Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:26
25.04.2024
Четвъртък
3.136.18.48


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Великият преход


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


16 стъпки към Възнесението

ЩО Е ВЪЗНЕСЕНИЕ?

Възнесение е процес, водещ до интегриране с Източника.

Възнесението е процес на одухотворяване на материята.

На индивидуален план Възнесение означава издигане вибрациите на физическото тяло на индивида и обединяването му с вашите аспекти, от по-високите вибрационни нива, което ще позволи изграждането на ново тяло, наречено „Тяло от Светлина”. В миналото много адепти са го постигали, но е ставало чрез анихилиране на физическото тяло. Днес, възможността да изградиш светлинно тяло, без унищожаване на физическото, е възможно благодарение на премахване на воалите между измеренията.

Онова, което изгражда моста между физическото и метафизическото са така наречените суперструни. Те създават елементарните частици. Елементарните частици са тухличките, изграждащи материята. Установено е, че при наблюдение, те променят поведението си. Това показва тяхната готовност да сътрудничат с вас при изграждането на материални форми.

Инструментите, които добре познавате, са вашето физическо тяло, ума и емоциите. Има и други инструменти, които дълго време бяха потънали в забвение. Сега е време да бъдат преоткрити! Тогава, напред към приключението наречено „Възнесение”! То ви очаква като задължителна стъпка в еволюцията.

СТЪПКА № 1

След като притежаваме способността да управляваме процесите по изграждане на материята, трябва да си зададем въпроса: „Кой съм аз?” Той може да прозвучи и така: Кой Съм Аз? А, може и така: КОЙ СЪМ АЗ?

Какъв ще бъде отговорът? Това зависи от начина, по който зададем въпроса. Опитайте на глас и ще усетите разликата. Повторете израза няколко пъти по следния начин: „Кой Съм АЗ?” Може би вече усещате промяната във вас?! Звучи като някакъв далечен спомен. Не оставяйте това чувство да заглъхне. Повтаряйте го по-често и отговорът ще дойде. Това може да е дума, образ или чувство? Не спирайте!

СТЪПКА № 2

Ако сте били достатъчно настойчиви със Стъпка №1, усещането, че се пробуждате от дълбок сън, ще започне упорито да ви преследва. Ще дойдат и въпросите:

„Когато пристигнах тук, аз трябваше нещо да направя? Защо не мога да си спомня?”

Навлезте във вашата клетъчна памет, там са отговорите на всички въпроси, на които „няма” отговори.

„За каква клетъчна памет става дума? Как да извърша това навлизане?”

Това е нещо много просто, но отдавна забравено. Нарича се НАМЕРЕНИЕ! Изразете го на глас и бъдете сигурен, че има кой да ви чуе. Как ще го формулирате?

Докато мислите, може би натрапчиво ще прозвучи един абсурден израз, който не ви говори нищо. Аз Съм Този, който Съм! Не го отбягвайте!

Заедно с въпроса от Стъпка №1 повтаряйте толкова пъти, колкото е необходимо абсурдния израз: Аз Съм Този, който Съм!

И така, ако сме потеглили към цел, която няма аналог в този свят, тогава и инструментите за нейното постигане ще бъдат меко казано, странни. Но, ако силно го желаете, ще навлезете в напълно неизследвани области, за което ще ви е необходима много смелост. Не разчитайте на старите мисловни модели.

СТЪПКА № 3

За да не сезагубите по Пътя, ще са ви нужни опорни точки. Това са три Центъра – Сърдечния Център на Източника, Сърдечния Център или ядрото на Земята и вашия Сърдечен център. За тази стъпка е необходимо да активирате Колона от Светлина, която свързва тези три Центъра.

„След като говорим за активиране, значи такава Колона съществува?”

Винаги е съществувала! Тя е един от потъналите в забвение инструменти. Онзи, който ще ви покаже пътя към Дома.

Тази колона е мястото, където ще се чувствате напълно защитен. Колкото по-често визуализирате тази Колона, толкова по-мощна ще е подкрепата.

Визуализирайте вашата Колона монолитна без пукнатини и процепи, а със Светлина - мощна, наситена, искряща. Изграждайте тази картина, докато постигнете съвършенство.

Когато говорим за Светлината трябва да споменем и седемте основни цвята. Това са седем архетипни енергии, които първи навлизат в Творението. Те са много мощни инструменти за работа със съзнанието.

