Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:27
20.04.2024
Събота
52.14.168.56


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


За предсказанията!

Всяка дума е хвърлен камък. Всяко предсказание променя съзнанието и параметрите днес, превръща се в норматив, който променя параметрите на бъдещето и с това променя историята на човечеството.

Изкуството на предсказанието е да предскажеш не това, което ще стане /количество/, а това, което е нужно, за да се "случи" качествена промяна. Как и дали ще стане това, зависи от ценностната система, целите и уменията на предсказващия, но не само ... предсказващият любов твори любов, предсказващият политика твори политика, предсказващият смърт убива. Предсказнието е едновременно действие и последствие.

Да се предсказват неща, които се случват, и да се предсказват неща, които да променят бъдещето в желаната посока, са две различни по качество умения. В първия случай се получава блокада и вкарване в определени чужди рамки, във втория освобождение в името на свободата на човешката воля и съзнание. Сравнимо е с експериментите с преразсъдъците на учителите в училище - "добрите" ученици получават тенденциозно по-добри оценки, "лошите" ученици получават тенденциозно по-лоши оценки, но всеки учител смята, че възможностите и резултатите на учениците са обективна независима от тях реалност. От един отличник да получи двойка се изискват точно толкова усилия, колкото са нужни на един двойкаджия да получи шестица.

Всяко предсказание има адресат, който от своя страна пречупва информацията, която получава и задвижва "саморъчно" последствия, които променят самото предсказание. Пророците по всяко време на този свят са имали задачата именно да задвижват промяна и нищо повече, затова са обречени най-малко да стават за смях на хората, в най-тежкия случай да горят на кладата.

Всяко предсказание има нормативен характер - формира и нормира съзнанието и разбирането за определена материя. Не всеки може и има личността, която е нужна, за да направи предсказание. Дали нещо е предсказание или не, зависи и от това как се "пречупва" неговата личност от адресатите.

Няма значение дали съзнателно или несъзнателно се приемат предсказанията /всяка дума е хвърлен камък, да ме прощават близнаците/ - най-добрият знак за действащо предсказание е опортунизма на невярващи, отричащи и обидени от предсказанията адресати. Няма по-добри роби от тези, които смятат, че не са роби. Няма по-добри измамени от тези, които смятат, че не може да ги измами никой. Няма по-щастливи от тези, които смятат, че сами са създали и с това заслужили щастието си.

Обективни доказателства няма и не може да има - основна функция на рационалния мироглед е да търси ex post рационално обяснение за нещо, което функционира или не функционира и без това обяснение. Ябълките са падали от дървото на земята много дълго преди да обвинят гравитацията за виновна. Още по-нереално е да се изброяват доказателства /данни, техники, факти/ за нещо, което още не се е случило или никой не знае, че се е случило. С това предсказанието не става по-обективно и реално, но има шанс да се превърне в "институция" - да конституира, формира, нормира бъдещето в главите на адресатите. "Научният" подход да се анализира, за да може да се реконструират и пресъздават събития, е подход на хора, които априори не могат да правят това, което се опитват да направят /да предсказват/, нямат връзка между разум и съзнание.

Промяна в съзнанието може да се постигне с една дума или с 1000 технически думи и доказателства - в зависимост от уменията на предсказващия. Който има нужда от 1000, няма квалификацията за качествена промяна на личността, а само количествено натрупана несигурност и знание, нуждаещи се от външна "обективна" подкрепа за да добият форма и валидност /реалност/ в очите на самия предсказващ. Само невярващият има нужда от доказателства, че има господ.

Баба Ванга не е имала нужда от доказателства ...

Папка: Астрология | Посещения: 2064 | Ченълинги
Контакт          52.14.168.56