публиката. Затова, нехармонично аспектираната Луна може да показва неспособност към хармонична проекция, за да могат другите хора да реагират по позитивен начин. Хармонично аспектираната Луна често показва, че личността може да се изрази хармонично при общуване с хората и че има правилен усет за това, което се харесва на публиката. (С други думи, когато личността интуитивно правилно реагира върху другите, те на свой ред аналогично отговарят по позитивен начин). По този начин хармоничните аспекти с Луната, показват област на лесна и свободна проекция, за да получим добра обратна връзка.

б) Нехармонично аспектираната Луна обикновено показва забележимо неточен образ за своето “Аз”, тъй като това, което личността чувства за себе си, опирайки се на минали навици и минала индивидуалност, може да не бъде точното описание на истинската й натура в настоящето. Тази неточност на собствения образ обикновено се изразява в поведения като: погрешно отношение към нещата, свръхчувствителност, излишно реагиране на дреболии, маниер на обличане, който не съответства на вътрешната натура и истинската индивидуалност, излишна отбранителна позиция.

в) Положението на радикалната Луна в домовете показва област на жизнена активност, където е необходимо да получаваме обратна връзка, където можем да се видим по по-обективен начин и където можем да се настроим за усещане на своето “Аз”, което може да ни осигури вътрешно спокойствие.

г) Знакът, в който се намира Луната показва как се защитаваме инстинктивно. Например:

Луната в огън реагира с гняв;

Луната във въздух – с рационалистични предложения, дискусии или спорове;

Луната във вода – с отстъпление или емоционални излияния на чувствата;

Луната в земя – с издръжливост, с устойчивост.

д) Знакът на Луната символизира начинът на изразяване, който идва естествено и начинът на поведение, в който се чувстваме уверено, тъй като показва стар модел на живот, който обикновено е много комфортен (ако аспектите не са прекалено напрегнати). Няколко примера:

Луната в Козирог намира сигурност във възрастта, действайки като стар човек, като култивира старческо поведение.

Луната в Телец може да намери сигурност действайки като земеделец.

Луна в Лъв намира сигурност в драматичните прояви или най-малко в признанията.

е) Тъй като Луната представя силен подтик да изрази форма на съществуване, която е естествена и вътрешна част на личността, знакът на Луната показва също какво е нужно да изразим, за да имаме добро самочувствие. Както казва Грант Леви, Луната показва “сърдечното желание”. Аспектите с Луната просто показват доколко лесно личността може да изрази този начин на съществуване и доколко лесно може да постигне това чувство за благополучие.

ж) Знакът на Луната символизира практичното приложение на слънчевата енергия и цел. Ето защо Слънце и Луна в тригон, секстил или до известна степен – съвпад (а също Слънце и Луна в съвместими елементи) е толкова стабилизиращ и потенциално творчески аспект; в тези случаи слънчевата енергия може лесно да бъде изразена по практичен начин.

От всичко казано дотук трябва да бъде ясно доколко важни са знакът, домът и аспектите на Луната при всяко разглеждане на кармичните прояви в картата. Навярно няма друг фактор в рождената карта, който може да бъде така непосредствено свързан с минали изпитания и минали привични модели. Трябва да бъдем внимателни и да не приемаме прекалено опростено връзката на Луната с миналия живот чак до изявления като: “Вие имате Луна в Лъв, така че трябва да сте били актьор в някой минал живот”. Такива интерпретации могат да бъдат понякога убедителни, но те обикновено нямат никаква конструктивна цел и могат да създадат впечатление у клиента, че астрологът просто се опитва да направи впечатление със сензационни изявления, извод, който може да бъде много точен.


Важното нещо, на което трябва подробно да се спрем, е нуждата, която Луната символизира в този живот, а най-конструктивният подход за интерпретиране на картите от кармична гледна точка е да изясним дълбоките мотивации и налягане, които личността може да чувства, но няма възможност да ги идентифицира или да ги представи в по-широка перспектива.

Завършвайки тази глава, можем да кажем, че всеки от нас има възможност да хармонизира у себе си различните изяви на вселената; и имаме възможност да приемем всички други хора, даже тези, които на лично ниво предизвикват отблъскващо впечатление. Можем ли да живеем без да изискваме всички преживявания и всички хора да са в хармония с нашата настройка? Можем ли да развиваме зряло, безпристрастно съзнание, което да ни позволи да се наблюдаваме как играем предоставената ни роля в космичната драма? Можем ли да се надсмеем над нашата сложност, нашите конфликти и нашите несъобразности?

И най-важното, можем ли да имаме вяра в това, че вселената е хармонична и че само заради нашето ограничено виждане ние виждаме разногласия? Отговорите на тези въпроси до голяма степен ще определят как посрещаме нашата карма в този живот и какъв вид карма създаваме сега. (Много от тези качества на широта и търпимост могат да бъдат правилно наречени Юпитерови, ние трябва да се справим и да се издигнем над възгледите и падението на живота и светлината и тъмнината на кармата. По-широката перспектива и изпълненото с вяра приемане биха помогнали на това, което, вероятно, е недостатъчно акцентирано в тази книга. Затова читателят може да се обърне към две мои по-късни книги, разглеждащи този принцип на Юпитер в обширни раздели за често неправилно тълкуваната и недооценявана значимост на Юпитер в астрологията. Астрологията, практика и професия. Ръководство за интерпретиране на картата.)

Папка: Кармична Астрология | Посещения: 5576 | Ченълинги
Контакт          3.133.160.156