Тях може да открием и в Колоната от Светлина.

СТЪПКА № 4

Свалете воалите, които някога сте поставили около сърдечния център.

„Това пък какво е? Какви воали и кога съм ги поставил?”

Нали се уговорихме, че ще напуснем линейните схеми на мислене. Е, сега ще ни е по-лесно да приемем, че сърдечния център е нашия канал за връзка с Източника. Това е пространството, откъдето някога сме тръгнали на пътешествие в измеренията.

„А, защо е било необходимо поставянето на воали?”

Това е било част от експеримента.

„Я чакай, какъв е този експеримент, в който ме забъркваш?”

Едно по едно. Премахнете воалите. Почистете залата, която се намира в този център и я подгответе, за посрещане на скъпи гости. Толкова дълго време никой не е стъпвал там.

„С какво трябва да започна?”

Кристална Мотивация, ясно и точно изразено Намерение и мощна концентрация във Визуализацията.

МЕЖДИННО СПИРАНЕ ЗА ПОЧИВКА

Какво е мотивация и как трябва да се работи с нея?

Светът, в който живеем е емоционално-ментален. Когато говорим за минало или бъдеще, речта ни е изпъстрена с много условности като: но, ала, обаче, защото и т.н. Човек е решил, че е подвластен на „случайности”, а такива не съществуват. С изреченото слово ние формираме собствената си реалност. Когато работите с мотивацията, премахнете условностите! Не използвайте и прилагателни, защото там където отправяте вашата мотивация всичко е в превъзходна степен. Опитайте се да изчистите максимално израза и наблегнете на категоричността в изразяването му на глас.

Какво може да се каже за намерението?

Вие искате нещо от Вселената, а наистина ли точно това ви е необходимо? Дали няма да го поставите в шкафа и никога да не влезе в употреба? Или когато то пристигне, вие вече сте забравили за него? Вложената енергия трябва да получи реализация, защото карма още означава и нереализирани възможности. Намерението за това, което искате, трябва да бъде изпълнено с любов и за добро за Цялото.

Мястото на визуализацията.

Изградете картина, в която виждате крайния резултат. Не се опитвайте да проследявате пътя, по който ще го получите. В това измерение вие познавате само онова, което сте преживяли, чули или прочели. Позволете на непознатото да дойде чрез вас и бъдете уверени, че това ще бъде най-доброто. Затвърдете в ума си тази картина. Колкото по-ясна е тя, толкова по-добре.

Понякога човек изразява съмнение: „А, дали не си въобразявам?”

Бихме ви попитали: „А, от къде вземате това въображение?”

СТЪПКА № 5

След като навлезете в сърдечното пространство, започнете изграждането на онази зала, за която стана дума по-горе. В нея ще може да общувате с вашите трансцедентални приятели. Трябва да дадете възможност на въображението да се развихри. Може би ще пожелаете да изградите кристален замък в злато и скъпоценни камъни. Оставете скромността на страна. Изсипвайте благоденствието с пълни шепи в това пространство. Изградете фонтани, от които да бликат мощни потоци от пъстроцветни енергии. Наситете въздуха с най-прекрасните аромати. Великолепна музика по ваш избор нека гали нежно слуха. Поставете един внушителен трон за вас. Тук вие сте господар. От този трон мощно, на глас ще изразявате вашите намерения. Ще творите собствената си реалност.

В залата за гости може да поставите една кръгла, златна (може и кристална) маса със столове около нея. Тук по ваша покана ще разговаряте с вашата душа, вашите духовни водачи и всички ваши аспекти. На тази маса ще поставяте вашите нерешими въпроси. Тук ще получавате дълго търсените решения.

Идвайте всеки ден и добавяйте неща, които ви харесват. Дайте живот на картината за този храм.

„Всичко това не е ли само една въображаема реалност, която е далеч от действителността?”

Било е време, когато огромните мегаполиси, които познавате днес, не са съществували. На тази площ някога са се простирали полета и гори. Ще попитаме, от къде са се взели тогава тези мегаполиси? Отговорът е, че те са били една въображаема реалност в нечий зареден с творчески ентусиазъм ум.

Думата ентусиазъм означава да присъстваш в Бога, а думата вдъхновение можете сами да анализирате.

