Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:33
20.04.2024
Събота
18.216.32.116


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


12-те най-добри продукта за детоксикация

Дори и да не планирате специално да проведете програма за очистване на организма си, здравето ви само ще спечели от добавката на такива суперпродукти в ежедневния ви рацион. Има много великолепни продукти, които очистват организма от токсините, но считам, че това са 12-те най-добри, които на всичкото отгоре и са вкусни. Бадеми. Имат високо съдържание на фибри, калций, магнезий и протеин, спомагащ стабилизирането на захарта в кръвта и отстраняване на замърсяванията.

    Авокадо. Понижава холестерола и разширява кръвоносните съдове, като блокира разрушаващите артериите токсини. Авокадото съдържа веществото глутатион, което неутрализира около 30 различни канцерогени и помага на черния дроб да очисти синтетичните химични вещества. Изследователи от Мичиганския Университет са открили, че хората на възраст с по-високо ниво глутатион, са по-здрави и по-рядко страдат от артрит.

    Цвекло. Съдържа уникална смес от природни химически вещества (фитохимикали) и минерали, които го правят великолепен унищожител на инфекциите, очистващо кръвта и черния дроб средство. Свойството на цвеклото да повишава употребата на кислород от клетките на тялото, го прави забележително средство за общо очистване. Според преданието, Афродита е яла цвекло, за да запази красотата си. Тя определено е постъпвала правилно, тъй като цвеклото, освен изброеното дотук, спомага за стабилизиране на киселинно-алкалния баланс на кръвта (Рн), което на свой ред поддържа успешната детоксикация.

    Черни боровинки. Съдържат природен аспирин, който премахва болка и намалява вредните последствия от хроничните възпаления. Боровинката също е антибиотик, който блокира бактериите в пикочните канали и така предотвратява инфекции. Тя има антивирусни свойства и съдържа прочистващи фитонутриенти, наричани проантоцианиди.

    Зеле. Притежава многобройни антиканцертогени и антиоксиданти и помага на черния дроб да ликвидира излишните хормони. Зелето прочиства също стомашно-чревния тракт и успокоява стомаха, което частично може да е свързано с антибактериалните му и антивирусни свойства. Зеленчуците от сем. Кръстоцветни, подобни на зелето (а също и къдравото зеле, за чиито свойство е писано по-долу), притежават мощно очистващо въздействие, вкл. неутрализирането на някои разрушителни съединения, съдържащи се в цигарения дим (при пасивното пушене също). Съдържат също и съединения, помагащи на черният дроб да произвежда достатъчно количество ферменти за детоксикация.

    Червени боровинки. Има мощни антибиотични и антивирусни вещества, които помагат на тялото да изведе вредните вируси и бактерии по пикочните канали.

    Следващите продукти извеждат радиоктивното замърсяване, неутрализират съединенията, съдържащи се в цигарения дим и още много свойства.

    Лененото семе и лененото масло са наситени с незаменими мастни киселини, особено омега-3, нужни за много очистващи процеси и поддържането на здрава имунна система. Те също са много важни за поддържането на здравия мозък. Здравето на всяка клетка от тялото ни зависи от получаването на достатъчни дози от тези незаменими мастни киселини.

    Чесън. Спомага за прочистването на тялото от вредните бактерии, чревните паразити и вирусите. Това се отнася особено до кръвта и червата. Прочиства артериите и снижава кръвното налягане. Чесънът притежава антиканцерогенни и антиоксидантни свойства и които спомагат за извеждането на вредните вещества от тялото. Прочиства дихателните пътища, белите дробове и носоглътката от слуз. Дотук казаното се отнася за пресния чесън, а не за чесъна на прах, който не притежава нито едно от описаните свойства.

    Къдраво зеле. Мощен антиканцероген и антиоксиданат, помагащ на тялото да се освободи от вредните вещества. Съдържа фибри, които прочистват стромашно-чревния тракт. Подобно на бялото зеле, къдравото също неутрализира въздействието на цигарения дим и има ферменти, които стимулират черният дроб да произвежда прочистващи ферменти. Бобови. Богати на фибри, спомагащи снижаването на холестерола, прочиства червата и регулира кръвната захар. Те защитават организма от рак.

    Лимони. Превъзходно средство за прочистване на черния дроб. Съдържа голямо количество витамин С, който е нужен на тялото за синтезирането на глутатион. Глутатионът спомага за прочистването на черния дроб в нужния темп, като така снижава негативния ефект от екологичното замърсяване. Витамин С и другите антиоксиданти, съдържащи се в лимоните, са незаменими за предотвратяването на рак. Прясно изцеденият лимонов сок съдържа повече от 20 противоракови съединения и спомага за поддържането на рН ниво на организма.

    Морски водорасли. Един от най-малко ценените на Запад продукти. Изследванията, проведени в Университета МасГила в Монреал, сочат, че водораслите свързват намиращите се в организма радиоактивни отпадъци и тежки метали, които така могат да се изхвърлят. Освен това те съдържат много минерали и микроелементи.

    Превод: Анита

 

http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=4128

Папка: Статии | Посещения: 1736 | Ченълинги
Контакт          18.216.32.116