СТЪПКА № 6

Следва да възстановим ръководната роля на Сърдечния център. Той трябва да обедини всички енергийни центрове (чакри) в единно цяло.

Преди това ще се наложи да се запознаете с два енергийни центъра, наречени буферни трансформатори. Това са Алфа и Омега центрове (или полета). Първият се намира над коронния център, а втория – под коренния център. Ако трябва да включим и геометрията, те представляват концентрични сфери.

„За подобни неща никъде не съм чел!”

Така е, но нали ви предупредихме, че ще навлизаме в неизвестни (отдавана забравени) пространства.

Тези полета са поставени, за да ви изолират от Единното. Необходимо е било за успешното провеждане на експеримента.

„Отново споменавате този експеримент.”

Имайте търпение, защото към края може и да се появи спомена за него. За човешкото съзнание е било невъзможно преминаването през тези буфери. С намерението да навлезете в Алфа и Омега полетата започва усещането за вътрешна пустота. Това преживяване древните са нарекли „тъмната нощ на душата”.

„Звучи доста плашещо!?”

Вярно, че така звучи, но там е скрита силата, която ви е нужна за това приключение.

Предупреждение: За да не се загубите по Пътя, вашето пътуване (в неизвестното) трябва да започва от сърдечния център и да завършва пак там! Не забравяйте също така и Колоната от Светлина. Това е вашата връзка с планетата и Източника.

СТЪПКА № 7

Ще отделим място за още една център (чакра) с особено значение – чакрата на Възнесението. Може би някъде ще я срещнете като Еранус чакра. Тя е разположена зад тила и анатомично е свързана с медула облонгата – малкия мозък. Този орган отговаря за управлението на всички подсъзнателни процеси в тялото, като дишане, пулс и други. Не е необходимо вашата биология непрекъснато да се отчита пред вашия интелект, нали?

Това е мястото, където се съхраняват опитности, даже от предчовешки еволюции. Ако бъде активирана, чакрата на Възнесението ще спре произвеждането на хормона на смъртта и процесите на стареене на клетките бавно ще затихнат.

„Какво ли друго ще се случи, ако целия този материал от опитности бъде активиран?”

Трудно е да се каже, тъй като всеки човек е различен, но ако е настъпило времето за това, не пропускайте да опитате.

Техниката на дишане, чрез която се активира Еранус чакра много прилича на една древна техника от източната традиция. Това ще разшири полето на вашите сетива.

Сега е времето когато „езотеричното става екзотерично” или невидимото, тайното, става физическо. Древните тайни стават достъпни за всеки, който пожелае това и то в един много опростен, но добре работещ вариант. Въпрос на готовност на съзнанието; та нали вчерашната магия е днешна наука.

СТЪПКА № 8

Много важна стъпка, която става възможна едва, след като сме премахнали воалите, поставени някога около сърдечният център.

Преминаваме към възстановяване на целостта, наречена „Обединена чакра”. До този етап от еволюцията всеки енергиен център (чакра) беше автономен. Единственото, което ги свързваше, беше един общ канал. Човек можеше да постигне успех в работата с някой център с по-висок номер, а другите под него да останат неразвити. Липсваше единния център. Обединяващият! Като резултат от това, в поведението ви при важни житейски ситуации, е липсвало равновесие и хармоничност. Така например, интелектуалните реакции на ума произлизат от шести център; безплодните комуникации и решения – от пети; реакциите, основани на егото и властта – от трети; сексуалните и творческите – от втори; а реакциите за оцеляване, основани на страха – от първи център. Това е бил добър вариант за създаване на причинно-следствени връзки (карма), тъй като балансиращите реакции, като любов и съчувствие, са били приглушени.

За да бъдат поставени нещата на място, образувайте сфера от светлина в сърдечния център и започнете да я разширявате, така че да обхваща чакрите по двойки. Вдишвайте светлина и изпълвайте сферата. Издишвайте и с дъха си разширявайте сферата, така че да обхване следващите две. Обединяват се последователно 3-та и 5-та, 2-ра и 6-та, 1-ва и 7-ма чакри. След като обедините познатите ви 7 центъра (чакри) в една обща сфера, може да продължите нататък. Алфа и Омега, 8-ми и центъра при коленете, 9-ти е центъра при прасците, 10-ти и центъра при глезените, 11-ти и центъра при ходилата, 12-ти и земната чакра, която се намира под ходилата ви.

„Я чакай, откъде се взеха всички тези чакри”

Добре е, че задавате въпроси, но още по-добре ще бъде, ако се концентрирате в процеса. Така по-бързо ще активирате спомените, а със спомнянето идва и разбирането!

Отделете достатъчно време докато стабилизирате фигурата на Обединената чакра. Активирайте Обединената чакра всеки ден!

МЕЖДИННО СПИРАНЕ ЗА ПОЧИВКА

Не ви ли се струва, че сте станали по-цялостни и по-балансирани? Нещата, които преди са привличали вниманието ви и са изпълвали живота със съдържание, повече не ви вдъхновяват. Струва ви се, че всичко, кой знае защо, е изгубило предишното си значение и цел.

Може да се чувствате малко объркани, но благодарение на промяната във вас и реалността около вас се променя. В следствие на обединението, вие създавате непознат до сега баланс. Ще започнете да се учите да живеете в много по-широка перспектива.

Някакви въпроси? Разбираме, че нещо напира във вас, но трудно намирате вербалния изказ, нали? Започнете да търсите нови изразни средства. Къде? Докоснахте се до непозната за вас реалност – опознайте я! Там ще откриете вашите стари приятели. Те са тук за да ви помагат. Призовете ги!

СТЪПКА № 9

Упражнение

Отпуснете се и позволете на въображението да се върне назад, в онзи момент, когато сте се чувствали много щастливи. Вземете първото най-силно преживяване. Потопете се отново в това щастие.

А, сега си припомнете момента, когато сте се чувствали много нещастни. Почувствайте онова, което сте преживели тогава.

Уловете общото между тези две преживявания. Усетете, че в тях всичко е еднакво.

Целта на това упражнение: Стремете се да разберете вътрешната болка - да я приемете, да осъзнаете нейния произход и да й разрешите да съществува. Енергията, която вие наричате емоция, е една и за радостта и за болката, така че вие избирате.

Когато обединяваме, ние го правим за всичко, без разлика „добро” или „лошо”. Ето защо, заедно в радостта, трябва да присъства и прошката! Двете трябва да вървят ръка за ръка. Когато сълзите на болката се смесят със сълзите на радостта, значи сте постигнали!

„Какво да съм постигнал?”

Виждаме ви облени в сълзи и за това ще ви кажем: СМИРЕНИЕ!

СТЪПКА № 10

Процесът на изграждане на Творението се състои от две основни фази. Първата е диференциране. Тогава, когато ТИ се мултиплицираш в безброй много аспекти, разпръснати по нивата на всички измерения. Втората фаза е интегриране. Събери отново тези аспекти в едно цяло, което си ТИ. Приеми го като един процес.

Припомнете си Стъпка № 2!

Упражнение:

Изберете си някаква последователност, в която ще активирате клетките на отделните части на тялото. Изпълнете клетките със Светлината на Източника, облейте ги с Безусловната Любов. Вижте как тези клетки започват да излъчват мека светлина.

Постепенно обединете картината като визуализирате как цялото ви тяло излъчва мека светлина. Физическото ви тяло се превръща в Тяло от Светлина.

Когато издигате вибрациите на клетките, вие извършвате процесът „изцеление”. Излекуване без осъзнаване не може да има. Наблюдавайте, обединявайте и осъзнайте своята цялостност.

„Толкова просто!? Не вярвам да работи!” С вашата сериозност убивате живота! Хората са забравили да играят, а „живия” живот наистина е една голяма игра. Възобновете радостта към малките и прости неща! Играйте!

Ако изпълнявате редовно тази техника, ще усетите как Тялото от Светлина нараства като обединява вашето емоционално тяло, вашето ментално и духовно тяло и т.н. Този процес е безкраен. Не си поставяйте някаква цел, отдайте се на приключението по Пътя!

СТЪПКА № 11

За тази стъпка е писано и говорено много. Това е активиране на Меркаба полетата. Древните са ги видели като „колела в колелата”. Ние бихме допълнили, че това са „сфери, в сферите, в сферите...”. Още един от забравените инструменти.

Тези полета са изпълнени с преливащи искрящи багри от високочестотни енергии. Тяхното активиране е последователно, от електронната Меркаба, към Светлинната и Сръхсветлинната Меркаба. Работи се с геометрични фигури (кристални структури), които изграждат пространствено-решетъчната конструкция на цялото Творение. То от своя страна наподобява кристал с множество фасети.

Тези полетата са ключов инструмент в процеса на одухотворяване на Материята и издигането й към Цялото. Меркаба е вашето превозно средство в многоизмерността.

Активирането на тези полета става чрез инициация!

„Трудно намирам думи за въпросите, които напират в мен!”

Не ви ли се струва, че тези въпроси нямат вербален отговор?

МЕЖДИННО СПИРАНЕ ЗА ПОЧИВКА

Нека направим следващата почивка.

Думите следват човешката логика за построяване на изреченията. Процесите, за които говорим са отвъд логичния ум, който е инструмент на знанието.

Развивайте интуиция! Тя се крие във абстрактния ум, който е дясната половина на мозъка. Това е най-висшия инструмент за творчество.

„Но, как? Струва ми се, че интуицията е качество, с което човек се ражда!”

Спрете вътрешния диалог. Отхвърлете анализа. Знанията, които имате са или от прочетени неща, които някой е написал, или чути неща, които някой е казал. Тук те не вършат работа. Опитайте се да чувствате нещата.

Дишайте дълбоко! Успокойте се! Ще се наложи да преодолеете установени от хилядолетия навици. Работете с намерението. Ефектът е по-голям когато го изразите на глас. Нали вече ви казахме, че има кой да ви чуе.

Възможно е да харесвате абстрактното. Тогава се обърнете към Космоса. Или може би искате да конкретизирате обекта към когото ще отправите намерението, тогава изградете образ или използвайте модел. Не казвайте призива вяло, а непреклонно изисквайте това да се случи. Зареждайте думите с много страст, тъй като то ви се полага. Бъдете уверени, че ще се случи и не пропускайте възможността да си го вземете.

СТЪПКА № 12

Не се ли питате, къде се пазят тези толкова далечни спомени? Говорихме за Източника, говорихме за Колона от Светлина, споменахме и огромни полета от съзнание, наречени Меркаба, което е вашето превозно средство за пътуване през измеренията. Стана дума и за центрове, наречени чакри. От къде се взе цялата тази информация?

Сега ще добавим още едно понятие – Акаша. Споменахме, че всичко е изградено на основа кристалната структура, включително и светлината. Акаша е паметта на планетата и там е записан всеки един индивидуален живот, преживян някога на Земята. Записите се съхраняват в огромни кристали. Тези кристали се намират в определени точки под повърхността на Земята.

Всеки един кристал, колкото и малък да е той, има връзка с цялата кристална структура на Вселената.

* Кристалите са свързани с Космическата кристална решетка и могат да служат като преводачи на послания от измеренията.
* Чрез тях може да бъде разчитана информацията от данни в Светлинните пакети. Светлината също е с кристална структура.
* Те принадлежат на планетата и са част от нейната кристална структура, така че боравят с езика на тази планета.
* В тях се съхранява информацията от Акаша на планетата и чрез тях ви се дава възможност да познаете както планетарната, така и всяка една индивидуална еволюция на тази планета. Така да се каже, те са част от нейния хардуер.
* Те могат да бъдат посредници между вас и многоизмерната ДНК, която също е с кристална структура.
* Тe са една конструктивна връзка с Всичко Което Е.


Кристалите са живо съзнание, с което можем да общуваме. Когато вземете в ръка кристал, опитайте се да получите отговор дали това е вашия кристал. Търсете, докато го откриете. Желателно е да не е преминавал през обработка. След като откриете вашия кристал, отделете достатъчно време за взаимно опознаване. Където и да бъдете, носете кристала със себе си. Нека между вас се изгради здрава връзка на любовно общуване.

Задавайте му въпроси и искайте да ви бъде даден отговор по най-разбираемия за вас начин. Използвайте го за лечение, като го поставяте на болни места. Може да го държите в ръка и да визуализирате как през него протича светлинен лъч с голяма интензивност. Движете кристалът в кръг около проблемното място. Ако проблемът е много древен, възможно е кристала да се пропука или даже да се счупи. А може и да се разпадне на пясък, но по-добре счупен кристал, отколкото „разбито” сърце!

„Как може кристал да се счупи без удар? Как е възможно един камък да има съзнание и да общува?”

Ако бъдете искрени в работата, ще разберете, че това, което се случва, няма да е плод на „болна фантазия”. Това е новата реалност, която ви очаква.

СТЪПКА № 13

Случвало ли ви се е да усетите присъствие, а наоколо да няма никой? Усещали ли сте докосване? Почувствали ли сте някога лек повей на вятър при пълно безветрие? Все едно, че някой ви гали. Понякога не сте ли чували странен шепот в стая, в която няма друг освен вас? Или ви е обземало чувство на тиха радост без някаква причина?

Не бързайте да отхвърлите тези знаци. Не си мислете, че ви се е сторило. Не измисляйте логични причини, които да ви дадат човешко обяснение. И когато няма такова, не впрягайте в работа случайността.

Спрете ума и се насладете на преживяното. Отдайте се на пóлета на това необикновено случване. Дайте му възможност да се повтори отново и отново. В началото може да бъде краткотрайно. Ако сте постоянни в търсенето на това преживяване, то ще започне да ви посещава все по-често. Представяте ли си един цял ден изпълнен с безпричинна радост? Блаженство!

Това е докосване от вашите приятели, вашето семейство, което се намира отвъд тези триизмерни пространства. Утвърдете пред себе си, че съществува такава реалност. По този начин тя ще стане част от вашия свят и вие ще имате безброй приятели, които са готови по всяко време да ви помогнат и утешат. Те чакат да бъдат повикани. Наричайте ги Ангели, Архангели, Светии или Възнесени Учители - по ваш избор. Обръщайте се като към близки, любими същества. Отправената към тях любов ще се върне стократно.

Искайте съвети и подкрепа в трудни за вас ситуации. Колкото повече време им отделяте, толкова по-реално ще става тяхното присъствие. Премахнете официалностите, скъсете дистанцията. Общувайте като равни, каквито наистина сте.

„М-м-м-м, става ми приятно да слушам тези неща!”

Така е, но не забравяйте вашата колона от Светлина, която ви защитава от нежелано вмешателство и която навсякъде ви подкрепя.

СТЪПКА № 14

Следващата стъпка може да ви се стори много позната. А всъщност до тук имаше ли нещо, за което да не знаете? Всяко ново е добре забравено старо. Нали пътуваме обратно по пътя към Дома. Това не е алегория.

Уморихте ли се? Искате ли да спрем за почивка? Не! Добре, нека продължим.

Упражнение:

Ще изградим една пирамида от Светлина. Поради еднаквата си структура тя може да ви изглежда направена от прозрачен кристал. Каква трябва да бъде основата? Може да е квадрат, може да е триъгълник или какъвто и да е многоъгълник. Условието е страните да са еднакви, така че пирамидата да е правилна. Ще я наречем „Пирамида на Силата”! Визуализирайте вашият кристал, на който един от върховете се намира извън върха на пирамидата, а другия е вътре и е насочен към основата й. В центъра на основата е разположена една кристално/светлинна маса.

Със силата на вашето намерение влезте в тази пирамида и легнете на масата. Тази маса ще приеме формата на вашето тяло. Призовете Светлината да изцели всичките ви тела и аспекти. Сега наблюдавайте как през кристала от върха като мълнии започват да се изливат брилянтни потоци от чиста светлина. Тя започва да изпълва пирамидата като прониква във всеки ъгъл и насища цялото пространството. Вие усещате как тази светлина навлиза във вас и започва да прочиства всички тъмни места. Лекува всяка болест и хармонизира всеки един проблем.

Правете това упражнение вечер преди да заспите. Задавайте команда това да продължи до пълното излекуване и хармонизиране на всички ваши аспекти. Бъдете уверени, че така ще стане. Не допускайте колебания или съмнения. Бъдете твърди в намерението и упорито изграждайте визуализацията. Това ще се отрази и на процесите.

На сутринта се събудете бодри и свежи. Не забравяйте да благодарите!

СТЪПКА № 15

Много е писано за четирите елемента, които изграждат този свят – огън, земя, вода, въздух. В стремежа си да ги опознае и да се научи да работи с тях, човекът е внесъл твърде много дисбаланс.

Когато например искате да наложите своята воля, вие активирате елемента огън. И ако сте утвърдили пред себе си, че сте готов да преминете през всичко, за да го постигнете, тогава този елемент ще започне да доминира над останалите. Ще подтиснете емоциите т.е. водата, за да не ви пречат. Понякога можете да пренебрегнете здравия разум, защото той също ще пречи за постигане на вашите амбициозните планове. Така ще загубите здравата основа. Умът е въздуха, а земята ви дава стабилност.

При всеки от четирите типа, които в психологията характеризират личността, доминира един от четирите елемента. И ако един ден гневното ви емоционално тяло започне да ви прави лоши номера, не се чудете, то търси вашето внимание. То иска достойно да заеме своето място във вашата енергийна система.

Когато казваме да станете цялостни, имаме предвид да се балансират тези елемента, независимо от холографското копие, с което сте родени. Това може да бъде постигнато, ако отново се възползвате от новите инструменти!

СТЪПКА № 16

Всъщност има само една стъпка към вашето Възнесение. Да поискате собственото си Просветление. То е ваше и никой не го е взимал. Вие сами сте го скрили от себе си до момента, когато ще се събудите със спомена „Кой Съм АЗ”!

Чуйте една история, която е разказвана и в друго време и на друго място. Историята е за един търсещ. И той както повечето търсещи решил, че просветлението е много дълъг и труден процес, на който трябва да бъдат посветени поредица от животи, преживяни в труд и лишения.

Ето и самата история. Всяка вечер преди да легне, той се молил на Бог да му изпрати просветление. Знаел, че е един малък и недостоен за вниманието на Бога човек, но сивото ежедневие така го притискало, че неговото желание растяло все повече и повече, докато един ден започнал да крещи. Ругаел Бога за цялата горчилка, която е насъбрал в годините.

И тогава Бог се появил. Това било огромно същество от светлина. Човекът си помислил, че начаса ще бъде наказан за това, че е дръзнал да крещи на Бог. Съществото го гледало и му се усмихвало, а погледа му бил изпълнен с много любов. Човекът събрал кураж и се изправил. Двамата се гледали един друг в очите. Постепенно дистанцията между Бога и човека се стопила. Бог прегърнал човека и двамата избухнали в смях.

Огромното същество от светлина започнало да посещава всяка нощ човека и да слуша неговите разкази за живота на земята. Една вечер, когато станало дума за огромното му желание да получи просветление, Бог го хванал за ръка и го завел в подножието на една висока планина. Посочил към върха и казал, че там ще намери така желаното просветление.

Човекът без даже да се сбогува хукнал нагоре. Знаел, че през каквито и изпитания да му се наложи да премине, ще достигне своя връх. Върхът, наречен Просветление. Минавали години. Той вървял през гъсти лесове, населени с диви животни, през блата и бързии, дълбоководни реки. Катерил се по остри, непристъпни скали. Много пъти е бил на косъм от смъртта, но той продължавал нагоре, защото пред очите му непрекъснато стоял омайния връх.

Когато накрая достигнал върха, човекът бил в окаяно състояние. Целият в белези и рани, а по тялото му висели парцали, вместо дрехи. Но бил неизказано щастлив, защото постигнал собственото си просветление.

Застанал прав на върха на собственото си просветление. Лицето му светнало от щастие. Пред него стояло огромното същество от светлина. Човекът се хвърлил в прегръдките на Бог. Радостта му не можела да се опише. Не обърнал внимание на това, че бил израснал колкото Него.

Когато, обаче хвърлил един поглед през рамото Му онемял. От другата страна на планината имало лифт, който за броени минути изкачвал желаещите-търсещи към тяхното просветление. Видял как хората по двама или по единично, а някои и на групи пътували нагоре весели и щастливи. Нямали рани по телата, нямало страдания.

Обърнал се към съществото до него и гневно го попитал как е могъл да му спретне такъв жесток номер. А неговия Ангел-пазител му казал:

- А, ти попита ли ме как да стигнеш до там? Даже не се сбогува с мен. Аз бях длъжен да уважа избора ти. - И промърморил - Защо човек толкова много е привързан към страданието, а не към радостта?

Ще завършим с една фраза, скъпи търсещи, която никога повече не забравяйте: Вие сте Дух, който е облякъл човешка дреха, за да търси земни опитности, а не човек, търсещ духовни опитности.

Бейлон Сарванг

http://academy.unity.bg/sixteensteps.html
Папка: Великият преход | Посещения: 1081 | Ченълинги
Контакт          3.136.18.48